Sony SmartBand 2 er et pænt og komfortabelt armbånd med fænomenal hastighedsmåling. Men dårlig batterilevetid, dårlig iOS-app og mangel på displayet trækker bedømmelsen ned.

En diskret aktivitetsmåler i al sin pragt. Sonys seneste tilføjelse til kategorien af aktivitetsmålere er umiddelbart noget kedeligt. Men det er dog også et meget komfortabelt armbånd.

Teknologien sidder i en lille boks placeret i en blød gummirem, som man fastgør med en smart spænde. Armbåndet er desuden IP-68-klassificeret, så du kan bruge Sony SmartBand 2 i silende regn, i brusebadet og mens du svømmer.

Måler ændringer i hjerterytmen

Sony SmartBand 2 måler trin, puls, og noget, der hedder HRV. Sidstnævnte er en forkortelse for “pulsvariabilitet”og betyder, at armbåndet måler ændringer i dine hjerteslag for at finde ud af, om du eksempelvis er stresset, eller om du restituerer efter træningen.

Ved at holde styr på de enkelte målinger og finde en god balance mellem de forskellige situationer, formodes du at måtte præstere bedre, og det lyder helt rimeligt. Uanset hvad er det en interessant funktion, der adskiller Sonys aktivitetsmålere fra konkurrenterne.

Sony Smartband 2

Foto: Sony

Pulsen måles desuden ved hjælp af optiske sensorer. I normal tilstand måles pulsens seks gange i timen, men når du træner, kan du med fordel aktivere armbåndets hjerteaktivitetstilstand for at følge hjertets arbejde i realtid. Du kan også slukke for pulsmålingen for at få bedre batterilevetid.

God til Android – mindre god til iOS

Da Sony SmartBand 2 ingen skærm har, er smartphone-app’en meget vigtig. Og netop på det punkt, vil iOS-brugere blive skuffet. Til Android-enheder findes nemlig to apps: SmartBand-app’en og Sonys ekstra Lifelog-app. Til iOS findes alene SmartBand-app’en, som rummer få funktioner.

Også når det kommer til notifikationer, er der ikke de store muligheder fra Sony. Aktivitetsmåleren kan kun vibrere, når der sker noget. Mere kan det ikke.

Sony Smartband 2

Foto: Sony

Batteriet er skuffende

Aktivitetsarmbåndet kan ikke umiddelbart se, om det er tid til motion, en gåtur eller søvn. I stedet gætter Sony SmartBand 2 sig til, hvad man laver, baseret på de indsamlede data – og nogle gange går det galt. Søvnanalysen fungerer som forventet ved at registrere dine natlige bevægelser, og når vi sammenligner resultaterne med andre aktivitetsmålere på markedet, ser vi ingen større forskelle.

Hvis du har svært ved at komme op om morgenen, kan vi anbefale aktivitetsarmbåndets “smarte alarmer”, der vækker dig, når du sover lettest. Det er en skam, at armbåndet skal vibrere så højt, at hele huset kan høre det.

Det største problem med Sony SmartBand 2 er dog batteriets levetid. To-dages batterilevetid er absolut et minus og i den lave ende. Især i betragtning af at du forventes at sove med armbåndet og helst ikke vil have, at batteriet skal løbe tør for strøm i løbet af natten.

Du kan som sagt slukke hjertefrekvensmålingen, så batteriet holder i op til fem dage, men så går du glip af aktivitetsmålerens hovedfunktion – nemlig pulsmålingen.

Det taler for …
 Måler “pulsvariabilitet”
 Meget bekvem at have på
 Vandtæt
Det taler imod …
 Ingen skærm
 Batterilevetid
 Dårlig iOS-app
Ingen GPS

Fakta om Sony SmartBand 2 …

 Bluetooth: 4.0
 NFC: Ja
 GPS: Nej
 Passer til: Smartphones med bluetooth
 Sensor: Accelerometer og pulsmåler
 Tilslutning: Micro-usb
Vandtæt: Ja
 Batteritid: Op til 2 døgn
Opladningstid: 75 minutter
Styresystem: Android og iOS
 Vægt: 25 gram

Testen af Sony SmartBand 2 er oprindeligt bragt på PriceRunners svenske søstersite og deres magasin “PriceRunner Digital Life“.

Kommentarer