Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere i vores cookiepolitik.

Tag hånd om tørt hår

AfPriceRunnerOpdateret 09.10.2018

Kulden kan give tørt, knækket hår. Men der er nogle overraskende tricks til at undgå problemet. Din mad og påklædning betyder også meget for et smukt hår om vinteren.

Iskolde vinde og intens opvarmning inden døre er en kedelig kombination for dit hår. Det bliver flyvsk, mat og knækker forholdsvis nemt. Men med nogle få tricks kan du komme gennem den kolde årstid uden problemer med tørt og elektrisk hår. Det handler om meget mere end at pleje håret med diverse produkter. Du skal også se nøjere på, hvad du spiser, hvordan du klæder dig, og hvad du sover i her i de kolde måneder.

En tyk, varm hue gør nemlig ondt værre. Det samme gør et tykt tørklæde, hvis du har langt hår, som kommer i kontakt med tørklædet. Uld- og bomuldsfibrene i strikhuer og tørklæder vil nemlig suge al fugtighed til sig, og dermed stjæle det fra hovedbund og hår.

Sov og spis rigtigt

Sengetøj af tykt bomuld er også en synder, når du skal se på, hvad der udtørrer dit hår. Et hovedpudebetræk i glattere stof som silke vil være en god idé, når luften er tør.

Også maden har rigtig meget at sige for dit hår. Du skal se ekstra nøje på, hvad du spiser, hvis du har tørt hår og hud. Specielt B-vitaminer er med til at give dig sundt, blankt hår. Også næringsstoffer som zink, jern og fiskeolie plejer og fugter håret indefra.

Du bør også købe en særlig børste, du kan bruge om vinteren. En hård børste med syntetiske pigge, er særdeles skadeligt for tørt hår. Vælg i stedet en blød børste med naturhår.

Undgå for fede kure

Gå efter en god shampoo, der tilfører masser af fugt. TresEmme har flere bud på fugtgivende shampoo. Hvis du har mulighed for det, bør du skrue ned for hårvasken i de koldeste måneder. Daglig hårvask dræner også hår og hovedbund for fugt. Hvis du ikke vil undvære den daglige hårvask, kan du i stedet justere lidt på badevandets temperatur. Jo varmere vand, jo mere udtørrer det.

Håret skal selvfølgelig også forkæles med hårkure. Dog skal du være forsigtig med bare at fedte håret ind i tunge kure, for det vil tynge håret og gøre det endnu sværere at sætte ordentligt. Vælg hellere en balsam eller egentlig fugtkur, der er beregnet til fint og flyvsk hår, og så brug kuren mindst et par gange om ugen.

Det danske frisørmærke Gun-Britt har en god, dybedevirkende fugtkur. Husk at bruge et stylingprodukt, som beskytter mod udtørring, når du føner håret. Moroccanoil har en hårolie, som holder styr på håret, når der er statisk elektricitet i luften – og olien samler desuden de tørre spidser.

Læs mere

Ikke medlem? Start her