Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere i vores cookiepolitik.

Klæd dig stilfuldt efterår og vinter med den rette jakke

AfPriceRunnerOpdateret 19.10.2018

Når efteråret og kulden står for døren, er det tid til at skifte sommerjakken ud med en vinterjakke. Det gælder om at investere i en, som holder hele vinterhalvåret, både rent stilmæssigt og temperaturmæssigt.

Den klassiske frakke er et must-have i herregarderoben. Vælg gerne en, der passer til flere lejligheder, eller vælg to, en til de mere formelle lejligheder og en til hverdagsbrug. Andre ting, du bør overveje i dit valg af frakke, er prisen, materialet og længden, så du ender med at træffe det helt rigtige valg.

Materialevalg

Mange foretrækker uld, når det kommer til en vinterjakke. Det er et naturligt materiale, som isolerer godt og leder fugten væk fra kroppen. En anden positiv ting ved uld er, at den ikke holder på lugten, selvom du bruger jakken ganske ofte. Uld indeholder endvidere keratin, der nedbryder ildelugtende bakterier fra huden.

Bomuld er et andet naturmateriale, der er et populært valg til vinterjakker, særligt fordi det er behageligt, praktisk og åndbart. Rent miljømæssigt er bomuld imidlertid ikke et godt valg, da produktionen kræver store mængder af vand, pesticider og gødning.

Polyester anvendes ganske ofte i det tøj, man finder på dagens marked, særligt fordi det er billigt at producere. Polyesterfibre er også gode til at holde fugten ude, ligesom de er slidstærke og holder på varmen. Ulemperne er dog, at polyester ikke er særligt behageligt og åndbart. Det er heller ikke det bedste valg rent miljømæssigt.

Længde

Lange frakker siges at være et udtryk for elegance, og hvis du vælger en længere model, skal du sørge for, at den går til lige under knæskallen. En længere frakke varmer også bedre på de kolde vinterdage. Hvis du påtænker at have en lille jakke på under frakken, er det klart den lange model, du bør vælge.

Hvis du vælger en kortere model, får du et lidt mere sporty look. På de koldere dage holder den dig dog ikke lige så varm som den lange model.

Stort udvalg

Sortimentet er stort, og du kan vælge og vrage mellem forskellige længder, materialer, syninger og priser. Hvis du bliver vild med en jakke, som falder lidt uden for dit budget, skal du huske på, at det er en investering. Det er en ting, som du vil gå med i lang tid, og som vil blive anvendt hyppigt hen over vinteren. Hvis du vælger den klassiske frakke, ville du kunne benytte den flere vintre i træk.

Læs mere

Ikke medlem? Start her