Tøj og tilbehør

Kuffert eller rejsetaske: Køb den rigtige kuffert til rejsen

Ny kuffert
Foto: Samsonite

Uanset om du skal på ski eller solferie, vil det gøre rejsen nemmere med den perfekte kuffert. Men hvilken skal være din ny kuffert? Få overblikket til den store, vide verden af kufferter her.

Skinnende sol, sprød puddersne og skiløjper. Magelige dase-dage på Maldivernes mageløse strande. Shopping i storbyer.

Uanset om du skal slikke sol under fjerne himmelstrøg eller suse på ski i fjeldene, skal du bruge en god kuffert, en kabinekuffert eller weekendtaske.

Populære kufferter på PriceRunner

Vi alle er ikke nødvendigvis så bevidste om, hvordan vi bedst pakker, og det kan derfor give unødigt besvær under rejsen. Måske er du én af dem, som slæber rundt på et stort monstrum af en kuffert, selvom du kun skal på en miniferie?

Eller også er du typen, der står og tramper på din lille trolley for at få den til at lukke, fordi den er for tætpakket? Det er der ingen grund til. For der er en verden af muligheder for at finde den ny kuffert og kufferten, der passer præcist til dit behov.

Test af kufferter - ny kuffert

Bedst-i-Test har testet 12 kufferter. Find den testvindende kuffert i testen ved at klikke på billedet.

Først og fremmest kommer dit valg af ny kuffert selvfølgelig an på, hvor meget bagage du skal have med? Og hvor lang tid din rejsen vare?

Formentlig vil det være fornuftigt at investere i flere kufferter eller rejsetasker til forskellige formål.

kuffert i lufthavn - ny kuffert

Foto: Pixabay.com/ilaria88

Hård eller blød kuffert?

Hvis du ofte tager på længere rejser i flere uger ad gangen, skal du sandsynligvis bruge al den plads, som du kan købe dig til. Hvis der står familieferie på programmet, er det også praktisk at kunne proppe alt fra legetøj, badehåndklæder til sko og tøj i din ny kuffert.

De fleste flyselskaber tillader kufferter, der vejer op til 20 kilo, men tjek altid op på flyselskabernes gældende bagageregler, inden du pakker. Og overvej eventuelt en bagagevægt, der kan give dig et overblik over kuffertens samlede vægt.

Kufferter kan fås enten som hardcase kuffert eller softcase kuffert i stof.

Ny kuffert - hardcase eller softcase?

Softcase kuffert til venstre og hardcase kuffert til højre. (PR-fotos)

Uden indhold vejer de stort set det samme. Men en softcase er mere fleksibel og har større dimensioner end en hardcase-kuffert, så derfor får du lidt mere plads. Til gengæld beskytter en hardcase din bagage markant bedre.

De mest populære kufferter på PriceRunner lige nu …

Kuffert med to eller fire hjul?

Når du har valgt størrelsen og materialet på din ny kuffert, skal du se nærmere på hjulene. For skal den ny kuffert have to eller fire hjul?

En kuffert med to hjul egner sig bedst til let bagage. Det kan være små kabinekufferter og trolleyer. Men køber du en stor ny kuffert, vil fire hjul være optimalt. Kufferter med fire hjul kaldes også for spinner kuffert.

De fire hjul betyder nemlig, at kufferten vil føles knap så tung – og så er den lettere at køre med, fordi den kan dreje i alle retninger. Du kan også rulle en kuffert med fire hjul ved siden af dig frem for at have den på slæb efter dig.

kufferter - hvilken skal være din ny kuffert?

Foto: Pixabay.com/Efraimstochter

Når rejsetaske og trolley rækker

Rejser du som regel kun nogle få dage til Rom eller Ringkøbing, vil en kabinekuffert snildt kunne gøre arbejdet. Via PriceRunner kan du i øvrigt finde kabinekufferter, hvis dimensioner er mindre end 55x20x40 centimeter (Højde x Dybde x Bredde), hvilket skulle være de dimensioner for en kuffert, som langt de fleste flyselskaber tillader.

Find forhandlere af kabinekufferter her

Vi anbefaler dog, at du tjekker de nøjagtige dimensioner med dit flyselskab, inden du rejser, så du er på den helt sikre side 

Weekendtaske som ny kuffert

Måske en weekendtaske er sagen? Fra venstre: Dixie Signe, Eastpak Reader M og Adax Mads.

Hvis ikke din ny kuffert skal være en kabinekuffert eller en større kuffert, kan du også vælge en weekendtaske, der er oplagt til lidt skiftetøj og andre sager. En weekendtaske – eller rejsetaske, som de også kaldes – vil også kunne tages med som håndbagage, og så slipper du for at stå i kø ved bagagebåndet.

Rejsetasker er også perfekte til bilture for børnefamilien. Dem kan der nemlig stables mange af i det ofte tætpakkede bagagerum – i modsætning til ufleksible kufferter. Rejsetasker fås i et utal af størrelser, farver og materialer – fra nylon til kalveskind.

Find forhandlere af weekendtasker her

… nøjagtig ligesom kufferter, der fås i flere størrelser, farver og materialer. Hvad leder du efter i en ny kuffert? Find forhandlere af kufferter her via PriceRunner.

– Go’ rejse! 

Kommentarer