Opdateret  

Test af pulsure: 47 pulsure testet

Daniel Hessel

Uanset om du er elitesportsudøver eller nybegynder, er et pulsur et godt hjælpemiddel til at nå det næste niveau. Vi har testet et stort antal pulsure fra, blandt andet, Garmin, Suunto, Huawei og Polar. Læs med og se, hvem der er bedst i test.

Test af pulsure: Vi har testet 49 populære pulsure

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi har testet pulsurene i forhold til det, de er beregnede til at kunne klare. Urene er testet både af en erfaren sportsudøver og en nybegynder for at få begge aspekter med. Samtlige ure er testet på størstedelen af de inkluderede træningstilstande og i deres eventuelle multisportstilstande. Da de fleste pulsure også tilbyder logning af skridt, søvn og lignende uden for træning, har de også været båret i længere tid for at undersøge disse funktioner.

Alle ure er testet ud fra den målgruppe, de er designede til, og vi har taget højde for følgende under vores test.

  • Nøjagtighed: De fleste pulsure har indbygget GPS og mulighed for at måle puls ved håndleddet. De er blevet sammenlignet med kendte distancer og de mere nøjagtige pulsbælter for at vurdere deres funktion.

  • Funktioner: Ud over at tilbyde forskellige sportstilstande til løb, svømning, cykling og så videre. Hvordan kan du indstille disse tilstande efter dine egne behov? Hvordan fungerer aktivitetsmålingen uden for træningen, og hvilke andre funktioner tilbydes.

  • Batteri og brug: Hvor længe holder urets batteri under træning og til hverdag? Samtidig er det vigtigt, at du i alle situationer nemt kan betjene uret og dets funktioner.

Er du fristet til at prøve et pulsur? Du kan sammenligne priser og finde tilbud på populære pulsure på PriceRunner.

1. Garmin Venu 2 Plus - BEDST I TEST PULSUR

Opgradering med smart funktion

GPS: Ja Skærmopløsning: Oled-skærm. 416 x 416 pixels, 1,3 tommer. Mål (B × H × D): 43,60 x 43,60 x 12,60 mm Vægt: 51 g Vandtæt/Dybde: 5 ATM Trådløs teknologi: Bluetooth smart, ANT+ Batteritid (GPS): 8 timer (med musik), 24 timer (uden musik) Batteritid (hvile): 11 dage Højdemåler (barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: ja, indbygget optisk læsning ved håndleddet

Garmin Venu 2 Plus

Garmin Venu 2 Plus er på mange måder en ret sparsom model. I praksis er det kun mikrofon og højttalere, der er tilføjet fra forgængeren Venu 2. Samtidig var Venu 2 et fantastisk allround-ur til både træning og sundhed samt et stort skridt fremad for smarte ure hos Garmin. Venu 2 Plus tilføjer den eneste store funktion, som vi egentlig føler manglede, når det drejer sig om netop smartwatch-delen. Plus-modellen lægger sig i øvrigt mellem Venu 2S og 2 i størrelse, men højttaleren gør den samtidig til den tungeste variant i familien.

Tal med uret

En overraskende nyttig funktion i Android-ure og Apple Watch har været muligheden for at klare samtaler med uret. Med højttaler og mikrofon indbygget behøver vi ikke engang at finde telefonen, når nogen ringer. Afhængigt af, hvordan du bruger stemmeassistenter, har de selvfølgelig også fungeret sammen med disse ure.

Det er præcis, hvad der er nyt i Venu 2 Plus (eller ja, hardwaren til EKG-måling findes også der, men er ikke aktiveret). Hvis du kører Iphone, kan du aktivere Siri i uret, eller Google Assistant, hvis du kører Android. Ud over det kan du også bruge den som håndfri ved samtaler og afspille musik via den, hvis du vil. Det er dog ret langsommeligt at aktivere stemmeassistenten, indtil den kommer i gang, men derefter har den aldrig problemer med at høre os. Højttalere og mikrofon ved samtaler er helt i orden, omend med en ret lav højttalervolumen.

Stadig et multitalent

Bortset fra talen er det en Venu 2. Det betyder en rigtig fin Oled-touchskærm og, trods det, en helt okay batteritid. Træningsindstillingerne er mange og vel detaljerede, og så er der også alle former for aktivitetsmålinger.

Som tidligere nævnt kan man spille musik med uret. Enten via den lille højttaler eller Bluetooth-headset, og det er et af de få urmærker, der er kompatible til synkronisering med Spotify. Udover Spotify findes der et par andre streamingtjenester og også mulighed for at downloade lokal musik. Desuden er der selvfølgelig også mulighed for at betale med uret, selvom det er en smule omstændeligt.

Garmin Venu 2 Plus har måske ikke alle de træningsfunktioner, som Garmins dyrere ure kan prale af, men det er godt og vel tilstrækkeligt til de fleste. Udover det føles det også, som om det understøtter det meste af det, du gerne vil have, bortset fra netop en aktiveret EKG-sensor. Den håndfri funktion kan altid blive bedre, men er et utroligt velkomment indslag.

Funktionsdygtigspotify-understøttelseindbygget håndfrit system
Ikke-EKG-læsningI princippet en ny ting fra forgængeren

Prissammenligning

Sammenlign priser
Scandinavian Photo Logo

Venu 2 Plus Black

2.795 kr.
Pulsure Logo

Garmin Venu 2 Plus

2.849 kr.
happii.dk Logo

Garmin Venu 2 Plus - Fjernlager, 2-3 dages levering (Forventes på eget lager 26-09-2023)

2.909 kr.

2. Garmin Epix Gen 2 - BEDSTE PREMIUMVALG

Genoplivet ur med luksusfunktioner

GPS: Ja Skærmopløsning: 1,3" amoled, 416x416 pixel Mål (BxHxD): 47x47x14,5 mm Vægt: 76 g Vandtæt/dybde: 10 ATM Trådløs teknologi: Bluetooth, ant+ Batteritid (hvile): Op til 16 dage Batteritid (GPS): 24-75 timer afhængigt af tilstand Højdemåler (Barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk læsning ved håndleddet og via eksternt pulsbånd (Bluetooth eller Ant+)

Garmin Epix (Gen 2) 47mm Sapphire Edition with Leather Band

Hvis du har været "med på beatet" et par år nu, lyder Garmin Epix måske bekendt? Dette ur kaldes nogle gange generation to af produktet, selvom de egentlig ikke har noget til fælles. Det forhindrer ikke den nye Garmin Epix Gen 2 i at være et rigtig interessant pulsur i luksusklassen.

Billede fra test af pulsur Garmin Epix Gen 2

Perfekt til kort

Den første Epix var en overdimensioneret klods af et ur, lidt som at have taget en håndholdt GPS og sat et armbånd på. Kortet var den store ting dengang, og sådan er det faktisk stadig.

Ud over det almindelige kort, som er blevet en normal funktion i Garmins dyrere ure, så findes der også indbyggede golfkort – og sågar kort over en lang række forskellige skisportssteder. Du kan downloade ekstra kort helt gratis, hvis du vil. Men afsæt en eftermiddag eller to til det, for processen er syyyygt langsom!

Den store forskel på Epix og søstermodellen Fenix 7 er skærmen, som også har en betydning for kortene. Epix har en lækker AmoLED-skærm med godt og vel dobbelt så stor opløsning som Fenix.

En skærm i fuld farve gør hele urets system betydeligt mere indbydende at bruge. Farverne og opløsningen gør desuden underværker for kortene, som bliver meget mere anvendelige på dette ur. Derudover er touch-skærmen i Epix rigtig god til forskel fra den søvnige variant i Fenix.

Billede fra test af pulsur Garmin Epix Gen 2 - set fra siden

Du går også glip af solcelleopladning i Epix, men samtidig er batteritiden både med og uden GPS så tilpas god, at det er et mindre tab i de fleste situationer.
Noget, vi derimod savner fra fætteren Venu 2 Plus, er højttalere og mikrofon, så vi kan bruge det som handsfree. Tør vi snart håbe på et Epix Plus?

Kan og gør alt

Set i forhold til indholdet er Epix og Fenix nærmest identiske, hvilket i denne klasse af ure betyder næsten alt. GPS- og pulsmåling er det bedste, som Garmin kan tilbyde. På nær EKG-måling er alle de sensorer, du kan ønske dig, indbygget.

Desuden findes der naturligvis musiklagring med Spotify-understøttelse, multisport-understøttelse og flere sportsindstillinger, end du kan forestille dig. I dag er Garmins software også begyndt at blive mere og mere intelligent med hensyn til at tælle al din træning og aktivitet sammen for på den måde at give tips om træningsintensitet eller bare dit helbred generelt.

Billede fra test af pulsur Garmin Epix Gen 2 - oppefra

Konklusion på test af pulsur Garmin Epix (gen2)

Det er virkelig sjovt at se selv Garmins mere avancerede ure begavet med mere avancerede skærme.

Garmin Epix er endnu et skridt på vejen mod at nærme sig traditionelle smartwatches. Men hvis du er mere fokuseret på træning og god batteritid, så er dette måske det bedste valg lige nu.

Skærmenfunktionersjovt med kort over skisportssteder
Mangler EKG og handsfreeingen solcelleopladning

3. Huawei Watch Fit - BEDSTE LAVPRISVALG

Huawei Watch Fit - Rigtig billigt begynderur med sjovt design

GPS: Ja Skærmopløsning: 454 x 454 pixel, 1,39 tommer Mål (BxHxD): 46x30x10,7 mm Vægt: 21 g Vandtæt/dybde: Ja/5 ATM Batteritid: Op til 12 timer med GPS Trådløs teknologi: Bluetooth Batteritid (hvile): op til 10 dage Højdemåler (barometrisk): Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet

Huawei Watch Fit

Huawei Watch Fit er, uanset version, et rigtig billigt alternativ, hvis du vil begynde at træne med pulsur og GPS. Uret fås i flere forskellige farver, hvor nogle koster et par hundrede kroner mere, men bortset fra det, så har de samme funktioner.

Det er også rimelig lille og praktisk, så det også passer til smalle håndled, og spiller god sammen med både Android og iPhone.

Close-up af Huawei Watch Fit, der ligger på siden

Fin skærm

Huawei har ure i ret mange prisklasser. Det er en fordel for Watch Fit, som har arvet grænsefladen fra dyrere modeller stort set uændret. Dermed har du allerede fra begyndelsen en stor samling af basisfunktioner og træningstilstande.

Der mangler dog en hel del, når det gælder indstillinger af træningstilstande, og du har ikke mulighed for at udvide med tredjepartsapps. For en nybegynder, der bare vil dyppe tæerne i verdenen af smart-ure og grundlæggende træningsfunktioner, der er det derimod glimrende.

Close-up af Huawei Watch Fit med fokus på skærmen

Der er også nogle grundlæggende træningsprogrammer at følge direkte på uret, hvis du skulle være i det humør. Uret kan også måle stressniveauer og hjælpe med åndedrætsøvelser.

Betjeningen sker stort set kun via en pegeskærm (der er en menuknap), og skærmen er rigtig fin takket være Amoled-teknologien.

Close-up af Huawei Watch Fit fra siden

Indeholder meget

En ulempe ved Watch Fit er dog, at den er lidt begrænset. Udover manglen på tredjepartsapps, så er der også en ret begrænset analyseevne for aktiviteter samt enkle notifikationer. Sidstnævnte er ikke usædvanligt, men med en så fin skærm og et kvikt system, så havde vi gerne set bedre muligheder for at agere på notifikationer.

De data, der indsamles under træning og almindelig aktivitetsmåling i løbet af dagen (skridt, søvn og puls ved håndleddet) holder sig indenfor rimelige grænser, og det samme gør GPS-målingen under træning. Samtidig får du en historik over indsamlede data, men så heller ikke så meget mere.

Huawei Watch Fit i aktion på en af testernes håndled

Afhængigt af hvordan du træner (læs: om du bruger GPS-funktionen), så kan batteriet holde i op til 10 dage. Virkeligheden ved blandet brug er nærmere en til to opladninger om ugen, hvilket stadigvæk er et rigtig godt resultat i forhold til både størrelse og pris.

Huawei Watch Fit vinder i høj grad på at have hentet funktioner fra mærkets dyrere ure og pakket dem ind i et virkelig prisbilligt og praktisk format. Det er derfor det perfekte ur, hvis du vil i gang med at træne, holde styr på skridt og søvn og begynde din rejse ind i smart-urenes verden.

Flot designfin skærmmeget indhold til prisengod batteritid
Lidt småkedelige notifikationerlidt for begrænsethvis du ikke er nybegynder

4. Garmin Forerunner 255

Et stort skridt fremad for mellemmodellen

GPS: Ja Skærmopløsning: 1,3" transreflektiv, 260 x 260 pixel Mål (BxHxD): 45,6 x 45,6 x 12,9 mm (Forerunner 255), 41 x 41 x 12,4 mm (Forerunner 255S) Vægt: 49 g (Forerunner 255), 39 g (Forerunner 255S) Vandtæt/dybde: 5 ATM Trådløs teknologi: Bluetooth, ant+, WiFi (kun modellen med musik) Batteritid (hvile): op til 14 dage (Forerunner 255), 12 dage (Forerunner 255S) Batteritid (GPS): 16- 30 timer afhængig af indstilling (Forerunner 255), 13-26 timer (Forerunner 255S) Højdemåler (Barometrisk): Nej Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk læsning ved håndleddet og via eksternt pulsbånd (Bluetooth eller Ant+)

Garmin Forerunner 255

200-serien blandt Garmins løbeure har længe været en slags "løbeur plus". Ganske enkelt en mere avanceret og funktionsrig variant til dig, der finder de mest enkle ure lidt for enkle. Garmin Forerunner 255 tager et helt nyt skridt og bliver i stedet Garmins billigste multisportsur.

Fire modeller

Egentlig er det ikke noget magisk ved et multisportsur i sig selv. Det er mest en term for at klistre to eller flere sportsgrene sammen plus skiftetid i samme træning. Triatlon er selvfølgelig den mest åbenlyse sport i det segment, men der findes selvfølgelig også swimrun og forskellige former for todelte sportsgrene. Tidligere har Forerunner 700-serien været den billigste variant fra Garmin med understøttelse af funktionen, men i dag er det altså 255.

Eller 255'erne skal vi måske sige. Forerunner 255 og Forerunner 255S fås med en diameter på henholdsvis 46 og 41 millimeter. Begge varianter fås med og uden understøttelse af musik fra bl.a. Spotify. Disse fire fås derefter i forskellige nuancer af hvid, blå, sort, grå og rosa - i alt otte forskellige modeller, hvor ydermål, musikstøtte og batteritid adskiller dem fra hinanden udover farverne. Hold tungen lige i munden, når du bestiller. I vores tilfælde er det en grå Forerunner 255S, der er landet i testlaboratoriet.

Morgenrapport

Samtidig er selve træningsindstillingerne ikke det mest interessante her. Garmin gør den del rigtig godt, og du har fra starten omkring 40 sportsgrene at vælge imellem. Det fungerer fint at logge træning, og det gør GPS-måling og den indbyggede pulsmåling også.

Det interessante er, at mange funktioner, som først dukkede op i storesøster Forerunner 955, genfindes her. Det handler om måling af pulsvariabilitet ud over den normale puls, men også om Garmins nye morgenrapport, der giver dig et overblik over de indsamlede data, og hvordan de tolker dit helbred. Det er ikke samme udførlige log som i Forerunner 955, men du får både restitution og forslag til dagens træning her. Netop den del får det til at føles, som om uret har mere styr på dig og din træning og ikke bare indsamler en masse data.

Ved at tilføje understøttelse af multisport og også løbekraft (hvis du køber det rigtige tilbehør) føles Forerunner 255 som en logisk udvikling og en værdig opfølger på forgængeren. Samtidig er der understøttelse af musik (afhængig af model) og understøttelse af mobile betalinger (alle modeller), hvilket sammen med træningsfunktionerne gør, at det ikke føles, som om du "går glip" af nogen vigtige funktioner. De stadig mere omfattende analysefunktioner af indsamlede data er også et velkomment skridt på vejen, som gør Forerunner 255 til et rigtig godt ur. Prismæssigt ligger det meget tæt på Garmins Venu 2, hvilket gør, at du som bruger kan vælge mellem længere batteritid og lidt skarpere træningsindstillinger i Forerunneren i forhold til den betydeligt skarpere skærm i Venu-urene.

Gode analysefunktionermorgenoversigtmange funktioner
Ikke så avanceret analyse som dyrere ureen smule plastagtig

5. Huawei Watch 3 Pro

Enestående luksus i titanium eller keramisk materiale

GPS: Ja Skærmopløsning: 1,43" AMOLED, 466x466 pixel Mål (BxHxD): 48x48x14 mm Vægt: 63 g (uden rem) Vandtæt/dybde: 5 ATM Trådløs teknologi: Bluetooth & NFC Batteritid (hvile/ultra besparende tilstand): op til 21 dage Batteritid (typisk brug + GPS under træning): Cirka 5 dage Højdemåler (Barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: ja, med mulighed for EKG

Huawei Watch 3 Pro Classic

Huawei Watch 3 Pro er det mest velbyggede og absolut mest luksuriøse smartwatch, du kan købe i skrivende stund. En kæphøj påstand, men ikke desto mindre sand.

Denne gang har Huawei valgt at lave to helt forskelligt udseende ure til de to størrelser:

  • 46 mm har en titaniumskal
  • 42 mm er i hvidt keramisk materiale.

Utrolig kvalitetsfølelse

Vi kunne egentlig bruge hele denne tekst på materialevalget til urene, men vi nøjes med at konstatere, at vi ikke har testet et puls- eller smartwatch, som overhovedet er i nærheden af denne kvalitetsfølelse!

Det ses også på skærmen, som flot smelter ind i resten af designet og leverer en rigtig god oplevelse – næsten konstant. Kun i direkte sol kan det føles en smule mørkt inde i menuerne , men urskiver og træningsindstillinger har tilstrækkelig høj kontrast til, at solskin ikke er et problem der.

Indholdsmæssigt ligner det de tidligere modeller Watch 3, Watch GT 3 og GT Runner, der alle bygger på samme serie – selvom førstnævnte og Pro-modellen har et andet operativsystem.

Huawei Watch 3 Pro har fået støtte til fridykning og golf blandt træningsindstillingerne. Med disse kommer også modstandsdygtighed over for saltvand og på et senere tidspunkt forudinstallerede golfbaner.

Vil mere, end det kan

Den helt store nyhed fra Huaweis side er ellers **muligheden for at måle **EKG. Vi har testet funktionen og kan konstatere, at den fungerer på omtrent samme måde som hos andre aktører. Samtidig er der ret lidt, der gøres med oplysningerne, hvilket Huawei næppe er alene om.

I det store hele gør Huawei ikke ret meget ved sensordata og træning – og det kommer lidt bag på os. Til løb findes der mange funktioner til restitution og træningsprogrammer – men ellers er det lidt tomt.

Der er også tomt i app-butikken, som stort set ikke har ændret sig, siden Huawei lancerede Watch 3 for næsten et år siden. Det har selvfølgelig meget at gøre med Huaweis generelle problemer med Google-blokeringen. Men i øjeblikket er app-butikken så tilpas tom, at den ganske enkelt er spild af tid.

To ting, der ellers skal understreges, er den fantastiske batteritid for den større model (battritiden halveres for den mindre model) og handsfree-funktionen til samtaler.

Konklusion på test af pulsur Huawei Watch 3 Pro

Det er som sagt markedets mest velbyggede smartwatch – og endda med gode funktioner. Samtidig er det netop blandt funktionerne, vi gerne havde set en større udvikling.

Hvis du vil have et superflot ur med rigtig stabile grundfunktioner, er dette et rigtig godt valg.

Kvalitetsfølelsenbatteritidhandsfree-funktionen
Mindre model er stadig meget storapp-butik ligegyldighar brug for et større helhedsperspektiv for sundhedsdata

6. Garmin Forerunner 945

Alt du behøver i et træningsur

GPS: Ja Skærmopløsning: 240 x 240 pixel Mål (BxHxD): 47x47x13,7 mm Vægt: 50 g Vandtæt/dybde: Ja/5ATM Batteritid: 36 timer med GPS, 10 timer med GPS og musik Trådløs teknologi: Bluetooth Batteritid (hvile): op til 14 dage Højdemåler (barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet og med eksternt pulsbælte

Garmin Forerunner 945

Garmin Forerunner 945 kommer i nøjagtig samme kabinet som forgængeren. Den eneste forskel er nogle detaljer, der er ændret (desværre til det værre). Derfor virker den ret kedelig til at begynde med, men hold nu op hvor det ændrer sig. Også så meget at vi ikke har nogen problemer med at udpege Garmin Forerunner 945 til det bedste premiumvalg for dens enorme mængde af gode funktioner.

Musik, svømmepuls, kort

Det Garmin har gjort i praksis, er, at tage en Fenix 5 Plus og klemme hele pakken ind i det samme praktiske format som Forerunner 935. Oveni har de også lagt et par nye funktioner, som kun i nogen grad ser ud til at komme til den ældre Fenix-model.

Lagring af musik er indbygget med understøttelse af Bluetooth-høretelefoner og offlinelister fra Spotify. Det fungerer på samme problemfri måde som på andre Garmin-ure med samme understøttelse, dog lidt langsomt i musikoverførslen.

Kort er der nu også blevet plads til. Det er ikke den mest detaljerede, overskuelige eller brugervenlige navigation i et ur. Men den er der, og har du ikke telefonen med, er det en rigtig nyttig funktion.

Da det er et multisportsur, har du understøttelse af stort set alle sportsgrene, du kan komme i tanke om. En nyhed denne gang er, at Garmin også har tilføjet understøttelse af pulsmåling direkte fra uret, når du svømmer. Andre producenter har haft det, men nu hvor Garmin putter det i deres ure, oplever vi målingerne som en smule mere stabile.

Der er selvfølgelig ingen problemer med GPS-nøjagtighed og lignende, som vi forventer af Garmin.

Praktisk format

Til forskel fra Fenix-serien er Forerunner 945 betydeligt mere sporty i udførelsen, så det måske ikke passer til enhver livsstil. Men den er samtidig forholdsvis lille og praktisk med tanke på den store mængde indhold. Det lidt mindre format gør selvfølgelig, at du ikke har alverdens batteritid, især ikke hvis musikken kører. Men uden musik har du helt sikkert batteritid nok til at kunne nå både et og to maratonløb.

Ud over standardfunktioner som mobilbeskeder, skridttæller, søvnmåling og lignende har uret også fået bedre funktioner til at måle stress og værdier for, hvor meget din søvn og træning påvirker din energi (Body Battery på Garmin-sprog). Det er ikke nær så detaljeret som det Polar laver med deres Ignite-ur, men svarer i forbløffende grad til, hvordan vi føler os, og fuldt ud tilstrækkeligt til hverdagsbrug.

Garmin Forerunner 945 passer måske ikke til alle med tanke på designet, og der findes også uret med længere batteritid. Men af pulsurene i luksusklassen på markedet er det virkelig svært at finde denne kombination af funktioner og størrelse til samme pris. Det gør bestemt uret værdigt til udnævnelsen til bedste premiumvalg.

Alle træningsfunktioner du behøverRigtig god aktivitetsmålingGod musikafspillerMåler også puls under svømning
Musikafspilning bruger rigtig meget batteri

7. Garmin Venu 2 & Venu 2S

På mange måder er det Garmins første rigtige smartwatch

GPS: Ja Skærmopløsning: OLED-skærm Venu 2: 416 x 416 pixels, 1,3 tommer Venu 2S: 360 x 360 pixels, 1,1 tommer Mål (B x H x D): 40,40 x 40,40 x 12,10 mm (Venu 2S), 45,40 x 45,40 x 12,20 mm (Venu 2) Vægt: 38,2 g (Venu 2S), 49 g (Venu 2) Vandtæt/Dybde: 5 ATM Trådløs teknik: Bluetooth smart, ANT+ Batterilevetid (GPS): 7 & 8 timer (Venu 2S & Venu 2) Batterilevetid (hvile): henholdsvis 11 og 12 dage (Venu 2S & Venu 2) Højdemålere (Barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationslarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk læsning ved håndledet og via eksternt pulsbånd

Garmin Venu 2S

Garmin Venu 2 og lillesøster Garmin Venu S2 er identiske søskendemodeller. Kun skærm, batteri og den fysiske størrelse skiller dem ad - ellers er urene ens.

  • Venu 2S er den mindre af de to og har et ydre på 20 millimeter, en skærm på 1,1 tommer og en smule kortere batterilevetid end Venu 2.
  • Venu 2 har et ydre på 45 millimeter og en skærm på 1,3 tommer.

Begge har OLED-touch screen, indbygget understøttelse af Spotify og en hel del funktioner rettet mod ”daglig sundhed” sammen med et nærmest nyt interface

Endelig på rette spor

Garmins første Venu var et glat forsøg på at få et Garmin-ur til at føles mere som Apple Watch og mindre som et super detaljeret sportsur. Samtidig føltes interfacet en anelse forvirrende, og den nye OLED-skærm gjorde, at batterilevetiden var helt i skoven.
Budget-efterfølgeren Venu SQ løste mange af problemerne, og Venu 2-serien bygger videre på konceptet.
Egentlig burde vi sige, at Garmin nu kun mangler EKG-måling, men det gælder på den anden side alle deres ure.

Nyhederne her, foruden et batteri, som faktisk fungerer, er blandt andet:

  • Lidt stærkere hardware får det hele til at gå lidt hurtigere
  • Bedre indbygget pulsmåler
  • Mere indbygget lagring til musik
  • En noget opdateret skærm

Ganske enkelt små opdateringer over hele paletten og et godt eksempel på, at tilføjelse af mange små ting kan føre til store forbedringer.

Ud over de tekniske aspekter har de også piftet designet op og tilbyder et helt væld af forskellige farver og materialer, som faktisk ser rigtig godt ud.

Billede fra test af pulsur Gamin Venu 2/2S - vist på håndleddet

Alt ligger i softwaren

Når det kommer til træning, så genkender vi os selv igen. En hel del data samles ind og kan vises både under og efter træningen på nogenlunde den måde, du helst vil.

Antallet af træningsformer dækker det meste - inklusive golf. Og den fine skærm i kombination med et interface, som faktisk begynder at føles rigtig friskt, giver os nu rigtig brugbare informationsskilte på uret.

Nyheder i træningen er også HIIT-indstillingen og opdaterede animationer for yoga og styrketræning for at vise, hvordan du skal udføre øvelserne.

For løb kan du både følge træningsprogram og lade pulsuret tippe dig om, hvad du skal træne, og det gælder også for området ”daglig sundhed”. Der finder du ting som skridt, puls, søvn, stress og lignende.

Touchskærmen gør, at vi nemt kan fylde måleren for væske indtag og lignende. Garmins Body Battery er fuldstændig forandret og føles nu faktisk ret overensstemmende med, hvor fit du føler dig. Blandt træningsindstillingerne finder du, lidt forvirrende, både åndedrætsterapi og ”Sundhedsbillede”.
Sundhedsbilledet trækker på alle de sensorer, uret har. På under to minutter får du et helt fyrværkeri af helsedata, hvor vi egentlig kun mangler EKG.

Konklusion på test af pulsur Garmin Venu 2 & 2S

Det er faktisk ret svært at finde en afgørende ulempe med Venu 2 og Venu 2S. Dyrere Garmin-ure kan prale med kort og bedre batterilevetid. Men til dig, som vil have al den avancerede træningsmåling, som tilbydes sammen med et ur, der blender rigtig godt ind i hverdagen, er det faktisk svært at finde noget bedre end Garmin Venu 2.

Mange og smarte træningsfunktionerspotify-understøttelserigtig godt interface
God batterilevetid - men ikke topklassesmartphone-notifikationer kunne blive bedre

8. Garmin Forerunner 245 Music

Sygt komplet løbeur der ikke har sparet på detaljerne

GPS: Ja Skærmopløsning: 240 x 240 pixel Mål (BxHxD): 42,3x42,3x12,2 mm Vægt: 38,5 g Vandtæt/dybde: Ja/5ATM Batteritid: 24 timer med GPS, 8 timer med GPS og musik Trådløs teknologi: Bluetooth, wi-fi, ANT+ Batteritid (hvile): op til 7 dage Højdemåler (barometrisk): Nej, kun højde fra GPS-date Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet og eksternt pulsbælte

Garmin Forerunner 245 Music

Garmin Forerunner 245 tager et stort skridt op fra den mere lavprisfokuserede forgænger og direkte ind som bedst i test. Det praktiske ur har ikke alle funktioner, men tilstrækkelig mange til at vi ikke føler os sat udenfor. Garmin spiller faktisk et farligt spil ved at konkurrere med sine egne, dyrere ure.

Praktisk format med alt undtagen multisport

Sammenlignet med den næsten dobbelt så dyre søskendemodel Forerunner 945 er det forbavsende lidt der mangler, når det gælder træning. Højdemåler og svømning i åbent vand mangler, derimod understøttes svømning i pool. Da det i første omgang er et løbeur, har du ingen praktisk tilstand til hurtigt skift mellem sportsgrene, for eksempel triatlon. Du har heller ikke de mest avancerede data, som den dyrere model kan indsamle, men det er samtidig data, som de fleste udmærket kan klare sig uden.

Løb, cykling, svømning i pool og en tilpas mængde indendørsaktiviteter er med i uret. Sammen med lettere navigering (uden kort), gratis træningsprogram til nybegyndere i løb samt Garmins nye funktioner til at vise, hvor du befinder dig, hvis du kommer ud for en ulykke, virker træningsdelen rigtig komplet.

Samtidig har du stort set hele arsenalet af måledata (undtagen højdemål) uden for træningen med skridt, puls, søvn, stress, restitution og meget mere.

Samtidig er selve uret rigtig praktisk og passer også til mindre håndled uden at det føles gigantisk.

Musik æder batteritid

Det hele kobles selvfølgelig til Garmins app, hvor uret også har fået funktioner til at afvise samtaler med beskeder, hvilket kun dyrere modeller har haft tidligere. Dette er kombineret med en stadig bedre beskedhåndtering fra telefonen og muligheden for at installere nye apper og urskiver via

Garmins appbutik.

Den store nyheder selvfølgelig, at der nu er inkluderet musik i en, for Garmin, lidt billigere ur. Enten almindelige musikfiler fra computeren eller offlinelister fra blandt andet Spotify. Det er nemt klaret at synkronisere vores Spotify-lister, men ikke lynhurtigt, og vi er endnu ikke stødt på problemer med at slutte Bluetooth-høretelefoner til uret. Ganske enkelt rigtig praktisk hvis du vil have musik til løbeturen uden at skulle tage telefonen med (hvilket du på den anden side skal bruge, hvis ulykkesrapporteringen skal virke).

En billigere pris kombineret med en lille størrelse afspejler sig dog i batteriet. Uden musik skal du være ultraløber, for at uret løber tør under træningen, og det samme er tilfældet i almindelig urtilstand. Med musikken kørende bliver mindst 20 procent af batteriet spist hver time, hvilket er forståeligt, men stadig værd at tænke over.

Garmin Forerunner 245 Music er perfekt, hvis du træner forskellige sportsgrene uden at have brug for et dedikeret multisportsur. Vi byder musikafspiller i denne prisklasse velkommen, og Garmin Forerunner 245 er lille og funktionsrig nok til at blive udnævnt til bedst i test.

Praktisk formatgod musikafspiller med Spotifymange træningsformer
Lidt tam batteritid ved musikafspilning

9. Garmin Forerunner 45/45s

Garmin begynder endelig at tage deres billige løbeur alvorligt

GPS: Ja Skærmopløsning: 208 x 208 pixel Mål (BxHxD): 39,5 x 39,5 x 11,4 mm (Forerunner 45S), 42 x 42 x 11,4 mm (Forerunner 45) Vægt: 32 g (Forerunner 45S), 36 g (Forerunner 45) Vandtæt/dybde: Ja/5ATM Batteritid: 13 timer med GPS Trådløs teknologi: Bluetooth, ANT+ Batteritid (hvile): op til 7 dage Højdemåler (barometrisk): Nej, kun højdedata via GPS Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet og eksternt pulsbælte

Garmin Forerunner 45

Garmin Forerunner 45 og den mindre model Forerunner 45S er et lige så stort skridt fremad som Forerunner 245/945, når man ser på, hvad de kan sammenlignet med tidligere modeller.

Helheden med et praktisk format og god platform gør, at den bliver bedste lavprisvalg. Samtidig er det et enormt skridt opad i kvalitet og funktioner fra Garmins tidligere løbeure i lavprissegmentet.

Forskellen mellem Forerunner 45 og 45S er faktisk lidt sjov. S-modellen er lidt mindre med sine 39,5 millimeter i diameter mod 42 millimeter på den "almindelige" model 45. Også det er så den eneste forskel. Skærmstørrelse, skærmens opløsning og frem for alt batteritiden er den samme.

Forerunner 45S har bare en lidt smallere ramme, that's it!

Funktioner fra dyrere ure

Til forskel fra forgængeren Forerunner 35 (og før det 25) behøver denne model ikke et specialsystem, yderligere understreger lavprisstemplet. I stedet kan vi i store træk genkende brugerfladen fra alle Garmins dyrere ure. Og det gør Forerunner 45 virkelig meget letter at bruge.

Vi kan især godt lide, at knappen til at slå skærmbelysningen til også bruges til at åbne hurtigmenuen, hvor du finder nødfunktionen, stopur og alt det andet, som ikke nødvendigvis er er relateret til træning.

Netop nødfunktionen er ny i år og kan, hvis du har en telefon med, bruges til at give besked om, at du er styrtet. Enten manuelt eller automatisk, selvom vi ikke er styrtet hårdt nok til at teste det efterfølgende.

Selve uret er meget lille og net, så det også passer til smallere håndled uden at se grotesk ud. Trods prisen virker det heller ikke overdrevet billigt.

Funktionsrigt til motionisten

Når man ser på funktionerne, mangler der selvfølgelig en hel del i forhold til dyrere ure fra Garmin, men samtidig kan vi endelig mærke, at vi ikke mangler alt for meget.

Løb er selvfølgelig hovedattraktionen som har flest funktioner og understøtter Garmins gratis træningsprogram. Derudover er der en fuldt godkendt cykeltilstand, en håndfuld indendørs sportsgrene og en meget enkel måling af svømning. Langt mere end vi tidligere har fået. Det går hurtigt at finde GPS, og vi kan ikke klage over nøjagtigheden på hverken den eller den indbyggede pulsmåler.

De fleste funktioner til daglig aktivitetssporing er også inkluderet. Skridt, søvn og puls med lidt ekstra analysefunktioner til stress og lignende. En meget velkommen tilføjelse.

Uret kommunikerer selvfølgelig også med mobilen. Dels for at synkronisere træning, men også for at vise beskeder fra mobilen. Netop som beskedfunktion fungerer det godt, selvom lidt mere avancerede til at besvare opkald og lignende mangler. Via mobilen kan du også åbne appbutiken ConnectIQ, som giver dig nye urskiver, træningsformer og datasider til uret.

Garmin Forerunner 45 og Forerunner 45S er simpelthen et klokkerent ur på indgangsniveau med det meste, du kan få brug for. Selvom der selvfølgelig mangler funktioner, som dyrere ure har, synes vi alligevel, at den lave pris ikke skinner igennem, du får faktisk meget for pengene.

Meget lillefunktionsrig i forhold til prisengode funktioner i appen
Unødvendig opdeling i stor og lille model

10. Garmin Fenix 5X Plus

Topmodellen til både multisport og vandring som kan det hele uden at prale

GPS: Ja Skærmopløsning: 240 x 240 pixel Mål (BxHxD): 51 x 51 x 17,5 mm Vægt: 96 g Vandtæt/dybde: Ja/10 ATM Batteritid: 32 timer med GPS Trådløs teknologi: Bluetooth, wi-fi, ANT+ Batteritid (hvile): op til 20 dage Højdemåler (barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet og eksternt pulsbælte

Garmin Fenix 5X Plus Sapphire

Garmin Fenix 5X Plus repræsenterer i stort set alt, som Garmin kan presse ind i et ur. Men mens Fenix 5-seriens X-model bød på nye funktioner, er forskellene mindre i 5 Plus-serien.

Alle tre ure i serien (Fenix 5/5S/5X Plus) har fået understøttelse af kort og navigering (tidligere kun tilgængeligt på Fenix 5X), musikafspilning (lokalt eller med Spotify), mobilbetaling med Garmin Pay, integrerede golfbaner og forbedret batteritid (af de store nyheder). Denne gang er de tekniske forskellige i specifikationer begrænset til værdier for akklimatisering til høje højder (ja, så små er forskellene).

I stedet drejer Plus-serien sig om forskellige størrelser til forskellige brugere. Med til en større størrelse hører bedre batteritid, hvor 5X Plus er klart bedst (og langt bedre end den i forvejen udholdende forgænger).

Plus ekstra af det hele

Her er det hele indbygget. Kort til lettere navigering (skærmen er ret lille) og alle former for værktøj til vandring, fiskeri og vildmark som du kan forestille dig (Fenix-serien var jo i begyndelsen mere et outdoor-ur end multisport).

Musik til Bluetooth-høretelefoner er indbygget, og vi finder også understøttelse af Spotifys offlinelister, og det hele er lettere end forventet at få i gang. Garmin Pay fungerer rimelig smidigt, og understøtningen af forskellige kort og betalingsudbydere begynder at fungere rigtig godt.

Der findes selvfølgelig træningstilstande, skemaer, interne og eksterne sensorer, målepunkter og data i absurde mængder til alle former for træning.

Hvis der mangler noget, begynder Garmins appbutik at blive rimelig fyldt med både træningstilstand, urskiver og specialfelter til træning. Ja, og så selvfølgelig en solid pakke med aktivitetsmålefunktioner. Opkoblingen til mobilen til beskeder og træningsanalyse opleves utrolig stabil.

Bastant, men alligevel praktisk

Flere funktioner end langt de fleste nogensinde for brug for, men de er der - og de er kun et par tryk på en knap væk. Den største nitte blandt alle funktionerne er, at beskeder fra mobilen stadigvæk er lidt begrænsede, men nu er der i det mindste mulighed for at sende SMS-svar skrevet på forhånd.

Det hele sidder i et af Garmins største ure med en omkreds på hele 51 millimeter (de mindre modeller ligger på henholdsvis 42 og 47 millimeter). Det er stort, men samtidig veldesignet og paradoksalt nok ret praktisk. Det er sjældent, at vi oplever urets størrelse som et problem, hvilket er positivt.

Hvis du vil have den bedste batteritid

Det kræver naturligvis en betydelig længere tekst end denne at beskrive alt det, som Garmin Fenix 5X Plus kan. Men vil du have et ur til alle former for træning, som desuden kan klare de vigtigste funktioner på et smartwatch, så er det svært at gå forkert her.

Føles det for stort, kan du skifte til en af søstermodellerne, uden at du af den grund mister nogen funktioner.

God batteritidenkel musikhåndteringvanvittig mange velbyggede funktioner
Ret begrænsede smartwatch-funktionerflere større musiktjenester mangler

11. Polar Vantage V2

Vil du teste dig selv på al træning

GPS: Ja Skærmopløsning: 280 x 280 pixel, 1,4 tommer Mål (BxHxD): 51x51x14,9 mm Vægt: 71 g Vandtæt/dybde: Ja/10 ATM Batteritid: Op til 80 timer med GPS (95 dage i ekspeditionstilstand, 300 timer i lavfrekvent tilstand) Trådløs teknologi: Bluetooth, ANT+ Batteritid (hvile): op til 65 dage Højdemåler (Barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet

Polar Vantage V2

Polar Vantage V2 bygger videre på, hvad Vantage V betød for Polar. Hvis du sammenligner, hvordan Vantage V så ud fra begyndelsen med efterfølgeren, er forskellene enorme, men samtidig har den ældre model efterhånden fået mange af de nye funktioner gennem opdateringer. Det er klart, at hvis du vil måle dig selv i forskellige situationer, er V2 noget for dig.

Pulsklocka-gps-multisport-polar-vantage-v2-0040

Stilfuld multisport

Armbåndet er ærlig talt rigtig kedeligt. Sådan, nu har vi været igennem de negative aspekter af urets udseende. Ellers er det ekstremt godt bygget og med en høj kvalitet, der går hele vejen igennem.

Hvis vi ser på urets mere daglige funktioner, ser det meget ud som med den tidligere model. Meddelelser fra telefonen og synkronisering af træning med det samme er stadig virkelig bagud, men i dag kan du alligevel styre telefonens musik med dit ur. Trin, søvn og puls klarer sig på den anden side rigtig godt.

Polar-Vantage-V2-01

Efter at have båret uret i et par dage, går branchens måske grundigste analysefunktioner i gang, hvilket kan bruges til forskellige formål.

Analyse overalt

Hvis vi ser på nye funktioner, V2 byder på, er det netop analysen, der vender tilbage. Du får en tilstand til at måle ydeevne, når du løber, en til at måle ydeevne, når du cykler, og faktisk endda en benøvelses-test for at se, hvorvidt dine ben er kommet sig siden sidste træningssession. I den anden ende af spektret finder man en langdistance ernæringsguide, der minder dig om, når det er tid til at genopbygge din energi.

Pulsklocka-gps-multisport-polar-vantage-v2-0095

Selvfølgelig finder man alle sports- og multisportsfunktioner i samme eller i lidt forbedret form siden den tidligere model. Det eneste, vi kan surmule lidt over, er, at uret før visse træningssessioner tager et par minutter at finde GPS (normalt tager det dog under et halvt minut).

Polar Vantage V2 er en virkelig stærk indsats fra Polar. Analysefunktionerne er helt forskellige fra andre producenter og giver uret en helt anden vinkel end konkurrenterne (selvom andre også har forskellige slags analysefunktioner). Samtidig er uret ret svagt, når det kommer til sidefunktioner som mobilforbindelse, musik, kort og lignende. Så det handler meget om, hvad dine behov er. Det er i hvert fald ikke et dårligt valg for den, som træner seriøst eller mere end det.

Mange gode analysefunktionergodt byggetgod batteritid
GPS-modtagelse nogle gangekedeligt armbåndret begrænset uden for træning- og aktivitetsmåling

12. Garmin Forerunner 745

Alt i et for multisportsfolk, der ikke behøver kort

GPS: Ja Skærmopløsning: 240 x 240 pixel, 1,2 tommer Mål (BxHxD): 43,8x43,8x13,3 mm Vægt: 47 g Vandtæt/dybde: Ja/5 ATM Batteritid: 16 timer med GPS, 6 timer med GPS og musik Trådløs teknologi: Bluetooth Batteritid (hvile): op til 7 dage Højdemåler (barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet og med eksternt pulsbælte

Garmin Forerunner 745

Garmins Forerunner 945 er uret til multisportsfolk, der vil have alt. Men hvad så, hvis du kan klare dig med næsten alt? Sæt 945 på en lettere slankekur og skær kortene væk, så får du et ur, der er cirka en tusse billigere; sig goddag til Garmin Forerunner 745.

Close-up Garmin Forerunner 745

Praktisk format

Ovenstående er faktisk hovedparten af historien. Der er tale om en lidt mindre variant af 945, dermed også lidt kortere batteritid, lidt mindre hukommelse - fordi der ikke skal være plads til kort - og derudover har de kasseret golffunktionen. Garmin har også stjålet "Track mode" fra Coros, så uret nærmest rammer GPS-sporingen millimeternøjagtigt, hvis du løber på en løbebane udendørs. En rigtig smart funktion, uanset hvilket ur der bruger den.

Det vil dog nok være størrelsen, som tiltaler flest, da storebror 945 i lighed med Fenix-serien godt kan føles stor af og til. Vi synes dog også, at Garmin måske burde opdatere både form og grænseflade lidt, for det har set meget ens ud i flere år nu.

Billede af bag- og indersiden af Garmin Forerunner 745

Det hele er med

I bund og grund er 745 et triatlon- og multisportsur. På det felt, er Garmin veteraner og ret svære at slå. Ud over lige kort og golffunktion, er der heller ikke andet, der er skåret væk i form af sensorer eller avancerede analysefunktioner. Det gør, at du får hele Garmins arsenal af den slags, herunder den rigtig smarte restitutionsfunktion. En anden nyhed er forslag til, hvad du bør træne. Hvis uret mener, at du burde hvile benene i stedet for at løbe, kan den for eksempel foreslå styrketræning.

Billede af forsiden af Garmin Forerunner 745 på et træbord

Garmins platform ser i øvrigt ud, som den plejer, og det er i dagssituationen en rigtig stabil platform med mange funktioner ud over træningen. Du har musik indbygget, mobile betalinger, beskeder fra telefonen og alle de former for aktivitetsmåling hele døgnet, som du kan drømme om.

Hvis vi skal være helt ærlige, er vi lidt skeptiske, når det gælder brugbarheden af kort i et så lille format som et ur, og derfor virker Forerunner 745 som et mere naturligt valg til en mere fornuftig pris til multisportsudøveren. Men hvis du vil have "alting", så er den dyrere variant stadig særdeles aktuel.

Nøjagtig og god GPS- og pulsmålingpraktisk formatutroligt mange funktioner
Batteritiden er lidt kort for de allermest krævende

13. Garmin Fenix 7 Solar

Ekstra af alt og nu med solceller

GPS: Ja Skærmopløsning: 1,3" amoled, 416x416 pixel Mål (BxHxD): 47x47x14,5 mm Vægt: 73 g Vandtæt/dybde: 10 ATM Trådløs teknologi: Bluetooth, Ant+, WiFi Batteritid (hvile): op til 18 dage (22 med sol) Batteritid (GPS): 23-136 timer afhængig af indstilling (26-289 timer med sol) Højdemåler (Barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk læsning ved håndleddet og via eksternt pulsbånd (Bluetooth eller Ant+)

Garmin Fenix 7 Solar Edition

Hvis du vil have et ur proppet med de fleste funktioner, som Garmin har på hylderne, så har Fenix-serien længe været det nemme valg. Den nye trio, som udgør Garmin Fenix 7, er det på nogle måder stadig, på andre måder ikke.

Tre modeller

Ligesom tidligere fås Fenix 7-serien i tre størrelser, Fenix 7s på 42 mm, Fenix 7 på 47 mm og Fenix 7x på 51 mm. Denne gang fås alle tre modeller i tre udførelser, hvilket giver i alt ni ure:

  • Den enkleste model mangler solcelleopladning
  • Mellemmodellen har det
  • Luksusmodellen har også et safirglas. Fenix 7x har også en indbygget lommelygte

Ellers er det kun batteritiden og skærmstørrelsen, der adskiller dem.

Denne gang har Fenix-serien dog fået lidt intern konkurrence i form af OLED-modellen Epix (uden solceller) og Venu 2 Plus (med højttaler og handsfree funktion).
Det betyder, at du kan vælge, om ekstra batteritid (fra solcellerne), og den enklere skærm, er noget for dig ... eller om en af de andre funktioner er vigtigere for dig.

Nye funktioner

I forhold til funktioner er Fenix- og Epix-modellerne næsten identiske. Det betyder selvfølgelig alle de funktioner, som Garmin i øjeblikket kan putte ind i et ur. Blandt nyhederne finder vi blandt andet:

  • Kort over mange skisportssteder
  • **En energimåler, der viser, hvor meget kraft du har tilbage under et løb eller træningspas
  • **En rigtig veludviklet analysefunktion, der er blevet væsentligt bedre end sidst.

Dårlig touchskærm

Det eneste, vi egentlig har at klage over, er touchskærmen – selvom den er en nyhed. På Epix og Venu fungerer den rigtig hurtigt og responsivt, men på Fenix 7 synes skærmen at sove halvdelen af tiden.
Heldigvis fungerer knapnavigationen lige så godt som altid. Netop knapperne har også en lille ramme omkring sig, som skal beskytte mod fejltryk fra eksempelvis et jakkeærme eller lignende.

Konklusion på test af pulsur Garmin Fenix 7

Garmin Fenix 7 er et rigtig sejt multisportsur. Valget for dig er, om du foretrækker en bedre skærm (Epix) eller længere batteritid (Fenix). Ellers er begge modeller rigtig gode.

Solcelleopladninggodt byggetmange funktioner
Lidt lav opløsning til kortsej touchskærm

14. Xiaomi Watch S1

Halvbagte funktioner i en velbygget urkasse

GPS: Ja Skærmopløsning: 1,43" Amoled, 466 x 466 pixel Mål (BxHxD): 46,5 x 46,5 x 11 mm Vægt: 36 g Vandtæt/dybde: 5 ATM Trådløs teknologi: Bluetooth Batteritid (hvile): Op til 12 dage Batteritid (GPS): 10 timer Højdemåler (Barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk læsning ved håndleddet

Xiaomi Watch S1

Xiaomi Watch S1 følger en tendens, som bliver mere og mere almindelig hos smartwatches. De mere dedikerede træningsure fortsætter med at se ud som ... ja, træningsure. Og de mere avancerede smartwatches kører i deres klassiske spor med hensyn til design.

De ure, der ligger lidt mellem de to førnævnte kategorier, er i stedet begyndt at satse mere og mere på design. Nu ligner mange ure de traditionelle armbåndsure, og så du kan have dem på hele dagen uden nødvendigvis at ligne en, der er på vej til at løbe et halvmaraton. Xiaomi Watch S1 er et ret perfekt eksempel.

Billede fra test af pulsur Xiaomi Watch S1 - bagsiden med pulssensoren

Godt bygget

S1 har Xiaomi har taget sig sammen, hvad angår design og byggekvalitet sammenlignet med tidligere ure. Remmen er af læder, og den får uret til at fremstå med et rigtig flot og klassisk urdesign. Set i forhold til materiale og byggekvalitet er Xiaomi et par skridt bag nogle af konkurrenterne på dette punkt – men uret er så også lidt billigere.

Xiaomi praler med en batteritid på op til 12 dage (syv ifølge vores test) - hvilket er en af dets store fordele.

Uret kobles problemfrit op mod både Android-telefoner og iPhones. Pulsuret har også både højttalere og mikrofon, så det fungerer som handsfree, men du kan ikke ringe op med det (skørt nok!). Du kan kun besvare opkald – og hertil er højttalerens lydstyrke er meget lav.

Billede fra test af pulsur Xiaomi Watch S1 - set fra siden

Strittende inderside

Til forskel fra Apple Watch, Android Wear og til en vis grad en del af de rendyrkede sportsure findes her ingen app-butik. I stedet er du låst til de forudinstallerede funktioner.

Systemet i Xiaomi S1 er næsten identisk med virksomhedens tidligere ure. Det betyder, at du trods alt har en meget lang liste af funktioner, som burde tilfredsstille de fleste af dine behov.

Vigtigst er selvfølgelig notifikationerne. Men ud over at besvare opkald så kan du egentlig ikke gøre mere end at aflæse notifikationerne på uret.

Billede fra test af pulsur Xiaomi Watch S1 - fronten

De fleste af funktionerne er relateret til træning og sundhed. Her er der mulighed for at logge de fleste af de sportsgrene, du kan forestille dig, og både GPS og pulsmåling holder sig inden for rimelige niveauer.

Samtidig er skridttælleren ofte lidt glad for at tælle skridt, søvnmålingen er lidt upålidelig fra nat til nat. Ud over indsamling af data så findes der ikke supermeget, der faktisk binder det hele sammen og analyserer urets data.

Set ud fra funktioner adskiller Xiaomi S1 sig ikke ret meget fra virksomhedens aktivitetsbånd – det hele præsenteres bare bedre som konsekvens af den større skærm – i en rigtig flot urkasse.

Konklusion på test af pulsur Xiaomi Watch S1

Xiaomi Watch S1 er et flot smartwatch med en god batteritid. Det konkurrerer ikke om de mest avancerede funktioner eller mest detaljerede træningsanalyser, men tilbyder en ganske god mellemting til en helt ok pris.

Flot byggekvalitethelt ok, puls- og GPS-målingmange træningsindstillinger
Lav lydstyrke på højttalerenvarierende søvnmåling

15. Suunto 5 Peak

Et enklere ur, der tager flere skridt fremad

GPS: Ja Skærmopløsning: 1,1", 218x218 pixel Mål (BxHxD): 43x43x12,9 mm Vægt: 39 g Vandtæt/dybde: 30 m Trådløs teknologi: Bluetooth Batteritid (hvile): op til 12 dage Batteritid (GPS): 20/40/100 timer afhængigt af indstilling Højdemåler (Barometrisk): Nej Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: ja, indbygget optisk læsning ved håndleddet og via eksternt pulsbånd (Bluetooth)

Suunto 5 Peak

Suunto 9 Peak var et stort skridt fremad for den finske urvirksomheds flagskibsmodel, og ikke helt uventet får selv de enklere modeller den samme behandling. Suunto 5 Peak er på mange måder et raffinement af det allerede eksisterende Suunto 5, samtidig med at det frigives i en endnu hårdere prisklasse, end de store søskende spiller i.

Billede fra test af pulsur Suunto 5 Peak – bagsiden

Tyndere

Ligesom med 9 Peak har denne model i første omgang fået et nyt ydre. Blandt andet er tykkelsen blevet reduceret en hel del, hvilket gør det betydeligt nemmere at have på. Det kan nu også bruges med almindelige urremme i standardbredde (22 mm). Det, du mister hardwaremæssigt i forhold til 9 Peak, er barometeret og det har en lidt mindre skærm uden touchfunktion.

Alt i alt er Suunto lykkedes med designet – med skærmen som eneste undtagelse. Ud over at være en meget enkel skærm i gråskala er der også noget med urskiven og beskyttelsesglasset, som føles meget hul, når vi rører den. Vi får ikke den samme fornemmelse, når vi rører urets sider, men det føles som sagt hult.

Noget, der er lidt underligt, fordi en af de store nyheder her er en virkelig imponerende batteritid. Hvis du slår det, der kaldes "Tour Mode", til, får du en batteritid med GPS på op til 100 timer, hvilket helt klart er imponerende. Under mere normale forhold, med mere præcis GPS, ligger batteritiden på 20 timer med GPS (10 dage som ur).

Billede fra test af pulsur Suunto 5 Peak – set fra siden

Kendt software

Hvis der er noget Suunto er gode til (og oftest bedre end hovedkonkurrenten Garmin), så er det at opdatere urene i lang tid. Der er dermed idt tale om "fake-news" her. Mange af "nyhederne" i Peak-modellen er nemlig dem, der ikke fandtes i den almindelige 5'er, men som blev tilføjet med tiden.

Blandt "nyhederne" finder vi, at GPS-målingen "klikker på plads" mod en vej, når du kigger på resultatet. Det giver et mere præcist resultat efter et løbepas. Desuden understøttes Suuntos nyligt lancerede app-butik selvfølgelig. Uret er også i stand til at logge multisport som triatlon og en hel del andre sportsgrene.

GPS-målingen, i hvert fald i standardtilstand, klarer sig rigtig godt, og det gør pulsmålingen også. Hvis du kan lide at holde din træning nogenlunde enkel, er dette et rigtig godt alternativ, ganske enkelt fordi Suunto ikke har nær så mange funktioner som Polar eller Garmin. Det samme kan selvfølgelig også være en ulempe, afhængigt af hvordan du ser på sagen.

Som ur gør det et godkendt job med log af skridt og søvn samt enklere notifikationer.

Billede fra test af pulsur Suunto 5 Peak – forsiden

Suunto 5 Peak føles som en god opdatering af det ydre i forhold til forgængeren. Softwaren og grænsefladen er meget nem at håndtere, hvilket skyldes, at der er ret få funktioner.

Om det er en fordel eller en ulempe, er mest op til dig som bærer, for det uret kan, gør det rigtig godt.

God batteritidsmart formatnemt at håndtere
Få funktioner til prisenføles somme tider hult

16. Garmin Instinct 2 Solar

Op til ... uendelig ... batteritid

GPS: Ja Skærmopløsning: 1,2" transreflektiv lcd, 240 x 240 pixels Mål (B x H x D): 45 x 45 x 14,50 mm (Instinct 2/ 2 Solar), 40 x 40 x 13,3 mm (Instinct 2S/2S Solar) Vægt: 42/43 g (Instinct 2S/Instinct 2S Solar), 52/53 g (Instinct 2/Instinct 2 Solar) Vandtæt/dybde: 10 ATM Trådløs teknologi: Bluetooth Batteritid (hvile): Op til 28 dage, uendelig med sol + batterisparetilstand (kun Instinct 2 Solar) Batteritid (GPS): 48/370 timer (maks. indstilling + solopladning) Højdemåler (barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk læsning ved håndleddet og eksternt pulsbånd via ANT+ og Bluetooth

Garmin Instinct 2 Solar

Det er mildest talt frækt at lancere et pulsur med uendelig batteritid, men med Garmin Instinct 2 er det faktisk sket.
Der er dog en kilometerlang liste over ting, du skal gøre for at opnå den batteritid, men det kan lade sig gøre – i hvert fald i princippet.

Billede fra test af pulsur Garmin Instinct 2 Solar set fra siden

Mange forskellige versioner

Basisuret fås i to udgaver:

  • 40 millimeter (Instinct 2s)
  • 45 millimeter (Instinct 2)

Begge versioner kan fås med indbyggede solpaneler – hvilket er nøglen til den der batteritid.
Udover det findes der utallige varianter af ovenstående med forskellig farve på uret eller armremmen.

Udover sin noget unikke "Casio-form" med et lille rundt ekstra display inde i den almindelige skærm, er Instinct 2 lidt som en krydsning mellem multisportsurene og det udholdende Enduro fra Garmin.
Fra Enduro kommer en enklere displayteknik med gråskala. Desværre lader det også til at have arvet Enduros træge hardware. Det er ofte en ventetid på et sekund eller to, fra vi har trykket på en knap, til der sker noget. Men begge dele bidrager dog til batteritiden.

Billede fra test af pulsur Garmin Instinct 2 Solar set bagfra

Fyldt med funktioner

Funktionsmæssigt finder vi et flyvefærdigt multisportsur, der samlet set ligger på omtrent samme niveau som Forerunner 700- og 900-serien. Du mister alle funktioner i forbindelse med kort, golf, musikafspilning og WiFi med det formål at spare batteri, men derudover er det meste med. Det gælder både til træning og aktivitetsmåling uden for træningen.

Men vi bemærker, at antallet af urskiver og apps i Connect IQ-butikken er betydeligt færre, hvilket har noget at gøre med den lidt særprægede "display-i-display"-form.

Det første Garmin Instinct var en lidt aparte fugl, der virkede mest målrettet på dem, der kan lide designet på Casios G-Shock-ure, men som gerne vil have et mere moderne GPS-ur.
Det lyder som en meget begrænset målgruppe, men vi gætter på, at det ret unikke og cool retrodesign, gjorde uret til et tilstrækkeligt stort hit til at give plads til efterfølgeren.

Billede fra test af pulsur Garmin Instinct 2 Solar. Retro design på håndledet

Vi konstaterer, at også efterfølgeren føles lige så mærkelig i sin buttede og overdimensionerede plastskal. Men Garmin Instinct 2, i hvert fald versionerne med solceller, giver mere grund til den tilsyneladende gammeldags form og skærm.

Konklusion på test af pulsur Garmin Instinct 2 Solar

I løbet af vores test har solen ikke ligefrem været en hyppig gæst på himlen over os, men vi får alligevel overraskende meget batteritid ud af uret. For at opnå den omtalte uendelige batteritid kræves der dog både batterispareindstilling og nogenlunde konstant sol, men det går alligevel.

I mere solrige lande, i sommerhalvåret her i Danmark – hvis du altså ikke løber en maraton hver dag, så kan vi faktisk købe påstanden om uendelig batteritid.

Batteritidret unikt designgod solcelleopladning
Retrodesignet er hadet eller elsketdelvist trægtlidt trist skærm

17. Suunto 9 Peak

Noget af en oprykning fra Suunto

GPS: Ja Skærmopløsning: 1,2" transreflektiv lcd, 240 x 240 pixels Mål (B × H × D): 43 x 43 x 10,6 mm Vægt: 62 g Vandtæt/dybde: 100 m Trådløs teknologi: Bluetooth Batteritid (hvile): Op til 14 dage Batteritid (GPS): 25–170 timer Højdemåler (Barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk læsning ved håndleddet og eksternt pulsbånd via Bluetooth

Suunto 9 Peak

Finske Suunto er lidt af et hjertebarn for mange sportsudøvere og brugere af de mere målrettede pulsure. Og historisk set har der absolut været grund for favoriseringen.
Suunto 9 Peak et virkelig godt bekendtskab, og det lægger et rigtig godt fundament for kommende software.

De grundlæggende funktioner er stadig meget stabile, men Suunto har ikke helt kunnet holde konkurrenternes tempo når det kommer til udviklingen af funktioner. Design- og materialemæssigt har de måske heller ikke været så meget på forkant.
Det lader til, at 9 Peak er sat i verden for at hale ind på resten af feltet

Billede fra test af pulsur Suunto 9 Peak - skærmen

Kraftig oprykning i byggekvalitet

Suunto 9 Peak skal dele størstedelen af navnet med den gamle Suunto 9-serie. Meget af udseendet kan også genkendes, men det opleves nu som betydelig mere trimmet.

Peak 9's ur-kasse kan fås i to materialer:

  • Titanium
  • Stål (som vi her har testet)

Det, i kombination med en betydelig tyndere profil, får Peak 9 til at føles som et ur fra en helt anden virksomhed. En reel oprykning på designfronten.

Billede fra test af pulsur Suunto 9 Peak - supertynd profil set fra siden

Skærmen er også opdateret

Bag touchskærmen finder vi en transreflektiv skærm, der fungerer uden problemer i sollys. Men den har hverken opløsningen eller farveskalaen som vi ser på nogle konkurrerende modeller.
Såvel uret som dets interne hardware i form af pulsmåler og GPS er i det hele taget rigtig godt.

Bliver langsomt bedre

Med en sådan oprykning på hardwaresiden havde vi samtidig håbet på noget lignende for softwaren. Suunto har i lang tid været tydelige med, at de holder snuden i sporet med fokus på sportsfunktionerne. Så når det gælder softwaren, så tager de det roligt med de nye funktioner.

Selvom der er mange kendte dele for de mange vante brugere af Suuntoo, så begynder brugergrænsefladen at føles ret gammeldags med behov for en opfriskning – og på en måde ser den også ud til at være på vej. Suunto har i hvert fald været rigtig aktive med opdateringer til alle ure i både fem- og ni-serien, selvom det går lidt langsomt fremad.

Billede fra test af pulsur Suunto 9 Peak - bagsiden med puslsensor

Som træningsur har du de mest relevante funktioner til triatlon og andre sportsgrene. Men vi savner lidt analyse- og restitutionsfunktioner, som andre ure tilbyder.
På den ande side set ... hvis du er en erfaren sportsudøver, så ved du også, at de data sjældent er præcise nok.

Målinger af daglig aktivitet som skridt og søvn findes også, men også den del føles lidt basal i udførelsen.

Konklusion på test af pulsur Suunto 9 Peak

Suunto 9 Peak er en god oprykning hardwaremæssigt. Det er bare en skam, at vi ser ud til at skulle vente på samme oprykning, når det gælder softwaren.

Formatetbyggekvalitetoverordnet godt hardwaregrundlag
Brugergrænsefladen virker gammeldagsskærmen kunne være sjovereen smule funktionsfattig

18. Apple Watch Series 7

En større skærm er den eneste nyhed

GPS: Ja Skærmopløsning: 484 x 396 pixel, 45 mm Mål (B × H × D): 45 x 38 x 10,7 mm (45 mm) Vægt: 38,8 g (45 mm) Vandtæt/dybde: 50 m Trådløs teknologi: Bluetooth, WiFi Batteritid (hvile): op til 18 timer Højdemåler (Barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk læsning ved håndleddet

Apple Watch Series 7 45mm Aluminium Case with Sport Band

Apple Watch Series 7 er lidt af en paradoks. Hvis du allerede ejer et Apple-ur, så behøver du egentlig ikke bekymre dig om at opdatere. Men samtidig er det den største opdatering af Apple watch (i skrivende stund).
Vi har fået en stor opdatering rent fysisk, men det er ikke helt den opdatering, som vi havde ønsket os – eller som egentlig betyder noget.

Større skærm

Apple Watch 7 har fået en 20 procent større skærm end tidligere. Urets design og udvendige format holder sig omtrent til det samme som tidligere. Den større skærm skyldes blot at rammerne om skærmen fylder mindre.
Med næsten samme ydermål betyder det også, at de gamle urremme passer til Apple Watch Series 7.

Større skærm giver mulighed for større tekst og grafiske elementer – en god ting, hvis du ser lidt dårligt. Samtidig giver en større skærm nyheder i den anden ende af spektret også. Blandt andet kan man nu besvare sms'er med et skærmtastatur. Det er naturligvis småt, og glem alt om æ, ø og å, der er kun plads til et amerikansk tastatur. Men tale til tekst diktering via Siri fungerer også hundrede gange bedre.

Derudover er der ikke mange nye funktioner ved første øjekast. Alt ser ud og fungerer, som det gjorde på den tidligere generation. Eventuelle nyheder kommer i stedet gennem styresystemet WatchOS ... men dem får du jo også på forgængeren.

Hvor er trådløs opladning og Magsafe?

Uret understøtter støvsikring (IP6X) og kan oplades hurtigere, men det er detaljer i denne sammenhæng. Endnu bedre havde det været, hvis uret havde understøttet almindelig trådløs opladning via QI-teknologien og måske Apples eget Magsafe oveni det. Så havde vi ikke været så låst til Apples oplader. For du får brug for din oplader – du skal stadig oplade mindst én gang om dagen.

Samme træning

Som smartur koblet til iPhone er Apple Watch uovervindeligt. Tekniske forudsætninger som GPS-måling og pulsmåler er også blandt de bedste i branchen. Ud over en ny funktion, som automatisk opdager, at du cykler, så er træningsdelene af uret dog de samme som tidligere.

Det indebærer en næsten fjollet, flad søvnmåling, en ret god måling af hverdagsaktiviteter og en måling af træning, som i hvert fald dækker grundlæggende behov. Fordelen her er, at du nemt kan udvide det, der mangler via tredjepartsapps.

Konklusion på test af pulsur Apple Watch Series 7

Uret er en meget alsidig træningspartner. Samtidig gør batteritiden, at vi næppe kan anbefale den til længere træningspas og løb, men til daglig motion og træning er det nok. Desuden suppleres det fint af urets øvrige app-understøttelser og funktioner.

Rigtig god puls- og GPS-målinggod app-støtteuovertruffen integration med iPhone
Samme triste batteritidingen almindelig trådløs opladning eller Magsafefå nyheder i forhold til forgængeren

19. Huawei Watch GT Runner

Lang levetid og fokus på løbetræning

GPS: Ja Skærmopløsning: 466 x 466 pixel, 1,46 tommer Amoled Mål (B × H × D): 46,4 x 46,4 x 11 mm Vægt: 38,5 g Vandtæt/Dybde: 5 ATM Trådløs teknologi: Bluetooth Batteritid (hvile): Op til 14 dage Højdemåler (Barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk læsning ved håndleddet

Huawei Watch GT Runner

Huawei Watch GT Runner er Huaweis første niche-pulsur til løbere ... hvis navnet ikke fik afsløret det. Meget af det basale kommer fra søstermodellen Watch GT3, men her er alligevel nok nyheder til, at de to skal betragtes som helt forskellige ure.

Overraskende nok er GT Runner faktisk på mange områder den bedste af de to urmodeller

Tilføjer uden at fjerne

Hvis du spørger en hvilken som helst anden producent af pulsure, betyder "løbeur" ofte en lidt enklere model færre funktioner.

Men det har Huawei tydeligvis ikke hørt om. for det er lige det modsatte med GT Runner.

Hvad angår softwaren er det i princippet det samme ur som GT3, men med yderligere funktioner på toppen, som henvender sig til netop løbere.

Billede fra test af pulsur Huawei Watch GT Runner i løbemode

Det handler først og fremmest om dybere analysefunktioner, som vurderer din form ved løb. Der findes allerede en virtuel coach, som tilpasser sig til din træning.

Netop fordi GT Runner tilføjer funktioner i stedet for at fjerne, indebærer det, at alle øvrige sportstilstande bevares. Sammen med daglig aktivitetsmåling, sundhedsfunktioner og så videre, så bliver det til det måske mest funktionsrige ur rettet mod løbere på markedet.

De øvrige funktioner fungerer generelt rigtig godt. Koblingen til telefonen er lidt skarpere mod Android end iPhone, men det ligger uden for, hvad Huawei kan gøre noget ved. Det er stadig meget kedeligt, at appen helt savner støtte til venner og interaktion med dem.

Billede fra test af pulsur Huawei Watch GT Runner tæt på AMOLED skærmen

Ny GPS-antenne

Ligesom søstermodellen får du en avanceret pulsmåler og GPS med dobbelte bånd for bedre modtagelse. Sidstnævnte har flyttet antennerne ud til beslaget til armbåndet, hvor det siges, at der bliver bedre modtagelse.
Uret finder hurtigt positionen, og den bliver helt præcis, men dual band GPS er næppe en revolution mere. Dette ur er i øvrigt i et plastmateriale og ikke metal som GT3, hvilket gør det betydeligt lettere og også en smule tyndere.

Pulsmåleren er derimod skærpet siden tidligere model. Nu viser den rimelig korrekt under hele passet, (hvor forgængeren var rigtig træg i starten). Derimod viser den tendens til at overdrive, når pulsen stiger meget – noget, der helt sikkert vil blive rettet i kommende softwareopdateringer.

Der er indbygget mikrofon og højttaler til håndfri samtaler. Mens modtageren hører os helt ok, er den maksimale lydstyrke på højttaleren langt fra det, andre ure leverer.

Billede fra test af pulsur Huawei Watch GT Runner knapperne

Batteritiden siges at være op til to uger, hvilket sikkert stemmer. Men hvis du stiller skærmen til altid at være tændt (som et ur skal være), må du snarere regne med en batteritid på omkring fem dage, hvilket alligevel er godt.

Konklusion på test af pulsur Huawei Watch GT Runner

Uret formår ganske godt at give værdi til løbere, uden at det for den sags skyld fjerner noget andet. Den entusiastiske pulsmåler bliver snart bedre, men den håndfri funktion ser du nok mest som nyttig i nødstilfælde.

God batteritidmange funktionergod GPS
Rigtig svag højttaleringen vennefunktion i appenindimellem lidt overenergisk pulsmåler

20. Garmin Forerunner 55

Garmins billigste bliver bare bedre og bedre.

GPS: Ja Skærmopløsning: 208 x 208 pixels, 1,04 tommer Mål (B x H x D): 42 x 42 x 11,6 mm Vægt: 37 g Vandtæt/Dybde: Ja/5ATM Batterilevetid: 20 timer med GPS Trådløs teknologi: Bluetooth Batterilevetid (hvile): Op til 14 dage Højdemåler (barometrisk): Nej Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet og via ekstern pulsmåler

Garmin Forerunner 55

Garmin Forerunner 55 fortsætter på sporet, som forgængeren Forerunner 45 påbegyndte. Dengang handlede det om, at Garmins billigste ure endelig skulle være på samme platform som resten af deres fitnessure og ikke skulle føles som noget sjuskeri. Nu handler det i stedet om at bygge videre på dette fundament og henimod noget, der begynder at blive rigtig interessant.

Masser af ny software

I forhold til det ydre er der intet alarmerende nyt, men det er nok næsten en udfordring at se forskel på Forerunner 55 og dens forgænger. Men, men – man skal ikke fikse noget, der ikke er i stykker, for designet har absolut fungeret lige siden forgængeren. Forerunner 55 er et forholdsvis lille ur, der hverken tynger armen eller skiller sig negativt ud på nogen måde.

Pulsklocka-loparklocka-garmin-forerunner-55-01

I stedet er der dukket en del nye funktioner op. Der er blevet tilføjet både sportilstand og restitutionstid for løbere. Sidstnævnte beregner, hvor længe du skal hvile mellem træningsintervallerne, og track mode beregner endnu mere præcise længder, hvis du løber på en løbebane. Hvis du laver mere end blot at løbe, har Garmin også inkluderet svømning og HIIT-træning blandt de nye træningstilstande. Ellers har uret stort set alle de samme funktioner som før – noget, der gør det meget velegnet til nybegyndere inden for løb og er helt godkendt, hvis du også ønsker at cykle eller styrketræne lidt. Samtidig er batteritiden blevet væsentligt forbedret over hele linjen med en fordobling i almindelig smartwatch-tilstand (fra en til to uger).

Pulsklocka-loparklocka-garmin-Forerunner-55-005

Måler vejrtrækningen

Selv uden for træningsområdet er uret blevet opdateret en smule. Ligesom tidligere måler det bl.a. skridt, puls og søvn. Det nye denne gang er, at uret også holder styr på din åndedrætsfrekvens i løbet af dagen. Der er også en funktion til at holde styr på menstruationscyklussen, hvilket ellers tidligere kun var tilgængeligt hos Garmins dyrere ure. Vi savner dog indbygget musikunderstøttelse. Det lidt mere smartwatch-orienterede Garmin Venu SQ sælges med musikunderstøttelse, og prisforskellen mellem disse to er ikke særlig stor, hvilket betyder, at Garmin konkurrerer lidt med sig selv her. Det samme gælder musikudgaven af Forerunner 245, som er faldet en del i pris.

Forerunner 55 er et fantastisk førstegangsvalg med masser af funktioner, der vil give dig blod på tanden i forhold til træning med et løbeur, hvis du ved, at du ikke behøver Spotify-understøttelse. Til gengæld behøver du ikke at betale særlig meget mere for at få musikunderstøttelse, hvilket gør valget om at købe dette ur eller et af de andre modeller lidt sværere.

God batterilevetidmange funktioner til prisenpraktisk format
Kunne godt have haft en udgave med musikunderstøttelse

21. Huawei Watch GT 3 46 & 42 mm

Enormt flot ur med de fleste funktioner, du har brug for

GPS: Ja Skærmopløsning: 454 x 454 pixels, 1,43 tommer (46 mm), 1,32 tommer (42 mm) Mål (B x H x D): 45,9 x 45,9 x 11 mm (46 mm), 42,3 x 42,3 x 10,2 mm (42 mm) Vægt: 42,6 (46 mm), 35 g (42 mm) uden armbånd Vandtæt/Dybde: Ja/5 ATM Trådløs teknologi: Bluetooth 5.2 Batterilevetid (hvile): op til 14 dage (46 mm), op til 7 dage (42 mm) Højdemåler (barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet

Huawei Watch GT 3 46mm with Silicone Strap

Huawei Watch GT 3 er lige dele en udvidelse og et lille skridt tilbage, ligesom GT-serien almindeligvis er det for Huawei. Mens Huawei Watch 3 slår på stortrommen med sit eget Harmony OS, 4G, wi-fi, app store og meget mere, så er Watch GT 3 i højere grad “back to basics”, men et virkelig gennemtænkt skridt i den retning.

Funktionel

Huawei Watch GT3, som vi havde mulighed for at teste i begge tilgængelige størrelser, 42 og 46 millimeter, holder den smarte del af uret noget tilbage. Her gælder det udelukkende Bluetooth-forbindelsen til telefonen. Den fungerer fint med både Android og iPhone, og langt de fleste funktioner er tilgængelige, uanset hvilken telefon du tilslutter. I løbet af den tid, vi havde urene koblet til en iPhone, så det dog ud til, at noget af den konstante forbindelse blev mistet, hvilket betyder, at "find min telefon"-funktionen sjældent virker... selvom der stadig leveres beskeder. Det samme problem eksisterede dog ikke med de Android-telefoner, vi koblede urene til. Når de blev tilsluttet en iPhone, gik også emojis i beskederne tabt af en eller anden grund.

Pulsklocka-smartwatch-gps-h%E2%80%A6watch-gt-3-46mm-44mm-030

Funktionsmæssigt er der derimod spækket helt op. Der er alle de urfunktioner, du forventer, plus et barometer og muligheden for at bruge GPS-data til at finde tilbage, hvis du er faret vild. Der er også en mikrofon og højttalere, så du kan foretage opkald via dit ur. Det virker absolut, men selv ved maksimal lydstyrke er lyden meget lav både for os og modtageren.

Alt styres via enten touchskærmen eller kronen på den ene side af uret. Sidstnævnte er praktisk, når du nemt skal kunne scrolle gennem f.eks. træningsdata efter træning, men er der ellers mest af designmæssige årsager.

Fremragende designet

For det er netop designet, der er halvdelen af sagen her. Funktionelt set er de to størrelsesvarianter af Watch GT 3 identiske bortset fra en mindre skærm og kortere batterilevetid på den mindre version. Begge ure er ekstremt velbyggede i rustfrit stål og har en utrolig kvalitetsfølelse hele vejen igennem. Samtidig er skærmen blevet gjort større og dækker mere eller mindre hele urskiven, hvilket bidrager til premiumfølelsen.

Pulsklocka-smartwatch-gps-h%E2%80%A6watch-gt-3-46mm-44mm-027

Den anden halvdel er træningen. Her har Huawei indbygget en ny pulsmåler og en satellitmodtager, som både skal opfange fem forskellige positioneringssystemer (GPS, Glonass, Beidou, Galileo og Qzss) og samtidig holde styr på positionen.

I løbet af vores tid med urene kan vi konstatere, at positioneringen generelt set er nøjagtig, selvom det ikke ligefrem er revolutionerende nyheder. Pulsmåleren er præcis. Under gåture, forskellige indendørs træningsformer og cykling viser den det, vi måler med pulsmåleren. Når det gælder løb, er den første kilometer i alle træningsrunder en katastrofe, men retter sig derefter op og bliver præcis. Den første kilometer er dog altid langt fra sandheden, og uret advarer os underligt nok konstant. Det er formentlig noget, der vil blive rettet i fremtidige softwareopdateringer. Selvom løb er den mest udviklede del, findes der også rig mulighed for andre træningsformer og sportsgrene.

Ud over træning er der også restitutionsdata, analyse af din løbestatus, træningsprogrammer til løb og selvfølgelig alle former for måling af puls, skridt og søvn, når du ikke træner. Selvom løbeanalyse og restitution fungerer rigtig godt, savner vi et bedre overblik over historikken i Huaweis sundheds-app. Samtidig er det næsten uforsvarligt, at denne tjeneste hverken understøtter forskellige vennefunktioner eller en fornuftig eksport af trænings- og sundhedsdata.

Huawei Watch GT 3, i både 42- og 46-millimeterudgaverne, er et utrolig stilfuldt og veldesignet ur med masser af funktioner, uden at det føles overbelastet. Trænings- og sundhedsdelen fungerer rigtig godt i de fleste tilfælde, men samtidig skal Huaweis tilhørende app til uret strammes en del op.

Enormt flot og velbyggetgod batterilevetidmange funktioner
Sommetider klikker pulsmåleren ved løbhuawei Health er ret ensformiglav lydstyrke ved håndfrie opkald

22. Garmin Venu SQ

Rigtig fint forsøg på modernisering fra Garmin

GPS: Ja Skærmopløsning: 240x240 pixel, 1,3 tomme Mål (BxHxD): 40,6x37,0x11,5 mm Vægt: 37,6 g Vandtæt/dybde: 5 ATM Trådløs teknologi: Bluetooth Smart, ANT+ Batteritid (GPS): 14 timer Batteritid (hvile): 6 dage Højdemåler (barometrisk): Nej Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet og med eksternt pulsbælte

Garmin Venu Sq

Den primære visuelle forskel mellem et smart ur og et klassisk løbeur? Skærmen. Mens Apple Watch og den liga har fantastisk gode skærme, trækkes de fleste ure fra Garmin, Suunto, Polar og lignende med nogle ret triste af slagsen. Årsagen er selvfølgelig batteritid, hvor de sidstnævnte er i en helt anden klasse. Men hvordan går det så, hvis man kombinerer de to verdener? Garmin Venu SQ er Garmins andet forsøg på dette.

Firkantet

Eller altså det andet med farveskærm. Venu-serien udfylder den samme niche som mærkets Vivo-ure, som forsøger at bygge bro mellem løbeuret og "lifestyle-uret".

Venu SQ og Venu SQ Music (ens på nær understøttelsen af musik og trådløse høretelefoner) er en slanket version af det runde Venu med OLED-skærm, der blev lanceret tidligere. Nu er der i stedet en firkantet LCD-skærm, og batteritiden er generelt omkring den samme som storebroren, men er lidt kortere med GPS aktiveret.

Helt som normalt, har du hele pakken til at måle puls, skridt, søvn og så videre indbygget og dertil mobilbetaling, Spotify og understøttelse af visse apps. Derimod går du glip af den indbyggede højdemåler og animationer til blandet andet yoga, her i den billigere model.

Vi kan også konstatere, at batteristyringen er blevet betydeligt bedre, især med "always on-tilstanden", der hele tiden viser uret. Nu får vi faktisk et par dages batteritid ud af uret, i modsætning til, hvad vi fik med Venu.

Stadigvæk et træningsmonster

Udseendet er helt klart mere Apple Watch end Forerunner. Men det er stadigvæk Garmin under overfladen. Det betyder langt flere funktioner til træning, end udseendet tyder på. Forskellige former for struktureret træning, enorme muligheder for at oprette sine egne og relativt stabile analysefunktioner gør, at uret skiller sig ud på den front. Vi mangler restitutionsfunktionerne og de endnu mere avancerede træningsdele, som Forerunner- og Fenix-urene har, men for langt de fleste, er dette rigeligt avanceret. GPS- og pulsmåling holder også høj klasse, og det går hurtigt at låse GPS-signalet inden træning.

Garmin er også blevet betydelig bedre til pegeskærme. Brugerfladen er ikke den smukkeste, men er nu generelt logisk at bruge, og hvis du har vanter på, er der to fysiske knapper at bruge som backup.

Garmin Venu SQ har mange funktioner i forhold til prisen, blandet andet med den ret usædvanlige Spotify-understøttelse. Det har også et design og en skærm, der sikkert vil tiltale dig, hvis du synes, at deres normale ure ser lidt for gammeldags ud.

God puls- og GPS-målingmange funktioner til prisenrigtig gode træningsfunktioner
Ret kedelig brugerflademere avancerede analysefunktioner mangler

23. Apple Watch Series 6

Finslibning af godt smart-ur

GPS: Ja Skærmopløsning: 368x448 pixel, 44 mm Mål (BxHxD): 44x38x10,4 mm Vægt: 36,5/47,1/41,3 g (aluminium/stål/titanium) Vandtæt/dybde: 50 m Trådløs teknologi: Bluetooth, wi-fi Batteritid (hvile): op til 18 timer Højdemåler (barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet

Apple Watch Series 6 44mm Aluminium Case with Sport Band

Apple Watch Series 6 er en tryg, men meget velkendt opdatering af Apples smarte ur. Hvis du er interesseret i et Apple Watch, eller hvis du har et med nogle år på bagen, medfører det en opgradering. Hvis du købte sidste års model, er det derimod svært at finde nogen åbenlyse forskelle.

Smart smart-ur

Apples indstilling til smarte ure er blandt branchens bedste, hvis du altså har en iPhone, for uret er låst til den type telefoner. Indbyggede funktioner som håndfri til telefonen eller walkie-talkie med andre Apple-ure fungerer perfekt.

Samtidigt er tredjepartsapper rigtig hurtige til både at starte og finde de ønskede informationer. Omvendt tillader Apple kun deres egen musikapp til offline-lagring af musik, så mulighederne er, at enten fungerer det perfekt, eller også fungerer det slet ikke.

En nyhed fra sidste år, der også findes på Series 6, er, at skærmen hele tiden er tændt. På den måde fungerer uret på armen som et egentligt ur, uden at du skal lave en trommesolo på skærmen for at vække den.

Ulempen er batteriet, som skal lades op mindst en gang om dagen. På grund af de nye funktioner bliver dette et endnu større stressmoment.

There's an app for that

Apples indstilling til helbred, træning og aktivitet adskiller sig samtidig fra enhver form for branchestandard. Når det gælder aktivitet, er det en god ting. I stedet for skridt, som faktisk er ret svært at finde, er det hele baseret på tre ringe, der skal fyldes: ståmål, aktivitet og træning. At fylde ringene hver dag føles både mere varieret og bedre motiveret end den klassiske skridttælling, fordi det med Apple Watch i højere grad er baseret på helheden af de ting, du foretager dig.

Når det gælder helbred, er det derimod mere indviklet. Konceptet er, at hvis der ikke er noget galt, behøver du ikke at vide noget om det. Du kan tage dit EKG og endda måle iltindholdet i blodet, hvilket er den store, nye funktion hos Series 6. Samtidig får du ikke rigtig noget ud af værdierne, medmindre det lader til, at der er noget galt.

Sundhedsappen i både uret og på iPhone er sindssygt rodet. Det er nærmest umuligt at se historik over det, du har lavet, og at få tips og råd til at forbedre sig.

Det samme er desværre tilfældet med den nye søvnmåling. Søvn er ikke en eksakt videnskab, men det eneste du reelt får ud af Apples søvnmåling, er, hvornår du faldt i søvn, og hvornår vækkeuret ringede om morgenen. Let/dyp søvn, natlige toiletbesøg eller en vurdering af søvnkvaliteten (som Polar klarer fornemt) mangler helt. Der findes dog tredjepartsapper, som er bedre til at klare den del.

Søvntilstanden gør dig, at du gerne lader uret op en ekstra gang i løbet af dagen, så det ikke dør i løbet af natten.

Apper er også en god ting at bruge til træning. Det grundlæggende er på plads, men hvis du har blot de mindste krav ud over tid, distance og puls, er Apples træningsfunktioner alt for enkle. Derfor skaffer du hurtigt en række ekstra apper til at måle forskellige træningsformer, som du vil, men stadigvæk den samme rodede sammensætning af det hele i Apples sundhedsapp.

Når vi skal udpege det absolut bedste smart-ur, er der ingen, der kommer i nærheden af Apple Watch, dens indbyggede funktioner, og hvor godt tredjepartsapperne fungerer. Et mere åbent økosystem til apper havde derimod ikke skadet. Til træning og sundhed føles aktivitetsmålingen motiverende, og uret er godt til at advare om uregelmæssigheder i dit helbred, mens alt det andet er rodet, mangler eller klares bedre med tredjepartsapper. Og så var der jo lige det med batteritiden og den konstante stress ved at skulle oplade ...

God og nøjagtig puls- og skridtmålingfantastisk god integration med telefonengode indbyggede funktioner
Batteritidenrodet sammensætning af træning og sundhedlatterligt simpel søvnmåling

24. Huawei Watch GT2 Pro (46 mm)

Enkel i premiumindpakning

GPS: Ja Skærmopløsning: 454 x 454 pixel, 1,39 tommer Mål (BxHxD): 46,7x46,7x11,4 mm Vægt: 52 g Vandtæt/dybde: Ja/50m Batteritid: 30 timer med GPS Trådløs teknologi: Bluetooth 5.2 Batteritid (hvile): op til 14 dage Højdemåler (barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet

Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT2 Pro er den tredje udgave i GT2-serien, efter den første model og den lidt enklere GT2e. Det begynder desværre at kunne mærkes, fordi det på mange måder er materialevalget, der er blevet "pro" på denne model sammenlignet med de tidligere varianter.

Samtidigt er det et godt ur, hvis du er ude efter en enkel model.

Titanium og safir

Uret fås i to varianter, Sport og Classic, hvor det egentlig er materialet på armbåndet, som er den store forskel. Classic er den model, vi har fået ind til test og som virkelig imponerer kvalitetsmæssigt med sin titaniumkasse.

Skærmen er dækket af safirglas for bedre at kunne modstå ridser, og under det finder vi en rigtig fin skærm, der kan indstilles til at være tændt konstant, så den faktisk kan bruges som ur. Omvendt er det et stort ur, og denne gang kan man ikke vælge en mindre model. Uret kræver simpelthen en underarm i en vis størrelse for at passe godt.

Derudover er den udmærkede batteritid på op til 14 dage fra de tidligere versioner bevaret. Det giver i sig selv visse begrænsninger, men vi vælger lang batteritid over avancerede funktioner.

Sundhed, sundhed og sundhed

For uret lever i sit eget økosystem uden apper til download (derimod mere end 150 urskiver, så du løber næppe tør). Beskeder er kun det – enkle beskeder, og det er sjældent, du kan gøre så meget med dem. Man kan downloade musik til uret, men kun i form af MP3-filer, så glem alt om synkronisering med Spotify og lignende.

Med musik på uret kan du afspille den via headset eller urets forbavsende gode indbyggede højttalere. Den har også den fænomenale funktion, at uret kan bruges som håndfri til telefonsamtaler, noget alle ure burde have. Desværre virker det kun, så længe uret er i nærheden af telefonen, fordi der ikke findes en udgave med eSIM.

Ellers er det træning, der er i fokus. Uret har en ret avanceret søvnmåling, holder styr på antal skridt og stress via pulsen. Det giver et ret godt grundlag i hverdagen, og når det gælder træningsformer, har du et stort udvalg af vælge imellem. Vi havde derimod gerne set bedre tilpasningsmuligheder for, hvad der vises under træningen.

GPS-modtagelsen er hurtig til at låse, og i de fleste tilfælde gør den det helt korrekt. Der er også en funktion til at finde hjem igen, hvis du er faret vild. Alle data synkroniseres derefter med Huawei Health, der fungerer som hub på telefonen og begynder at blive bedre til at dele data med tredjepartsaktører, selvom der stadig er en del at arbejde med på det punkt.

Huawei Watch GT2 Pro køber du, hvis du har armstørrelsen til det det, vil have et ur i premium-materiale og god batteritid. De øvrige funktioner er noget begrænsede sammenlignet med smartere ure, men det leverer alligevel et fuldt godkendt stykke arbejde.

God batteritidstandard QI-teknik til trådløs opladninghøj kvalitetsfølelse
Lidt kedelige beskedfunktionerfå tilpasningsmuligheder for træning

25. Coros Apex Pro

Maratonløber kun med øjne for sporten

GPS: Ja Skærmopløsning: 240 x 240 pixel, 1,2 tommer Mål (BxHxD): 47x47x13,4 mm Vægt: 59 g Vandtæt/dybde: Ja/100 ATM Batteritid: 40 timer med GPS Trådløs teknologi: Bluetoothi, ANT+ Batteritid (hvile): 30 dage Højdemåler (barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet og eksternt pulsbælte

Coros Apex Pro

I Danmark er Coros en ret lille spiller, og også globalt er de en ret ung virksomhed. Coros Apex Pro er topmodellen inden for multisportsure. Her får du et i mange situationer velfungerende ur med fantastisk batteritid, men hvor softwaren ikke altid kan følge med.

Vanvittig batteritid

Udvendigt er Apex Pro en bastant sag, der minder en del om Garmins Fenix-serie. Den tydeligste forskel er scrollhjulet, der anvendes til at navigere i menuer i stedet for at bruge knapper til op og ned. En for det meste rigtig praktisk løsning, undtagen hvis du har handsker på. Ofte føles det dig som om, at hjulet misser et hak, og du må rulle lidt ekstra for at komme til det ønskede sted.

Byggekvaliteten er der derimod ikke noget i vejen med – uret er lige så velbygget som det er bastant, og selv efter et par måneders ublid behandling ser vores testeksemplar ud som nyt.

Endnu bedre er batteritiden. 30 dage som ur og 40 timer med GPS. Eller sagt på en anden måde, så lang at vi ofte havde glemt, hvor vi lagde ladekablet efter sidste gang, for så god er den.

Kun sport

Coros er tydeligvis ude efter idrætsfolk i den seriøse ende. Derfor har de helt sprunget "luksusfunktioner" som betaling, musik og lignende over. Meget enkle beskeder fra telefonen er inkluderet, og den er helt i orden til at tælle skridt og måle søvn. Derimod finder du ikke nogen meningsfuld sammensætning af disse data, stressadvarsler eller lignende.

Det er i stedet sport, der er i fokus. Der er indstillinger til omkring 20 sportsgrene, desværre uden mulighed for at indstille egne varianter. Men det har de almindeligste funktioner, inklusive svømning og alpint skiløb, så det meste er med.

For nylig tilføjede de en omfattende funktion til styrketræning, der udviser stort potentiale, men hvor logikken ikke helt er på plads endnu. De har også en særlig Track Mode, som holder bedre styr på dig, når du løber på bane. En funktion der faktisk fungerer rigtig godt.

Teknisk er uret fuldt på niveau. GPS-målingen i samtlige situationer undtagen netop Track Mode er konsekvent 1-200 meter kortere end registreret med Polars og Garmins ure. Svømning udendørs fungerer, men den optegnede rute "ryster" af uvisse årsager som en EKG-måler.

Pulsmåling ved håndleddet (eksternt bånd via ANT+ og Bluetooth er også muligt) fungerer godt. Pulsmåleren er derimod konsekvent dobbelt så lang tid om at låse sig fast på en værdi end den indbyggede GPS, hvilket er ret generende, når alle andre ure allerede har styr på din puls.

Mobilappen er også lidt tam. Du får alle træningsoplysningerne, men ikke så meget mere end det. Der er en funktion til at vise, hvordan din kondition udvikler sig, men kurven virker nærmest tilfældig.

Coros Apex Pro er et interessant valg i en endnu mere interessant prisklasse. Hardwaren, især batteritiden, er vanvittigt god. Derimod er softwaren ikke helt på samme niveau. Hvis ambitionsniveauet for den nye styrketræningsfunktion er en indikation, kommer de dog også hurtigt til at højne niveauet der.

Vanvittig batteritidgod konstruktion og hardwarefunktionerudvikles hurtigt
GPS'en måler lidt kortsløv pulsmålerlidt for simpel mobilapp

26. Polar Vantage V

Luksuriøs multisport med konkurrence

GPS: Ja Skærmopløsning: 240x240 pixel, 1,2 tomme Mål (BxHxD): 46x46x13 mm Vægt: 66 g Vandtæt/dybde: 50m Trådløs teknologi: Bluetooth Smart Batteritid (hvile): 7 dage Batteritid (med GPS): 40 timer Højdemåler (barometrisk): Ja Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet og med eksternt pulsbælte

Polar Vantage V

De lidt lidt ældre ure i Polars sortiment har haft godt af at modne med tiden. Samtidig har Polar Vantage V måske ikke udviklet sig så meget, som det burde. Men er det kun træning, du er ude efter, kan det være interessant.

Velbygget

Lighederne med lillesøsteren Vantage M er yderst påfaldende. Lægger man dem ved siden af hinanden, ser de stort set ens ud. Den store forskel er, at Vantage V er lavet af robust metal. Fjollet nok har det derimod ikke det samme, standardiserede system til at skifte armbånd som den billigere model, men på den anden side er den medfølgende rem utrolig behagelig og stabil.

En ret grundløs ekstrafunktion er pegeskærmen. Den er der, men er smart nok låst under træning og virker resten af tiden aldrig bedre end de fysiske knapper. En sjov, men også unødvendig, tilføjelse. Endvidere har Polar valgt at placere både menu- og tilbagefunktion på samme knap, hvilket er forvirrende.

Noget som derimod er rart ved Vantage V, er dets indbyggede funktioner til kraftmåling ved løb og et meget udvidet system til at holde styr på restitution i forhold til din træning. Dette kombineret med de fænomenale analysefunktioner, der først blev introduceret i lavprisuret Ignite, giver dig et virkelig godt overblik over din træning.

Vi synes godt, at restitutionen kunne have fulgt med i M-modellen, fordi det bare er en softwarefunktion, men i V får du også en højdemåler, hvilket giver mere nøjagtige data hvis du løber i bjerge eller kører alpint skiløb. Netop alpinfunktionen i urets sportsfunktioner er dog betydeligt mere datafattig end den tilsvarende funktion på Garmins ure.

Hård konkurrence

Som en multisportsur i mellemsegmentet har Vantage V en helt anden konkurrence end dens biligere søskende. Der er ikke mangel på funktioner eller sportstilstande her, men de findes langt hen ad vejen også i den billigere model. Med tiden er prisbilledet også faldet en del, hvilket er positivt. GPS-modtagelsen både under træning og efterfølgende holder sig også til virkeligheden, hvor den billigere model opførte sig lettere beruset.

Men bortset fra analysefunktionerne, som ganske vist er rigtig gode, skiller Vantage V sig ikke rigtig ud i forhold til konkurrenterne. ANT+ mangler, hvis man har mange eksterne sensorer med denne teknologi. Batteritiden er god, men ikke usædvanlig for klassen. Ekstrafunktioner ved siden af træning er begrænset til åndedrætsøvelser og enkle beskeder fra mobilen. Synkronisering af træning og indstillinger skal stadigvæk foretages manuelt. Vil du have musik indbygget, må du se til en anden side.

Polar Vantage V er meget godt til at måle træning af enhver art, andre aktiviteter i løbet af dagen samt søvn. Det er rigtig godt til at omsætte søvn og træning til brugbare tips og har indbyggede træningsprogrammer til at understøtte denne funktion.

Det er i bund og grund et virkelig godt ur, som både er bekvemt, omend lidt stort til små håndled, og fyldt med funktioner. Samtidig er lavprisversionen Vantage M stort set ligeværdig på de fleste punkter, og konkurrenterne i samme prisklasse tilbyder flere sidefunktioner, hvis det tiltaler dig mere.

Polar Vantage V er et rigtig godt træningsur, men dets glans falmer lidt ved siden af Polars egne produkter, og hvad konkurrenterne i samme prisklasse har fundet på.

God byggekvalitetrigtig gode analysefunktioner til træningengod indbygget pulsmåler
Overflødig pegeskærmlidt klodset navigering

27. Polar Vantage M

Skrøbelig gigant

GPS: Ja Skærmopløsning: 240x240 pixel, 1,2 tomme Mål (BxHxD): 46x46x12,5 mm Vægt: 45 g Vandtæt/dybde: 30 m Trådløs teknologi: Bluetooth Smart Batteritid (hvile): 5 dage Batteritid (med GPS): 30 timer Højdemåler (barometrisk): Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet og med eksternt pulsbælte

Polar Vantage M

Polars nuværende udvalg af pulsure er virkelig en produktserie, der har haft godt af at vokse lidt til. Når vi tester Polar Vantage M, har den et par sæsoner på bagen, men har samtidig haft tid til at lægge en del til på softwaresiden. Derimod har den stadig et par usikkerhedsmomenter.

Papirarmbånd

Men lad os begynde udvendigt. Vantage M er et attraktivt prissat multisportsur med rigtig mange af de funktioner du forventer, og den minder, softwaremæssigt, meget om firmaets betydeligt dyrere Vantage V.

Selve uret er meget let, selvom diameteren måske er i overkanten til mindre håndled. Vægten skyldes, at størstedelen af huset er af plastic, hvilket desværre får det til at føles lidt billigt. Armbåndet er endnu værre – det føles som om, at det er lavet af kraftigt papir. Heldigvis er det nemt at skifte armbåndet ud med et bedre, selvom du kommer til at betale ekstra for det.

Uret har en halv lysrampe med lysdioder på bagsiden til at måle pulsen (10 i alt, selvom kun de 9 anvendes), og det giver en rigtig god pulsmåling, også uden eksternt pulsbælte. Derimod mangler touchskærm og højdemåler, som du kan få med den dyrere model, hvis du synes, det er vigtigt for dig.

For eksempel alpint skiløb bliver da lidt mere i overensstemmelse med kortenes højdeangivelser. I stedet navigerer du med knapperne på siden, hvilket for det meste fungerer fint. Det eneste ulogiske er, at tilbage- og menuknappen er den samme.

Der er en masse idrætsprofiler at vælge imellem, hvor du i appen på din mobil markerer, hvilke favoritter der skal være nemt tilgængelige på uret. Det er også på mobilen, at du foretager de fleste indstillinger af uret. Understøttelse af måling af svømning i åbent vand findes også, ikke helt almindeligt for prisklassen. Derimod må du klare dig uden pulsmålingen, da uret kun har Bluetooth til eksternt tilbehør (ANT+ kan klare svømning).

GPS-modtagelse er derimod lidt af en blandet fornøjelse. I sidste ende plejer resultatet at være nogenlunde rigtigt på vores opmålte ruter, selvom den gerne giver cirka 100 meter for meget eller for lidt. Derimod lever ruten på kortet sit helt eget liv, for det meste et par meter fra stien, vi løber på.

Af og til stikker den af på et eventyr et stykke tid, inden den kommer ind i kampen igen. Det går an, fordi slutresultatet i gennemsnit er nogenlunde i overensstemmelse med virkeligheden, men det ser ret komisk ud bagefter.

God app, dårlig mobilopkobling

Når det gælder softwaren har Vantage M haft rigtig godt af at få nogen tid på bagen. De særdeles udførlige analysefunktioner af såvel træning som søvn og daglig aktivitet, der blev introduceret i lavprisuret Ignite, er nu også kommet med her. Det samme gælder beskeder fra mobilen, selvom de ud af det blå holder på med at virke både med iPhone og Android, når vi tester det. Samtidig er der ingen "fast opkobling" til mobilen, så afsluttede træninger skal du synkronisere manuelt med telefonen eller computeren (med kabel).

Netop analysefunktionerne fortjener at blive fremhævet. For når det gælder søvnmåling, er der ikke andre, der er så detaljerede som Polar. Dette kombineret med indbyggede træningsformer i uret til stretching, lettere styrketræning og kondition, baseret på hvordan uret synes, at du har det og har træning, er rigtig godt.

Meget af funktionaliteten er kommet til med tiden for Vantage M, og både som pulsur og daglig hjælper til aktiviteter er det blevet både rigtig smart prisbilligt. Til hverdagsmotionisten har det egentlig alt, du behøver, men hvis du vil have en bedre forbindelse til mobilen eller knivskarp nøjagtighed i registrering af GPS-ruter, kan den desværre ikke følge med feltet.

Trods alt er dette et meget kompetent pulsur med tilhørende app, og i forhold til prisen er den et udmærket valg, hvis man har et lidt stramt budget.

Meget funktionsriggod pulsmålergode analysefunktioner
Rædsomt billigt armbåndlidt tvivlsom GPS-målingmobilopkoblingen er ingen fuldtræffer

28. Garmin Fenix 6s Pro

Med alt du behøver

GPS: Ja Skærmopløsning: 240x240 pixel, 1,2 tomme Mål (BxHxD): 42x42x13,8 mm Vægt: 61 g Vandtæt/dybde: 10 ATM Trådløs teknologi: Bluetooth Smart, ANT+, Wi-fi Batteritid (hvile): 9 dage Batteritid (med GPS): 25 timer Højdemåler (barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet og med eksternt pulsbælte

Garmin Fenix 6S Pro

Garmin Fenix 6s Pro er den mindste model i Fenix 6-seriens Pro-familie. For en gangs skyld er forskellene mellem lille/mellem/stor (6S/6/6X) primært størrelse og batteritid og ikke andre funktioner, lige bortset fra den store 6X, der også har indbyggede solceller.

Udstyret med det hele

Hvis du lægger den forholdsvis beskedne sum, som et Fenix-ur koster, kan du se frem til stort set alt det, Garmin kan tilbyde, og det er også tilfældet her.

Et vanvittigt antal træningsfunktioner, kompas, højdemåler og opdateret indbygget pulsmåler ledsages af en stor indbygget hukommelse til både (enklere) kortnavigation og musiklagring fra eksempelvis Spotify. Mangler du noget, kan du for det meste finde det i appbutikken Connect IQ.

Det er netop i forbindelse med træningen, at Garmin stråler som aldrig før.
Langt de fleste træningsfunktioner virker virkelig gennemtænkte, og med Garmin Connect-appen på telefonen kan du både få alle data og virkelig meget analyse af din træning.

Overordnet set (med skridtmåler og søvn) giver Polar et bedre helhedsindtryk, og Apple Watch er bedre til at guide dig omkring helbred i forbindelse med puls, men til træning er der ingen, som kan slå Garmins Fenix-serie.

Lang batteritid

Også lillebror 6S Pro, som vi har testet, imponerer med sin batteritid. Ikke på samme vanvittige niveau som Coros' modeller, men i forhold til antallet af indbyggede funktioner holder den rigtig godt.

Omvendt føles det som om, at Garmin burde kigge Polar og Apple over skuldrene for at få helheden med.

Jo, du kan også godt få pulsalarmer uden for træningen, og din søvn bliver logget, men vi havde gerne set, at den gennemførte analysefunktion til træning afspejlede sig over hele måleområdet så at sige.
Det samme er tilfældet for meddelelser og andre typiske smart watch-funktioner, hvor Garmin helt klart er kommet længst af de klassiske producenter af pulsure, men alligevel virker en smule gammeldags.

Fenix 6S Pro er hård træning fra start til slut, og på den front står den rigtig stærkt. Det samme er tilfældet for navigation og udflugter i naturen, hvor Fenix-serien startede, og desuden på golfbanen. Nu håber vi bare, at Garmin også tager næste skridt inden for helbred og smart watch-funktioner.

Indbygget musik og kortUtroligt mange træningsfunktionerGode analysefunktioner
Musik sluger virkelig meget batteriBegrænset som smart watch

29. Huawei Watch GT2

Fænomenal batteritid i et praktisk ur

GPS: Ja Skærmopløsning: 454 x 454 pixel Mål (BxHxD): 45,9x45,9x10,7 mm Vægt: 41 g Vandtæt/dybde: Ja/5ATM Batteritid: 17 timer med GPS Trådløs teknologi: Bluetooth 5.1 Batteritid (hvile): op til 14 dage Højdemåler (barometrisk): Ja Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet

Huawei Watch GT 2 46mm Classic Edition

Huawei Watch GT2 satser det hele på batteritiden og lykkes med at slå de fleste med en god marginal. Det sporty ur er ikke fuldstændig problemfrit, især til netop sport, men Huawei er kommet langt siden første generation af Watch GT.

Vanvittig batteritid

Træningsure er, som du sikkert ved, beregnede til at have på døgnet rundt for at kunne måle søvn, skridt og alt muligt andet, også når du ikke træner. Standarden for batteritiden er mellem fire dage og en uge, lidt afhængigt af uret og hvor hårdt du bruger det. Huawei sparker igennem med hele to uger i stedet.

Det er dog med skærmen slukket, så den bliver tændt, når du løfter armen. Det har en tilstand, hvor skærmen er tændt konstant med en enklere analog eller digital urskive (også med ret stærk belysning). Så advarer uret om at batteritiden halveres.
Men når det medfører, at du inklusive træning kommer til at lade uret op en gang om ugen, er det stadigvæk virkelig godt.

Som nævnt er batteritiden også lige så god under træning. Netop træningen er primært forbedret ved også at tilbyde måling af puls på håndleddet under svømning. Ud over svømning kan man vælge mellem de almindeligste indendørs og udendørs sportsgrene. Men fitnessentusiaster må også denne gang vælge urets "andet"-kategori til styrketrækning - surt.

Flere funktioner

For visse sportsgrene kan du tilpasse det, der vises på skærmen, men du skal desværre have startet en aktivitet for at kunne gøre det i stedet for at ordne det på forhånd. Du har heller ikke mulighed for at slutte eksterne sensorer til uret.

Derimod registrerer den glimrende både GPS-position og puls fra håndleddet under vores træninger. Netop pulsen er ret længe om at komme i gang, men når den først kører, er det på et rimeligt niveau. Skridt uden for træning registreres også rigtig godt.

Efter træningen kan du dele dine data med et billede, og så er det slut. Synkronisering med andet end Huaweis egen app eller download af Fit/Gpx-filer er ikke muligt.

Uret understøtter også beskeder fra telefonen, søvnlog og en tilstand til vejrtrækningsøvelser. Efter træning får du en statusrapport om effekt og restitution, men det er en ret overfladisk status, der godt kunne have været bedre.

Uret har også indbygget MP3-afspiller, hvis du har filer af den type liggende. De kan afspilles via Bluetooth-høretelefoner eller via højttaleren. Uret kan nemlig anvendes som højttalertelefon til mobilen, hvilket faktisk fungerer og lyder rigtig godt.

Huawei Watch GT2 har beskeder og højttalertelefon, men resten af uret har massivt fokus på sport og sundhed samt batteritiden. Den klarer galant de grundlæggende funktioner til dette, men springer over de fleste, mere avancerede funktioner. Men vil du have et enkelt træningsur med fænomenal batteritid, er Huawei Watch GT2 et rigtig interessant valg.

Fænomenal batteritidogså puls under svømninggod håndfri-funktion
Kun meget grundlæggende sportsfunktioner

30. Garmin Fenix 6 Pro Solar

Lidt ekstra energi fra solen

GPS: Ja Skærmopløsning: 260x260 pixel, 1,3 tommer Mål (BxHxD): 47x47x15,1 mm Vægt: 85 g Vandtæt/dybde: 10 ATM Trådløs teknologi: Bluetooth Smart, ANT+, Wi-fi Batteritid (hvile): 14 dage (16 med sol) Batteritid (med GPS): 36 timer (40 med sol) Højdemåler (barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet og med eksternt pulsbælte

Garmin Fenix 6 Pro Solar

Garmin Fenix 6 Pro Solar er alt det, som Fenix 6 Pro var, bare med indbyggede solceller for at give batteriet et ekstra boost. På en måde gør det uret til en lidt kedelig opdatering, men omvendt indeholder det allerede alt, du kan få brug for til træning.

Alle soler sig

I Fenix 6 Pro-serien var det kun den største model, 6X, der blev udstyret med solceller, og hele denne opdatering går egentlig ud på, at Garmin også har presset den samme teknologi ind i de to mindre modeller i serien.
Der er ganske vist også tilføjet understøttelse af bouldering blandt træningsfunktionerne, men i praksis er det solcellerne i bunden og under skærmglasset, som er i fokus her.

Har du så et ur, der giver dig uendeligt mange anvendelsestimer, når du er ude i solen?
Ikke rigtigt.

Fenix 6 Pro har i forvejen længere batteritid end de fleste almindelige dødelige skal bruge til et træningspas. Solcellerne lægger bare et par timer til.

Træner du en times tid om dagen og derudover bruger uret døgnet rundt, holder batteriet cirka en uge i stedet for fem dage – det er omtrent på det niveau. Mere nice to have end noget, som redder dit liv, når du er på vandretur i vildmarken.

Det mest irriterende ved det hele er, at du skal bruge et særligt display på uret for at se, hvor meget energi solcellerne genererer, fordi måleren ikke er med som et almindeligt datafelt.

Godt fyldt op

Bortset fra det er uret magen til Fenix 6 Pro. Det vil sige forbedret og med rigtig god pulsmåler, hurtig og nøjagtig GPS samt alle andre tænkelige sensorer. Kort og musik (blandt andet fra Spotify) er indbygget, plus aktivitetsmåling, mobilbetaling og flere træningsfunktioner end du har hørt tale om.

Træningen analyseres omhyggeligt, men vi havde gerne set samme gennemførte niveau for aktivitetsmåling, søvn og helbred. Det er med, men virker ikke nær så udviklet.

Står du og skal vælge mellem Fenix 6 Pro og Fenix 6 Pro Solar, er det mest et spørgsmål om en pralefunktion, som nok skal bruge en generation mere, før den for alvor bliver brugbar. Når det så er sagt, er det stadigvæk et af de mest komplette træningsure, vi har testet.

Sjovt med solcellerGod batteritidVirkelig funktionsrig
Solcellerne gør ikke ligefrem batteritiden uendeligAnalysefunktioner til helbred og aktivitet kunne godt have været mere detaljerede

31. Suunto 5

Multisportsur til mellempris, hvor Suunto giver den en skalle

GPS: Ja Skærmopløsning: 218 x 218 pixel Mål (BxHxD): 46x46x14,9 mm Vægt: 66 g Vandtæt/dybde: Ja/50m Batteritid: 20 timer med GPS Trådløs teknologi: Bluetooth Batteritid (hvile): op til 7 dage Højdemåler (barometrisk): Nej, kun højde fra GPS-date Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet og eksternt pulsbælte

Suunto 5

Suunto 5 er mellemmodellen i Suuntos nye serie af ure, men slår alligevel den større model Suunto 9 på i flere tilfælde. Det er et multisportsur, som også gør en helt del med dine hverdagsdata.

Svag skærm og halvsløj batteritid

Selve uret har cirka samme størrelse som flere andre multisportsure. Designet virker moderne, men derimod er skærmen ret dårlig til betragtningsvinkler. Lige forfra kan den ses tydeligt i alle omgivelser, men det er mindre godt med lidt vinkel på.

For at få alle ulemperne overstået på en gang kan vi også nævne, at brugerfladen virker lidt langsom, og batteriet holder måske ikke helt så længe som konkurrenterne, hvis du bruger uret meget til træning. Ikke ligefrem en katastrofe, men med fuld aktivitet er det en dag eller to under gennemsnittet. Selvom Suunto i tidernes morgen var de første med apper i pulsure, mangler denne funktion helt i deres nuværende ure, hvilket er trist. Det gælder også urskiver, og de medfølgende er lidt få for at have en til alle tilfælde.

Komplet til daglige aktiviteter

I det store hele er det ovenstående mere forstyrrende momenter end dealbreakers. For det er alligevel et rigtig interessant ur. Til udendørs aktiviteter funder den hurtigt GPS og gemmer ruter nøjagtigt. Der er en hel del sportsgrene at vælge imellem, og det er ikke noget problem at oprette nye. Sammenlignet med storebror Suunto 9 er det egentlig den indbyggede højdemåler som mangler, så et er i praksis meget lidt.

Samtidig får du en hel del ekstra data til hverdagsbrug som puls og skridt, som Suuntos dyrere ur mangler. Skridt, søvn og puls holder den som ventet styr på hele dagen. I Suunto 5 anvendes disse data til at vise, hvor stresset du er, hvor udhvilet du egentlig er og lignende. Rigtig smart. Også træning er pakket godt ind, med blandt andet restitutionstid, træningsprogrammer og lignende.

Selvom dine data mere end rigeligt til de fleste, har du ikke dem samme store mængde data og funktioner som i Garmins ure. Du har heller ikke helt de samme muligheder for indstillinger, og luksusfunktioner som mobil betaling eller indbygget musikafspiller mangler helt. Men er det bare multisportsfunktionen du er ude efter, hvor du kan have flere aktiviteter i samme træningspas uden at skulle afslutte og påbegynde flere under samme træning eller konkurrence, bliver det betydeligt billigere med Suunto 5 end med de fleste af Garmins tilsvarende modeller.

Suunto 5 er et virkelig behageligt bekendtskab, som kan klare det meste og faktisk bruger de indsamlede data til noget. Det er ikke perfekt, men klarer opgaven et langt stykke af vejen til en helt rimelig pris.

God brug af hverdagsdatamange funktioner
Betragtningsvinklen på skærmen er ikke en fuldtræffer

32. Garmin Forerunner 935

Praktisk multisportsur som modstår tidens tand

GPS: Ja Skærmopløsning: 240 x 240 pixel Mål (BxHxD): 47 x 47 x 13,9 mm Vægt: 49 g Vandtæt/dybde: Ja/5 ATM Batteritid: 24 timer med GPS Trådløs teknologi: Bluetooth, ANT+ Batteritid (hvile): op til 14 dage Højdemåler (barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet og eksternt pulsbælte

Garmin Forerunner 935

Garmin Forerunner 935 har omtrent to år på bagen og har lige fået selskab af sin efterfølger. Men det gør ikke Forerunner 935 til et forældet produkt. Tvært imod har det modstået tidens tand rigtig godt takket være solid hardware og løbende opdateringer.

Praktisk multisport

Nøjagtig som forgængeren Forerunner 735 og den lidt dyrere universalserie Fenix fra Garmin er det fokus på mange forskellige sportsgrene og en kombination af disse. Du kunne kalde det for et triatlonur i stedet for multisport, hvis du vil, men du kan uden problemer sammensætte alskens kombinationssport.

Sammenlignet med forgængeren Forerunner 735 er der blandt andet tilføjet højdemåler, understøttelse af flere sensorer og flere sportstilstande. Sammenligner du i stedet med efterfølgeren Forerunner 945, må du undvære musikafspilning, betalingsfunktioner og en pakke med mere detaljerede træningsdata.

Dermed ikke sagt at Forerunner 935 virker gammelt. Det er tvært imod et rigtig praktisk GPS-ur, endnu mere end Fenix-serien, som lader yderst lidt tilbage at ønske inden for træning. Samtidig begynder prisen at blive rigtig konkurrencedygtig.

Selve uret er uden tvivl det mest slankede vi har set i 900-serien af Forerunner-ure. Selvom det er lavet helt i plastic og er meget let, føles det aldrig billigt eller skrøbeligt.

Er med hele dagen

Udover at registrere alle de former for træning, som du kan forestille dig, kan du selvfølgelig downloade flere i Garmins appbutik, hvor du også finde urskiver og nye måder at visualisere træningsdata. På samme måde som på stort set alle Garmins ure i dag får du også beskeder fra mobilen og styr på din puls i løbet af dagen, automatisk søvnmåling og selvfølgelig skridttæller. Via mobilappen kan du også tilslutte forskellige træningsprogrammer til løb.

Batteriet holder rigtig godt i forhold til størrelsen, uanset om du træner eller bare bruger det til at tælle skridt og modtage mobilbeskeder. Samtidig har vi intet at bemærke angående de forskellige sensorers nøjagtighed. Den finder GPS hurtigt, måler puls ved håndleddet korrekt (hvis du har det rigtigt på) og holder styr på antal skridt inden for rimelige grænser.

Det er helt enkelt et rigtig praktisk ur til alle former for sport med hurtig opkobling til GPS og rigtig god batteritid både under og efter træningen. Garmin Forerunner 935 er takket være værdien til prisen bedst i test i kategorien pulsure til multisport.

God batteritidpraktisk formatmange funktioner
Ikke ret meget nyt siden forgængeren

33. Garmin Vivoactive 3 Music

Sportsuret som kan klare både musik og betaling

GPS: Ja Skærmopløsning: 240 x 240 pixel Mål (BxHxD): 43,1 x 43,1 x 13,6 mm Vægt: 39 g Vandtæt/dybde: Ja/5 ATM Batteritid: 5 timer med GPS og musik Trådløs teknologi: Bluetooth Smart, ANT+ Batteritid (hvile): op til 7 dage Højdemåler (barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet og eksternt pulsbælte

Garmin Vivoactive 3 Music

Garmin har malet sig lidt ind i et hjørne med deres Vivo-modeller, som går lige fra de simpleste aktivitetsmålere op til Vivoactive. Det er virkelig forvirrende med flere serier af helt forskellige modeller, der begynder med Vivo, efterfulgt af Smart, Sport, Fit, Active eller lignende.

Vivoactive 3 må dog stadig anses som topmodellen og er faktisk rigtig kompetent, samtidig med at den prøver at se mere diskret ud end mange andre varianter i segmentet. Konstruktionen er ikke i samme klasse som den betydeligt dyrere Fenix 5-serie, men trods alt rigtig god, især når man tager prisen i betragtning.

Uret betjenes både ved hjælp af fysiske knapper og en pegeskærm, og desværre er sidstnævnte en ting, som Garmin altid har haft svært ved at få til at fungere. Der anvendes en frisk blanding af fejebevægelser, skærmtryk og af og til en kombination med knapperne, hvilket gør navigationen inkonsekvent.

På den anden side er skærmen og alle dens animationer betydelig mere livagtige, end vi har set tidligere, hvilket får den førnævnte Fenix-serie til at virke forældet.

Funktionsrig og indbygget musikafspiller

Når det gælder funktioner bliver vi budt på en hel del. Hurtig og nøjagtig GPS sammen med et hav af træningsformer at vælge imellem, lige fra løb og cykling til svømning og styrketræning.

Desværre kan svømningen kun klare måling indendørs i en pool, mens de dyrere modeller også er rigtig gode til udendørs svømning. Uret kan kobles til mobilen for at synkronisere træning, skridt, søvn samt beskeder, men den kan også fungere selvstændigt ved afspilning af musik.

Du kan parre et Bluetooth-headset med uret, downloade musik og lade mobilen ligge derhjemme. Det fungerer udmærket, så længe du stadig har MP3-filer at indlæse. Når det gælder streamingtjenester, står det sløjt til, men for nylig fik den understøttelse af Spotify, som dækker et ret stort antal brugere.

Betal med uret

Du har også adgang til Garmin Pay, så du kan knytte dit betalingskort til Garmin og betale med uret i stedet for at tage kortet op af lommen, på samme måde som det fungerer når du betaler med mobilen eller kontaktløst med moderne betalingskort.

Det har længe kun været godkendte kreditkort, som kunne knyttes til tjenesten, men nu understøtter den også almindelige debetkort. Vivoactive 3 Music er helt enkelt et ur, der kan forbavsende meget i en prisbillig pakke.

Batteritid og nogle af de ekstrafunktioner eller mere detaljerede data som man finder på dyrere modeller, er slanket lidt, men langt hen ad vejen tilbyder Garmin ret meget af en komplet pakke her.

Endelig musik i et Garminurmange funktionerSpotifyflot brugerflade
Mangler mange større musiktjenesterinkonsekvent navigationgod men ikke fantastisk batteritid

34. Huawei Watch 3

Premium-ur med en mulig lovende fremtid

GPS: Ja Skærmopløsning: 454 x 454 pixels, 1,39 tommer Mål (B x H x D): 46,7 x 46,7 x 11,4 mm Vægt: 52 g Vandtæt/Dybde: Ja/50m Batterilevetid: 30 timer med GPS Trådløs teknik: Bluetooth 5.2 Batterilevetid (hvile): Op til 14 dage Højdemåler (Barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationslarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk læsning ved håndledet

Huawei Watch 3 Active

Huawei Watch 3 bygger videre på meget af det, vi har set i tidligere ure fra virksomheden. Fokus ligger stadig på batterilevetid og kvalitet, samtidig med at de gamle ulemper stadig findes. Med et nyt operativsystem kommer også en mulighed, som kan gøre uret mere interessant fremover.

Først ud med Harmony

Hvis du ved, hvordan Huaweis ure tidligere har set ud og ikke kender til hele den historie, så føles Watch 3 mest som en naturlig videreudvikling. Lidt dybere under huden handler det derimod om et skifte til Huaweis eget operativsystem Harmony OS.

For et ur betyder det ikke så meget i dagligdagen, men fremover skal det give betydeligt større muligheder for samkøring og sammenkobling af en masse forskellige enheder.

Semi-nyt er også app-butikken Appgallery (introduceret i smug allerede i forgængeren). Det åbner op for muligheden for at hente apps og dermed øge funktionaliteten.
Huawei lover, at meget kommer til at ske på det område, men lige her og nu (hvor vi tester uret), der er det noget skidt. For meget lidt er tilpasset til vores nordiske marked.

Potentialet findes dog, men så må både Appgallery til uret og til mobilen udvikles mere.
Bruger du iPhone? Så må du helt undvære Appgallery, for det kræver, at samme butik er installeret på telefonen.

Derudover har Huawei proppet uret med funktioner, så afsavnet af apps ikke skal føles af så meget, hvilket på den anden side også gælder forgængeren.

eSIM og højttaler

Samtidig fås der meget cool teknik i selve pulsuret. Du kan faktisk anvende det som højttalertelefon til din normale mobil. Der er også understøttelse af eSIM, så du kan begive dig ud helt uden telefon - og det går især godt sammen med træningsdelen.

Billede fra test af pulsur Huawei Watch 3 - her vist i træningstilstand på håndleddet

Luksuriøst ur og godkendt batteritid

Hele pakken med overvågning af træning og sundhed er ganske veludviklet og detaljeret i selve uret og Huaweis app.
Derimod ligger det alt sammen låst inde i sit eget system, og at kunne dele data eller træningspas udenfor systemet er nærmest umuligt. Også det er noget, som app-butikken teoretisk let skulle kunne gøre noget ved.

Pulsuret følger samme trend, som Huawei har haft i mange år nu. Det har en rigtig fin skærm, hvor touchskærmen sammen med de to sideknapper udgør navigationen. Uret er i sig selv solidt bygget, både i størrelse og kvalitet, og det føles rigtig luksuriøst (men også ret stort, hvis du har et smallere håndled).

Batterilevetiden ligger på omkring 2-3 dage ved normalt brug, hvilket er fuldstændig godkendt. Derimod er det værre, end hvad de tidligere modeller kunne prale af.

Konklusion på test af pulsur Huawei Watch 3

Huawei Watch 3 kan være et interessant alternativ for dig, som bruger Android og vil have et rigtig velbygget ur. Konkurrencen fra såvel Googles nye smartwatches (med flere apps) og de rendyrkede træningsure fra for eksempel Garmin (med bedre træningsfunktioner) er dog tydelig.
Så her tæller det absolut med, om du forelsker dig i designet hos Huawei Watch 3, som sådan set også er let at elske.

God kvalitet og godt designmange funktionerhelt okay batterilevetid
En indtil videre sparsom app-butiklidt indelåst trænings- og sundhedsdata

35. Fitbit Sense

Sundhedsfokuseret hukommmelsesting

GPS: Ja Skærmopløsning: 1,58 tommer Amoled, 300 x 300 pixel Mål (B × H × D): 40,4 x 40,4 x 12,4 mm Vægt: 38,8 g (45 mm) Vandtæt/Dybde: 5 ATM Trådløs teknologi: Bluetooth, WiFi Batteritid (hvile): op til 6 dage Højdemåler (Barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk læsning ved håndleddet

Fitbit Sense

Mange produkter har typisk ovedådige navne, som får dem til at lyde af mere, end de er. Fitbit Sense kan være det mest korrekt navngivne produkt i lang tid. Stort set alle funktioner, og især dem, der blev introduceret i forbindelse med uret, handler om at hente data fra sensorerne.

Ud over at være et ur med de sædvanlige sensorer til puls, GPS og skridt er det et imponerende udvalg af data, der indsamles her. Uret indsamler data og holder styr på iltmætning, åndedrætsfrekvens, hudtemperatur, EKG, EDA (electrodermal activity), pulsvariation samt Fitbits egen "Daily readiness score" – plus en række mindfulness- og stresshåndteringsbidder.

Billede fra test af pulsur Fitbit Sense - fronten

Verdens bedste vækkeur

Ovennævnte hudtemperatursensor er stadig ret usædvanlig, og derfor er Fitbit i skrivende stund helt alene om EDA-data og lignende. I øvrigt er der ikke umiddelbart nogle helt unikke funktioner.

Derudover måler den naturligvis skridt og søvn på en række forskellige måder, akkurat som Fitbit altid har gjort. Netop søvnmålingen har en funktion til smart vækning. Du indstiller ganske enkelt et opvågningsvindue på en halv time, og Fitbit vil vække dig, når du sover lettest i denne periode.
Det fungerer fantastisk godt og burde være standard på alle ure, men alligevel er Fitbit en af de få producenter, der tilbyder funktionen.

Billede fra test af pulsur Fitbit Sense - bagsiden

På trods af alle sensorerne så er det en meget lille enhed, vi har på. Skærmen er af AMOLED-typen, men grænsefladen føles en smule nødtørftig, til at farverne kommer til deres ret. Med skærmen konstant tændt får vi cirka to dages batteritid ud af uret. Vi får cirka den dobbelte batteritid, når skærmen kun tænder, når vi kigger på uret. Ganske enkelt rigtigt godt!

Bevægelige data

Problemet med alle de indsamlede data er, at Fitbit som regel ikke rigtigt ved, hvordan de data skal vises. Trin, puls, kalorier, søvn og lignende, ses tydeligt direkte i uret. Nogle af de øvrige data kan også ses der, men de fleste data findes i appen. Og der bliver det lidt rodet rundt om grænsefladen.

Data, der går ind under abonnementstjenesten, ligger i de fleste tilfælde adskilt fra øvrige data, og det er ikke helt logisk at finde butikken til apps og urskiver.
Udover grafer tilbydes der heller ingen dybere analyse af de indsamlede data. Daily Readiness Score skal hjælpe en del med at gøre dine data forståelige og hjælpsomme. Men vi oplever det i stedet som et ret sløvt værktøj til at se, hvor restitueret du egentlig er.

Billede fra test af pulsur Fitbit Sense - fronten med urskive

Vi har som regel ikke har noget problem med GPS-modtagelsen, men pulsmåleren virker ret søvnig. Til hverdag arter den sig, som den skal. Men under træning føles det, som om den hele tiden ligger et par minutter efter virkeligheden. Testmetode: Vi løb op ad en rigtig stejl bakke, og pulsmåleren viste først en forhøjet puls 100 meter efter, at vi har passeret toppen.

Konklusion på test af pulsur Fitbit Sense

Pulsuret vil rigtig meget, og det føles som et mere let håndterbart valg sammenlignet med den noget overbelastede Charge 5, som har lignende funktioner i form af et aktivitetsbånd.

Men vi ville gerne have set en friskere pulsmåler og betydeligt flere praktiske anvendelsesområder for alle indsamlede data.

Vækkeuretsmidigt formatmange datapunkter
Langsom pulsmålerrodet appdårlig sammenfatning af indsamlede data

36. Suunto 9

Multisportsur, der mærker tidens tand

GPS: Ja Skærmopløsning: 320 x 300 pixels, Mål (B × H × D): 50 x 50 x 19 mm Vægt: 81 g Vandtæt/Dybde: 10 ATM Trådløs teknologi: Bluetooth Batteritid (hvile): Op til 14 dage Batteritid (GPS): Op til 25 timer Højdemåler (barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk læsning ved håndleddet og vis Bluetooth Smart-pulsbælte

Suunto 9

Suunto 9 er et lige dele kompetent multisportsur og halvt opdaterede gamle levninger. Udseendemæssigt og i forhold til mange af funktionerne er den meget lig Suunto Spartan, men nu er den omdøbt til Suunto 9 for at placere den i topsegmentet blandt Suuntos ure. Hvad angår det ydre, er det udskiftelige remme og mindre kosmetiske forandringer, som adskiller de to ure fra hinanden. Ellers er de forvirrende ens.

Nu med apps

Mens Suunto 9 har et par år på bagen og også fået selskab af sin lidt mere moderne søskende Suunto 9 Peak, hænger den stadig med softwaremæssigt i det, Suunto gør. Ud over softwareopdateringer blev der generelt introduceret enklere apps i 2022 under navnet Suuntoplus. Virksomheden var engang først med apps i pulsure, men fjernede funktionen for nu igen at have tilføjet dem.

Ud over softwareopdateringer skal vi også sige, at skærmen er urets svage punkt. Mens du har både touchscreen og knapper at styre med, er selve skærmen lidt for enkel og føles lidt billig. Lidt trist, fordi resten af uret føles meget velbygget.

Stabilt, men besværligt

Når det handler om såvel træning som daglig aktivitet, klarer Suunto 9 sig ret godt. Det har ikke så mange analysefunktioner som landsmanden Polar og ikke lige så mange funktioner i almindelighed som Garmin. Men samtidig gør Suunto et rigtig godt stykke arbejde med såvel pulsmåler som GPS-modtagelse. Med færre funktioner og en enklere skærm får du samtidig en rigtig god batteritid.

Samtidig fungerer grænsefladen i uret lidt på sin egen måde, som ikke altid føles helt logisk, hvis du kommer fra en anden platform. At du kan navigere med både knapper og pegeskærm hjælper en del, og efter et par dage har du alligevel fået styr på, hvor alle funktioner ligger.

Som træningsur, især til multisport, er Suunto 9 lidt billigere og lidt enklere end mange af konkurrenterne. Det er absolut ikke dårligt og har vist sig at være meget sejlivet i mange henseender, men samtidig føles det noget enkelt i forhold til konkurrenternes modstykker.

God byggekvalitetGPS-modtagelseGod batteritid
Ret trist skærmforholdsvis få funktioner

37. Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Lige så mange skridt frem som tilbage

GPS: Ja Skærmopløsning: 208 x 208 pixel, 1,04 tommer Mål (B × H × D): 45,5 x 45,5 x 11 mm (46 mm), 41,9 x 45,7 x 12,7 mm (42 mm) Vægt: 52 g (46 mm) 46,5 g (42 mm) Vandtæt/dybde: Ja/50 m Batteritid: 26–29 timer Trådløs teknik: Bluetooth (4G LTE-version fås også) Højdemåler (Barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk læsning ved håndleddet

Samsung Galaxy Watch 4 Classic 46mm Bluetooth

Samsung Galaxy Watch 4 Classic er det lidt dyrere og mere luksuriøse af Samsungs to nye smart watches. På ydersiden er der ikke sket så meget, men på indersiden er alt nyt – på både godt og ondt.

Classic-varianterne af Samsungs smart watches har mere eller mindre fulgt samme designmønster siden starten.
Den populære funktion, hvor du kan dreje urskiven rundt for at scrolle i menuer, er nu tilbage i Classic versionen. Og det er faktisk den største forskel mellem Samsungs to varianter af Watch 4.

Billede fra test af pulsur Samsung Galaxy Watch 4 Classic - displayet viser data fra en løbetur

Tilbage til Google

Ved daglig brug lægger du næppe mærke til den største nyhed, nemlig at uret nu kører Google Wear OS 4. Næsten alle Samsungs smart watches har tidligere kørt deres eget Tizen-system, men nu har de været med til at udvikle den seneste version af Googles forsømte ursystem.

  • For Google er det perfekt, eftersom Wear OS nu føles lige så moderne, som Samsungs ure har gjort længe.
  • For Samsung er det nærmere et markant skridt tilbage – i hvert fald i første omgang.

For ud over en langsigtet strategi med ikke at skulle vedligeholde sit eget operativsystem har Samsungs ure ikke fået et hav af nye funktioner i forbindelse med udskiftningen.

I stedet lander vi med et til tider langsomt system. Systemet mister pusten og bliver langsomt – trist nok. Det oplever vi både umiddelbart efter genstart, og når batteriniveauet bliver lavt.

Netop batteriniveauet falder foruroligende hurtigt, og det giver os cirka et døgns brug, inden det er tid til at lade op. Tidligere Samsung-ure havde som regel ingen problemer med at gå mindst to-tre dage, før de skulle lades op.

Billede fra test af pulsur Samsung Galaxy Watch 4 Classic - displayet viser urskiven

Mest for Samsung-ejere

Med udskiftningen af systemet er iPhone-understøttelsen fjernet fra ligningen. Men selvom du kører en hvilken som helst Android-telefon, så indebærer det en ret langsom proces at komme i gang.

Der kræves intet mindre end elleve logins (!) på din Samsung-konto, før Samsungs ur- og sundhedsapps er tilfredse. Og så mærker du også hurtigt, at en stor del af de sundhedsfunktioner er slået fra, hvis du ikke har en Samsung-telefon. Den indsigt efterlader en bitter eftersmag gennem hele systemet.
Har du en Samsung-telefon, er derimod både indlogning og funktioner i top.

Billede fra test af pulsur Samsung Galaxy Watch 4 Classic - bagsiden med pulssensor

Vi kan ikke klage over de funktioner, der er tilgængelige for alle brugere. Apps kan hentes (Spotify blandt andet), notifikationerne er rimeligt avancerede, og alle de ønskede trænings- og sundhedsfunktioner findes.

Som noget nyt for alle brugere kan uret også måle din kropssammensætning, ligesom smarte personvægte ofte gør. Lad uret analysere et stykke tid, og derefter får du en rimelig korrekt værdi for fedtmængden i din krop.

Konklusion på test af pulsur Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Uanset om du kører 4G eller Bluetooth-versionen, så er det et meget kompetent smart watch med gode sundheds- og træningsfunktioner.

Samtidig er det lidt af et førstegenerationsprodukt, der kun kan blive bedre med tiden. Det gælder dog ikke batteritiden, som er et tydeligt skridt bagud i forhold til Samsungs tidligere ure.

Sjov måling af kropssammensætningrimelig prisbilligmange funktionergod til prisen
Ret dårlig batteritidmeget låst til Samsungbesværligt at komme i gang

38. Samsung Galaxy Watch 4

Det sobre alternativ

GPS: Ja Skærmopløsning: 208 x 208 pixel, 1,04 tommer Mål (B × H × D): 45,5 x 45,5 x 11 mm (46 mm), 41,9 x 45,7 x 12,7 mm (42 mm) Vægt: 52 g (46 mm) 46,5 g (42 mm) Vandtæt/Dybde: Ja/50 m Batteritid: 26-29 timer Trådløs teknologi: Bluetooth (4G LTE-version fås også) Højdemåler (Barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk læsning ved håndleddet

Samsung Galaxy Watch 4 40mm Bluetooth

Samsung Galaxy Watch 4 er "budgetvarianten" af Samsungs seneste Wear OS-ure. Prisforskellen mellem Watch 4 og Watch 4 Classic er dog nærmes ikke-eksisterende. Den mindre pris sker på bekostning af den drejelige urkapsel, men omvendt får du et lidt mere hårdført skærmglas.
Det gør Samsung Galaxy Watch 4 til det oplagte valg blandt Samsungs nye ure.

Billede fra test af pulsur Samsung Galaxy Watch 4 - fronten

Måler kroppens fedtprocent

Samsung Galaxy Watch 4 satser, præcis som sædvanlig, hårdt på sundhed og træning. Samsung Health er desværre halvdårlig til at dele dine data med eksterne tjenester, men sammen med uret holder den styr på skridt, puls, iltning i blodet, søvn og meget mere.

En spændende funktion er, at den kan måle kropssammensætningen. På samme måde som en badevægt med kropsanalyse så måler uret, hvor stor en del af din kropsvægt, der består af blandt andet fedt – og det fungerer faktisk rigtig godt.

Hvis du har en Samsung-telefon, får du yderligere en masse funktioner, blandt andet blodtryk. Andre Android-telefoner bliver desværre snydt for ekstrafunktionerne, og iPhones kan slet ikke tilsluttes denne gang.
Andre android telefoner end Samsungs skal desuden igennem en tåbelig lang process for installation og tilslutning til uret. Vi tæller blandt andet 11 (ja ... elleve!) indlogninger på Samsung-kontoen, inden vi er i gang.

Billede fra test af pulsur Samsung Galaxy Watch 4 - bagsiden

Ud over sundhedsfunktioner er træningsdelen også nogenlunde godt udbygget. Og bortset fra batteritiden lader det til, at de funktioner, som de fleste har brug for er til stede.

Det bliver nok godt til sidst

Ligesom Classic-modellen er det Wear OS 4, der gælder her. Den seneste version af Googles system til smartwatches, og en tiltrængt opdatering af systemet. Ud over at være alene om den version omkring et halvt år, ser Samsung dog ikke ud til at vinde så meget på det.

Tizen-systemet, de har kørt på tidligere, var meget veludviklet, havde avanceret notifikationshåndtering og massevis af funktioner samt en rigtig god app-butik. Det er nogenlunde det samme her, men nu slås urene med typisk et døgns batteritid. Det er en tredjedel af, hvad Tizen-urene kunne, og de opladede desuden rigtig hurtigt.

Samsung Galaxy Watch 4 bliver på sin side ramt af en hel del lagging og træghed, især lige ved opstart – men også når batteriniveauet er lavt.

Billede fra test af pulsur Samsung Galaxy Watch 4 - fronten med flere apps

Samtidig er det hos Wear OS 4, at al udvikling logisk vil ligge. Det betyder, at det er helt uden fordel at købe et andet ældre Wear OS-ur. I øjeblikket ser det mørkt ud for opdateringer til dem, så i skrivende stund er Samsungs ure det eneste fremtidssikre valg.

Konklusion på test af pulsur Samsung Galaxy Watch 4

Vi oplever er et godt træningsur, en god sundhedsven og et godt smartwatch. Ulempen er mest, at det føles som et tydeligt skridt tilbage, først og fremmest med batteritiden – sammenlignet med tidligere modeller fra Samsung.

Samtidig er det det sædvanlige Watch 4, du bør vælge i forhold til prisen.

Mange sundhedsfunktioneravancerede funktionersjov måling af kropssammensætning
Besværligt at komme i gang med ikke-Samsung-telefonertrist batteritidmange funktioner går tabt uden en Samsung-telefon

39. Xiaomi Mi Watch

Billigt pulsur med enorm bredde men uden dybde

GPS: Ja Skærmopløsning: 454 x 454 pixel, 1,39 tommer Mål (BxHxD): 45,9x53,3x11,8 mm Vægt: 32 g Vandtæt/dybde: Ja/5 ATM Batteritid: Op til 50 timer med GPS Trådløs teknologi: Bluetooth Batteritid (hvile): op til 16 dage Højdemåler (barometrisk): Nej Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet

Xiaomi Mi Watch

Xiaomi Mi Watch, også kendt som Mi Watch Sport, afhængigt af hvilken del af den tilhørende app du spørger, er et rigtig billigt pulsur. Ved første øjekast har det alt det som pulsure til den femdobbelte pris kan prale af. Men når vi begynder at grave lidt, mærker vi hurtigt, at meget kun er for syns skyld.

Tom app

Vi venter lidt med uret og begynder med den tilhørende app. Den fås til både Android og iOS. I første omgang lykkes det kun for os at parre den med Android. Det er først efter vi har startet det hele op via Android og nulstillet uret, at den overhovedet vil kendes ved vores iPhone.

Close-up billede af Xiaomi Mi Watch

Selve appen burde være Mi fit, Xiaomis veletablerede sundhedsapp til deres aktivitetsarmbånd. Appen har en rimelig understøttelse af deling af aktiviteter og data, samt en halvsløj understøttelse af venner. Ellers kan vi jo køre Xiaomi-ejede Amazfits app, der har rigtig gode delingsfunktioner ... Men nej. De apps var åbenbart for gode, så vi skal i stedet benytte Xiaomi Wear, der kun fungerer sammen med firmaet egne ure, tvinger os til at bruge en grim avatar, der ikke kan ændres, mangler vennefunktioner og mangler delingsfunktioner, med undtagelse af deling af et billede af træningsdata via Facebook… Ugennemtænkt så det står efter.

De indsamlede data er enkeltvis helt okay. Søvn og skridt klarer den glimrende. Puls, stress og den noget udefinerede "Energy" lader til at hoppe lidt op og ned. Beregningen af VO2Max viser så gode tal, at vi er lige ved at melde os til landsholdet. Ingen af de indsamlede dataværdier anvendes efterfølgende til at hjælpe eller guide dig i din træning.

Billede af workout skærmen på Xiaomi Mi Watch

Bredt og tyndt

Selve uret er en ret enkel og ligetil sag med rigtig god batteritid. Pegeskærmen og de to knapper giver en enkel navigation, der for det meste virker logisk. Du får også grundlæggende beskeder fra telefonen og en hel del widgets til at tjekke vejret, styre kameraet med mere.

Uret låser ret hurtigt GPS-signalet, det tager i værste fald et lille minut. Målingen holder sig også nogenlunde på kortere distancer. Efter cirka fem kilometer begynder den derimod at blive træt og sakker løbende bagud i registreret distance sammenlignet med vores referenceure.

Appoversigt på Xiaomi Mi Watch

Uret har omtrent hundrede træningstilstande, men det er egentlig kun løb, der giver en form for valgmulighed. De fleste tilstande er enten kopier af en anden eller bare et oppustet stopur.

Hvis du vil have et rigtig billigt pulsur for at prøve konceptet af, så kan Xiaomi Mi Watch være et interessant valg. Vi vil dog i så fald anbefale den noget billigere Lite-version fra samme firma. Så snart du har fundet ud af, hvad det går ud på, så vil du nok opgradere til noget mere alsidigt.

God batteritidprisenfin skærm
Kedelig appsimple træningstilstandelåst system

40. Samsung Galaxy Watch Active

Behagelig træningskammerat med usikker batteritid

GPS: Ja Skærmopløsning: 360x360 pixel Mål (BxHxD): 39,5x39,5x10,5 mm Vægt: 25 g Vandtæt/dybde: Ja/5ATM Batteritid: op til 2 dage Trådløs teknologi: Bluetooth Batteritid (hvile): op til 7 dage Højdemåler (barometrisk): Nej, kun højde fra GPS-date Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet

Samsung Galaxy Watch Active

Samsung Galaxy Watch Active er både efterfølger til firmaets topmodel Galaxy Watch, der blev lanceret sidste år, og en billigere søstermodel til den samme. Når man sammenligner, er det i første række en betydeligt mindre og lettere model med samme hardware, men omtrent den halve batteritid.

Lille og pænt smart-ur

Samsung Galaxy Watch Active er et lille og meget praktisk ud med masser af indbyggede trænings- og helbredsfunktioner. Den har indbygget GPS, måler din puls på håndleddet (kun) og holder styr på alt fra skridt til søvn i løbet af dagen.

Uret drives med Samsungs eget Tizen-system, som på alle måder er et komplet system til smart-ure. Det gør blandt andet at du kan downloade Spotify direkt til uret, men også at der er mange andre apper til en række formål.

Selve uret er faktisk et af de lettere at navigere rundt i på markedet. Det meste klares fra pegeskærmen eller en af urets to knapper, og vi føler os sjældent forvirrede over, hvordan vi skal gøre noget eller hvor vi finder en bestemt funktion. Selvfølgelig synkroniserer den konstant med din telefon, både til avanceret beskedhåndtering og for at uploade dine helbredsdata til Samsungs træningstjeneste. Det er for det meste også nemt klaret at dele træningsdata, noget ikke alle smart-ure er så gode til.

Uret er desuden rigtig hurtigt at bruge. Bevægelsen "løft håndleddet for at vække urets skærm" er imidlertid lige så upålidelig som hos alle andre producenter.

Varierende batteritid

Træning og helbred er i fokus her, og det fremgår også af navnet. For det meste betyder det rigtig gode alternativer til træning med relativt store muligheder for at redigere, hvad der vises. Der er mange træningsformer at vælge imellem til både indendørs og udendørs brug. Det eneste underlige er, at der mangler en standardtilstand til styrketræning. I stedet er der en lille liste over enkelte øvelser, hvilket ikke er så praktisk at håndtere.

Uret oplades trådløst, enten via soklen eller en telefon i Galaxy S10-serien. Derimod ikke med almindelige trådløse opladere til telefoner, egentlig tosset.

Batteritiden når du ikke træner holder uden problemer i to dage med alle beskedfunktioner slået til. Bruger du apper eller træner, varierer den derimod kraftigt. Den ene dag tager en halv times cykeltur med GPS slået til ti procent af batteriet, andre dage det halve ... selvom strækningen er den samme. Derfor føler du sjældent, at du rigtig kan stole på uret, og du har hele tiden ladekablet med.

Den varierende batteritid er det stort problem for Samsung Galaxy Watch Active. For bortset fra det er det et yderst behageligt bekendtskab, som uden tvivl hører til blandt de bedste smart-ure, du kan købe i dag.

God brugerflademange funktionerbredt appudvalg
Inkonsekvent batteritidvisse manglende træningsformer

41. Wahoo Elemnt Rival

Lang vej til målet

GPS: Ja Skærmopløsning: 240x240 pixel, 1,2 tomme Mål (BxHxD): 46,5x46,5x15,3 mm Vægt: 54 g Vandtæt/dybde: 50m Trådløs teknologi: Bluetooth Smart, ANT+ Batteritid (GPS): 24 timer Batteritid (hvile): 14 dage Højdemåler (barometrisk): Ja Kompas: Nej Vibrationsalarm: Nej Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet og med eksternt pulsbælte

Wahoo Elemnt Rival

Wahoo har for vane at vende tingene på hovedet i de segmenter, de går ind i. Deres pulsbånd ændrede spillereglerne. Producentens cykelcomputere og trainers har for det meste været rigtig skarpe og så videre.

Wahoo Elemnt Rival er firmaets første pulsur og dermed særdeles interessant. Desværre falder de på deres egen strategi og på modningsgraden.

Ingen platform

Det smarte ved Wahoo har lige fra begyndelsen været, at de er gode til at lege med alle de andre. De har haft en app med indstillinger og basisfunktioner til at gemme data, men tanken har hele tiden været, at dirigere dataene videre til den tjeneste, du bruger.

Wahoo Elmnt Rival på armen under en kold motionstur på en sneklædt vinterdag

Det er lidt det samme med Rival. Appen gemmer dine træningspas og håndterer indstillinger. Appen gemmer derimod ikke skridttællerdata i mere end en uge, ingen puls uden for træningerne, ingen søvndata og så videre.

Det samme er også tilfældet med softwaren i selve uret. Der er fuldt fokus på træningspas. Selvom sensorerne er der, så får du ikke meget mere end dagens antal skridt og den aktuelle puls ud af dem uden for træningerne.

Der er grundlæggende understøttelse af telefonbeskeder, selvom den tilsyneladende overser halvdelen.
Widgets understøttes også, men der er næsten ingen af slagsen at vise.

I bund og grund drejer det hele sig om dine træningspas og den træning, du lige har afsluttet. Det gør desværre navigeringen med urets fem knapper utrolig rodet og forvirrende i en grad, som de nemt havde kunne undgå.

Wahoo Elmnt Rival med lys i displayet

Samtidig har du uventet få funktioner til netop træningerne. Muligheden for automatisk at registrere skift mellem discipliner i duatlon/triatlon er ret sjov. Men der mangler analyse, restitutionsguide, puls/kadencealarmer og andre ting, der er standard i dag.
Uden for træningen mangler der også en del funktioner, heraf noget så grundlæggende som en alarm.

God hardware

En del kan løses med opdateringer, og det vil sandsynligvis også ske med tiden. Men med tanke på prisen, virker softwaren ret sløj og lidt ufærdig. Luksusfunktioner som kort, musik eller betaling findes ikke.

Det er ærgerligt, for hardwaren er der ikke noget i vejen med. Uret føles og ligner noget fra Garmins eksklusive Fenix-serie. Uret har også et tilsvarende kvalitetsindtryk.
Når vi først er i gang med træningen, får vi en rigtig god nøjagtighed med både den indbyggede pulsmåler og GPS-optagelsen.
Batteritiden er måske ikke på niveau med urene fra Coros, men den er god nok til at holde til både flere længere træningspas og imellem passene som et almindeligt armbåndsur.

Wahoo Elmnat Rival close up på display

I dag er Wahoo Elemnt Rival dog et forholdsvis enkelt ur i en eksklusiv indpakning. Du kan væsentlig flere funktioner til en lavere pris og samtidig få en langt mere moden platform omkring uret. Selvom du ikke kan se fordelen ved disse ekstrafunktioner, indeholder de også flere træningsrelaterede funktioner og små detaljer. Der Rival kan sikkert nå hen med tiden, men indtil videre kan det for lidt i forhold til prisen.

Velbyggetgode triatlonfunktionergod puls- og GPS-måling
Få træningsfunktionermangler også grundlæggende funktionerskrabet mobilapp

42. Fitbit Versa Lite

Smart ur uden GPS

GPS: Nej (tilsluttes via telefonen) Skærmopløsning: 300 x 300 pixel Mål (BxHxD): 39,35x39,5x11,24 mm Vægt: 38 g Vandtæt/dybde: Ja/50m Trådløs teknologi: Bluetooth Batteritid (hvile): op til 4 dage Højdemåler (barometrisk): Nej, kun højde fra GPS-date Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet

Fitbit Versa Lite

Fitbit Versa Lite er et lidt billigere smartwatch med primært fokus på træning. Som navnet antyder er det en slanket udgave af Fitbit Versa. Kort fortalt må du undvære højdemåler, musikafspilning og funktioner til at måle svømning.

Dårlig Bluetooth giver knas med GPS

Det noget egenrådige design på Versa Lite er en ting, du enten kommer til at elske eller hade. vi kan i hvert fald lide de farver, som ur og rem kommer i. Det sidder bekvemt på armen, og batteriet holder i cirka en halv uge, inden det skal lades op. Hverken fænomenalt eller ringe, men simpelthen en helt normal batteritid.

Fitbit Versa Lite har ikke GPS indbygget i uret, og du kan i stedet anvende din telefons GPS-chip til løbeture og lignende. Det medfører selvfølgelig, at du skal have telefonen med under træningen, hvilket bliver en ekstra ting at slæbe på.

Mens telefonen ikke har nogen større problemer med at måle en nøjagtig GPS-rute med en af de utallige træningsapper på markedet, er det desværre mindre godt med Versa Lite. Opkoblingen er virkelig ustabil, uanset hvilken telefon vi tester med. Man mærker det ikke så tit i almindelig urtilstand, men under en købetur kan opkoblingen spontant dø, og så "glemmer" uret at registrere hele eller dele af den tilbagelagte strækning under radiotavsheden. Virkelig dårligt, og noget som får dig til at vælge Runkeeper eller en lignende app på telefonen i stedet for uret.

Smart og komplet

Det er synd, for derudover er uret rigtig smart. Data for puls, skridt og søvn indsamles rigtig nøjagtigt, og Fitbits app har længe været en af de bedste til at visualisere dine data på en pæn måde. Uret har også styr på dit stressniveau og tilbyder åndedrætsøvelser til at berolige dig.

Til træning er der et tilfredsstillende antal træningstilstande til alt fra svømning og cykling til løb og styrketræning. De funktioner som ikke er afhængige af mobilens GPS-dækning fungerer rigtig godt, selvom vi gerne havde set flere indstillingsmuligheder for de respektive træningsformer.

Der er også en appbutik med masser af apper til alskens formål. Fitbit opkøbte for nogen tid siden smart-urproducenten Pebble, og meget af udvalget og brugerfladen lader til at være blevet overført direkte til Fitbit. Her finder du en del traditionelle smartwatch-apper til at styre smarte lamper og lignende ud over de mere træningsrelaterede apper. En ting som derimod helt mangler, er muligheden for at lagre og afspille musik med uret. Da det alligevel er tanken, at du skal have telefonen med ud, er det ikke noget større minus, men det virker alligevel underligt, når der ellers er så stort udvalg af apper.

Hvis du vil have et aktivitetsarmbånd med ekstra af det hele, så er Fitbit Versa en rigtig interessant mulighed. Er det derimod et rigtigt træningsur til dine løbeture, du skal bruge, bør du derimod se til en anden side.

Godt appudvalgNøjagtig måling af skridt, puls og søvnOverskuelig og brugervenlig app
Lidt tam batteritidUpålidelig løsning til GPS-måling af træning

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

43. Garmin Enduro

Holder nærmest uendeligt, hvis du kan finde dig i lagging

GPS: Ja Skærmopløsning: 280 x 280 pixel, 1,4 tommer Mål (BxHxD): 51x51x14,9 mm Vægt: 71 g Vandtæt/dybde: Ja/10 ATM Batteritid: Op til 80 timer med GPS (95 dage i ekspeditionstilstand, 300 timer i lavfrekvent tilstand) Trådløs teknologi: Bluetooth, ANT+ Batteritid (hvile): Op til 65 dage Højdemåler (barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet

Garmin Enduro

Firmaet Coros har nogle ure med "jeg har glemt hvor jeg lagde opladeren"-lang batteritid. "Det kan jo ikke være rigtigt" har Garmin tilsyneladende tænkt, hvorefter de lavede Garmin Enduro næsten udelukkende for at få en latterlig lang batteritid. Den del fungerer glimrende, hvis du vil have et ur, der reelt kan holde til et ultramaraton eller logning af en solid vandring. Men det har sin pris.

Close-up af Garmin Enduro's løbeskærm i træningscenter

Fenix 6 på langfart

Hvad er der så tale om? I det store hele; et rigtig stort multisportsur med samme slags solceller indbygget som i Garmins Solar-ure. Hele huset er faktisk mere eller mindre et Fenix 6X Pro Solar. En række batterikrævende funktioner, som musik og kort, er fjernet, og så har Garmin skruet lidt på knapperne indvendigt med både hard- og software.

Resultatet er 50-65 dage (afhængigt af solmængde) som smart-ur koblet til din telefon, 70-80 timer almindelig GPS-tid eller 200-300 timer med GPS på en nogenlunde sparetilstand. For sjovs skyld sætter de trumf på med en ekspeditionstilstand, der kan tøffe derudaf i 65-95 dage. Hvad skal man alligevel også med en oplader?

Garmin Enduro på naturtur i skoven

Altså et kæmpestort ur og en latterligt lang batteritid. Selvom vi godt forstår de batteribesparende egenskaber, havde vi stadig gerne set, at kort indgik i pakken. Men vi kan godt forstå, hvorfor de er fjernet, når vi tester ydeevnen.

Træg som sirup

Ud over musik og kort, så mister du også animationer til styrketræning og de mere avancerede golf-funktioner i forhold til de stærkere Fenix-ure. Ellers har du adgang til det hele i form af daglig aktivitetsmåling, træningstilstande og multisport.

Garmin Enduro's forskellige træningstyper

Men vi hælder nok til, at Garmin har skruet lidt for meget på hard- og softwaren. Cirka halvdelen af gangene vi trykker på en knap, går der nemlig et til to sekunder, inden der sker noget. I mange tilfælde generer det ikke så meget, men at skulle vente på reaktion under intervaltræning eller for at indtaste vægt og repetitioner under styrketræning efterlader en utroligt bitter eftersmag. Prisen, som vi betaler for nærmest uendelig batteritid er simpelthen et ur, der ikke bryder sig om at blive rørt ved, og det er super ærgerligt.

Start træningen, og lad være med at røre ved uret, før træningen er slut (uanset om det er efter en halv time eller tre dage), og så bliver du fint tilfreds. Har du ikke helt så ekstreme behov for batteritid som Garmin Enduro tilbyder, får du meget mere ud af et Fenix-ur til omtrent samme pris – og uden lagging.

Ekstremt lang batteritidmeget funktionsrig
Vildt sløvkunne godt have haft kort indbygget

44. Samsung Galaxy Watch Active 2

Indbydende som ur, men ikke til træning

GPS: Ja Skærmopløsning: 360 x 360 pixel, 1,2/1,35 tommer (40/44 mm) Mål (BxHxD): 40 x 40 x 10,9 mm (40 mm), 44 x 44 x 10,9 mm (44 mm) Vægt: 37/44 g (40/44 mm) Vandtæt/dybde: Ja/5ATM Trådløs teknologi: Bluetooth, LTE (visse modeller) Batteritid (hvile): 24-60 timer Højdemåler (barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet

Samsung Galaxy Watch Active 2 40mm Bluetooth Aluminium

Samsungs lancering af Galaxy Watch Active 2 blot et halvt år efter forgængeren virker som om, at nogen i virksomheden ikke har tænkt sig om. Selvom forskellene er ret små mellem de to, er Watch Active 2 trods alt det bedste ur – men den har stadig et stykke tilbage til målet.

Flot med smuk skærm

Modellen vi har testet, er 40-millimetersudgaven, som er den lille variant. Samme ur fås også med en diameter på 44 millimeter, som har lidt større skærm og et lidt større batteri.

Bortset fra armbåndet, der føles virkelig billigt, er det et rigtig pænt og diskret ur. Skærmen kan være tændt i en forenklet tilstand hele tiden, så du altid kan se tiden. Når skærmen er tændt, er den rigtig smuk, og Samsung har udviklet en grænseflade, der virkelig drager nytte af de flotte farver, som Amoled-skærmen giver. Den fungerer også rimelig godt i direkte sollys.

Rundt om skærmen sidder der en touchsensor, som bruges til betjening ud over pegeskærmen. For nogle generationer siden havde Samsungs ur et fysisk hjul til navigering rundt om skærmen, og dette er et halvt skridt tilbage til den tid. Efter en vis indlæringskurve fungerer det rigtig godt.

Skæv træning

Uret passer til de fleste Android-telefoner, selvom der er flest funktioner og bedst integration med Samsungs modeller. iPhone fungerer den også med, men så er udvalget af funktioner ret begrænset.

Som smartwatch er den rigtig kompetent med mange gode apper og smarte beskeder. Vi savner imidlertid en god kort-app og en ordentlig stemmeassistent (den indbyggede Bixby gør ingen nytte).

Som træningsur er det derimod ikke særlig bevendt – nøjagtig som forgængeren. Den lille model, vi tester, har lidt kortere batteritid end den store, naturligvis. Derimod varierer batteritiden kraftigt på den på nogenlunde identiske dage. Den klarer alt mellem en halv dag op til halvanden. En cykel- eller løbetur kan trække alt fra en brøkdel af batteriet til overhalvdelen, selvom strækningen er den samme.

Efter træningen kan vi konstatere, at GPS-målingen er liige lovlig entusiastisk. En løberute på fem kilometer bliver ofte op til en halv kilometer længere med uret, og cykelture ligger i samme størrelsesorden. Skridttælleren ligger også et stykke over andre målere – mere end det er muligt at forklare med variationer i producentens algoritmer.

EKG skulle i øvrigt være en stor ting ved dette ur. Men i løbet af vores testperiode var det ikke en funktion, der blev aktiveret.

Samsung Galaxy Watch Active 2 er et flot og rigtig kompetent smartwatch. Til træning og aktivitetsmåling lader det derimod en del tilbage at ønske.

Sjov hjulbetjeningFlot designGode beskedfunktioner
GPS måler for langtFor mange skridt i skridttællingenUpålidelig batteritid

45. Garmin Venu

Flot skærm nedlægger smart sportsur

GPS: Ja Skærmopløsning: 390 x 390 pixel Mål (BxHxD): 43,2 x 43,2 x 12,4 mm Vægt: 46,3 g Vandtæt/dybde: Ja/5ATM Batteritid: 6 timer med GPS og musik Trådløs teknologi: Bluetooth Batteritid (hvile): op til 7 dage Højdemåler (barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet og med eksternt pulsbælte

Garmin Venu

Garmin Venu er et vovet forsøg på at bygge bro mellem smarte ure og traditionelle træningsure. Den lykkes med visse dele, men andre falder til jorden, og til syvende og sidst føles det mest af alt frustrerende. Det er samtidig stort set identiske med Vivoactive 4/4S, som undgår det største problem med skærmen.

Fuldt med funktioner til dagligdagen

Men lad os begynde med det positive. Venu (eller Vivoactive 4) er omtrent Garmins "træningsur til almindelige mennesker". Praktisk format, enkelt og diskret design, men samtidig fyldt med funktioner.

I dette tilfælde har det de fleste træningsformer, du kan ønske dig: skridttæller, søvnmåling, puls, stressmåling, åndedrætsøvelser, væskelog, log for menstruationscyklus, mobilbetaling, musikunderstøttelse med blandt andet Spotify og en del andet (pyh!).

Det der egentlig mangler, er multisportstilstande, svømning i åbent vand og restitutionstimeren, som de mere avancerede ure har. Sidstnævnte ville have været en fuldtræffer i dette tilfælde.

Blandt nyhederne finder vi blandet andet en rigtig god log for indtagelse af væske og indbyggede yogaprogrammer komplet med animationer på uret.

Skærmen ødelægger det

Når det gælder måling af alle de ting, som uret kan måle, fungerer det lige så godt som før på Garmins ure. Pulsen er nøjagtig, GPS bliver hurtigt fundet og så videre.

Men problemerne hober sig op med urets primære funktion, skærmen. Selvom Garmin er kommet langt med håndtering af pegeskærme (noget de har været konsekvent dårlige til i årenes løb), har de ikke altid logikken med. Eksempelvis styres start og omgange/sæt under aktivitet udelukkende med de to knapper, men en aktivitet kan kun afsluttes med knappen på pegeskærmen.

Selve skærmen er en superflot OLED-skærm med flotte farver og vild skarphed, men selvom Garmin har gjort meget for at udnytte den, virker grænsefladen imidlertid stadig meget sort-hvid i mange tilfælde.

Den store ulempe er netop OLET-teknikken i stedet for en transreflektiv LCD-skærm som på firmaets andre ure (dog med den fordel, at den altid er tændt og har mange dages batteritid). Du kan indstille den til altid at være tændt (det er den ikke, men for det meste), dog med den ulempe at du kun har knap to dages brug uden træning. Lige over et døgn med GPS under træning.

Indstiller du den i stedet til at slukke efter et stykke tid, er batteritiden på niveau med mange af Garmins andre ure. Så bliver problemet i stedet, at du ikke kan se beskeder, eller hvad klokken er. Det skyldes at den automatiske aktivering af skærmen for at sige det mildt er til grin.

Man kan tænde skærmen med en af knapperne, men den ene knap åbner træningsdelen med det samme, og den anden er tilbage-knap. Hvis du trykker på sidstnævnte, når du får en besked fra telefonen, lukker du således den besked, du ville se, men ikke fik lov til at se, fordi skærmen ikke ville tænde.

Det er simpelthen et studie i frustration. Og det er virkelig synd, fordi uret i øvrigt er rigtig godt. Men som Garmin Venu fungerer i øjeblikket, er det billigere og stort set identiske Garmin VivoActive 4 et langt bedre køb.

Masser af træningsfunktionerMasser af helbredsfunktionerMasser af ekstrafunktioner
Vælg mellem værdiløs skærm eller værdiløs batteritid

46. Suunto 7

God idé, der er landet mellem to verdener

GPS: Ja Skærmopløsning: 454 x 454 pixel, 1,39 tommer Mål (BxHxD): 50x50x15,3 mm Vægt: 70 g Vandtæt/dybde: Ja/50 m Batteritid: Op til 12 timer med GPS Trådløs teknologi: Bluetooth Batteritid (hvile): op til 2 dage Højdemåler (barometrisk): Ja Kompas: Ja Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet

Suunto 7

Suunto 7 er egentlig en god idé på papiret. Operativsystemet Android Wear, for nylig styrket med opkøbet af Fitbit, kombineret med Suuntos mangeårige ekspertise inden for sportsure og træning, burde i bund og grund være en kæmpe succeshistorie. I praksis, så er det derimod en anden historie.

Det er et rigtig fint ur på hardwaresiden, især den titaniumudgave, vi har fået ind til test. Materiale og armbånd er det eneste, der adskiller det fra det almindelige Suunto 7. Skærmen er fin og GPS-modtagelsen er i orden.

Den indbyggede pulsmåler er derimod ret sløv til at registrere forandringer både op og ned sammenlignet med tilsvarende modeller fra konkurrenterne. Nøjagtig som på andre ure med Android Wear, så skal du også være opmærksom på batteritiden, der i gennemsnit er en dag. Bruger du GPS, bliver den meget kortere, men bruger du det kun som ur til beskeder, kan den holde i to dage, men gennemsnittet er omkring en dag. Desværre virker det ikke som om, at processoren indeni er særlig moderne, for det går ofte ret langsomt.

Close-up af Suunto 7 med fokus på batteri og tid

Suunto under konstruktion

De seneste år har det virket som om, at Suunto er startet forfra ved hver større urlancering. Det er ekstra tydeligt her, da Suuntos del af softwaresiden består af deres egen træningsapp. Synkronserer du med en webtjeneste, hedder den derimod Sports tracker (som ejes af samme virksomhed). Den anden app har for nylig også fået understøttelse af søvnmåling, men en del mere avancerede analyse- eller restitutionsdata mangler.

Bortset fra den fysiske genvejsknap til Suuntos app lader det dog ikke til, at du går glip af noget ved eksempelvis at indlæse Strava i uret og kun køre den app i stedet.

Det virker som om, at Suunto har læsset visse dele over i Android Wear og Google Fit-appen, der er indbygget i uret. Desværre lader denne app meget tilbage at ønske, for den virker ikke til at være blevet opdateret, siden den blev lanceret for seks år siden.

Suunto 7 på løbeturen

Android Wear under konstruktion

Status på Google Fit virker stort set som for Android Wear. Udviklingen er groft sagt gået i stå de seneste år. Grænsefladen virker lidt forvirrende, og bortset fra træningsapps, er udvalget af apps ret skrabet. Googles opkøb af Fitbit er ikke rigtig slået igennem endnu, men det virker dog som om, at mange af disse funktioner, når de først kommer, konkurrerer direkte med Suuntos egen app. Wear OS byder dog på masser af urskiver at vælge imellem, hvis det er noget, du går op i.

Men det er i sidste ende Wear OS, det drejer sig om, og det leder os hen til det største problem med uret. Træk Suuntos' app ud af ligningen, så får du Wear OS-ur med stort set de samme specifikationer til to tredjedele eller halvdelen af prisen. Selvom Suuntos' træningsapp var ret god i begyndelsen, og er blevet bedre det seneste år, så er det stadig svært at få prisforskellen til at hænge sammen for Suunto 7. Og det bliver ikke bedre af, at Suunto 5 er en tusse billigere for de samme sportsfunktioner, og Suunto 9 i den billigste udgave giver betydelig flere sportsfunktioner til samme pris.

God byggekvalitetfint design
Wear OS virker underudvikletforholdsvis meget dyrusikker pulsmåler

47. Polar Ignite

Billigt ur med fænomenale ideer og ringe hardware

GPS: Ja Skærmopløsning: 204 x 204 pixel Mål (BxHxD): 43x43x8,5 mm Vægt: 35 g Vandtæt/dybde: Ja/5ATM Batteritid: 17 timer med GPS Trådløs teknologi: Bluetooth Batteritid (hvile): op til 5 dage Højdemåler (barometrisk): Nej, kun højdedata via GPS Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget optisk aflæsning ved håndleddet og eksternt pulsbælte

Polar Ignite

Polar Ignite er en nytænkning af det klassiske sportsfirma. Samtidig virker kombinationen af gammelt bras og en lav pris alt for bekendt.

Utroligt god analyse

Lad os begynde med det positive. Polar begyndte for længe siden med at lave pulsmålere, og det ses tydeligt i Ignite. Deres kunnen kombineret med en avanceret pulsmåler gør en stor forskel. Først bliver du bedst om at have uret på og sove med det et par dage, så det kan lære dine vaner at kende.

Derefter bliver du budt på en vildt avanceret søvnanalyse, der anvender flere parametre til at afgøre, hvordan du har sovet, og hvordan det antagelig vil påvirke din dag. Mindst ni gange ud af ti passer det rigtig godt med, hvordan vi i virkeligheden føler os.

Denne analyse kombineres derefter med din træning, som du optager med uret. Derefter får du anbefalinger af, hvilken slags træning du bør lave fremadrettet inddelt i kondition, styrke og bevægelighed. De anbefalede øvelser er tilpasset dig i stedet for de stive skabeloner, som andre ure ofte har. Vanvittig godt, brugervenligt og en ting, vi håber bliver standard for branchen med det samme.

Utrolig dårligt ur

Selve uret er lille og praktisk, men det medfølgende armbånd føles omtrent som at have et stykke pap om håndleddet. Batteritiden er i orden, og målingen af skridt og aktiviteter uden GPS er bestået. GPS-delen er derimod uventet dårlig. Næsten hver tur får en eller to afstikkere med på kortet, som vi slet ikke var i nærheden af. Slutværdien bliver nogenlunde korrekt, men målingen er det næppe.

Antallet af sportsgrene er ret godt. Men for at ændre noget i den, såsom rækkefølge eller hvad der vises på uret under træning, skal du ind på Polars hjemmeside, ændre det der og håbe, at ændringen kommer med i en af de kommende synkroniseringer (sker meget sporadisk). Det er helt ubegribeligt, hvorfor det ikke kan gøres på uret eller i appen.

Appen er på de anden side langt fra hjemmesiden i brugervenlighed og visning af oplysninger. Desuden sker det foruroligende ofte, at synkroniseringen mellem ur og app stopper med at fungere og kræver en genstart for at blive aktiveret igen. Når der først er oprettet forbindelse, kan den sende beskeder fra telefonen.

Du har ingen indflydelse på hvilke, så Android giver dig besked om alting. Vi er lige ved at tro, at vibratoren i uret går i stykker, når telefonen opdaterer en flok apper, og uret liverapporterer om det under hele forløbet.

Det mest irriterende er dog displayet. Det er ikke tændt hele tiden, men aktiveres når du løfter uret for at se på det ... nogle gange ... og altid efter tre sekunder ... undtagen når du ligger i sengen, og det synes det er tid til at lege lommelygte. Det samme gør sig gældende under træning, selvom vi vælger, at skærmen altid skal være tændt. Desuden er pegeskærmen rigtig dårlig og kræver altid flere fejninger eller tryk for at reagere.

Polar Ignite er definitivt på sporet af noget med sine avancerede analysefunktioner. Nu venter vi bare på at få det at se i et ur, der ikke er lige så frustrerende at bruge.

Enormt gode analysefunktionerfantastiske træningstipsgod pulsmåler
Ekstremt træg skærmtændingringe pegeskærmustabil synkroniseringbesværlige indstillinger

Mere om pulsure

Pulsure og GPS-ure er i løbet af de senere år blevet et stadig vigtigere hjælpemiddel for mange løbere, cyklister, svømmere og motionister. Uanset hvilket niveau du er på, så kan et godt pulsur med indbygget GPS hjælpe dig med at nå nye niveauer med træningen.

I dag findes der mange prisgunstige modeller med smarte funktioner, der gør træningen både sjovere og mere effektiv. Man kan sammenligne det med at have en personlig træner omkring håndleddet.

Multifunktion er fremtiden

Alle urene i testen fungerer godt som pulsmålere til træning med grundlæggende EKG-funktioner som pulsintervaller i forhold til makspuls. Disse værdier er baseret på vægt og længde, og måles med en optisk sensor mod håndleddet eller med brystrem med trådløs overføring til uret. De fleste ure i anmeldelsen har GPS og funktioner til at måle hastighed, distance og kalorier. Det er på funktionerne ud over det sædvanlige, at man opdager forskellene mellem modellerne. De mest avancerede træningsure i dag har en lang række funktioner til at hjælpe dig med træningen og kan give dig forslag til restitutionstider, analysere din løbedynamik eller dine svømmetag og hjælpe med intervaltræning eller advare dig, hvis din puls bliver for høj. De allermest avancerede modeller kan desuden aflæse din VO2-maks, din mælkesyretærskel og forudsige dine træningstider. Mulighed for at håndtere sms, samtaler, sociale medier og musikafspiller fra uret ved at parre den med telefonen er funktioner, som mange brugere i dag efterspørger.

Vigtigt at tænke over ved køb

Når man køber et træningsur, skal man først og fremmest overveje, hvilken slags træning man vi anvende det til, hvor meget man træner, og hvilke funktioner der er vigtigst. Et klart og tydeligt display gør det for eksempel meget lettere, når man er ude at løbe eller cykle, især om aftenen. Vi giver dig købsråd uanset dit niveau, lige fra nybegynder til elite.

Garmin Forerunner en vinder i det lange løb

Bedst i test når man lægger alle parametre sammen, bliver Garmin Forerunner 235 – et smart og brugervenligt løbeur med indbygget GPS og pulsmåler. Bedste lavprisvalg bliver Polar M400, et prisgunstigt pulsur, der er nemt at forstå og hjælper dig med din udvikling. Til triatleter anbefaler vi Garmin Forerunner 920 XT, det optimale ur til løb, cykling og svømning, både i åbent vand og i bassin.

Information om trådløs teknologi i pulsure

Pulsbæltet, som bæres om brystkassen, registrerer hjertemusklens elektriske aktivitet gennem huden. Via en trådløs sender i pulsbæltet sendes informationerne om hjerteaktiviteten videre til pulsuret. Der findes forskellige metoder til dette, og de almindeligste i dag er de digitale teknologier ANT+ og Bluetooth Smart. De gør det også muligt for dit pulsur at kommunikere med andre enheder, for eksempel pedalmonterede kraftmålere til cykler, fodsensorer, mobiltelefoner eller træningsmaskinen i motionscentret. Teknologierne er desværre ikke indbyrdes kompatible. Dette kan medføre alvorlige problemer, hvis man har investeret i meget tilbehør til sit pulsur og vil skifte til en model, der anvender en anden teknologi, da det gør tilbehøret ubrugeligt. Både Bluetooth Smart og ANT+ bruger ekstremt lidt strøm, og batteriet i et pulsbælte kan derfor holde i flere år. Fordelen ved disse digitale overførselsteknologier i forhold til traditionel, analog overførsel er, at pulsuret ikke kan blive forstyrret af andre enheder i nærheden.

Test af pulsure med GPS

Garmin er dominerende på markedet inden for pulsure med indbygget GPS. GPS-modtageren er indbygget i uret, men er meget lille, så størrelsen er ikke længere en forhindring. Derimod bruger modtageren temmelig meget batteri. Derfor skal du oplade pulsuret ret tit. Med disse ure kan du nemt aflæse hastighed og distance, men også plotte din rute med værktøjer som Garmin Connect, Suunto Movescount, Polar Flow, Strava, Endomondo eller Google Maps

Test af pulsure uden GPS

Pulsure med GPS bruger meget batteri, så hvis du ikke har brug for denne funktion, er vores råd at købt et uden GPS. Hvis du senere ombestemmer dig, har du mulighed for at måle hastighed og distance vha. en såkaldt fod-pod eller GPS-tilbehør. Tilbehøret vejer ikke meget og sættes fast i snørebåndene og opretter selv trådløs forbindelse til pulsuret.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os