Skønhed og helse

Sådan vælger du den rigtige concealer

Concealer
Foto: Flickr.com/idhren

En concealer kan trylle træthed og skønhedsfejl væk. Men den forkerte type kan faktisk fremhæve det, du gerne vil skjule. Læs guiden til, hvilken type concealer du skal bruge til netop din hud og de små skavanker.

Det er et mirakelmiddel for mange kvinder. Kosmetikpungens hemmelige våben, der i en håndevending kan klare hudens småfejl.

En god concealer kan nemlig give det glatte lag til bumser, pigmentpletter, sprængte blodkar og mørke rande under øjnene. Men det kan være temmelig forvirrende at finde den helt rette blandt de mange forskellige tilbud på concealere.

Populær makeup på PriceRunner

For lige så god den kan være til at dække skønhedsfejlene, lige så grimt kan resultatet ende med at blive. Den forkerte type vil i stedet fremhæve de fejl, du ellers forsøger at skjule.

Tør, fedtet eller furet hud?

Derfor er det vigtigt, at du vælger den rette type til netop din hudtype. Hvis din hud har tendens til at være tør, skal du selvfølgelig ikke vælge én til fedtet hud. Ligesom det ikke tjener noget formål at forsøge sig med en fugtgivende af slagsen til den fedtede hud.

Hvis spejlet afslører alderstegn i form af furer, skal du også se dig godt for, når du køber en concealer. Men hvordan skal du tjekke, hvilken type, der passer til netop dit behov?

Bedst-i-Test concealer

Bedst-i-Test har testet 8 concealere. Find den testvindende concealer ved at klikke på billedet.

Her får du tommelfingerreglerne

Concealer til tør hud: En concealer i creme-form er ofte bedst til tør hud. De indeholder mere fugt og er mere flydende, hvorfor de er bedre til at blende ind i huden.

På grund af den lettere konsistens er creme-concealere dog ikke lige så dækkende som andre typer. Men du kan sagtens gentage proceduren i løbet af dagen.

Find concealere til tør hud her

Concealer

(PR-foto)


Concealer til fedtet hud: Find en oliefri concealer i stift- eller penselform. De er som regel lidt tørre i konsistensen, og derfor skal du bruge tid på at arbejde concealeren pænt ind på urenheden eller pigmentpletterne.

De oliefrie typer med stift eller pensel har medium til høj dækning.

Find concealere til fedtet hud her

Concealer

(PR-foto)


Concealer til moden hud: Slå en stor bue uden om produkter til fedtet eller ung hud. Den slags vil lægge sig i linjerne og fremhæve dem unødigt.

Vælg i stedet en særlig anti-age concealer. Eksempelvis kan du søge efter en type med effekter som “Airbrush” og “Line smoothing”. Anti-age concealere er mere flydende og fugtgivende end mange øvrige på markedet.

Find concealere til moden hud her

Concealer

(PR-foto)


Mørke rande? Se efter en lysnende, lysreflekterende concealer. Sådan én er perfekt til at skjule mørke rande under øjnene. Den er så effektiv, at du nærmest får en retoucheret effekt.

Men husk: Du må endelig kun bruge denne type til at skjule mørke skygger. Hvis du bruger den på bumser eller røde pletter, bliver de bare endnu tydeligere.

Concealer

(PR-foto)


Det gyldne råd – uanset hudtype og hudproblem – er at gå efter en type, der er en eller to toner lysere end din hud. Det giver det flotteste og mest naturlige resultat.

Find din næste concealer her via PriceRunner

Kommentarer