Opdateret  

Få renset næsen - her er de bedste (og mest vanvittige) næsesugere

PriceRunner

Der er mange ting, man nemt tager for givet som voksen. En af tingene er at pudse næse. En snottet, stoppet næse er ikke så svært at råde bod på, når man selv er ramt. Men hvordan får man en lille baby til at puste ud i lommetørklædet? Det gør man ikke. Og netop derfor skal man bruge en næsesuger!

Næsesugeren er et fantastisk eksempel på et produkt, man aldrig har hørt om, før man får børn, men ikke forstår, hvordan man kan leve uden, når man står med en forkølet og ked baby i armene. Børn der ikke selv har lært at pudse næse endnu, har nemlig brug for hjælp til at klare det. Det hjælper en smule at bruge næsespray eller skylle med saltvand, men det virker bedst at tømme en stoppet næse med næsesugeren.

Hvordan virker en næsesuger?
Der findes tre forskellige slags næsesugere på markedet. Den enkleste og dermed også billigste variant består af en gummiblære og en spids til at føre ind i barnets næse. Tanken er, at blæren presses sammen, og når man derefter slipper den, suges snottet ud af næsen og ind i blæren. Den reelle effekt kan diskuteres, og rengøringen er langt fra enkel.

Den mest avancerede variant er en batteridrevet næsesuger med en lille motor, der klarer arbejdet for en. Nogle elektriske næsesugere kan oven i købet spille en melodi, mens den renser barnets næse, for at gøre oplevelsen så behagelig som muligt.

Den mest populære af alle varianter af næsesugere er nok de modeller, hvor man som forælder manuelt skaber den sugestyrke, der fjerner slim fra babyens næse. Snottet opsamles i en beholder, og et filter mellem mundstykket og selve sugeren gør hele processen relativt hygiejnisk at gennemføre.

Hvad skal man tænke over, når man vælger næsesuger?
Sørg for at vælge en model, der rent faktisk kan klare opgaven, ellers smider du penge ud ad vinduet. Vælg gerne en næsesuger, der er nem at rengøre. Nogle kan endda skilles ad og koges, så det hele er grundigt steriliseret inden næste brug.

Budgettet er ofte en afgørende faktor, når man køber noget, men det er ikke kun prisen på selve næsesugeren, der skal tages med i regnestykket. Mange modeller bruger filtre, og det varierer, hvor nemme de er at anskaffe, når man skal have fyldt op. Prisen på filtre kan også variere en del.

Hvilken næsesuger er bedst?

Da PriceRunner tester lod en småbørnsfamilie bruge flere forskellige modeller af næsesugere på deres børn under alle vinterens sygdomme, viste resultaterne tydeligt, at man bør gå efter modellerne i mellemklassen.

Såvel Otri-Baby Næsesuger som Näsfrida, et varemærke der især i Sverige er synonymt med næsesuger, får topkarakter og overvældende gode bedømmelser. Den fælles kritik er, at begge modeller kræver brug af engangsfiltre, så næsesugerne fortsætter med at koste penge, jo længere man bruger dem. Men det faktum at de rigtig kommer til i næsen og effektivt fjerner snottet, gør dem hver eneste krone værd.

Hvis man vil teste en mere eksklusiv model eller har noget imod tanken om at suge snottet ud manuelt, ligger HappyNose Elektronisk Næsesuger højest i testen af alle batteridrevne næsesugere. Den har to forskellige spidser, så den passer til alle næser, og kapslen der opsamler slimen, kan tages af og vaskes.

Otri-Baby Nasal Aspirator 1-piece

Otri-Baby Nasal Aspirator 1-piece

42 kr.
Frida Baby Näsfrida Snorsugaren Originalet

Frida Baby Näsfrida Snorsugaren Originalet

69 kr.

4,0

Frida Baby Filter 20-pack

Frida Baby Filter 20-pack

31 kr.
  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os