Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere i vores cookiepolitik.

12 fede headsets til træning

Af PriceRunner Opdateret 05.09.2018
Et godt headset er et must for de fleste, når de træner. Her får du nyttige tips og råd, der er værd at overveje, inden du køber dit nye headset til løb eller anden form for træning.

For mange er det nødvendigt at have musik i ørerne mens de træner. Det er noget, som de fleste vil skrive under på. God musik eller måske din favorit podcast hjælper dig med at komme i flow, når du træner og hjælper dig til atm klare de hårde fysiske udfordringer.

Med andre ord bliver løb pludselig meget sjovere og lettere at klare, når god musik driver dig frem.

Luk ikke lyden ude - men inde

God lyd er et must, når du lytter til musik. Men hvis du løber udendørs, skal du være opmærksom på lydisoleringen af hovedtelefonerne. Det kan være farligt med hovedtelefoner, der lukker al støj ud, fordi du er ikke tilstrækkeligt opmærksom på begivenheder omkring dig, og det kan være farligt, hvis der er meget trafik.

Holdbare hovedtelefoner

Holdbarhed er alfa og omega, når det handler om løb og anden form træning. De skal kunne holde til lidt at hvert, når du træner. Desuden skal hovedtelefoner kunne tåle fugt, når du træner. Fugt fra såvel regn som sved.

De fleste producenter oplyser, om hovedtelefonerne er vandtætte eller ej. Men her skal du være ekstra opmærksom på hvad det egentligt betyder, det de skriver. De fleste er KUN vand- eller fugttætte i kortere tid og derfor kan du for eksempel ikke svømme eller gå bad med dem på.

Mikrofon

Det varierer meget om der er mikrofon eller ej i de forskellige modeller. Der findes hovedtelefoner med mikrofon, så du kan besvare opkald, mens du træner. Fjernbetjeningen er også forskellig og afhænger af typen af hovedtelefoner. På de trådløse modeller er knapperne på selve hovedtelefonerne, med få undtagelser på de billigere modeller. For øvrige hovedtelefoner er mikrofonen og fjernbetjeningen på selve ledningen.

Trådløs eller ej?

I de senere år har trådløse headset forbundet via Bluetooth været de mest populære på markedet. Du får større frihed og mobilitet, og du behøver ikke at fastgøre ledningen. Desuden er lydkvaliteten mindst lige så god som i de traditionelle trådløse hovedtelefoner.

Der er dog også ulemper ved de trådløse hovedtelefoner eller ørepropper - du skal huske at oplade dem. Heldigvis er batterilevetiden ofte lang (normalt mindst 8 timer per opladning).

De fleste trådløse hovedtelefoner er dyrere end de traditionelle hovedtelefoner med en ledning. Derfor kan dit valg af hovedtelefoner også nemt blive et spørgsmål om pris.

Sammenlign inden du handler

Det er altid en god idé at undersøge markedet før du bruger mange penge på et par hovedtelefoner. Søg efter test og anmeldelser af de hovedtelefoner, du overvejer at købe, og sammenlign dem. Både på specifikationer og på prisen.

Hvis du har mulighed for det er det en god ting at prøve hovedtelefonerne, før du køber dem. Hvordan er de at have på? Komforten er selvfølgelig en vigtig parameter, så det kan være en god ide at teste forskellige typer af hovedtelefoner fra flere producenter, inden du endeligt beslutter dig og køber.

Vi har samlet 12 gode bud på hovedtelefoner og ørepropper, som du kan lade dig inspirere af.

Læs mere