Vaskemaskiner

 

Vaskemaskiner

En vaskemaskine er uundværlig for de fleste. Både singler og større børnefamilier kan hurtigt få store stakke vasketøj til at hobe sig op. Når du skal købe en ny vaskemaskine er der flere faktorer, der skal overvejes. Når du kigger på vaskemaskiner skal du se grundigt på alt fra pris, strøm- vandforbrug til støj og størrelse. Hvis du kun skal vaske lidt tøj ad gangen, kan du nøjes med en vaskemaskine med en kapacitet på fire kilo. I børnefamilier bør kapaciteten være på syv kilo, lyder rådet fra producenterne. Omdrejningstallet er også vigtigt. Anbefalingen er mindst 1400 omdrejninger. Tjek også energiforbruget på vaskemaskinerne. Energiklasse A+++ er mest økonomisk.

Vaskemaskiner

Vaskemaskinen har været i handlen i snart 100 år, men det er først i de seneste 50 år, at den er blevet almindeligt udbredt. Hvor vaskemaskiner i gamle dage var en større investering, er de i dag almindeligt udbredt i alle danske hjem og boligforeninger.

Fordi vi i dag skifter tøj oftere og dermed vasker mere, stiller vi også højere krav til vaskemaskiners energi- og vandforbrug. Vaskemaskiner er inddelt i energiklasser fra A til G, der opgøres på samme måde for alle mærker, så de kan sammenlignes på tværs af producent. A er den bedste klasse, og selv indenfor den er der underopdelinger, der fortæller hvor lidt energi og vand den pågældende maskine bruger. Som forbruger kan man få et godt overblik over de forbundne omkostninger, inden man vælger en ny vaskemaskine.

Vaskemaskiner findes i to udgaver. Den topbetjente vaskemaskine er særlig populær i USA og andre engelsktalende lande. De har foroven en luge, som åbner opad. Den frontbetjente vaskemaskine har lugen placeret på siden. Generelt sagt anvender den frontbetjente vaskemaskine mindre vand end den topbetjente, idet vasketromlen ikke skal bruge lige så meget vand for at gøre al vasketøjet vådt. Som regel kan en moderne vaskemaskine klare 6-8 kilo ad gangen.

Der er langt fra tidligere tiders gruekedel til nutidens vaskemaskiner. Alle vaske¬maskin¬er har flere programmer at vælge imellem. Temperatur og antal af omdrejninger kan indstilles. Hvis tøjet er af uld eller kræver forvask eller særlig skånsom behandling kan et matchende vaskeprogram vælges. De mest avancerede modeller har en stille kulfri motor eller kan programmeres, så maskinen går i gang med at vaske på præcis det tidspunkt, der passer dig bedst. Med det store udvalg af vaskemaskiner på markedet er det uanset vaskebehov altid muligt at finde en vaskemaskine, der både passer til ens økonomi og særlige ønsker.

Læs udvidet Vaskemaskine køberåd.

Flere produkter under denne reklame

Pris

Betjeningspanel ?

Energiklasse ?

Vaskekapacitet

Farve

Centrifugering (omdr./min)

Spin Drying Efficiency Class

Mærke

Noise Level

Lydniveau (Centrifugering)

Drum Volume (L)

Programme Time (min)

Controls

Water consumption per cycle (L)

Energy Consumption (kWh/wash)

Spænding

Bredde (standard)

Højde

Dybde

Bredde

Vægt

Sider: 1 2 3 4 5    

Total antal sider: 34