Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere i vores cookiepolitik.

Klassiske lænestole til alle boliger

AfPriceRunnerOpdateret 29.10.2018

Investér i tidløst og praktisk svensk kunstværk

Gennem årenes løb har de svenske møbeldesignere skabt flere klassiske lænestole i forskellige stilarter. Det tidløse design har gjort dem populære og eftertragtede den dag i dag, selv flere årtier efter at man så de første skitser. Mange produceres også i Sverige med svenske materialer og via et håndværk, som i dag er et sjældent syn. Her kan du tage et kig på nogle svenske designklassikere, nye såvel som gamle, der passer perfekt ind i hvert hjem.

Lamino

Dette er et glimrende eksempel på tidløst design. Modellen blev designet af Yngve Ekström i 1956, og den blev i 1999 kåret som århundredets møbel i en afstemning af Sköna Hem. Den passer til alle rum og kan suppleres med en matchende skammel og bord. ”Att ha gjort en bra stol är kanske inget dåligt livsverk” - Yngve Ekström Et af de mest populære designs er stadig det i eg og fåreskind, som også var den første model, der blev designet. Lænestolen produceres stadig på den svenske fabrik i smålandske Vaggeryd.

Jetson

Stolen blev formgivet af Bruno Mathsson og blev produceret for første gang i 1966. Den blev finpudset i 3 år, før den færdige model blev præsenteret i 1969 i forbindelse med en udstilling på Nordic Gallery i Stockholm. Inspiration er hentet fra rummet og fra den svenske tegneserieserie ’’Rymdåldern’’. Jetson har været en del af Dux’ bedst sælgende modeller i årtier.

Arka

Stolen blev formgivet af Yngve Ekström i 1955 for Stolab. Produktionen var midlertidigt lukket ned i en periode, men den blev genoptaget i 2007 og er siden blevet et af deres mest populære produkter. Stolen er fremstillet af massivt birketræ og suppleres med en fåreskindshynde, der giver en endnu bedre komfort. Siden 60-års jubilæet i 2015 har man også produceret stolen i massiv eg. Produceret i den svenske by Smålandsstenar.

Aluminium

Stolen er tegnet af Mats Theselius i 1990 og er siden blevet kendt som Theselius-lænestolen. Den er lynhurtigt blevet en svensk klassiker, der er svær at overse, og den ses i dag i både private og offentlige miljøer. Den fås i forskellige designs inkl. mat eller poleret aluminium og læder eller ruskind fra Tärnsjö, alle med støbt aluminiumsben. Det er også muligt at få en matchende sofa, hvis man har behov for flere siddepladser.

Eva

Modellen blev formgivet i 1941 af Bruno Mathsson og er også kendt som Arbejdstol Model 41. Designet stammer fra Mathssons studier af siddendes mekanik. Et par år forinden havde han sat sig fast i en snedrive, og aftrykket blev en inspiration til designet. Resultatet blev de runde bløde former, der følger kroppens naturlige buer. Sædeformen blev finpudset gennem årenes løb, og et af de første resultater blev denne klassiske lænestol med en behagelig sidekomfort. Stolen fik dog først navnet Eva 20 år senere.

Jättepaddan

Modellen er tegnet af Carl Malmsten til Liljevalch-udstillingen i 1934. Malmsten ville normalt udtrykke noget bestemt med sine møbler, hvilket i mange tilfælde blev afspejlet i deres navn, og den gigantiske skildpadde er ingen undtagelse. Dette er en yderst behagelig lænestol med en slidstærk siddekomfort. Stolen er perfekt til dem, der elsker de hyggelige stunder i en lænestol. Den er ligeledes stor nok til at rumme flere, og den kan fås med en matchende fodskammel. Det burde derfor være nemt at strække sig ud, når man ønsker en lur.

Læs mere

Ikke medlem? Start her