Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Sådan skaber du et smart hjem - 13 gadgets der gør hverdagen lettere

AfPriceRunner Opdateret 7. marts 2019

Drømmen om det intelligente hjem kan blive til virkelighed allerede i dag. Her er 13 eksempler på produkter, der gør dit liv lidt lettere og meget smartere.

Det forbundne, smarte og intelligente hjem har længe været en drøm for mange. I lang tid har det dog været alt for dyrt, krævet specialviden eller simpelthen ikke fungeret godt nok. Men gennem de sidste år har det ændret sig og udviklingen taget fart. Så de smarte produkter er ikke længere så komplicerede og behøver ikke koste en bondegård.

13 produkter der gør dit hjem smartere og dit liv lidt mere behageligt

1. Robotstøvsuger – Roborock V2

En lille maskine, der holder gulvet rent – både til støvsugning og gulvvask(!). Støvsugeren laver selv et kort over huset ved hjælp af sine sensorer, og med mobilen kan du derefter indstille bestemte tidspunkter, starte rengøring af individuelle rum og meget mere.

2. Stemmeassistent i smart højttalere – Google Home

En stemmeassistent udgør en del af hjertet i det smarte hjem. Den kan svare på spørgsmål, bruges til tidtagning og meget mere. Den virkelige styrke kommer dog først til udtryk, når du forbinder højttaleren med de øvrige smarte enheder i hjemmet, så du med din stemme kan styre alt fra belysning til varme og dit TV.

3. Smart belysning – Hue

Philips Hue er en utrolig enkel og stabil måde at komme i gang med smart belysning i hjemmet. Når du har anskaffet dig et startkit, kan du begynde at udforske de mange muligheder, der er i forhold til at indrette med lys, og det er her, hvor Hue Play kommer ind i billedet. Stilrene og brugervenlige lamper, der let ændrer stemningen i hjemmet.

4. Indret med lys – Nanoleaf

Lys kan bruges til mere end bare at jage mørket væk. Nanoleaf er indbyrdes forbundne plader, som du monterer på væggen for at skabe din egen lysinstallation. Du kan styre dem med en stemmeassistent, via mobilen eller lade dem skifte lys i takt til musik.

5. Se hvem der ringer på – Ring Video Doorbell 2

Den moderne dørspion. En smart dørklokke lader dig se, hvem der ringer på døren, og du kan tale med dem uden at skulle åbne døren eller befinde dig på adressen. Alt klares via mobilen, så du behøver slet ikke at åbne døren for at finde ud af, hvem der står derude.

6. Intelligent røgalarm – Nest Protect

En smart røgalarm, der holder øje med røg og kulilteudledning, og giver dig besked, inden den store alarm går i gang. Den kan også fortælle dig, hvor i hjemmet den har registreret røg. Du får besked via selve røgalarmen, men kan også få det via en smart højttaler eller mobilen – og du kan selvfølgelig få besked, hvis du ikke er hjemme.

7. Hvordan bliver vejret? – Netatmo Weather station

Hvis du kan lide at tale om vejret, er det selvfølgelig sjovere også at have overblik over det. Men Netatmos vejrstation kan også fortælle dig, hvordan indeklimaet er og fortælle dig, om du bør lufte ud. Suppler med ekstra enheder indenfor og vindmålere og regnmålere for et komplet billede af klimaet i hjemmet – både indenfor og udenfor.

8. Sov smartere – Withings sleep

Selv dit helbred er noget, som den smarte teknologi kan bruges til. Withings Sleep (tidligere Nokia Sleep) placeres under din madras og holder øje med, hvordan du sover. Med et overblik over dine søvnvaner kan du lettere lave ændringer i din hverdag for at kunne sove bedre og på den måde få mere ud af livet.

9. Automatisk kaffe – Smarter SMC10

Når du har sovet, er det tid til morgenkaffen, og det har du selvfølgelig sat op til smart styring med din telefon. Enten har du skemalagt brygningen eller så vælger du at starte kaffemaskinen, før du står ud af sengen, så du kan starte dagen med en frisk kop kaffe.

10. Styr det varme vand – Ikettle

Er morgenkaffe ikke din kop te? Hvis te mere er noget for dig, kan det selvfølgelig også løses på en smart måde. Med en elkedel med wi-fi kan du styre det via mobilen, indstille nøjagtig den temperatur du vil have og på den måde have perfekt tevand lige til morgenmaden.

11. Smartere vægtstyring – Garmin Index

Dit helbred er som sagt vigtigt og netop vægt er et relevant fokus i den sammenhæng. Men i stedet for bare at se på nogle tal på et display, er det noget sjovere, hvis badevægten holder styr på det hele over en længere periode – i dette tilfælde via en app til telefonen. Udover din vægt får du også at vide, hvor meget af din vægt, der er fedt, muskler, knogler og vand.

12. Smart luftrensning – Dyson Pure hot+cool

Bliv kølet ned i årets varme måneder og få noget ekstra varme i de kolde. Gør det samtidig med, at du holder luften ren i lokalet – noget der er et plus i pollensæsonen. Du styrer selvfølgelig det hele via mobilen, så du kan få det så behageligt som muligt derhjemme.

13. Musik i hele huset – Sonos One

Google Home kan uden besvær afspille musik, men hvis du vil have den helt rette løsning til musik i alle værelser, så er Sonos det bedste valg. Sonos One leverer fantastisk lyd i kompakt format, fungerer med Alexa (og snart Google Assistent) og lader dig nemt styre musikken, uanset hvor i hjemmet den skal spille din musik.

Kommenter artiklen

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!

Log ind

Bliv gratis medlem