Børn og familie

Ny skoletaske? Sådan vælger I den rette taske

Ny skoletaske
Foto: Pexels.com/Sebastian Voortman

Inden længe ringer skoleklokkerne atter ind igen efter ferien, men inden da er det på tide at få styr på skoletasken. Måske skal I ud og købe skoletaske for allerførste gang, eller måske har I prøvet det før? Her får du nogle gode tips.

For forældre er det en stor dag, når ens barn har første skoledag. For barnet er det en endnu større dag, når den allerførste skoletaske skal købes. Det er noget helt særligt, og du kan med fordel involvere dit barn i processen omkring indkøb af skoletaske.

Når der skal købes ny skoletaske, er det rigtig vigtigt, at barnet prøver tasken inden køb og gerne forskellige modeller. Der findes et hav af skoletasker i alverdens forskellige prisklasser og kvaliteter, og man skal ikke altid gå efter den billigste model – eller for den sags skyld den dyreste model.

Du (og dit barn) skal gå efter den skoletaske, der sidder bedst rent ergonomisk på barnets ryg og opfylder de behov, der nu måtte være til en ny skoletaske.

Sammenlign priser på skoletasker her

ny skoletaske

Foto: Pexels.com

Ny skoletaske: De 5 gode huskeråd

Der er flere ting, man skal have in mente, når man er på kig efter en ny skoletaske. Det gælder blandt andet skoletaskens ergonomi og størrelsen, og så må man ikke glemme taskens design, der kan betyde alverden for barnet blandt de andre elever.

Husk derfor at se efter følgende, når du leder efter ny skoletaske …

#1 Skoletaskens størrelse – efter klassetrin

De fleste skoletasker inddeles i klassetrin, eksempelvis 0. til 1. klasse, 2. til 3. klasse og så videre, hvor skoletasken er designet til en ryg på et alderssvarende barn. Altså indtil barnet når en vis alder, hvor ryggen er mere stabil.

Det er altid en god idé at få en taske med støtte til ryggen. Størrelsen på den ny skoletaske er alfa omega for, om dit barn får problemer med ryggen senere hen. Det er derfor vigtigt, at skoletasken, I vælger, hverken er for stor eller for lille, men sidder korrekt placeret på ryggen – lige over numsen.

Prøv derfor tasken med og uden overtøj på.
Tjek, at den ny skoletaske ikke er bredere end barnets skuldre.
… og prøv skoletasken før køb. Først dér kan man se en masse ting.

2) Ergonomisk korrekt skoletaske

Skoletasken skal altså have den korrekte størrelse, så den sidder korrekt på ryggen. Derudover anbefales det, at tasken har justerbare stropper, så den kan indstilles helt præcist til det enkelte barns ryg.

Skoletasken bør også være udstyret med brystremme, så tasken kan spændes fast og stropperne ikke falder ned, så tasken hænger skævt på barnets ryg. Jo flere muligheder der er for at spænde tasken fast, desto bedre vil den sidde på dit barns ryg.

skoletasker

(PR-fotos)

#3 Ny skoletaske og design

Måske er det ikke noget, du som forælder går særlig meget op i, men det er ikke desto mindre værd at have in mente ved køb af ny skoletaske.

Når du og barnet har fundet en model, der sidder korrekt på barnets ryg, så lad det være op til barnet selv at vælge farve og design. Det kan være dét, der gør, at barnet bliver ekstra glad for tasken og dermed også vil benytte den ny skoletaske på den korrekte måde.

Ny skoletaske - LEGO

(PR-fotos)

#4 Ekstra detaljer ved skoletasken

Det er en god idé at undersøge, om den ny skoletaske har gode puder i ryggen samt solide brede skulderstropper. Kig også efter eventuelle reflekser bagpå samt på stropperne, så barnet bliver set i trafikken i de mørke måneder.

Nogle skoletasker har et indbygget, isoleret rum til en madkasse, hvilket er smart, da ikke alle skoler har køleskabe til rådighed. Dette kan være en med til at holde madpakken lidt køligere i løbet af dagen.

#5 Tilbehør til skoletasken

Der følger indimellem ekstra ting med til en skoletaske, blandt andet i form af et matchende penalhus. Til nogle skoletasker medfølger der også madkasse og drikkedunk passende til taskens rum.


Læs også: Find den perfekte madkasse til den sunde madpakke


Nogle tasker har yderligere en gymnastiktaske der kan spændes fast til tasken, hvilket er en smart løsning – særligt i de små klasser hvor børn som ofte kan have lidt svært ved at holde styr på tingene.

De mest populære skoletasker

De seneste par år har storfavoritterne været Jeva skoletasker, LEGO skoletasker, Ticket To Heaven skoletasker og Ergobag skoletasker – især blandt børn i de mindre klasser. De mærker er favoritter hos forældrene på grund af den gode ergonomiske støtte og korrekte placering på barnets ryg, og hos børnene på grund af taskernes moderigtige farver og design.

Når skoletasken skal pakkes, er det en god idé at lære barnet fra starten, at de store bøger skal placeres bagerst, tættest på ryggen, hvor den største støtte er.

En anden god lille huskeregel er, at barnet maksimalt må bære 15 procent af sin egen kropsvægt. Det vil sige, at hvis dit barn vejer 20 kilo, må dets skoletaske i alt veje 3 kilo inklusiv alt indhold.

Find forhandlere af skoletasker her

Penalhus

(PR-foto)

Det gode penalhus til skolestart

Til en god skoletaske hører der sig selvfølgelig også et godt penalhus. Sørg for at penalhuset ført og fremmest falder i barnets smag, og hold dig endelig væk fra de runde pølse penalhuse de første par år. Ikke alene ødelægger de runde penalhuse stifterne inde i barnets blyanter, men det kan også virke uoverskueligt for barnet at finde de ting, der skal bruges.

Vent nogle år med stiftblyanter, kuglepenne og så videre. Så skal der selvfølgelig også være farveblyanter, et viskelæder, en lineal samt en blyantspiser. Og egentlig behøver der ikke være meget mere end dét i et godt penalhus, men som regel vil en lærer fortælle, hvis mere behøves i penalhuset.

– PriceRunner ønsker en go’ skolestart!


Artiklen er oprindeligt publiceret 25. juli 2016, men er siden versioneret og genudgivet i juli 2017, nu hvor skolestart igen begynder at være aktuelt.

Kilder: Forbrugerrådet TÆNK og Taskeeksperten.dk.

Kommentarer