1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Test: Aktivitetsmålere - Hold styr på din daglige aktivitet

Daniel Hessel

Vil du have bedre styr på, hvor meget du bevæger dig? Komme i bedre form? Stresse mindre? Eller bare have overblik over, hvordan du har det? Vi har testet aktivitetsmålere fra Xiaomi, Withings og Garmin. Se hvilken aktivitetsmåler, som bliver bedst i test og find din favorit i testen.

Test: Aktivitetsmålere - Hold styr på din daglige aktivitet

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi har brugt aktivitetsmålerne (eller aktivitetstrackere og aktivitetsarmbånd som de også kaldes) i hverdagen, sådan som de er beregnet til.

I de tilfælde hvor produkterne kan registrere søvn, har vi haft aktivitetsmåleren på om natten. Hvis de kan registrere forskellige træningsformer, så har vi også testet det. Selve skridttællingen er kontrolmålt på en fast, men varieret rute, og hvis aktivitetsmålerne har indbygget pulsmåler, er de blevet kontrolmålt med et GPS-ur med separat pulsmåler.

Under testen har vi fokuseret på en række parametre, som vi anser for særligt vigtige for at kunne udpege den bedste aktivitetsmåler:

  • Nøjagtighed: Hvor præcis er skridttælleren? Er skridttælleren sløv eller viser den løbende aktuelle tal? Hvor nøjagtig er søvn- og pulsmålingen? For aktivitetsmålere med indbygget pulsmåler, er det et vigtigt parametre, hvor ofte pulsen måles.

  • Funktioner og app: Kan aktivitetsmåleren vise beskeder fra mobilen? Hvordan præsenteres dine indsamlede data på både enheden og i appen? Hvad kan aktivitetsarmbåndet udover de grundlæggende funktioner? Er appen let at bruge og giver den tips til forbedring?

  • Design og batteritid: Hvor lang er batteritiden? En aktivitetsmåler, du løbende skal lade op, risikerer at blive glemt og ende i en kasse efter nogen tid. En god aktivitetstracker kan holde strøm til omtrent en uges brug, så du helt enkelt glemmer alt om, at du har den på. Derfor er designet også vigtigt. Måleren skal være behagelig at have på, den må ikke sidde i vejen - den skal faktisk bare smelte ubemærkeligt ind i din hverdag.

Sammenlign priser på alle testede modeller og find tilbud på aktivitetsmålere på PriceRunner.

1. Xiaomi Redmi Smart Band Pro – BEDST I TEST AKTIVITETSMÅLER

Fuldsmedet strip

GPS: Nej Skærmopløsning: 1,47 tommer (amoled) Mål (B × H × D): 42,05 x 24,45 x 10,15 mm Vægt: 15 g Vandtæt/Dybde: Ja/5 ATM Batteritid: op til 14 dage Trådløs teknologi: Bluetooth Smart Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåler: Ja, indbygget optisk pulsmåler

Xiaomi Redmi Smart Band Pro

Xiaomi er næppe nogen novice, når det gælder aktivitetsarmbånd – i forhold til salgsvolumen er de blandt de største i verden. Normalt plejer de dog at hedde Mi Band efterfulgt af et tal. Nu lancerer de det første striparmbånd under deres budgetmærke Redmi: Xiaomi Redmi Smart Band Pro.

Vi i Danmark plejer at være alt for kræsne, så vi må fornøje os med Pro-modellen af armbåndet. Til gengæld bliver vi positivt overraskede over designet, der er alt andet end en kopi af deres eksisterende Mi Band.

Reelt display

Designet lander et sted mellem traditionelt aktivitetsarmbånd og armbåndsur. Det skyldes primært det rektangulære display, som i højere grad leder tankerne hen på et armbåndsur end Xiaomis almindelige pilleformede armbånd. Formen gør også, at skærmen bliver betydeligt større, uden at det for den sags skyld optager alt for meget plads på håndleddet. Ikonerne er store og tydelige, så du nemt kan navigere rigtigt.

Samtidig er det netop designet af grænsefladen, der er den store forskel mellem dette armbånd og Xiaomis "almindelige" aktivitetsarmbånd. Du bruger den samme app til at synkronisere med telefonen og sende notifikationer tilbage til armbåndet, og funktionerne er meget ens.

Mange funktioner

Men det er ikke dårligt – tværtimod. Xiaomis aktivitetsarmbånd har tonsvis af funktioner og måledata ud over skridt, puls og søvn. Der findes masser af træningsindstillinger, og batteritiden holder i op til to uger. Set ud fra funktioner pr. krone er Xiaomi svær at slå. Samtidig havde vi gerne set større muligheder for analyse af de indsamlede data.

Det eneste, der ellers mangler her, er understøttelse af mobile betalinger, noget Xiaomis almindelige armbånd understøtter. Det er dog næppe en livsvigtig funktion i forhold til prisen. Prisen gør også, at ting som musikstøtte eller GPS virker mindre aktuelle. Vi havde derimod gerne set samme ladestik som til Xiaomis almindelige armbånd, eller egentlig hvad som helst undtagen det, der findes nu. Ledningen er tynd, føles skrøbelig og falder af ved det mindste nys, føles det som. Så er det heldigt, at batteritiden er så lang.

Xiaomi Redmi Smart Band Pro kan mest ses som et designalternativ til dig, der ikke er blevet hængende ved Xiaomis almindelige aktivitesarmbånd. Samtidig er det et utroligt godt alternativ med så mange funktioner, at du ikke kan nå at bruge halvdelen.

Fin skærmtydelig grænseflademange funktionerlang batteritid
Spinkelt ladestikkunne have haft bedre analyse af data

Prissammenligning

Sammenlign priser

Xiaomi Redmi Smart Band Pro - Sort Smartwatch

329 kr.

Smartwatch Xiaomi Smart Band Pro Sort 1,47"

458 kr.

Smartwatch Xiaomi Smart Band Pro Sort 1,47"

462 kr.

2. Fitbit Charge 5 - BEDSTE PREMIUMVALG

Det hele på dit håndled

GPS: Ja Skærmopløsning: 1,04 tommer (amoled) Mål (B × H × D): 36,7x22,7x11,2 mm Vægt: 28 g Vandtæt/Dybde: Ja/5 ATM Batteritid: op til 7 dage Trådløs teknologi: Bluetooth Smart Højdemåler: Ja Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk pulsmåler Øvrigt: EKG-måler, hudtemperatursensor

Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5 er lidt som Garmins gamle armbånd Vivosport – en slags forsøg på at se, hvor meget der egentlig kan puttes ind i et lille armbånd. Samtidig er det den måske største opdatering af Fitbits klassiske armbånd, siden det blev lanceret.

Her har du i hvert fald hele arsenalet af sensorer med GPS, puls, hudtemperatur, EKG, højdemåler og meget mere. Alt det kombineret med data for antal skridt, stress, søvn og (afhængig af, om du betaler eller ej) de fleste andre data, som du kan forestille dig fra et aktivitetsur.

Billede fra test af aktivitetsur Fitbit Charge 5 - close-up

Knappen er væk

Designmæssigt ser vi den største opdatering af Fitbit Charge siden første udgave af armbåndet kom – for syv år siden.

  • Dels er den klassiske knap forsvundet til fordel for udelukkende indtastning via touch-skærmen
  • Dels er skærmen også blevet begavet med OLED-teknik og et generelt farverigt og pænt udseende
  • Det er også nemt at udskifte armbåndene med et, der passer til dagen – så længe du vælger et Fitbit armbånd

Langs siderne sidder der nu sensorer, der gør det muligt at måle EKG og stressmåling – via Fitbits mindfullness-afdeling.
På undersiden sidder selvfølgelig pulsmåleren, som giver et helt præcist resultat ved vores målinger.

Helt præcis er skridttælleren dog ikke. Det er ikke nogle superalvorlige fejl, den er bare lidt for glad for at tælle skridt. Mens vi sidder ved et skrivebord eller vasker op, så måler Charge 5 betydeligt flere skridt i forhold til, hvad konkurrenterne måler.

Vi behøver som regel ikke at oplade armbåndet oftere end to gange om ugen – på trods den nye skærm og alle de ekstra funktioner. Det er næppe nogen rekord, men tilstrækkelig godt i forhold til funktionsniveauet.

Billede fra test af aktivitetsur Fitbit Charge 5 – med OLED skærmen tændt

Alle data koster ekstra

Med alle de sensorer, som du faktisk kan forestille dig, så kan uret indsamle en hel del data. For at gøre det nemt at få overblikket, så findes der som udgangspunkt kun ganske få data i grænsefladen. Her kunne vi godt ønske os selv at vælge, hvilke funktioner og data vi vil slå til eller fra, men det kan ikke lade sig gøre.
Generelt føles det lidt, som om grænsefladen ofte rammer loftet, og at mange af funktionerne her præsenteres bedre på de lidt dyrere smarture, som Fitbit fremstiller.

I stedet kan du finde de fleste data i appen. Cirka halvdelen kan ses som almindeligt medlem, og hvis du vælger Fitbits premium-tjeneste, får du adgang til samtlige data.
Med premium-tjenesten får du også "daily readiness score". Den tager såvel tidligere træning, puls og lignende med i betragtning, når den fortæller dig, hvor godt du er restitureret – og hvilken træning, der anbefales ud fra det.
Analysen er lidt på den forsigtige side, kan vi mene, men den fungerer generelt godt.

Det, der er en rigtig "killer feature", er derimod den smarte vækning. Sammen med søvnanalysen holder den styr på, hvornår det er mest hensigtsmæssigt at vække dig i et bestemt tidsinterval.
Det er en gammel funktion i Fitbit-kredse, men det er helt ubegribeligt, at det ikke er en branchestandard. Det fungerer jo så godt!.

Generelt fungerer Fitbit Charge 5 rigtig godt, især ved ikke at overøse brugeren med unødvendige data på den lille skærm. Mens vi altid kan diskutere funktionerne og prisbilledet i forhold til at gå op til et "rigtigt" GPS-ur, så er Fitbit Charge nogenlunde så godt, det kan blive med et aktivitetsarmbånd.

Mange funktionersmart vækninggode analysefunktioner
Lidt kort batteritidvi ville gerne have sluppet for premium-funktionendet meste af præsentationen ligger i appen

3. Xiaomi Mi Band 5

Aktivitetsbåndenes lavpriskonge laver nogle rigtig fine opdateringer og får en større skærm.

GPS: Nej Skærmopløsning: 1,1 tomme OLED, 126x294 pixel Mål (BxHxD): 47,2x18,5x12,4 mm Vægt: 11,9 g Vandtæt/dybde: Ja/5 ATM Batteritid: op til 20 dage Trådløs teknologi: Bluetooth Smart Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja

Xiaomi Mi Band 5

Xiaomis skridttæller-armbånd har længe lidt under en forældet og kedelig app, lille skærm, dum opladningsløsning og et nærmest ikke-eksisterende økosystem omkring det hele. Men Xiaomi har åbenbart taget det som en udfordring at få styr på det, for på Mi Band 5 er der virkelig sket en masse siden sidst.

Samtidig giver aktivitetsbåndet stadig mest værdi per krone i stort set alle henseender. Alle manglerne til trods, får du ganske enkelt rigtig meget for pengene.

Endelig opladning

Tidligere har du været tvunget til at oplade Mi Band ved at tage enheden ud af armbåndet og sætte den i en speciel opladningsdock. Endelig slipper vi for besværet, da opladningen nu klares via et magnetbeslag på undersiden. Batteritiden ligger også på cirka 20 dage, hvilket er blandt de bedste i klassen.

Skærmen har også fået en opdatering ... eller sådan da. Størrelsen er øget fra 0,95 tommer til 1,1. Det lyder måske ikke af meget, men selve enheden er også meget lille, så hver eneste millimeter gør det lettere at se, hvad der foregår på skærmen.

I samme omgang har Xiaomi tilføjet et hav af animerede urskiver og flere indstillinger for, hvad der skal vises, hvilket i høj grad forbedrer oplevelsen.

Utrolig venlig ved pengepungen

Appen er desværre stadig den samme. Den gør egentlig et fint stykke arbejde, men den mangler en del, når det gælder vennefunktioner og mulighed for at dele data og træningspas.

Men det er noget, vi kan leve med, når man tænker på armbåndets pris. For du får den samme søvnmåling, pulsmåling, telefonbeskeder, træningstilstande og nøjagtige skridttæller som før, til en vanvittigt god pris. Båndet gemmer også på flere nyheder, for eksempel understøttelse af iltmætning i blodet, NFC til nemmere parring samt understøttelse af stemmeassistent. Desværre virker disse funktioner kun i hjemlandet Kina.

På trods af det, så er Xiaomi Mi Band 5 nøjagtig som sine forgængere en sikker vinder af bedst i test. For selvom der er tydelige mangler, kan du ikke finde noget med flere funktioner til samme pris.

Fin skærm med sjove animationerutroligt prisbilligendelig en god opladningsløsning
Alle funktioner er ikke aktiveredelidt kedelig app

4. Huawei Band 6

Billig aktivitetsmåler med et flot design og god funktionalitet

GPS: Nej (assisteret GPS via telefonen) Skærmopløsning: 194 x 368 pixels, 1,47 tommer AMOLED Dimensioner (B x H x D): 43 x 25,4 x 10,99 mm Vægt: 18 g (uden armbånd) Vandtæt/dybde: Ja/5 ATM Batterilevetid: Op til 14 dage Trådløs teknologi: Bluetooth Smart Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåler: Ja

Huawei Band 6

Huawei Band 6 føles på mange måder som det ene ringhjørne i boksekampen mellem kinesiske aktivitetsmålere. For på mange måder svømmer Huaweis aktivitetsmåler i nøjagtig samme farvand som Xiaomi og deres Mi Band-serie. Det gælder både for så vidt angår fordele og ulemper.

Luksusbudget

Ved første øjekast er de to virksomheders Band-produkter ret ens. Et aktivitetsarmbånd med en meget god balance mellem størrelse og vægt samtidig med at du får en relativt stor og farvestrålende OLED-skærm.

  • På den ene side koster Huawei en smule mere, men de har samtidig investeret pengene i en meget bedre konstruktionskvalitet.
  • På den anden side er du bundet til det armbånd, som den blev leveret med, mens du med Xiaomi kan udskifte armbåndene.

Billede fra test af aktivitetsarmbånd Huawei Band 6 - træningsfunktioner

Huawei Band 6 styres enten via touchskærmen eller via den eneste knap på siden. Navigationen føles altid ligetil og logisk, uden at vi på nogen måde føler os forvirrede.

Software på sin egen ø

Lighederne med Xiaomi fortsætter også i softwaren, for selvfølgelig tæller den skridt, søvn, måler pulsen og hele pakken.
Målingen af skridt er meget præcis og ligger inden for rammerne af det, der er rimeligt. Det samme gælder pulsmåling og til en vis grad søvnmåling.

Derudover er der et stort fokus på træning med et stort antal inkluderede træningstilstande og en grundlæggende analysefunktion. Hvis du har din telefon med dig på løbeturen, kan armbåndet hente GPS-data fra den, men der er ikke indbygget GPS i enheden.
Dertil kommer en lang række ekstra funktioner – stressmåling, åndedrætsøvelser, stopur, kontrol af menstruationscyklus med mere.

Billede fra test af aktivitetsarmbånd Huawei Band 6 - pulsmåler

Det er altså stort set det samme som Xiaomis armbånd. Huawei har flere indstillinger på urskiverne og en bedre tilstand til træning, men overordnet er de meget ens - og det gælder også ulemperne.

For selv om der indsamles masser af data, som kan vises i appen, så er produkterne også låst til den. Deling af data eller træningspas er stort set ikke eksisterende, og der findes ikke rigtigt noget økosystem af venner, som man kan udfordre.

Huawei Band 6 ligner altså på mange måder landsmanden Xiaomi Mi Band, og det er også den, du skal sammenligne med her:
Huawei har en bedre konstruktionskvalitet og en lidt mere udviklet træningstilstand. Xiaomi har en lavere pris og lidt flere muligheder for at personalisere armbåndet.

Som en billig aktivitetsmåler med et flot design og god funktionalitet klarer Huawei Band 6 sig dog glimrende.

Flot skærmmange indbyggede funktionerret god træningstilstand
Få delingsfunktionerfå sociale funktionerkedelig personaliseringsfunktion

5. Garmin Vivofit Jr 3

Gennemtænkt skridttæller til de yngre med mange sjove ekstrafunktioner

GPS: Nej Skærmopløsning: 112x112 pixel Mål (BxHxD): 14,11x14,11 mm Vægt: 25g Vandtæt/dybde: Ja/5 ATM Batteritid: op til 1 år (CR2025-batteri) Trådløs teknologi: Bluetooth Smart Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Nej Pulsmåling: Nej Andet: Spil og udfordringer i appen

Garmin Vivofit Jr 3

Børn i dag har brug for at bevæge sig mere. Kan en juniortilpasset skridttæller hjælpe til med det? Svaret fra vores niårige testperson er et rungende ja – efter at have gået med Garmin Vivofit Jr 3 i lidt over en måned.

Tanken bag minder om den, vi har set i tidligere udgaver af Vivofit Jr, men denne gang få vi et opdateret og mere urlignende design, farveskærm og endelig et justerbart armbånd. Sidstnævnte manglede virkelig i den første udgave af juniormodellen.

Der er også kraftigt fokus på et samarbejde med Disneys prinsesse- og Marveltemaer. Desværre er eksempelvis Iron Man-udgaven låst til karakteren, så du kan ikke have et rødt ur med Frost-tema i grænsefladen.

Garmin Vivofit 3 Jr Iron Man edition

Dobbelt motivation

Armbåndet holder styr på skridt og søvn og har desuden funktioner til at se forskellige fremskridt. Det har også stopur, nødopkald og lignende enkle funktioner.

Navigeringen klares med tryk eller lange tryk på enhedens eneste knap, hvilket er lige så simpelt som det er frustrerende besværligt. Armbåndet har vist sig at kunne tåle masser af tæsk uden at se slidt ud, og man kan sagtens have det med i badekarret eller under bruseren.

Garmin Vivofit Jr 3

Den juniortilpassede app er lige så vigtig. I den voksnes telefon kan du synkronisere enheden, se data og indstille forskellige opgaver, der skal udføres. Det kan for eksempel være at tage af bordet eller fodre husdyret.

Har barnet sin egen telefon, kan han/hun via appens børnefunktion se sine fremskridt og virtuelle penge, der er optjent ved hjælp af bevægelse og opgaver samt bruge dem i appens indbyggede spil. Netop spillet vækker derimod ingen interesse overhovedet. I stedet viser det sig, at den egentlige gulerod for vores testperson, som selv giver enheden topkarakter, er at kunne sætte hak ved udførte opgaver og udfylde aktivitets- eller skridtsøjlerne hver dag.

Garmin Vivofit Jr 3

Set fra en voksens synspunkt virker hele pakken med Garmin Vivofit Jr 3 velgennemtænkt. Vi havde dig gerne set en lidt smartere navigering, en mere logisk måde at aktivere baggrundsbelysningen, og mulighed for at sætte hak ved opgaver direkte på enheden i stedet for bare at kunne se dem. Prisen er også enormt høj i forhold til armbåndets funktion, og hvad konkurrenterne kan til den halve pris.

Meget motiverende for barnetsmart løsning med appenrobust og lang batteritid
Dyrsmåbesværlig navigering

6. Withings Scanwatch

Analogt ur med smarte funktioner i det skjulte

GPS: Nej Skærmopløsning: 13,8 mm Mål (BxHxD): 38x13,2 mm eller 42x13,7 mm (38 eller 42 mm-modellen) Vægt: 58/83 g (38/42 mm) Vandtæt/dybde: Ja/5 ATM Batteritid: op til 30 dage Trådløs teknologi: Bluetooth Smart Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Nej Pulsmåling: Ja, indbygget optisk pulsmåler Andet: EKG-måler

Withings ScanWatch 38mm

Withings Scanwatch fortsætter ud af Withings slagne vej med analoge ure, der på en eller anden måde skjuler smarte funktioner. Den billigere Withings Move havde for eksempel un en ekstra analog måler for at vise, hvor tæt du lå på dit skridtmål. Scanwatch følger et design med minimalt display, som Withings har kørt med på et par tidligere modeller. Det giver betydeligt bedre muligheder for at vise information. Samtidig fokuserer de kun på muligheden for at måle EKG med uret.

Diskret analog

Scanwatch fås i to størrelser, 38 og 42 millimeter. Netop størrelsen er i praksis den eneste forskel mellem dem, og alle funktioner er med i begge varianter. Selve uret er en diskret sag, som i mange tilfælde kan forveksles med et helt almindeligt analogt ur.

Hvis du vil have det så diskret som muligt, bør du vælge den sorte model, da displayet her er mindre synligt på urskiven. På vores hvide testeksemplar er det meget tydeligt, at der sidder en skærm, hvilket fjerner lidt af det smarte ved designet. Samtidig er den ret svær at aflæse i sollys.

Displayet kan vise såvel helbredsdata som skridt og puls, men også enklere beskeder fra telefonen og indstillinger for uret. Det hele styres med kronen på siden af uret.

Af forklarlige årsager er displayet meget lille og næppe egnet, hvis du har brug for læsebriller. På den anden side viser det grundlæggende oplysninger forbavsende godt. Derimod kommer størrelsen til kort, når du prøver at læse beskeder på det.

EKG og helbred

Scanwatch holder sig i live i op til 20 dage på en opladning, hvilket føles ret generøst. I det tidsrum holder det automatisk styr på skridt, søvn, puls og lignende. Det hele præsenteres derefter rigtig pænt i Withings app. Især søvnanalysen virker rigtig godt opbygget.

Det skyldes, at man har gjort en stor indsats for at holde øje med søvnapnø, hvilket udgør den ene halvdel af helbredsaspektet med Scanwatch. Den anden er muligheden for at tage EKG med uret og på den måde holde øje med eventuel hjerteflimmer. Selvom EKG-funktionen er medicinsk klassificeret og, så vidt vi kan vurdere, fungerer fint, må den ses som et supplement til rigtig lægehjælp og mest som et fingerpeg om, at der er noget i vejen.

Er du ude efter en diskret aktivitetsmåler, kan Scanwatch være et rigtig godt alternativ. Omvendt betaler du en kraftig merpris for EKG-funktionen sammenlignet med mærkets billigere analoge ure med display. Derfor er du virkelig nødt til at sætte pris på designet for at kunne acceptere prisen.

Lang batteritidpænIndbygget EKG-måler
Displayet fungerer dårligt i sollysfor lille display til længere beskederhøj pris

7. Xiaomi Band 6 NFC

Én enkelt funktion ødelægger prissætningen

GPS: Nej Skærmopløsning: 1,56 tommer OLED, 152 x 486 pixels Dimensioner (B x H x D): 47,4 x 18,6 x 12,7 mm Vægt: 11,9 g Vandtæt/dybde: Ja/5 ATM Batterilevetid: op til 12 dage Trådløs teknologi: Bluetooth Smart Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåler: Ja Andet: NFC

Xiaomi Mi Band 6

Xiaomi har besluttet sig for at forenkle sin navnestrategi. I stedet for at denne produkttype kaldes Mi Band, vil de, ligesom med telefoner og andre ting, skrotte Mi-delen. Xiaomis nyeste aktivitetsbånd hedder således Xiaomi Band 6 NFC og intet andet. Netop den sidste forkortelse ødelægger dog det, der altid har været så godt ved virksomhedens aktivitetsarmbånd.

Samme ting

De ydre dimensioner på Mi Band 5, Mi Band 6 og Band 6 NFC er identiske. Det er gode nyheder for dem, der ønsker at udskifte selve remmen på aktivitetsarmbåndet til en anden farve eller stil. Men det er lidt mindre sjovt, hvis du forventer revolutionerende nyheder mellem de forskellige modeller.

  • Skridtet fra Band 5 til 6 indebar blandt andet understøttelse af måling af iltning af blodet.
  • Skridtet fra Band 6 til Band 6 NFC betyder i praksis, at vi i Vesten får den version, som kineserne allerede havde fra starten.

Så den eneste væsentlige forskel er tilføjelsen af NFC, som giver dig understøttelse af kontaktløse betalinger. I øjeblikket med Mastercard og Nordea, men flere er på vej.
NFC er naturligvis en rar og velkommen funktion. Men samtidig er det også armbåndets største ulempe, da det betyder en prisstigning på næsten 50 % - for en ret begrænset funktion.

Men der er faktisk en funktion mere. I dag sidder der også en mikrofon på armbåndet, som kan parres med Amazon Alexa. En stemmetjeneste, som i skrivende stund ikke engang er lanceret her (selv om du kan få den op at køre - hvis du virkelig ønsker det).

Indeholder meget – kan ikke lide venner

Xiaomi Band 6 er, bortset fra prisstigningen, en ret god historie. Ligesom med dens forgængere får du masser af træningstilstande, skridttælling, søvnanalyse (en simpel version), måling af stress og lignende.
Alt i alt er det et meget komplet aktivitetsarmbånd i sig selv, som viser sig at være ret præcist i sine målinger.

Xiaomi's app er dog stadig det mest triste af det hele. Den føles lidt forvirrende, samtidig med at du og dine data stort set er låst til den. I dag er der ganske vist en funktion til at tilføje venner, men der mangler mange af de analysefunktioner, som andre aktivitetsarmbånd tilbyder via deres apps. Samtidig er det meget uoverskueligt at finde ting i appen.

Xiaomi Band 6 NFC er et rigtigt godt og meget kompetent aktivitetsarmbånd, ingen tvivl om det. Det kedelige er, at NFC-delen til betalinger er meget begrænset i øjeblikket, og at der samtidig er en stor prisforhøjelse forbundet med den. Set ud fra det synspunkt er det meget smartere at købe den NFC-løse forgænger.

Utroligt mange funktionermeget nøjagtige målingermange sjove temaer til skærmen
Stor prisstigning begrænset betalingsløsning er eneste forskel

8. Withings Move

Almindeligt ur med et smart indre

GPS: Nej Skærmopløsning: Nej Mål (BxHxD): 195x38x13 mm Vægt: 45 g (afhængigt af armbånd) Vandtæt/dybde: Ja/50 m Batteritid: op til 18 måneder Trådløs teknologi: Bluetooth Smart Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Nej Pulsmåling: Nej

Withings Move

Withings Move er en aktivitetsmåler, der ligner et almindeligt armbåndsur.

Det eneste, der overhovedet afslører, at det er mere end som så, er urets anden analoge viser i venstre side af urskiven. Den viser en værdi mellem nul og hundrede og indikerer, hvor tæt du er på at nå dagens mål for antal skridt.

Uovertruffen batteritid

Til forskel fra Withings dyrere aktivitetsure og mange konkurrerende modeller på markedet har den her model ingen avanceret skærm, overvældende mængder af funktioner eller træningsformer og heller ingen pulsmåler.

Med Move har Withings satset hele butikken på et design, der ligner et almindeligt analogt ur, og nok den længste batteritid i en aktivitetsmåler: op til 18 måneder. Af åbenlyse årsager har vi ikke kunne teste påstanden i forbindelse med denne anmeldelse, men når det er tid til at skifte batteriet, gør du det på samme måde som et almindeligt ur.

Du går selvfølgelig glip af en masse avancerede funktioner, som andre målere kan være udstyret med, men det er jo lidt af pointen med aktivitetsuret fra Withings. Dermed ikke sagt, at der er for få funktioner.

Skridttælleren er der og fungerer rigtig godt. Uret registrerer også din søvn og kan med et tryk på urets eneste knap tracke din træning.

Ikke meget til træning

Træningspas bliver lidt specielt med Withings Move på håndleddet. Uret kan fungere som stopur uden rigtig at vise noget på skærmen, samtidig med at den bruger din smartphone til at hente GPS-data.

Armbåndsuret giver dig desuden besked, hvis du begynder at løbe, uden at have aktiveret en træning, og det kan også registrere enkel data til svømning. Det virker, men det er virkelig enkelt.

Den tilhørende Withings-app er designet, så den kan tale sammen med Withings personvægte og andre helseprodukter. Men selv med armbåndsuret kan du holde godt styr på, hvor meget du bevæger dig og hvordan du sover.

Withings Move er et flot ur med en elegant løsning til aktivitetsmåling. Desuden har armbåndsuret en fantastisk batteritid. Indimellem er det faktisk alt, man har brug for.

Ekstremt lang batteritidflot designbrugervenlig app
Kun simple træningsfunktioner

9. Garmin Vivomove HR

Superflot indenfor, men værdiløs i det fri

GPS: Nej Skærmopløsning: 128x64 pixel Mål (BxHxD): 43x43 mm Vægt: 40,8 g Vandtæt/dybde: Ja/5 ATM Batteritid: op til 5 dage (14 dage kun med analogt ur) Trådløs teknologi: Bluetooth Smart Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget

Garmin Vivomove HR Sport

Garmin Vivomove HR er en rigtig avanceret aktivitetsmåler forklædt som et almindeligt, analogt ur.

Den nederste del af urskiven indeholder en skærm, der er helt skjult, når uret er slukket. Når den skal bruges, tændes skærmen for at vise enkle former for data ... og viserne flytter sig midlertidigt for ikke at være i vejen for skærmen. En fed detalje!

Stilrent Garmin-ur

Som ur ser Vivomove HR rigtig godt ud, selvom det er lidt til den store og tykke side som et almindeligt armbåndsur. Tykkelsen skyldes HR-delen af navnet, da der på bagsiden af uret er indbygget en optisk pulsmåler, som registrerer din puls gennem hele dagen. En måleværdi, der kan omsættes til dit stressniveau og beregne din iltoptagelsesevne (VO2Max).

Garmin Vivomove HR registrerer også antal skridt i løbet af dagen, din søvn samt notifikationer fra mobilen. Den lille skærm er trykfølsom, så du let kan skifte mellem forskellige infoskærme eller musikbetjening.

Uanvendelig udendørs

Men udover at tælle ”intensive minutter” er det begrænset med træningsfunktioner, du finder i aktivitetstrackeren. Du kan vælge mellem styrketræning og kondition, og så er det slut. Det er ærgerligt, da alle andre aktivitetsmålere kan mere end det og typisk også er mere enkle i sit udtryk.

Den største ulempe ved netop den her aktivitetsmåler fra Garmin skyldes det flotte design. Det skjulte display i bunden af skærmen er nemlig helt ulæseligt i almindeligt sollys.

Det gør Garmin Vivomove HR til en flot og funktionel aktivitetsmåler indendørs, men uegnet til udendørs brug.

Flot modelsmart displayløsninggode målefunktioner
Skærmen er ulæselig i sollys

10. Garmin Vivofit Jr

Smart aktivitetsur til børn

GPS: Nej Skærmopløsning: 64 x 64 pixel Mål (BxHxD): Standard (op til 145 mm håndledsomkreds), X-large (op til 175 mm håndledsomkreds, kan åbnes) Vægt: 17,5 g Vandtæt/dybde: Ja/5 ATM Batteritid: Op til et år Trådløs teknologi: Bluetooth Smart Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Nej

Garmin Vivofit Jr

Et aktivitetsur giver en god motivation til at bevæge sig lidt ekstra, og dermed undgå at sidde stille alt for længe ad gangen. Sådan er det også med Garmin Vivofit Jr. For med et hav af forskellige aktivitetsarmbånd til voksne på markedet er det nu blevet tid til at få ungerne med på vognen med et aktivitetsur til børn.

Det kan lyde lidt voldsomt sådan at holde styr på sit barns motion i løbet af dagen - og især at kunne tracke det via en app. Men stillesiddende adfærd er et voksende problem for alle aldersgrupper, og med sin aktivitetsmåler til børn har Garmin fokuseret på at skabe merværdi for netop børnene.

Aktivitetsur med lang batterilevetid

Garmin Vivofit Jr. er specifikt designet med børn for øje, og det kan også ses på selve emballagen til produktet. Selve æsken kan nemlig bruges som en sparegris
- for bare at fremhæve en lille sjov detalje.

Selve aktivitetsarmbåndet er en enkel model med en sort-hvid, men stadig ret tydelig skærm. Med en enkelt knap kan barnet skifte mellem forskellige visninger, og selve urremmen til Vivofit kan købes i en række forskellige farver og mønstre for at gå rent hjem hos barnet.

Det er en ulempe, at urremmen er helt uden spænde, men i stedet er halvelastisk. Det reducerer ganske vist slidtage, men samtidig kan det virke forstyrrende, når det falder ned omkring tyndere håndled. Der er urremme med spænde, som man kan skifte til, men den faste løsning virker alt for stor til at kunne passe det angivne aldersinterval på 4-7 år.

Modellen bruger knapcellebatteri og kan holde strøm i op til et år. I samme stil som med andre Garmin aktivitetsmålere bliver der givet besked, når barnet har siddet stille for længe, og når dagens aktivitetsmål er nået.

Smart app til børn og forældre

Det smarte aktivitetsur Garmin Vivofit Jr. er forbundet med en særlig app - og altså ikke Garmins normale app til deres øvrige aktivitetstrackere. Det er især i appen, at meget af målgruppetilpasningen kommer ind i billedet. Barnet og dets forældre har forskellige kontoniveauer, ja der er faktisk understøttelse af flere forældre.

  • I børnedelen vises lidt forenklede data over, hvor mange skridt man har taget, optjente point for dagens aktiviteter og gøremål samt et spil, som låser flere ting op i takt med at flere skridt og point optjenes.

  • I forældredelen vises de samme data, men den indeholder også andre oplysninger. Det kan handle om at børste tænder, rede sengen eller lignende, og i takt med at de forskellige gøremål bliver vinget af, optjener barnet mønter, der kan bruges i spillet.

Ulempen er, at man ikke kan føje aktiviteter på manuelt. Så hvis barnet eksempelvis har cyklet rundt hele eftermiddagen, så giver det ikke det store udslag i aktivitetsmåleren.

Gennemtænkt model til høj pris

Vivofit Jr kan godt føles lidt dyr i forhold til funktionen. Appen med det motiverende spil, opgavehåndteringen samt niveauet mellem forældre og barnet er derimod velgennemtænkt - og det opvejer en hel del.

Hvis du vil anspore dit barn til at bevæge sig noget mere og samtidig motivere barnet til at hjælpe til i hjemmet, så er aktivitetsarmbåndet et ret godt produkt.
Men hvis barnet kun interesserer sig for antal skridt, så kan du slippe af sted med en billigere løsning.

Gennemtænkt appappen fungerer også til opgavehåndtering
Fast størrelse på urremmodellen kan virke lidt klodset

11. Garmin Vivosport

En aktivitetsmåler med GPS og pulsmåler der fungerer

GPS: Ja Skærmopløsning: 72 x 144 pixel Mål (BxHxD): 9,7x19,3 mm Vægt: 24,1/27 g (small/large) Vandtæt/dybde: Ja/ikke oplyst (skal kunne klare svømning) Batteritid: op til 8 timer med GPS Trådløs teknologi: Bluetooth Smart, ANT+ Batteritid (hvile): op til 7 dage Højdemåler: Ja Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget eller med pulsbælte

Garmin Vivosport

Hvor mange funktioner kan man forvente at finde i et kompakt aktivitetsarmbånd? Med Garmin Vivosport har Garmin tilsyneladende tænkt noget i retning af ”vi prøver at se, hvor meget der er plads til”.

Vivosport ligner på mange måder mange andre aktivitetsmålere og til forveksling Garmins mere enkle Vivosmart-modeller. Simpelthen et gummiarmbånd med en aflang og forholdsvis enkel skærm. Det er valgt for at give modellen et diskret, og samtidig et lidt sporty look. Nøjagtig som med det meste af kategorien af aktivitetsmålere.

Den store forskel i Vivosport finder vi med teknikken indeni. Aktivitetsarmbåndet er nemlig en af de få modeller med indbygget GPS.

Konkurrenter som Fitbit og lignende producenter plejer at prale med GPS-funktionalitet, men kun hvis produktet kan hente GPS-signal via din smartphone. Men med Garmin Vivosport er det indbygget fra starten, og selvom det ikke er den hurtigste modtager i byen, er en aktivitetsmåler med GPS vældig praktisk under træning.

Næsten som et GPS-ur

Løb og cykling er de træningsformer, hvor man kan nyde glæde af GPS-sporing, men der er også en håndfuld andre sportsgrene, som ikke kræver GPS-data, du kan vælge imellem som for eksempel indendørs løb og styrketræning.

Desværre er der ingen funktion til svømning, hvilket mange konkurrerende produkter ellers gør et forsøg på at kunne måle. Derimod understøtter Garmin Vivosport eksternt pulsbånd, man kan tilslutte, hvis man ønsker det.

Ellers får du i aktivitetsmåleren en rigtig god skridttæller, højdemåler, søvnregistrering samt god synkronisering af træningsdata og mobilbeskeder mellem din smartphone og produktet på håndleddet. Det holder også godt styr på din puls og afgør ud fra den, hvor stresset du er.

Svært at navigere på lille skærm

Ulempen er selvfølgelig, at den lillebitte touchskærm ikke har plads til særlig meget information, ligesom den mindre skærm ikke gør systemet særlig nemt at navigere i.

Bruger du GPS-delen, falder batteriniveauet ret hurtigt, hvilket ikke er så underligt med tanke på modellens størrelse. Det gør også, at spørgsmålet "hvor meget er der plads til" i forhold til Garmin Vivosport ikke falder på viljen eller muligheden, men på udførslen.

For selvom der er mange funktioner i en praktisk pakke, er det i sidste ende lidt for meget for systemet at kunne håndtere på en god måde.

Indbygget GPSpålidelig opkoblingdetaljeret aktivitetsmåling med GPS
Ikke så let at navigere ikort batteritid i GPS-tilstandsavner svømmefunktioner

12. Xiaomi Mi Band 3

Enkle funktioner med vanvittig batteritid

GPS: Nej Skærmopløsning: 128x80 pixel Mål (BxHxD): 46,9x17,9x12 mm Vægt: 20 g Vandtæt/dybde: Ja/50m Batteritid: Op til 20 dage Trådløs teknologi: Bluetooth Smart Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget

Xiaomi Mi Band 3

Xiaomi Mi Band 3 følger samme tendens som Xiaomis øvrige produkter. Det vil sige imponerende specifikationer til en rigtig god og attraktiv pris.

Her har vi et aktivitetsarmbånd, der i det mindste på papiret har de samme funktioner som tre gange dyrere modeller. Men så melder spørgsmålet sig jo fluks: Hvor godt er det til prisen?

Lang batteritid

Du behøver ikke at lade Mi Band 3 op særligt tit. Xiaomi angiver en batteritid på 20 dage, og det er vi i det store hele enige i. Batteritiden falder lidt, hvis du træner tit, men det er ikke noget problem at få en opladning til at holde en hel uge.

Selve designet er holdt rimelig diskret, men som aktivitetsarmbånd er modellen dog ret tyk. Af den grund kommer den nemt til at sidde fast i ærmer og lignende. Det giver også problemer med søvnregistreringen, fordi armbåndet ikke føles rart at have på i sengen.

Som skridttæller gør modellen sit arbejde og følger vores referencemålinger inden for rimeligheden grænser. Selve pulsmåleren har kun én tilstand med måling en gang hver halve time, og det er for at spare på strømmen. Det fungerer, selvom målingerne ikke er ligeså detaljerede som hos konkurrerende produkter.

Begrænsede notifikationer

Får du beskeder og notifikationer på din smartphone, kan du også se det på Xiaomi Mi Band 3 – om end ret begrænset. Samtaler, SMS, WhatsApp og Instagram understøttes, men det er også det hele.

Navigationen er enkel. Alting klares med korte eller lange tryk på den ene knap, der er, eller ved at bruge den lille touchskærm. Det er fuldt anvendeligt i forhold til prisen og modellens størrelse.

Netop prisen afspejler sig også i aktivitetsarmbåndets funktioner. For det er mest af alt en model til personer, der gerne vil følge med i sine daglige skridt og som vil ”optage” nogle træningssituationer.

Du finder ingen dybere historik, analyser, vennefunktioner eller delingsfunktioner i appen, og de integrerede træningsformer på omfatter stort set kun ”løb” og ”andet”. Det er lidt ærgerligt. Især fordi Xiaomi praler af en vandtætheden ned til 50 meter uden at gøre et forsøg på at kunne registrere svømning.

Xiaomi Mi Band 3 er et produkt, hvor prisen er i fokus. Hvis du kun vil tælle skridt via en mobilapp, kan du fint klare dig med denne aktivitetsmåler - hvis du kan vænne dig til modellens tykke form.

Lang batteritidgod registrering af skridt og puls
Ret tykt og klodsetfå funktioner via app og skærm

13. Garmin Vivomove Sport

Gentager samme fejl fra første udgave

GPS: Nej Skærmopløsning: 72 x 154 pixels Mål (B × H × D): 40 x 40 x 11 mm Vægt: 33,8 g Vandtæt/Dybde: ja/5 ATM Batteritid: Op til 5 dage Trådløs teknologi: Bluetooth Smart Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulksmåler: Ja, indbygget optisk pulsmåler

Garmin Vivomove Sport 2022

Garmin Vivomove Sport er i teorien et rigtig smart aktivitetsur, men det retter desværre ikke de store problemer fra den første udgave af Vivomove. I stedet får vi her hovedsagelig kosmetiske forandringer i et ur, som i praksis er ubrugeligt udendørs.

Splejset skærm

Forsiden består ligesom tidligere af en analog urskive med en skjult skærm i den nederste del. Skærmen styres med touch- og swipe-bevægelser, og det fungerer uventet godt trods det lille format.
Når du peger rundt på skærmen, eller når du får en notifikation, så glider viserne på den omkringliggende urskive diskret hen til klokken kvart i tre, så du får frit udsyn til skærmen.
Viserne glider tilbage til den korrekte tid, når du er færdig. Rigtig flot!

Billede fra test af aktivitetsmåler Garmin Vivomove Sport - bagsiden

Problemet er bare, at skærmen er meget lyssvag. Indendørs mærker du det ikke, her fungerer alt, som det skal. Men udenfor, på en overskyet morgen i april, der bliver det for lyst for den.
Det sker ikke en gang gradvist, lige pludselig er skærmen bare ulæselig. Og så står der og tænker over, hvad uret vil fortælle dig, når det summer og vibrerer.

En anden ulempe er batteritiden

Fem dages batteritid – påstår Garmin. Men to eller maksimalt tre dage er tættere på sandheden. Du går ikke rundt i konstant panik over batteritiden som med nogle mere avancerede smarture, men det er et stykke fra, hvad konkurrenterne i samme prisklasse præsterer.

Billede fra test af aktivitetsmåler Garmin Vivomove Sport - fra siden

Mange funktioner

Med en lillebitte skærm sker der to ting

  1. Menusystemet oversættes til ikoner i stedet for tekst
  2. Meget af analysen må flytte over til telefonen

Det første fungerer måske i halvdelen af tilfældene, selvom vi stadig ikke er helt med på, hvad visse ikoner gør. I det store hele kan vi i hvert fald navigere rundt i de daglige funktioner.

Billede fra test af aktivitetsmåler Garmin Vivomove Sport - forfra

Det er ikke noget problem at holde styr på dine data i Garmin Connect-appen. Appen kunne dog have brug for en opfriskning for at få lidt styr på en grænseflade, der med årene er blevet lidt tung.

Uret i sig selv har rigtig mange funktioner og datapunkter. Det eneste, der egentlig mangler, er indbygget GPS.
Samtidig vil vi sige, at Fitbits modstykke gør mere – og det er samtidig mere overskueligt til en lavere pris. Men hos Fitbit så får du på den anden side ikke et aktivitetsbånd, der ligner et klassisk armbåndsur.

Det er ærgerligt, at Garmin Vivomove er helt ubrugeligt udenfor, for ellers kunne det have været et rigtig godt bekendtskab.

Flot smart displayløsning ved skærmenmange funktioner
Ubrugeligt udendørslidt kort batteritid

Overvej følgende inden du køber en aktivitetsmåler

Den simple skridttæller er kommet ret langt på meget kort tid. I dag er den jo indbygget i din telefon, sammen med en hel servicepakke – designet til at hjælpe dig med at holde styr på dit helbred. I samme stund, så har de bærbare versioner også set utrolig mange fremskridt. Her er nogle ting som vi mener, man bør være opmærksom på, inden man køber et aktivitetsur.

Min telefon kan også tælle skridt. Hvorfor skulle jeg overhovedet have et armbånd?

Det fleste telefoner på markedet (endda også nogle af det helt simple) har en skridttæller indbygget, som automatisk tæller skridt for dig. Det gør de typisk gennem en indbygget helbredsapp, så som Samsung Health eller Apple Health, eller gennem en ekstern app, du har downloadet.

Ærligt talt, så er det her mere end rigeligt for mange mennesker. Du sætter et mål for, hvor mange skridt, du gerne vil gå, og så længe, at du har din telefon på dig, så tæller den op og du kan se, hvordan du klarer den. Ret så ligetil. Så selvom din telefon kan klare ærterne, så kræver det dog, at du har den på dig hele tiden.

Hvilken fordel er der da ved et armbånd?

The nemmeste svar er, at du altid har armbåndet på dig. Din telefon har det nok med at havne på sofabordet eller i køkkenet i ny og næ, mens du alligevel bare er derhjemme. Et armbånd har du, bogstaveligt talt, altid lige ved hånden.

Imens vi testede aktivitetsarmbånd, bemærkede vi faktisk hvor tit, vi ikke havde vores telefon på os. Selvom mange af os nok har en idé om, at den altid bare er i lommen, så blev vi faktisk selv overrasket over, hvor tit, vi bare smider den i sofaen, i sengen, eller på et bord. Seriøst, giv det lige et skud en af dagene i en weekend, og læg mærke til, hvor tit du bare smider din telefon fra dig. Måske du bliver overrasket.

Men! Det betyder selvfølgelig også, at din telefon vil have en tendens til at tælle langt færre skridt, end den egentlig burde. Det her bliver især tilfældet, hvis du er typen, som har sin telefon i jakken eller tasken.

Ergo, med en aktivitetsmåler, så sikrer du, at din bevægelse igennem hele dagen er målt. Samtidig, så får du også nogle ekstra funktioner, så du kan danne dig et bedre overblik over hvor godt, du har det. Disse funktioner inkluderer typisk:

  • Skridttæller: Okay, alle aktivitetsarmbånd tæller skridt. Som allerede nævnt, så ligger fordelen i, at du altid har dit armbånd på dig. Samtidig, så er en skridttæller kun én ud af tusind ting, som din telefon laver på daglig basis. Det betyder typisk, at din aktivitetsmåler er lidt mere præcis.

  • Pulsmåler: De fleste aktivitetsarmbånd har også en indbygget optisk pulsmåler. Det betyder, at mange aktivitetsarmbånd kan måle din puls og så bruge den til at måle kalorieforbrænding og stress. Hvis du har armbåndet på, imens du sover, så kan det også måle nogenlunde hvor godt, du sover.

  • Søvn: I en perfekt verden, der burde vi sove en tredjedel af dagen; altså otte timer. Men selv når det sker, hvor god er søvnen så egentlig? Det er jo ikke ligefrem en hemmelighed, at der er mange faktorer, der har indvirke på din søvnkvalitet. I den forbindelse, så kan du faktisk bruge et aktivitetsarmbånd til at måle din puls i løbet af natten, så du kan se, hvor høj kvalitet den tid, du bruger sammen med puden, faktisk er. Typisk, så giver målerne også tips til, hvordan du kan forbedre din søvn og derved dit helbred.

  • Notifikationer fra telefonen: Selvom det ikke er en decideret fordel, afhængig af hvem man er, så bemærkede vi under testen, at vi lagde vores telefoner fra os mere ofte. Vores smartphones tenderer til at sende os tonsvis af notifikationer på daglig basis, og på et aktivitetsarmbånd, der kan du selv vælge, hvilke du får. Det, vi bemærkede, var især, at ved kun at lade de vigtige notifikationer gå igennem (så som tekstbeskeder), så var der nogle testere, der følte sig mindre stressede, end de plejer. Der er et eller andet dejligt ved ikke at hive telefonen frem hele tiden, bare for at se, at det er endnu en pop-up fra Instagram eller Facebook.

I bund og grund, så ser vi det som en fordel, at du kan separere notifikationer imellem din telefon og dit armbånd.

  • Træning: Med indbygget skridttæller og pulsmåler, så er der ikke langt til, at du kan begynde at notere din træning også. De fleste armbånd kan faktisk også notere din løbetræning eller ture i fitness, så så kan den data tilføjes til armbåndets medfølgende app. Så har du det hele samlet ét sted, og derved det fulde overblik.

Kan og skal jeg synkronisere armbåndet med min telefon?

En af de store fordele ved et aktivitetsarmbånd er, at det synkroniseres med din telefon og den tilhørende app. Alt det, som armbåndet måler bliver derefter sendt direkte til appen. Det inkluderer typisk skridttælling, søvn, træning, puls, og lidt til. Så kan du selv tilføje vægt og højde, og så er du ret tæt på at have det fulde billede.

De apps, der følger med armbåndet, har typisk en inkluderet form for ”health coach” (helbredsvejleder). Ved at måle dit helbred, så kan appen typisk også foreslå ting, som du kan gøre, for at styrke helbredet. Det kunne for eksempel være at gå i seng tidligere eller lave vejrtrækningsøvelser for at nedsætte stress. I bund og grund, så er årsagen til det bare, at det skal være nemt for at holde styr på alt, i en nem og lille pakkeløsning.

Hvad er forskellen på en aktivitetsmåler og et sports-/puls-ur?

Til det utrænede øje, er der måske ikke så meget forskel på et puls-ur og et aktivitetsarmbånd, foruden prisen. Den nemmeste måde at se det på er at se aktivitetsmåleren, som det første skridt i rejsen mod et stærkere helbred, når din telefons evner ikke længere kan følge med.

Et dedikeret sports-/puls-ur er mere bygget til træningsentusiasten, der virkelig går op i at have al data lige ved hånden. Aktivitetsmåleren er mere til dem, som i forvejen kæmper med at nå deres daglige kvote af skridt (kontorarbejde… Du kender det). Et sports-ur samler typisk de samme ting, som en aktivitetsmåler gør; nemlig skridt, søvn, puls, og lidt til. Til gengæld har et sports-ur typisk en indbygget GPS or specielle funktioner, der er rettet mod løbetræning, cykling, svømning, og andre sportsgrene.

Hvis du er nysgerrig på puls-ure, så tag et kig på vores test af puls-ure

Hvad er forskellen på et smartwatch og en aktivitetsmåler?

Har du virkelig brug for en aktivitetsmåler eller et puls-ur, hvis det egentlig er et Apple Watch eller et andet smartwatch, du har lyst til? Svaret er nej. Smartwatches har, i bund og grund, de samme funktioner, som et aktivitetsarmbånd, når det kommer til skridttælling og pulsmåling.

Forskellen mellem produkterne, der er tilgængelige i dag, er allerede ret uklare, og med tiden, så er det kun blevet mere uklart, samtidig med, at produkterne er blevet mere avanceret. Hvis vi prøver at zoome lidt ud, så kan vi sige følgende:

  • Aktivitetsarmbånd: Introkategorien. Billigere, tæller skridt og samler basale data. Har typisk en batterilevetid på en uge.

  • Sports-/puls-ure: Gør det samme, som et aktivitetsarmbånd, men har typisk flere funktioner i forhold til træning, og har typisk også en indbygget GPS. Har en batterilevetid på knap en uge.

  • Smartwatch: Gør også det samme, som et aktivitetsarmbånd, men har en del højere pris. Smartwatches er typisk ret basale i forhold til træning, og ofrer noget batterilevetid for adgang til mange flere apps og avanceret funktioner.

Overvej følgende inden du køber en aktivitetsmåler

Den simple skridttæller er kommet ret langt på meget kort tid. I dag er den jo indbygget i din telefon, sammen med en hel servicepakke – designet til at hjælpe dig med at holde styr på dit helbred. I samme stund, så har de bærbare versioner også set utrolig mange fremskridt. Her er nogle ting som vi mener, man bør være opmærksom på, inden man køber et aktivitetsur.

Min telefon kan også tælle skridt. Hvorfor skulle jeg overhovedet have et armbånd?

Det fleste telefoner på markedet (endda også nogle af det helt simple) har en skridttæller indbygget, som automatisk tæller skridt for dig. Det gør de typisk gennem en indbygget helbredsapp, så som Samsung Health eller Apple Health, eller gennem en ekstern app, du har downloadet.

Ærligt talt, så er det her mere end rigeligt for mange mennesker. Du sætter et mål for, hvor mange skridt, du gerne vil gå, og så længe, at du har din telefon på dig, så tæller den op og du kan se, hvordan du klarer den. Ret så ligetil. Så selvom din telefon kan klare ærterne, så kræver det dog, at du har den på dig hele tiden.

Hvilken fordel er der da ved et armbånd?

The nemmeste svar er, at du altid har armbåndet på dig. Din telefon har det nok med at havne på sofabordet eller i køkkenet i ny og næ, mens du alligevel bare er derhjemme. Et armbånd har du, bogstaveligt talt, altid lige ved hånden.

Imens vi testede aktivitetsarmbånd, bemærkede vi faktisk hvor tit, vi ikke havde vores telefon på os. Selvom mange af os nok har en idé om, at den altid bare er i lommen, så blev vi faktisk selv overrasket over, hvor tit, vi bare smider den i sofaen, i sengen, eller på et bord. Seriøst, giv det lige et skud en af dagene i en weekend, og læg mærke til, hvor tit du bare smider din telefon fra dig. Måske du bliver overrasket.

Men! Det betyder selvfølgelig også, at din telefon vil have en tendens til at tælle langt færre skridt, end den egentlig burde. Det her bliver især tilfældet, hvis du er typen, som har sin telefon i jakken eller tasken.

Ergo, med en aktivitetsmåler, så sikrer du, at din bevægelse igennem hele dagen er målt. Samtidig, så får du også nogle ekstra funktioner, så du kan danne dig et bedre overblik over hvor godt, du har det. Disse funktioner inkluderer typisk:

  • Skridttæller: Okay, alle aktivitetsarmbånd tæller skridt. Som allerede nævnt, så ligger fordelen i, at du altid har dit armbånd på dig. Samtidig, så er en skridttæller kun én ud af tusind ting, som din telefon laver på daglig basis. Det betyder typisk, at din aktivitetsmåler er lidt mere præcis.

  • Pulsmåler: De fleste aktivitetsarmbånd har også en indbygget optisk pulsmåler. Det betyder, at mange aktivitetsarmbånd kan måle din puls og så bruge den til at måle kalorieforbrænding og stress. Hvis du har armbåndet på, imens du sover, så kan det også måle nogenlunde hvor godt, du sover.

  • Søvn: I en perfekt verden, der burde vi sove en tredjedel af dagen; altså otte timer. Men selv når det sker, hvor god er søvnen så egentlig? Det er jo ikke ligefrem en hemmelighed, at der er mange faktorer, der har indvirke på din søvnkvalitet. I den forbindelse, så kan du faktisk bruge et aktivitetsarmbånd til at måle din puls i løbet af natten, så du kan se, hvor høj kvalitet den tid, du bruger sammen med puden, faktisk er. Typisk, så giver målerne også tips til, hvordan du kan forbedre din søvn og derved dit helbred.

  • Notifikationer fra telefonen: Selvom det ikke er en decideret fordel, afhængig af hvem man er, så bemærkede vi under testen, at vi lagde vores telefoner fra os mere ofte. Vores smartphones tenderer til at sende os tonsvis af notifikationer på daglig basis, og på et aktivitetsarmbånd, der kan du selv vælge, hvilke du får. Det, vi bemærkede, var især, at ved kun at lade de vigtige notifikationer gå igennem (så som tekstbeskeder), så var der nogle testere, der følte sig mindre stressede, end de plejer. Der er et eller andet dejligt ved ikke at hive telefonen frem hele tiden, bare for at se, at det er endnu en pop-up fra Instagram eller Facebook. I bund og grund, så ser vi det som en fordel, at du kan separere notifikationer imellem din telefon og dit armbånd.

  • Træning: Med indbygget skridttæller og pulsmåler, så er der ikke langt til, at du kan begynde at notere din træning også. De fleste armbånd kan faktisk også notere din løbetræning eller ture i fitness, så så kan den data tilføjes til armbåndets medfølgende app. Så har du det hele samlet ét sted, og derved det fulde overblik.

Kan og skal jeg synkronisere armbåndet med min telefon?

En af de store fordele ved et aktivitetsarmbånd er, at det synkroniseres med din telefon og den tilhørende app. Alt det, som armbåndet måler bliver derefter sendt direkte til appen. Det inkluderer typisk skridttælling, søvn, træning, puls, og lidt til. Så kan du selv tilføje vægt og højde, og så er du ret tæt på at have det fulde billede.

De apps, der følger med armbåndet, har typisk en inkluderet form for ”health coach” (helbredsvejleder). Ved at måle dit helbred, så kan appen typisk også foreslå ting, som du kan gøre, for at styrke helbredet. Det kunne for eksempel være at gå i seng tidligere eller lave vejrtrækningsøvelser for at nedsætte stress. I bund og grund, så er årsagen til det bare, at det skal være nemt for at holde styr på alt, i en nem og lille pakkeløsning.

Hvad er forskellen på en aktivitetsmåler og et sports-/puls-ur?

Til det utrænede øje, er der måske ikke så meget forskel på et puls-ur og et aktivitetsarmbånd, foruden prisen. Den nemmeste måde at se det på er at se aktivitetsmåleren, som det første skridt i rejsen mod et stærkere helbred, når din telefons evner ikke længere kan følge med.

Et dedikeret sports-/puls-ur er mere bygget til træningsentusiasten, der virkelig går op i at have al data lige ved hånden. Aktivitetsmåleren er mere til dem, som i forvejen kæmper med at nå deres daglige kvote af skridt (kontorarbejde… Du kender det). Et sports-ur samler typisk de samme ting, som en aktivitetsmåler gør; nemlig skridt, søvn, puls, og lidt til. Til gengæld har et sports-ur typisk en indbygget GPS or specielle funktioner, der er rettet mod løbetræning, cykling, svømning, og andre sportsgrene.

Hvis du er nysgerrig på puls-ure, så tag et kig på vores test af puls-ure

Hvad er forskellen på et smartwatch og en aktivitetsmåler?

Har du virkelig brug for en aktivitetsmåler eller et puls-ur, hvis det egentlig er et Apple Watch eller et andet smartwatch, du har lyst til? Svaret er nej. Smartwatches har, i bund og grund, de samme funktioner, som et aktivitetsarmbånd, når det kommer til skridttælling og pulsmåling.

Forskellen mellem produkterne, der er tilgængelige i dag, er allerede ret uklare, og med tiden, så er det kun blevet mere uklart, samtidig med, at produkterne er blevet mere avanceret. Hvis vi prøver at zoome lidt ud, så kan vi sige følgende:

  • Aktivitetsarmbånd: Introkategorien. Billigere, tæller skridt og samler basale data. Har typisk en batterilevetid på en uge.

  • Sports-/puls-ure: Gør det samme, som et aktivitetsarmbånd, men har typisk flere funktioner i forhold til træning, og har typisk også en indbygget GPS. Har en batterilevetid på knap en uge.

  • Smartwatch: Gør også det samme, som et aktivitetsarmbånd, men har en del højere pris. Smartwatches er typisk ret basale i forhold til træning, og ofrer noget batterilevetid for adgang til mange flere apps og avanceret funktioner.

Overvej følgende inden du køber en aktivitetsmåler

Den simple skridttæller er kommet ret langt på meget kort tid. I dag er den jo indbygget i din telefon, sammen med en hel servicepakke – designet til at hjælpe dig med at holde styr på dit helbred. I samme stund, så har de bærbare versioner også set utrolig mange fremskridt. Her er nogle ting som vi mener, man bør være opmærksom på, inden man køber et aktivitetsur.

Min telefon kan også tælle skridt. Hvorfor skulle jeg overhovedet have et armbånd?

Det fleste telefoner på markedet (endda også nogle af det helt simple) har en skridttæller indbygget, som automatisk tæller skridt for dig. Det gør de typisk gennem en indbygget helbredsapp, så som Samsung Health eller Apple Health, eller gennem en ekstern app, du har downloadet.

Ærligt talt, så er det her mere end rigeligt for mange mennesker. Du sætter et mål for, hvor mange skridt, du gerne vil gå, og så længe, at du har din telefon på dig, så tæller den op og du kan se, hvordan du klarer den. Ret så ligetil. Så selvom din telefon kan klare ærterne, så kræver det dog, at du har den på dig hele tiden.

Hvilken fordel er der da ved et armbånd?

The nemmeste svar er, at du altid har armbåndet på dig. Din telefon har det nok med at havne på sofabordet eller i køkkenet i ny og næ, mens du alligevel bare er derhjemme. Et armbånd har du, bogstaveligt talt, altid lige ved hånden.

Imens vi testede aktivitetsarmbånd, bemærkede vi faktisk hvor tit, vi ikke havde vores telefon på os. Selvom mange af os nok har en idé om, at den altid bare er i lommen, så blev vi faktisk selv overrasket over, hvor tit, vi bare smider den i sofaen, i sengen, eller på et bord. Seriøst, giv det lige et skud en af dagene i en weekend, og læg mærke til, hvor tit du bare smider din telefon fra dig. Måske du bliver overrasket.

Men! Det betyder selvfølgelig også, at din telefon vil have en tendens til at tælle langt færre skridt, end den egentlig burde. Det her bliver især tilfældet, hvis du er typen, som har sin telefon i jakken eller tasken.

Ergo, med en aktivitetsmåler, så sikrer du, at din bevægelse igennem hele dagen er målt. Samtidig, så får du også nogle ekstra funktioner, så du kan danne dig et bedre overblik over hvor godt, du har det. Disse funktioner inkluderer typisk:

  • Skridttæller: Okay, alle aktivitetsarmbånd tæller skridt. Som allerede nævnt, så ligger fordelen i, at du altid har dit armbånd på dig. Samtidig, så er en skridttæller kun én ud af tusind ting, som din telefon laver på daglig basis. Det betyder typisk, at din aktivitetsmåler er lidt mere præcis.

  • Pulsmåler: De fleste aktivitetsarmbånd har også en indbygget optisk pulsmåler. Det betyder, at mange aktivitetsarmbånd kan måle din puls og så bruge den til at måle kalorieforbrænding og stress. Hvis du har armbåndet på, imens du sover, så kan det også måle nogenlunde hvor godt, du sover.

  • Søvn: I en perfekt verden, der burde vi sove en tredjedel af dagen; altså otte timer. Men selv når det sker, hvor god er søvnen så egentlig? Det er jo ikke ligefrem en hemmelighed, at der er mange faktorer, der har indvirke på din søvnkvalitet. I den forbindelse, så kan du faktisk bruge et aktivitetsarmbånd til at måle din puls i løbet af natten, så du kan se, hvor høj kvalitet den tid, du bruger sammen med puden, faktisk er. Typisk, så giver målerne også tips til, hvordan du kan forbedre din søvn og derved dit helbred.

  • Notifikationer fra telefonen: Selvom det ikke er en decideret fordel, afhængig af hvem man er, så bemærkede vi under testen, at vi lagde vores telefoner fra os mere ofte. Vores smartphones tenderer til at sende os tonsvis af notifikationer på daglig basis, og på et aktivitetsarmbånd, der kan du selv vælge, hvilke du får. Det, vi bemærkede, var især, at ved kun at lade de vigtige notifikationer gå igennem (så som tekstbeskeder), så var der nogle testere, der følte sig mindre stressede, end de plejer. Der er et eller andet dejligt ved ikke at hive telefonen frem hele tiden, bare for at se, at det er endnu en pop-up fra Instagram eller Facebook.I bund og grund, så ser vi det som en fordel, at du kan separere notifikationer imellem din telefon og dit armbånd.

  • Træning: Med indbygget skridttæller og pulsmåler, så er der ikke langt til, at du kan begynde at notere din træning også. De fleste armbånd kan faktisk også notere din løbetræning eller ture i fitness, så så kan den data tilføjes til armbåndets medfølgende app. Så har du det hele samlet ét sted, og derved det fulde overblik.

Kan og skal jeg synkronisere armbåndet med min telefon?

En af de store fordele ved et aktivitetsarmbånd er, at det synkroniseres med din telefon og den tilhørende app. Alt det, som armbåndet måler bliver derefter sendt direkte til appen. Det inkluderer typisk skridttælling, søvn, træning, puls, og lidt til. Så kan du selv tilføje vægt og højde, og så er du ret tæt på at have det fulde billede.

De apps, der følger med armbåndet, har typisk en inkluderet form for ”health coach” (helbredsvejleder). Ved at måle dit helbred, så kan appen typisk også foreslå ting, som du kan gøre, for at styrke helbredet. Det kunne for eksempel være at gå i seng tidligere eller lave vejrtrækningsøvelser for at nedsætte stress. I bund og grund, så er årsagen til det bare, at det skal være nemt for at holde styr på alt, i en nem og lille pakkeløsning.

Hvad er forskellen på en aktivitetsmåler og et sports-/puls-ur?

Til det utrænede øje, er der måske ikke så meget forskel på et puls-ur og et aktivitetsarmbånd, foruden prisen. Den nemmeste måde at se det på er at se aktivitetsmåleren, som det første skridt i rejsen mod et stærkere helbred, når din telefons evner ikke længere kan følge med.

Et dedikeret sports-/puls-ur er mere bygget til træningsentusiasten, der virkelig går op i at have al data lige ved hånden. Aktivitetsmåleren er mere til dem, som i forvejen kæmper med at nå deres daglige kvote af skridt (kontorarbejde… Du kender det). Et sports-ur samler typisk de samme ting, som en aktivitetsmåler gør; nemlig skridt, søvn, puls, og lidt til. Til gengæld har et sports-ur typisk en indbygget GPS or specielle funktioner, der er rettet mod løbetræning, cykling, svømning, og andre sportsgrene.

Hvis du er nysgerrig på puls-ure, så tag et kig på vores test af puls-ure

Hvad er forskellen på et smartwatch og en aktivitetsmåler?

Har du virkelig brug for en aktivitetsmåler eller et puls-ur, hvis det egentlig er et Apple Watch eller et andet smartwatch, du har lyst til? Svaret er nej. Smartwatches har, i bund og grund, de samme funktioner, som et aktivitetsarmbånd, når det kommer til skridttælling og pulsmåling.

Forskellen mellem produkterne, der er tilgængelige i dag, er allerede ret uklare, og med tiden, så er det kun blevet mere uklart, samtidig med, at produkterne er blevet mere avanceret. Hvis vi prøver at zoome lidt ud, så kan vi sige følgende:

  • Aktivitetsarmbånd: Introkategorien. Billigere, tæller skridt og samler basale data. Har typisk en batterilevetid på en uge.

  • Sports-/puls-ure: Gør det samme, som et aktivitetsarmbånd, men har typisk flere funktioner i forhold til træning, og har typisk også en indbygget GPS. Har en batterilevetid på knap en uge.

  • Smartwatch: Gør også det samme, som et aktivitetsarmbånd, men har en del højere pris. Smartwatches er typisk ret basale i forhold til træning, og ofrer noget batterilevetid for adgang til mange flere apps og avanceret funktioner.

Overvej følgende inden du køber en aktivitetsmåler

Den simple skridttæller er kommet ret langt på meget kort tid. I dag er den jo indbygget i din telefon, sammen med en hel servicepakke – designet til at hjælpe dig med at holde styr på dit helbred. I samme stund, så har de bærbare versioner også set utrolig mange fremskridt. Her er nogle ting som vi mener, man bør være opmærksom på, inden man køber et aktivitetsur.

Min telefon kan også tælle skridt. Hvorfor skulle jeg overhovedet have et armbånd?

Det fleste telefoner på markedet (endda også nogle af det helt simple) har en skridttæller indbygget, som automatisk tæller skridt for dig. Det gør de typisk gennem en indbygget helbredsapp, så som Samsung Health eller Apple Health, eller gennem en ekstern app, du har downloadet.

Ærligt talt, så er det her mere end rigeligt for mange mennesker. Du sætter et mål for, hvor mange skridt, du gerne vil gå, og så længe, at du har din telefon på dig, så tæller den op og du kan se, hvordan du klarer den. Ret så ligetil. Så selvom din telefon kan klare ærterne, så kræver det dog, at du har den på dig hele tiden.

Hvilken fordel er der da ved et armbånd?

The nemmeste svar er, at du altid har armbåndet på dig. Din telefon har det nok med at havne på sofabordet eller i køkkenet i ny og næ, mens du alligevel bare er derhjemme. Et armbånd har du, bogstaveligt talt, altid lige ved hånden.

Imens vi testede aktivitetsarmbånd, bemærkede vi faktisk hvor tit, vi ikke havde vores telefon på os. Selvom mange af os nok har en idé om, at den altid bare er i lommen, så blev vi faktisk selv overrasket over, hvor tit, vi bare smider den i sofaen, i sengen, eller på et bord. Seriøst, giv det lige et skud en af dagene i en weekend, og læg mærke til, hvor tit du bare smider din telefon fra dig. Måske du bliver overrasket.

Men! Det betyder selvfølgelig også, at din telefon vil have en tendens til at tælle langt færre skridt, end den egentlig burde. Det her bliver især tilfældet, hvis du er typen, som har sin telefon i jakken eller tasken.

Ergo, med en aktivitetsmåler, så sikrer du, at din bevægelse igennem hele dagen er målt. Samtidig, så får du også nogle ekstra funktioner, så du kan danne dig et bedre overblik over hvor godt, du har det. Disse funktioner inkluderer typisk:

  • Skridttæller: Okay, alle aktivitetsarmbånd tæller skridt. Som allerede nævnt, så ligger fordelen i, at du altid har dit armbånd på dig. Samtidig, så er en skridttæller kun én ud af tusind ting, som din telefon laver på daglig basis. Det betyder typisk, at din aktivitetsmåler er lidt mere præcis.

  • Pulsmåler: De fleste aktivitetsarmbånd har også en indbygget optisk pulsmåler. Det betyder, at mange aktivitetsarmbånd kan måle din puls og så bruge den til at måle kalorieforbrænding og stress. Hvis du har armbåndet på, imens du sover, så kan det også måle nogenlunde hvor godt, du sover.

  • Søvn: I en perfekt verden, der burde vi sove en tredjedel af dagen; altså otte timer. Men selv når det sker, hvor god er søvnen så egentlig? Det er jo ikke ligefrem en hemmelighed, at der er mange faktorer, der har indvirke på din søvnkvalitet. I den forbindelse, så kan du faktisk bruge et aktivitetsarmbånd til at måle din puls i løbet af natten, så du kan se, hvor høj kvalitet den tid, du bruger sammen med puden, faktisk er. Typisk, så giver målerne også tips til, hvordan du kan forbedre din søvn og derved dit helbred.

  • Notifikationer fra telefonen: Vores smartphones tenderer til at sende os tonsvis af notifikationer på daglig basis, og på et aktivitetsarmbånd, der kan du selv vælge, hvilke du får. Det, vi bemærkede, var især, at ved kun at lade de vigtige notifikationer gå igennem (så som tekstbeskeder), så var der nogle testere, der følte sig mindre stressede, end de plejer. Der er et eller andet dejligt ved ikke at hive telefonen frem hele tiden, bare for at se, at det er endnu en pop-up fra Instagram eller Facebook. I bund og grund, så ser vi det som en fordel, at du kan separere notifikationer imellem din telefon og dit armbånd.

  • Træning: Med indbygget skridttæller og pulsmåler, så er der ikke langt til, at du kan begynde at notere din træning også. De fleste armbånd kan faktisk også notere din løbetræning eller ture i fitness, så så kan den data tilføjes til armbåndets medfølgende app. Så har du det hele samlet ét sted, og derved det fulde overblik.

Kan og skal jeg synkronisere armbåndet med min telefon?

En af de store fordele ved et aktivitetsarmbånd er, at det synkroniseres med din telefon og den tilhørende app. Alt det, som armbåndet måler bliver derefter sendt direkte til appen. Det inkluderer typisk skridttælling, søvn, træning, puls, og lidt til. Så kan du selv tilføje vægt og højde, og så er du ret tæt på at have det fulde billede.

De apps, der følger med armbåndet, har typisk en inkluderet form for ”health coach” (helbredsvejleder). Ved at måle dit helbred, så kan appen typisk også foreslå ting, som du kan gøre, for at styrke helbredet. Det kunne for eksempel være at gå i seng tidligere eller lave vejrtrækningsøvelser for at nedsætte stress. I bund og grund, så er årsagen til det bare, at det skal være nemt for at holde styr på alt, i en nem og lille pakkeløsning.

Hvad er forskellen på en aktivitetsmåler og et sports-/puls-ur?

Til det utrænede øje, er der måske ikke så meget forskel på et puls-ur og et aktivitetsarmbånd, foruden prisen. Den nemmeste måde at se det på er at se aktivitetsmåleren, som det første skridt i rejsen mod et stærkere helbred, når din telefons evner ikke længere kan følge med.

Et dedikeret sports-/puls-ur er mere bygget til træningsentusiasten, der virkelig går op i at have al data lige ved hånden. Aktivitetsmåleren er mere til dem, som i forvejen kæmper med at nå deres daglige kvote af skridt (kontorarbejde… Du kender det). Et sports-ur samler typisk de samme ting, som en aktivitetsmåler gør; nemlig skridt, søvn, puls, og lidt til. Til gengæld har et sports-ur typisk en indbygget GPS or specielle funktioner, der er rettet mod løbetræning, cykling, svømning, og andre sportsgrene.

Hvis du er nysgerrig på puls-ure, så tag et kig på vores test af puls-ure

Hvad er forskellen på et smartwatch og en aktivitetsmåler?

Har du virkelig brug for en aktivitetsmåler eller et puls-ur, hvis det egentlig er et Apple Watch eller et andet smartwatch, du har lyst til? Svaret er nej. Smartwatches har, i bund og grund, de samme funktioner, som et aktivitetsarmbånd, når det kommer til skridttælling og pulsmåling.

Forskellen mellem produkterne, der er tilgængelige i dag, er allerede ret uklare, og med tiden, så er det kun blevet mere uklart, samtidig med, at produkterne er blevet mere avanceret. Hvis vi prøver at zoome lidt ud, så kan vi sige følgende:

  • Aktivitetsarmbånd: Introkategorien. Billigere, tæller skridt og samler basale data. Har typisk en batterilevetid på en uge.

  • Sports-/puls-ure: Gør det samme, som et aktivitetsarmbånd, men har typisk flere funktioner i forhold til træning, og har typisk også en indbygget GPS. Har en batterilevetid på knap en uge.

  • Smartwatch: Gør også det samme, som et aktivitetsarmbånd, men har en del højere pris. Smartwatches er typisk ret basale i forhold til træning, og ofrer noget batterilevetid for adgang til mange flere apps og avanceret funktioner.

Overvej følgende inden du køber en aktivitetsmåler

Den simple skridttæller er kommet ret langt på meget kort tid. I dag er den jo indbygget i din telefon, sammen med en hel servicepakke – designet til at hjælpe dig med at holde styr på dit helbred. I samme stund, så har de bærbare versioner også set utrolig mange fremskridt. Her er nogle ting som vi mener, man bør være opmærksom på, inden man køber et aktivitetsur.

Min telefon kan også tælle skridt. Hvorfor skulle jeg overhovedet have et armbånd?

Det fleste telefoner på markedet (endda også nogle af det helt simple) har en skridttæller indbygget, som automatisk tæller skridt for dig. Det gør de typisk gennem en indbygget helbredsapp, så som Samsung Health eller Apple Health, eller gennem en ekstern app, du har downloadet.

Ærligt talt, så er det her mere end rigeligt for mange mennesker. Du sætter et mål for, hvor mange skridt, du gerne vil gå, og så længe, at du har din telefon på dig, så tæller den op og du kan se, hvordan du klarer den. Ret så ligetil. Så selvom din telefon kan klare ærterne, så kræver det dog, at du har den på dig hele tiden.

Hvilken fordel er der da ved et armbånd?

The nemmeste svar er, at du altid har armbåndet på dig. Din telefon har det nok med at havne på sofabordet eller i køkkenet i ny og næ, mens du alligevel bare er derhjemme. Et armbånd har du, bogstaveligt talt, altid lige ved hånden.

Imens vi testede aktivitetsarmbånd, bemærkede vi faktisk hvor tit, vi ikke havde vores telefon på os. Selvom mange af os nok har en idé om, at den altid bare er i lommen, så blev vi faktisk selv overrasket over, hvor tit, vi bare smider den i sofaen, i sengen, eller på et bord. Seriøst, giv det lige et skud en af dagene i en weekend, og læg mærke til, hvor tit du bare smider din telefon fra dig. Måske du bliver overrasket.

Men! Det betyder selvfølgelig også, at din telefon vil have en tendens til at tælle langt færre skridt, end den egentlig burde. Det her bliver især tilfældet, hvis du er typen, som har sin telefon i jakken eller tasken.

Ergo, med en aktivitetsmåler, så sikrer du, at din bevægelse igennem hele dagen er målt. Samtidig, så får du også nogle ekstra funktioner, så du kan danne dig et bedre overblik over hvor godt, du har det. Disse funktioner inkluderer typisk:

  • Skridttæller: Okay, alle aktivitetsarmbånd tæller skridt. Som allerede nævnt, så ligger fordelen i, at du altid har dit armbånd på dig. Samtidig, så er en skridttæller kun én ud af tusind ting, som din telefon laver på daglig basis. Det betyder typisk, at din aktivitetsmåler er lidt mere præcis.

  • Pulsmåler: De fleste aktivitetsarmbånd har også en indbygget optisk pulsmåler. Det betyder, at mange aktivitetsarmbånd kan måle din puls og så bruge den til at måle kalorieforbrænding og stress. Hvis du har armbåndet på, imens du sover, så kan det også måle nogenlunde hvor godt, du sover.

  • Søvn: I en perfekt verden, der burde vi sove en tredjedel af dagen; altså otte timer. Men selv når det sker, hvor god er søvnen så egentlig? Det er jo ikke ligefrem en hemmelighed, at der er mange faktorer, der har indvirke på din søvnkvalitet. I den forbindelse, så kan du faktisk bruge et aktivitetsarmbånd til at måle din puls i løbet af natten, så du kan se, hvor høj kvalitet den tid, du bruger sammen med puden, faktisk er. Typisk, så giver målerne også tips til, hvordan du kan forbedre din søvn og derved dit helbred.

  • Notifikationer fra telefonen: Vores smartphones tenderer til at sende os tonsvis af notifikationer på daglig basis, og på et aktivitetsarmbånd, der kan du selv vælge, hvilke du får. Det, vi bemærkede, var især, at ved kun at lade de vigtige notifikationer gå igennem (så som tekstbeskeder), så var der nogle testere, der følte sig mindre stressede, end de plejer. Der er et eller andet dejligt ved ikke at hive telefonen frem hele tiden, bare for at se, at det er endnu en pop-up fra Instagram eller Facebook.

  • Træning: Med indbygget skridttæller og pulsmåler, så er der ikke langt til, at du kan begynde at notere din træning også. De fleste armbånd kan faktisk også notere din løbetræning eller ture i fitness, så så kan den data tilføjes til armbåndets medfølgende app. Så har du det hele samlet ét sted, og derved det fulde overblik.

Kan og skal jeg synkronisere armbåndet med min telefon?

En af de store fordele ved et aktivitetsarmbånd er, at det synkroniseres med din telefon og den tilhørende app. Alt det, som armbåndet måler bliver derefter sendt direkte til appen. Det inkluderer typisk skridttælling, søvn, træning, puls, og lidt til. Så kan du selv tilføje vægt og højde, og så er du ret tæt på at have det fulde billede.

De apps, der følger med armbåndet, har typisk en inkluderet form for ”health coach” (helbredsvejleder). Ved at måle dit helbred, så kan appen typisk også foreslå ting, som du kan gøre, for at styrke helbredet. Det kunne for eksempel være at gå i seng tidligere eller lave vejrtrækningsøvelser for at nedsætte stress. I bund og grund, så er årsagen til det bare, at det skal være nemt for at holde styr på alt, i en nem og lille pakkeløsning.

Hvad er forskellen på en aktivitetsmåler og et sports-/puls-ur?

Til det utrænede øje, er der måske ikke så meget forskel på et puls-ur og et aktivitetsarmbånd, foruden prisen. Den nemmeste måde at se det på er at se aktivitetsmåleren, som det første skridt i rejsen mod et stærkere helbred, når din telefons evner ikke længere kan følge med.

Et dedikeret sports-/puls-ur er mere bygget til træningsentusiasten, der virkelig går op i at have al data lige ved hånden. Aktivitetsmåleren er mere til dem, som i forvejen kæmper med at nå deres daglige kvote af skridt (kontorarbejde… Du kender det). Et sports-ur samler typisk de samme ting, som en aktivitetsmåler gør; nemlig skridt, søvn, puls, og lidt til. Til gengæld har et sports-ur typisk en indbygget GPS or specielle funktioner, der er rettet mod løbetræning, cykling, svømning, og andre sportsgrene.

Hvis du er nysgerrig på puls-ure, så tag et kig på vores test af puls-ure

Hvad er forskellen på et smartwatch og en aktivitetsmåler?

Har du virkelig brug for en aktivitetsmåler eller et puls-ur, hvis det egentlig er et Apple Watch eller et andet smartwatch, du har lyst til? Svaret er nej. Smartwatches har, i bund og grund, de samme funktioner, som et aktivitetsarmbånd, når det kommer til skridttælling og pulsmåling.

Forskellen mellem produkterne, der er tilgængelige i dag, er allerede ret uklare, og med tiden, så er det kun blevet mere uklart, samtidig med, at produkterne er blevet mere avanceret. Hvis vi prøver at zoome lidt ud, så kan vi sige følgende:

  • Aktivitetsarmbånd: Introkategorien. Billigere, tæller skridt og samler basale data. Har typisk en batterilevetid på en uge.

  • Sports-/puls-ure: Gør det samme, som et aktivitetsarmbånd, men har typisk flere funktioner i forhold til træning, og har typisk også en indbygget GPS. Har en batterilevetid på knap en uge.

  • Smartwatch: Gør også det samme, som et aktivitetsarmbånd, men har en del højere pris. Smartwatches er typisk ret basale i forhold til træning, og ofrer noget batterilevetid for adgang til mange flere apps og avanceret funktioner.

Overvej følgende inden du køber en aktivitetsmåler

Den simple skridttæller er kommet ret langt på meget kort tid. I dag er den jo indbygget i din telefon, sammen med en hel servicepakke – designet til at hjælpe dig med at holde styr på dit helbred. I samme stund, så har de bærbare versioner også set utrolig mange fremskridt. Her er nogle ting som vi mener, man bør være opmærksom på, inden man køber et aktivitetsur.

Min telefon kan også tælle skridt. Hvorfor skulle jeg overhovedet have et armbånd?

Det fleste telefoner på markedet (endda også nogle af det helt simple) har en skridttæller indbygget, som automatisk tæller skridt for dig. Det gør de typisk gennem en indbygget helbredsapp, så som Samsung Health eller Apple Health, eller gennem en ekstern app, du har downloadet.

Ærligt talt, så er det her mere end rigeligt for mange mennesker. Du sætter et mål for, hvor mange skridt, du gerne vil gå, og så længe, at du har din telefon på dig, så tæller den op og du kan se, hvordan du klarer den. Ret så ligetil. Så selvom din telefon kan klare ærterne, så kræver det dog, at du har den på dig hele tiden.

Hvilken fordel er der da ved et armbånd?

The nemmeste svar er, at du altid har armbåndet på dig. Din telefon har det nok med at havne på sofabordet eller i køkkenet i ny og næ, mens du alligevel bare er derhjemme. Et armbånd har du, bogstaveligt talt, altid lige ved hånden.

Imens vi testede aktivitetsarmbånd, bemærkede vi faktisk hvor tit, vi ikke havde vores telefon på os. Selvom mange af os nok har en idé om, at den altid bare er i lommen, så blev vi faktisk selv overrasket over, hvor tit, vi bare smider den i sofaen, i sengen, eller på et bord. Seriøst, giv det lige et skud en af dagene i en weekend, og læg mærke til, hvor tit du bare smider din telefon fra dig. Måske du bliver overrasket.

Men! Det betyder selvfølgelig også, at din telefon vil have en tendens til at tælle langt færre skridt, end den egentlig burde. Det her bliver især tilfældet, hvis du er typen, som har sin telefon i jakken eller tasken.

Ergo, med en aktivitetsmåler, så sikrer du, at din bevægelse igennem hele dagen er målt. Samtidig, så får du også nogle ekstra funktioner, så du kan danne dig et bedre overblik over hvor godt, du har det. Disse funktioner inkluderer typisk:

  • Skridttæller: Okay, alle aktivitetsarmbånd tæller skridt. Som allerede nævnt, så ligger fordelen i, at du altid har dit armbånd på dig. Samtidig, så er en skridttæller kun én ud af tusind ting, som din telefon laver på daglig basis. Det betyder typisk, at din aktivitetsmåler er lidt mere præcis.

  • Pulsmåler: De fleste aktivitetsarmbånd har også en indbygget optisk pulsmåler. Det betyder, at mange aktivitetsarmbånd kan måle din puls og så bruge den til at måle kalorieforbrænding og stress. Hvis du har armbåndet på, imens du sover, så kan det også måle nogenlunde hvor godt, du sover.

  • Søvn: I en perfekt verden, der burde vi sove en tredjedel af dagen; altså otte timer. Men selv når det sker, hvor god er søvnen så egentlig? Det er jo ikke ligefrem en hemmelighed, at der er mange faktorer, der har indvirke på din søvnkvalitet. I den forbindelse, så kan du faktisk bruge et aktivitetsarmbånd til at måle din puls i løbet af natten, så du kan se, hvor høj kvalitet den tid, du bruger sammen med puden, faktisk er. Typisk, så giver målerne også tips til, hvordan du kan forbedre din søvn og derved dit helbred.

  • Notifikationer fra telefonen: Vores smartphones tenderer til at sende os tonsvis af notifikationer på daglig basis, og på et aktivitetsarmbånd, der kan du selv vælge, hvilke du får. Det, vi bemærkede, var især, at ved kun at lade de vigtige notifikationer gå igennem (så som tekstbeskeder), så var der nogle testere, der følte sig mindre stressede, end de plejer. Der er et eller andet dejligt ved ikke at hive telefonen frem hele tiden, bare for at se, at det er endnu en pop-up fra Instagram eller Facebook. I bund og grund, så ser vi det som en fordel, at du kan separere notifikationer imellem din telefon og dit armbånd.

  • Træning: Med indbygget skridttæller og pulsmåler, så er der ikke langt til, at du kan begynde at notere din træning også. De fleste armbånd kan faktisk også notere din løbetræning eller ture i fitness, så så kan den data tilføjes til armbåndets medfølgende app. Så har du det hele samlet ét sted, og derved det fulde overblik.

Kan og skal jeg synkronisere armbåndet med min telefon?

En af de store fordele ved et aktivitetsarmbånd er, at det synkroniseres med din telefon og den tilhørende app. Alt det, som armbåndet måler bliver derefter sendt direkte til appen. Det inkluderer typisk skridttælling, søvn, træning, puls, og lidt til. Så kan du selv tilføje vægt og højde, og så er du ret tæt på at have det fulde billede.

De apps, der følger med armbåndet, har typisk en inkluderet form for ”health coach” (helbredsvejleder). Ved at måle dit helbred, så kan appen typisk også foreslå ting, som du kan gøre, for at styrke helbredet. Det kunne for eksempel være at gå i seng tidligere eller lave vejrtrækningsøvelser for at nedsætte stress. I bund og grund, så er årsagen til det bare, at det skal være nemt for at holde styr på alt, i en nem og lille pakkeløsning.

Hvad er forskellen på en aktivitetsmåler og et sports-/puls-ur?

Til det utrænede øje, er der måske ikke så meget forskel på et puls-ur og et aktivitetsarmbånd, foruden prisen. Den nemmeste måde at se det på er at se aktivitetsmåleren, som det første skridt i rejsen mod et stærkere helbred, når din telefons evner ikke længere kan følge med.

Et dedikeret sports-/puls-ur er mere bygget til træningsentusiasten, der virkelig går op i at have al data lige ved hånden. Aktivitetsmåleren er mere til dem, som i forvejen kæmper med at nå deres daglige kvote af skridt (kontorarbejde… Du kender det). Et sports-ur samler typisk de samme ting, som en aktivitetsmåler gør; nemlig skridt, søvn, puls, og lidt til. Til gengæld har et sports-ur typisk en indbygget GPS or specielle funktioner, der er rettet mod løbetræning, cykling, svømning, og andre sportsgrene.

Hvis du er nysgerrig på puls-ure, så tag et kig på vores test af puls-ure

Hvad er forskellen på et smartwatch og en aktivitetsmåler?

Har du virkelig brug for en aktivitetsmåler eller et puls-ur, hvis det egentlig er et Apple Watch eller et andet smartwatch, du har lyst til? Svaret er nej. Smartwatches har, i bund og grund, de samme funktioner, som et aktivitetsarmbånd, når det kommer til skridttælling og pulsmåling.

Forskellen mellem produkterne, der er tilgængelige i dag, er allerede ret uklare, og med tiden, så er det kun blevet mere uklart, samtidig med, at produkterne er blevet mere avanceret. Hvis vi prøver at zoome lidt ud, så kan vi sige følgende:

  • Aktivitetsarmbånd: Introkategorien. Billigere, tæller skridt og samler basale data. Har typisk en batterilevetid på en uge.

  • Sports-/puls-ure: Gør det samme, som et aktivitetsarmbånd, men har typisk flere funktioner i forhold til træning, og har typisk også en indbygget GPS. Har en batterilevetid på knap en uge.

  • Smartwatch: Gør også det samme, som et aktivitetsarmbånd, men har en del højere pris. Smartwatches er typisk ret basale i forhold til træning, og ofrer noget batterilevetid for adgang til mange flere apps og avanceret funktioner.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os