Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere i vores cookiepolitik.

Sådan laver du sjove grøntsagsstrimler

Af PriceRunner Opdateret 03.10.2018
Udskift kulhydrater med lækre grøntsagsspiraler. De giver ikke kun et lækkert resultat, men også en sundere livsstil. Vi ser nærmere på de populære grøntsagssnittere.

Hvem drømmer ikke om at spise spagetti med kødsauce uden at føle sig oppustet bagefter? Og hvem ønsker ikke, at både de store og de små i huset ville spise flere grøntsager?

Svaret er nok at det gør de fleste.

Kulhydraterne i pasta, ris og kartofler giver os ikke kun energi, men får os til at føle os meget mætte.

Når vi spiser ris og pasta kommer vi nemt til at spise for store portioner og samtidigt får vi for få fibre fra grøntsager.

Men der findes faktisk en god og sund erstatning for de mange kulhydrater. Samtidig er det en erstatning som både små og store synes det er sjovt at lave.

Det er de sjove og farverige vegetabilske spiraler fra alle populære grøntsager.

Sjove spiraler af grøntsager

De smarte og populære grøntsags snittere kan ikke bare hugge og skære grøntsagerne i terninger og stykker. De kan også lave grøntsagerne om til lange spiraler og strimler i form af pasta og nudler.

Grøntsagssnitterne findes i mange forskellige versioner og med meget ekstraudstyr. Som udgangspunkt kan de fleste grøntsagssnittere lave strimler i forskellige tykkelser.

Udskift pasta med grøntsager

Hvis du beslutter dig for at udskifte pastaen med grøntsags strimler skal du først og fremmest vælge de grøntsager som du bedst kan lide. Grøntsager, der er velegnede til at lave strimler kan for eksempel være squash, agurk, græskar, gulerod, aubergine, æble eller rødbeder.

HUSK at vaske grøntsagerne grundigt inden du bruger dem.

Snit grøntsagerne i strimler og tilbered dem som du har lyst til.

Squash, gulerødder og rødbeder er særligt velegnede som erstatning for pasta og fungerer godt sammen med f.eks. kødsovs. Nogle grøntsager såsom græskar skal skrælles først, mens andre skal koges før de kan bruges og laves til strimler.

Også god til sunde salater og nudler

De tynde grøntsagsstrimler kan også bruges direkte i en salat. Det er agurk, gulerødder, æbler og rødbeder, hvor de fine strimler kan anvendes direkte rå i en salat. Du kan også bruge de tynde grøntsagsstrimler som en erstatning for nudler i asiatisk madlavning og wok.

Grøntsags snitter kan bruges til alt muligt i madlavningen. Det bedste er at de mætter godt, har masser af vitaminer og mineraler. Sidst men ikke mindst er det en sjov måde at lave mad på, der engagerer især de mindre børn. Både når strimlerne skal laves og når de skal spise. En grøntsags snitter er en super ting at have i køkkenet og er en god måde at få børnene til at hjælpe med madlavningen og ikke mindst spise flere grøntsager.

Vi har samlet de mest populære grøntsagssnittere til inspiration i denne oversigt.

Læs mere