Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere i vores cookiepolitik.

Hedebølgen er her - køl dig ned med aircondition eller luftkøler

Af PriceRunner Opdateret 25.07.2018
Der er masser af aktivitet i vores kategori for indeklima, for nu hvor sommervarmen for alvor slår til, vil mange investere i god aircondition.

Bordventilatorer af alle mulige slags, men når sommervarmen slår til, er det nødvendigt med ordentligt køleudstyr for at blive kølet ned. Løsningen kan være et mobilt airconditionanlæg eller en luftkøler.

At have aircondition i hjemmet har længe været set som noget luksuriøst eller noget der bruges, når man bor på hotel i et varmt land. Sandheden er, at flere og flere mennesker vil have et hjem med aircondition, især i sommermånederne.

Der er en række ting, som man bør tænke på, når man skal investere i et køligere indeklima - uanset om du vil have det derhjemme eller på arbejdet.

  • Støjniveau: Hvis du vil have en stille model, bør du vælge en på ​​50dB eller mindre.
  • Køleeffekt: Regn med ca. 80 watt pr. kvadratmeter.
  • Område: Vælg maskine ud fra størrelsen af ​​det rum, der skal køles ned.

Aircondition eller luftkøling?

Der er flere fordele og ulemper for både aircondition og luftkølere, så det er godt at sammenligne dem og tilpasse købet efter sit behov. Har du brug for køling i et mindre lokale? I så fald kan du vælge en mindre luftkøler. Skal du køle hele huset ned, når solen brænder igennem allermest? Så er det nok et airconditionanlæg, du har brug for. Men hvis vi stiller de to typer køleudstyr overfor hinanden, hvordan ser det så ud?

AirconditionLuftkøler
+ Jævnt temperaturniveau+ Ingen installation kræves
+ Klarer et større område+ Hurtig og fungerer godt på mindre områder
+ Kommer ned i meget lave temperaturer+ Miljøvenlig
+ Lavere strømforbrug
- Kræver sommetider installation- Kan ikke opnå så lave temperaturer
- Ofte store og uhåndterlige- Punktkøling (ingen jævn fordeling)
- Kræver god ventilation for at fungere

Transportabel eller fast aircondition?

Afhængigt af de forudsætninger man har i hjemmet, og hvor meget plads der er, så bør man tilpasse købet derefter. Transportable løsninger har hjul, er billigere og kræver ingen installation. De fungerer bedst på lokaler på mellem 30-40 kvadratmeter. Dog har de oftest en lavere køleeffekt, og støjniveauet kan være relativt højt.

Hvis man har mulighed for at installere en fast enhed, er det ifølge mange den bedste løsning og den løsning med størst effekt. Dog koster sådanne løsninger mere og kræver en autoriseret installatør. Det kan desuden være nødvendigt at skulle lave huller til rør/slangerne, som henter luft ind udefra og sender den varme luft ud.

Split-anlæg er de mest populære. Det betyder, at man har en ude-del og en inde-del, hvilket reducerer støjniveauet betydeligt. Med andre løsninger skal du oftest lede varmluften ud via et åbent vindue (f.eks. ved at hænge en slange ud af vinduet).

Læs mere
Lige nu er der ingen butikker, der sælger dette produkt.
Indeklima
TriStar AC-5477
Pris savnes
Lige nu er der ingen butikker, der sælger dette produkt.
Indeklima
DeLonghi PAC N87 Silent
Pris savnes
Lige nu er der ingen butikker, der sælger dette produkt.
Indeklima
Clatronic CL 3671
Pris savnes
Lige nu er der ingen butikker, der sælger dette produkt.
Indeklima
Honeywell ES800
Pris savnes
Lige nu er der ingen butikker, der sælger dette produkt.
Indeklima
vidaXL 50365
Pris savnes

Ikke medlem? Start her