Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere i vores cookiepolitik.

Find den rigtige gaming-laptop

AfPriceRunnerOpdateret 07.11.2018

En gaming-laptop er en god måde at kunne spille dine yndlingsspil på når du er på farten. Moderne computerkomponenter er blevet så effektive at det er muligt at spille selv de nyeste spil på noget som kan medbringes i rygsækken. Her er de vigtigste ting at holde styr på når du leder efter en gaming-laptop.

Størrelse

De to mest almindelige størrelser for en gaming-laptop er omkring 15” eller 17". 15”-størrelsen er god som et supplement til en stationær computer eller hvis den skal være lettere at bære. En større 17" er normalt tungere og sværere at få med i rygsækken, men den har en meget større skærm og plads til mere kraftfulde komponenter og bedre afkøling.

Grafikkort

Grafikkortet er nok den vigtigste del i en gaming-laptop da præstationen i spil er mere begrænset af grafikkortet end noget andet. Overvej hvilke spil du planlægger at spille og deres systemkrav, og vælg derefter grafikkortet i overensstemmelse hermed. Valgmulighederne begrænses også af størrelsen af gaming-laptoppen da de mest kraftfulde grafikkort har brug for mere plads til afkøling.

Processor

Processoren har ikke så stor indflydelse på spillepræstationen som grafikkortet har, men den kan stadig begrænse denne. En moderne processor med fire processorkerner er en god anbefaling og tilstrækkeligt for de fleste spil. For de mest kraftfulde grafikkort eller til mere krævende opgaver, f.eks videoredigering, kan være værd at investere i en processor med seks processorkerner.

Skærm

De mest almindelige skærmopløsninger på nuværende tidspunkt er 1920 x 1080 (fuld HD), 2560 x 1440 (QHD) eller 3840 x 2160 (4K). Det kan være fristende at købe en gaming-laptop med en 4K-skærm, men få af dagens modeller er i stand til at spille moderne spil med en acceptabel billedfrekvens (FPS) ved denne opløsning uden nogen begrænsninger. Desuden kan en højopløsningsskærm have en negativ indvirkning på batteriets levetid. Skal du spille meget på din gaming-laptop, er en full HD- eller QHD-skærm et bedre valg da du kan spille med højere indstillinger og billedfrekvens.

Hukommelse

Moderne spil kan være hukommelsesintensive, så sørg for at finde en model med mindst otte GB hukommelse. Har du muligheden, så invester i 16 GB hvilket er mere end rigeligt til moderne spil. Mere hukommelse end det kan være nødvendigt hvis du arbejder med andre krævende programmer, men ikke hvis computerens primære anvendelsesområde er spil. I mange moderne gaming-laptops er det muligt at opgradere hukommelsen på et senere tidspunkt.

Lagring

Der er to typer lagring til en gaming-laptop, SSD eller HDD. En SSD har en meget stor indflydelse på hvor hurtigt computeren føles under normal brug, og hvor hurtigt spil indlæses. Samtidig er en SSD dyrere og rummer mindre end en HDD. Mange gaming-laptops kommer derfor med begge og en mindre SSD til at rumme operativsystemet samt de vigtigste spil og en større HDD til resten. Som med hukommelsen kan man opgradere SSD og HDD efterfølgende.

Læs mere

Ikke medlem? Start her