Sneslynge(142)

Med en sneslynge kan du hurtigt få ryddet sne på fortovet og i indkørslen. Det er meget hurtigere og langt mindre hårdt end snerydning ved håndkraft. Har du et stort areal, du skal rydde sne på, eller er du vicevært med ansvar for snerydningen ved en ejendom, virksomhed eller skole, kan du ikke undvære en sneslynge, der hurtigt slynger sneen til side, så fortovet eller indkørslen igen er gangbar. Til hjemmebrug kan du købe en mindre elektrisk sneslynge. Skal du derimod bruge sneslyngen på større områder, har du brug for en kraftigere benzindrevet model. Ofte kan du få en kombi-model, så du også kan skifte sneslyngen ud med for eksempel en sneskraber og en fejemaskine. Det sparer plads i redskabsskuret. Populære mærker: McCulloch sneslynge, Texas sneslynge, Stiga sneslynge, AL-KO sneslynge.

...

Sneslynge

Når vinteren for alvor viser tænder dækker den hurtigt fortove og indkørsler med sne, og det er et tungt arbejde at skovle sneen væk. Men det er heller ikke nødvendigt, hvis man køber sig en sneslynge.

En sneslynge er en havemaskine, som fejer sneen ind i maskinen og via en buet sliske kaster sneen væk. Nogle modeller har en fast sliske, mens den på andre modeller kan indstilles, så man lettere kan styre, hvor de overskydende snemasser ender.

Som husejer har man pligt til at holde sit fortov rent og fri for sne, og man kan hurtigt komme til at bruge megen tid på arbejdet. Med en sneslynge går det hurtigere og lettere, og man kan måske oven i købet nå lige at hjælpe den gamle hr. Olsen i huset ved siden af, så han ikke skal ud kl. 6.00 om morgenen og kæmpe med den kolde og tunge sne.

Sneslynger i flere størrelser

Sneslynger fås i mange forskellige størrelser, og hver størrelse passer selvfølgelig til sin opgave.

En stor og kraftig sneslynge til montering på en traktor eller en havetraktor er beregnet til steder, hvor der for alvor skal flyttes noget sne i en fart. Det kan være en boligforening eller andelsboligforening, eller måske går beboerne på en villavej sammen om at købe en stor sneslynge i fællesskab.

En stor sneslynge bruges også af professionelle udbydere af ejendomsservice.

Mindre maskiner kan enten være én maskine i sig selv, eller sneslyngen kan være ét af de redskaber, der monteres på en kombinationsmaskine, som f.eks. også kan være fejemaskine, havefræser eller måske ladtransporter.

Det er vigtigt at vælge en sneslynge, som er kraftig nok til den mængde sne, du forventer at skulle flytte. Ellers bliver opgaven med maskinkraft næsten lige så overskuelig som at skovle sneen med håndkraft.

En billig sneslynge er altså ikke nødvendigvis den bedste løsning.

Filter1

Vis