Støvsugere

 

Støvsugere

Det kan kræve sin mand at finde den helt rette model af en støvsuger. Der er et utal af varianter: Små og store støvsugere. Robotstøvsugere. Med eller uden støvsugerpose. Hvis du skal købe en ny støvsuger, er det en god idé at investere lidt tid i at tænke over, hvilket behov du har. Skal du støvsuge en lille lejlighed eller en stor villa? Skal det være en særdeles kraftigt sugende støvsuger, som kan samle op efter beskidte børnestøvler eller få bugt med katte –og hundehår? Når du skal vælge støvsuger, bør du også tjekke, om den har et effektivt støvfilter. Det sørger for, at støvet ikke hvirvler rundt.

Støvsugere

I vore dage er det svært at forestille sig en tid, hvor man ikke hurtigt kunne støvsuge gulvtæpperne, men måtte feje og banke tæpperne rene. Støvsugeren har siden 1960’erne været en fast bestanddel af et dansk hjem, og i de senere år er der kommet en lang række forskellige typer af støvsugere at vælge imellem. Selvom danske hjem i dag har færre gulvtæpper og flere trægulve end tidligere, er der stadig et stort behov for at opsuge dyrehår, støv og krummer.

I USA og flere andre engelsktalende lande sværger man til de opretstående støvsugere, mens det i Danmark og det meste af Europa er det mest udbredt at have en støvsuger bestående af en beholder på hjul påmonteret en støvsugerslange. Støvsugere suger ved hjælp af et undertryk støv og andre urenheder op i en pose. Støvsugere findes som sagt i udgaver med hjul, men også som rygsækmodeller, hvor brugeren bærer støv¬suger¬en på ryggen og kan bevæge sig mere frit omkring.

Der findes i dag også poseløse modeller af støvsugere, der tømmes direkte ud i affalds¬spanden. Der er heller ingen pose i en centralstøvsuger, hvor selve støv¬suger¬enheden er placeret et centralt sted i bygningen med sugerrør indbygget i vægge, gulve eller lofter. Støvsugerslangen tilsluttes så blot et af de mange udtag rundt omkring i huset, og brugeren er fri for at slæbe rundt med selve støvsugeren. De små håndholdte støv¬sugere er ideelle til små områder, der ofte kræver støvsugning, f.eks. til støvsugning af krummer i køkkenet.

Udviklingen indenfor robotstøvsugere har været enorm. Hvor de første modeller havde problemer med at komme rundt i hjørnerne og forcere dørtrin, kan de moderne modeller i dag både støvsuge mere effektivt end almindelige støvsugere og programmeres til at støvsuge på bestemte tidspunkter og i bestemte områder. Nutidens robotstøvsugere kører endda selv tilbage til ladestationen, når batteriet er ved at være fladt.

Læs udvidet Støvsuger køberåd.

Flere produkter under denne reklame

Alm. støvsuger, 700 W, Energiklasse: A, Støjsvag , Vaskbart, 8.3 kg, Lydniveau (dB): 58 dB Mere Info

Middelbedømmelse: 0 Skriv revision

Pris

Type ?

Energiklasse ?

  • A (154)
  • B (34)
  • C (14)
  • D (19)
  • E (11)
  • F (5)

Mærke

Motoreffekt ?

Lydniveau

Sugeeffekt

Opsamling

Farve

Rengøringsevne – hårdt gulv

Rengøringsevne – tæppe

Støvemissionsklasse

HEPA-Filter klassifikation

Sugeevne (kPa)

Slangelængde

Ledningslængde

Arbejdsradius

Batteritype

Ladetid

Batteritid

Opsamlingskapacitet

Højde

Dybde

Bredde

Vægt

Forhandler

Sider: 1 2 3 4 5    

Total antal sider: 57