De 5 mest populære Kay Bojesen figurer

Du kender nok Bojesens abe med gavtyveansigtet og de krogede hænder og fødder smukt formgivet i træ. Men egentlig var Kay Bojesen sølvsmed. Han blev uddannet hos Georg Jensen og efter at have afsluttet sin læreperiode i 1910, drog han sydpå til Tyskland og Frankrig for at arbejde videre med sit fag. Han var begejstret for funktionalismen og arbejdede meget med rene former i blandt andet bestik, som han ikke mente skulle stjæle opmærksomheden. Derfor er hans bestik, som stadig er populært i dag, meget enkelt og strømlinet. Læs resten her!

Flere produkter under denne reklame

NB! Bekræft venligst forhandlerens pris og produktinformation inden du gør dit køb.

Pris

Mønster

Type af mønster

Form

Egenskaber

Antal produkter i sæt

Materiale

En- eller flerfarvet

Farver

Sæson

Diameter

Højde

Dybde

Vægt

Stil

Mærke 1

Forhandler

Sider:  1 2 3 4 5    

Total antal sider: 6

Kay Bojesen

Det har aldrig været mere hipt at være dansker. København er for andet år i træk kåret som verdens bedste by, folk kommer hertil fra hele verden for at spise ny nordisk mad på NOMA, og vi er verdens lykkeligste folk. Skandinavisk mad, skandinavisk mode og skandinavisk livsstil. Og ikke mindst skandinavisk design! I over 50 år har skandinavisk og i særlig grad dansk design været efterspurgt og beundret over hele verden. Men hvad er det der gør dansk design så unikt?

Ikonet for dansk design

Det der gør dansk design unikt, er foreningen af skandinavisk minimalisme og dansk kvalitetsbevidsthed. Kay Bojesens brugskunst fra 40’erne og 50’erne er et førsteklasses eksempel på netop dette. Hvem kender ikke Kay Bojesens ikoniske abe? Eller den lille håndmalede træfigur ”Garderen”? Elefanten, turtelduerne eller sangfuglen? Kay Bojesens brugskunst er ikonisk for dansk designs guldalder fra 1940 til 1960 og symbolet på skandinavisk design i hele verden. Kay Bojesen vandt i 1951 førstepræmien for sit design af servicet ”Grand Prix” ved Triennale di Milano og blev i 1955 slået til Ridder af Dannebrog. Således indskriver han sig i historien på linje med designere som Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Hans Wegner og Verner Panton. Designere hvis møbler er elsket og værdsat over hele verden. Kay Bojesens design er dansk kunsthåndværk, når det er allerbedst!

En elsket klassiker

Kay Bojesens brugskunst forener et elegant minimalistisk design med dansk kvalitetsbevidsthed. Alle hans træfigurer er således lavet i massivt bøgetræ. Disse træfigurer har været eftertragtet og efterspurgt for deres elegante design i over 50 år og er for længst gået over i historien som ægte design-klassikere. Den lille håndmalede træfigur ”Garderen” er elsket over hele landet og holder fanen højt i mange danske hjem. Om det er på børneværelset eller på kontoret, når udenlandske forretningsrejsende kommer på besøg holder ”Garderen” altid fanen højt! En Kay Bojesen figur er altså et absolut must-have i ethvert stil-bevidst hjem. En investering i Kay Bojesens brugskunst er en investering i et livslangt venskab, som kun bliver mere værd med årene. Således er mange af Kay Bojesens træfigurer ikke længere i produktion og indhenter derfor høje priser på auktion. Så skal der investeres i et klassisk dansk design af høj kvalitet er Kay Bojesens brugskunst en investering du ikke vil fortryde.

Den perfekte gave

Er det svært at finde den helt perfekte bryllupsgave? Kay Bojesens turtelduer er den helt perfekte gave! Bryllup, konfirmation, barnedåb eller studentergilde – Kay Bojesens kunsthåndværk er den perfekte gave til enhver lejlighed! En gave der vil stå som et evigt minde om en ganske særlig dag. Der er således ingen grund til at vente, hvis du vil give nogen du holder af et minde for livet.