Legetøj

Legetøj er ikke bare småting og figurer til, at lege med; det er også med til, at styrke børnenes motoriske sanser og evner. Ydermere er legetøj medvirkende til, at udvikle børnenes fantasi og kreativitet. Legetøj kan være alt fra blyanter og malebøger til store dukkehuse og ridderborge. Fælles for al slags legetøj er dog, at barnet lærer at underholde sig selv, og kan gøre det på alle tider af dagen. Der findes mange forskellige legetøjsbutikker, hvor du kan finde alt, hvad hjertet kan begære. Men tit og ofte er der også penge at spare, hvis du køber legetøj på nettet. Så undgår du nemlig ofte de dyre mellemled.

Populære mærker

Flere produkter under denne reklame

Puky LR M

Løbecykel, fra 2 År, Fodboldudstyr, Balancecykel Mere Info

fra kr 446

 Sammenlign priser

Lego Technic Bucket Wheel Excavator 42055

Lego Technic, fra 11 År, 3927 dele, Tema: Byggeplads, Power, Gravemaskine Mere Info

fra kr 1.336

 Sammenlign priser

NB! Bekræft venligst forhandlerens pris og produktinformation inden du gør dit køb.

Pris

Toy Boards & Screens

Card Collecting and Trading

Egenskaber

Alder (fra) ?

Alder (til) ?

Mærke

Forhandler

Sider:  1 2 3 4 5    

Total antal sider: 10386

Legetøj

Legetøj. Overalt. De fleste forældre kan formentligt nikke genkendende til scenariet med stakkevis af legetøj, som man skal løbe slalom mellem i hjemmet. Det er som om, legetøj lever sit eget liv. Du ved aldrig, hvor du finder det. På badeværelset har drengen parkeret sin Batmobil på bordet og Bakugan-figurer flyder på gulvet. Din datter har puslet Barbie, Hello Kitty bamsen og Barbapapa i sofaen. Under spisebordet slynger en BRIO-togbane sig ud og ind mellem bordbenene. I gangen træder du igen på små LEGO klodser og GEOMAG magneter, der er glemt efter en sjov eftermiddag med et stort byggeprojekt. På reolen i pigeværelset står SYLVANIAN FAMILIES dukkehus med alle de søde figurer på rad og række. Ved siden af står PLAYMOBIL prinsessedrømmeslottet og MY LITTLE PONY talende Pinkie Pie. I drengeværelset har der været udkæmpet en drabelig krig med NERF geværer, så der er skumpile på hver ledig kvadratmeter. Sammen med SKYLANDERS talende plysfigurer og skinner og biler fra FLEXI-TRAX DINO RACERBANE.

Brug for legetøj

Dine børns værelser er sikkert fyldt til bristepunktet med alverdens farvestrålende legetøj. Når du aften efter aften bruger tid på at rydde legetøj op, kan det være, du træt tænker, om børn nu virkelig også har brug for alt det legetøj? Ja, lyder svaret fra en dansk forsker i legetøj og leg. For legetøj er uundværligt for dine børn. Legetøj hjælper nemlig dit barn til at lære sig selv at kende og til at opdage og udforske sine omgivelser, fastslår legetøjsforskeren Jørn Martin Steenhold. Børn har brug for legetøj for at lære verden at kende. Der er mange værktøjer og funktioner i vores hverdagsliv, som børn skal lære at bruge. Det giver legetøjet dem mulighed for, fordi legetøj tit er kopier af alle de ting, som voksne har. Legetøj stimulerer dit barns hjerne og styrker udviklingen og de fem sanser.

Legetøj til de små

Selv helt små børn har stor gavn af godt legetøj. Gerne legetøj med sjove former, farver og lyd. Blandt andre FISCHERPRICE har et fantastisk udvalg til de mindste, som først bliver testet i et legelaboratorium af børn og forældre. Babyer og tumlinger bruger legetøj til at lære, hvordan deres egen lille krop og den store verden omkring dem fungerer. Når et spædbarn griber fat i en rangle eller en bamse, er det for at mærke ud af, hvordan legetøjet mon fungerer. Hvis du mærker, at noget legetøj pludselig ikke længere er interessant for dit barn, er det fordi, at funktionen er blevet regnet ud. Så er det tid til at udvide samlingen med stimulerende nyt legetøj. De mindste børnehavebørn vil som regel foretrække legetøj, der ligner noget rigtigt. Som biler, motorcykler, dukker, et legekøkken med masser af legemad og en bondegård.

Legetøj til større børn

Udklædningstøj, byggeklodser, dukkehuse, togbaner, racerbaner, legtøjsvåben og musikinstrumenter er næste skridt, for det giver større børnehavebørn mulighed for at bruge fantasien og skabe fiktive verdener og lave rollespil sammen eller alene. Også tuscher, maling, perleplader og tegnetavler vil være et hit, for de fleste børn i den aldersgruppe elsker legetøj, de kan bruge til at være kreative. I skolealderen tager børnene et stort skridt, og det samme sker med deres legetøj. Pludselig synes de, at det meste af deres legetøj er barnligt og i stedet bruger de meget tid på at tage trenden i skolen til sig. Nu vil de have det samme legetøj, som de seje drenge og søde piger i klassen. Løbehjul, rulleskøjter, skateboards, fjernstyrede biler og helikoptere, LEGO Friends pigeunivers, sminkehoveder, frisørsæt og Topmodel dukker overtager nu føringen.

Vælg det rigtige legetøj

Det er vigtigt at vælge legetøj, der lige nøjagtigt passer til dit barns alder. Hvis legetøjet er for kompliceret, kan konsekvensen være nederlag, når barnet ikke kan finde ud af, hvad det skal bruges til. Så selv om du synes, din treårige er temmelig fremmelig, er det en dårlig idé at lade ham overtage storebrors legetøj for tidligt. Find i stedet legetøj, som passer præcist til hans alder. Ellers risikerer han at springe afgørende trin i sin udvikling af sanser og motorik over. Omvendt skal du selvfølgelig heller ikke holde ham fra legetøj, som han synes er spændende og som kan skærpe hans nysgerrighed. Det kan også godt være, at din syvårige datter mener, hun kun ønsker sig Justin Bieber merchandise, men det vil være synd at lade hende skippe barndommens sjove legetøj og den naturlige udvikling gennem legen.

Legetøj til piger og drenge

Debatten om drenge -og pigelegetøj og kønsroller blusser jo op med jævne mellemrum. Men svaret fra forskerne er stort set altid det samme. Der ér forskel på, hvordan drenge og piger leger og hvilket legetøj, de foretrækker. Drenge kan lide vilde fysiske lege, fart og teknik. Så de elsker legetøj, der kan bruges til at lege politi, røvere og soldater, eller som kan skilles ad og samles igen. Piger er vilde med at optræde, danse, synge og lege med dukker, bamser og figurer. Drenge og piger i dag har dog det til fælles, de er født som verdensborgere i en virtuel verden. De seneste år har tablets til børn, computerspil, Playstation, XBox spil samlet både drenge og piger foran skærmen – og spil er nu blevet børnenes foretrukne legetøj. Der er nu alligevel stadig den lille forskel. For drengene spiller action – og skydespil og pigerne vil helst bruge tid på spil som Singstar, Go Supermodel og Moviestar. Her på PriceRunner kan du søge efter alt legetøj til alle aldre og finde de bedste priser.

Sammenlign priser på Legetøj.