Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere i vores cookiepolitik.

Træmøbler hitter igen

AfPriceRunnerOpdateret 18.09.2018

Lyse og beroligende. Materialer, der dufter af natur og som aldrig bliver kedelige at se på. Design, der emmer af kvalitet og skandinavisk identitet.

Naturen er et hit i vores hjem, når vi vælger møbler.

Der er igen fokus på naturlige materialer til møbler og kunsthåndværk. Det er især træ, læder, uld, filt og bomuld, der har vakt vores interesse og sælger godt.

Og det er værd at bemærke, at det ikke er træ malet i al verdens farver. Det er det rene vare i enten rustikt fyrretræ som i 70'erne, eller ubehandlet bøg og eg om det så ud i slutningen af 80'erne.

For mange danskere er det ikke kun design og pris der betyder noget. Det handler derimod om hvilke materialer, der er bliver brugt og hvordan møblerne bliver fremstillet.

Ny version af de klassiske møbler

Skandinaviske og især danske møbeldesignere er kendt i hele verden for at være blandt de bedste.

Sådan har det været i mange år, og det har møbelproducenterne for længst opdaget. Møblernes design fokuserer på kvalitet, holdbarhed og træ som råvare. Designet er naturligvis skabt for at være tidløst.

Der er specielt møbler fra danske designikoner som Hans Wegner, Børge Mogensen og Arne Jacobsen, der i disse år på ny kommer på markedet med nye interessante fortolkninger af klassikerne.

Det er især skalstole, armstole og borde i organiske former som eksempelvis Elipsebordet, der er tilbage på tegnebrættet. Med et klassisk look vil møblerne nemlig få meget længere levetid.

Skandinavisk design i træ

Her får du nogle bud på møbler og brugskunst i træ fra førende danske og skandinaviske designere.

Et eksempel på stilfuldt skandinavisk design i rent naturmateriale er Cover Chair, der kommer fra det nordiske mærke Muuto. Stolen er en moderne udgave af de gamle træstole. Stolen har en flot pude i naturlæder.

Hvis du vil se på svenske klassikere, har Bruno Mathsson mange møbler, der stadig er populære. For eksempel stolen Eva.

Et andet eksempel er FDB, der igen har sat gamle møbelklassikere i produktion igen, og de sælger ret godt. Det er møbler designet af Børge Mogensen, Jørgen Bækmark og Poul M. Volther.

Læs mere

Ikke medlem? Start her