Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Singles Day 2019: 3 tips til din shopping

AfPriceRunner Opdateret 8. november 2019

Den 11.11 er det tid til Singles' Day - verdens største shoppingdag. Under Singles Day er der gode tilbud at finde, uanset om du er single eller ej. Her får du vores 3 tips til en vellykket tilbudsshopping.

I Danmark er Singles' Day et relativt nyt koncept. Selvom nogle butikker allerede markerede det kinesiske udsalg herhjemme i 2016, var det først i 2017, hvor dagen nåede bredt ud til de danske forbrugere. Og siden da er blevet større med flere butikker ombord.

Det er naturligvis fristende at scrolle gennem tilbud og købe tilbudsvarer, når de markedsføres som billigere end normalt. Men for ikke at risikere at sprænge dit budget eller lave nogle unødvendige impulskøb, er der tre vigtige spørgsmål, du bør stille dig selv, før du går i gang med shoppingen.

3 spørgsmål du bør stille dig selv inden Singles' Day

1. Hvad har jeg brug for?

Som sædvanligt er det let at lade sig rive med, når priserne får et nøk nedad og det regner med tilbud omkring dig. Netop derfor er det en god idé at sætte sig ned og overveje, hvilke produkter man egentlig har brug for, inden Singles’ Day skydes i gang. Måske er det et par vinterstøvler, der står øverst på listen? Eller er du måske løbet tør for den supergode, men også dyre natcreme?

Start med at skrive nogle stikord på din smartphone og notér de ting, du uden tvivl skal kigge efter under tilbudsræset. Så bliver det lettere at holde fokus og ikke spontant købe noget, bare fordi prisen er lavere end normalt.

Det, vi siger her, er blevet sagt så mange gange før, men det kan sagtens tåle en gentagelse: Hvis du køber noget, du ikke har brug for, bare fordi det er på tilbud, så har du ikke sparet nogen penge.

2. Er det nu et godt tilbud, jeg har fundet?

Når man hører om butikkernes mange tilbud og ser dagens gule udsalgsskilte, kan man nemt blive forblændet og hurtigt få lagt varer i kurven. Men er tilbuddet virkelig godt? Prøv at have is i maven. Brug prisgraferne på PriceRunner til at se, om prisen på den vare, du vil købe, nu også er god. Måske har varen tidligere været billigere? Eller er ofte på tilbud?

Her på PriceRunner analyserer vi hvert år priserne for de mest populære produkter hos de største webshops. Og sidste efterår så vi blandt andet, at prisen på hver 10. produkt blev hævet med godt 20% i perioden op til årets største udsalg Black Friday for blot at falde i pris igen om fredagen. Det er en måde at få besparelsen til at se større ud. Så hvis du kaster et blik på prisudviklingen for de produkter, du har noteret på din liste, kan du tydeligt se, hvordan prisen har ændret sig over tid.

Prøv ikke at føle dig stresset i forbindelse med din shopping. Er du i tvivl, om et tilbud virkelig er et tilbud, så er det måske bedre slet ikke at slå til? Eller vente til Black Week, hvor priserne presses endnu engang?

3. Kan jeg gøre nogle kup ved at handle fra udlandet?

Singles' Day er som sagt verdens største shoppingdag. Det betyder naturligvis også, at der er udsalg på mange flere hjemmesider end her i Danmark. Men husk at se dig for, inden du køber en helt masse ting og sager. Handler du inden for EU, kan du være ganske rolig – her er der ingen ekstra gebyrer.

Men køber du varer fra lande uden for EU som Kina eller USA, skal du være opmærksom på moms, importgebyr og told. For køber du for mere end 80 kroner før fragt, skal du nemlig lægge moms og et importgebyr på 160 kroner oveni varens pris. Shopper du for mere end 1.150 kroner før fragt, kan det være, at du skal betale told og andre afgifter. Det kan du altid beregne på SKAT's hjemmeside.

Det betyder altså, at der er en chance for, at tilbuddet ikke er ligeså godt som først antaget, ligesom selve leveringen naturligvis også kan tage længere tid. Det kan være værd at tænke over forud for dit køb.

Kommenter artiklen

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!

Log ind

Bliv gratis medlem