Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Find de rigtige solbriller til din ansigtsform – sådan ved du, hvilken trend der passer til dig

AfPriceRunnerOpdateret 25.02.2019

Efter en nærmest uendelig vinterdvale har solen nu meldt sin ankomst, og man husker med det samme, hvor lyst det kan blive om foråret. Hvis du også bliver irriteret over at få solen i øjnene, så er det på høje tid at grave solbrillerne frem fra skuffen. Hvis man ikke allerede har fundet sine yndlingsshades, giver vi tips om, hvilke solbriller der passer allerbedst til netop din ansigtsform, og afslører brillemoden 2019.

At bruge solbriller er ikke kun et spørgsmål om ikke at blive blændet af solen, eller om at det ser godt ud.

Solens stråler indeholder UV-stråling, der kan beskadige øjet, hvis det bliver udsat for dem. Ultraviolet stråling kan fremkalde grå stær, og solens blå lys kan have negativ indvirkning på den gule plet inde i øjet. Den medicinske anbefaling er at bruge solbriller udendørs af hensyn til øjnenes sundhed.

Hvad skal man huske, når man vælger solbriller?

Vælg et polariserende glas. Dette gælder især, hvis man står på ski eller er ude at sejle, da solstrålerne her også bliver reflekteret fra sneen og vandet. Vælg gerne solbriller, der er let bøjede omkring ansigtet, så øjnene også bliver beskyttet mod solen fra siderne.

Sådan finder du de rigtige solbriller til din ansigtsform

Stil dig foran et spejl, eller tag en selfie, og prøv derefter at identificere din ansigtsform. Forskellige slags solbriller passer mere eller mindre godt til forskellige ansigtsformer.

Rundt ansigt
Hvis dit ansigt er bredes over kindbenene og rundes af ved panden og hagen, så har du en rund ansigtsform. Vælg et par kantede briller eller solbriller med en spids form, som bryder det runde. Vær ikke bange for størrelsen -- oversize klæder et rundt ansigt.

Ovalt ansigt
Et rundt, aflangt ansigt kaldes gerne for en oval ansigtsform og er den slags ansigt, der fungerer sammen med de fleste brilleformer. Både klassiske pilotsolbriller samt kantede eller runde modeller passer til det aflange ansigt.

Hjerteformet ansigt
Når panden er bred, og kæbelinje og hage er smal, så har man sandsynligvis et hjerteformet ansigt. Lad formen på dine solbriller afspejle formen på dit ansigt. Undgå de mest kantede, og vælg solbriller, der også er bredere foroven end forneden.

Firkantet ansigt
Med samme bredde på pande, kindben og kæbe har man et ansigt med en mere firkantet form. For at blødgøre ansigtsformen er det derfor ofte bedst at undgå kantede solbriller og i stedet vælge runde briller -- eller hvorfor ikke en klassisk pilotmodel.

Husk ikke at lade dig styre alt for meget af dette. Det er tænkt som en hjælp til at finde en brillemodel, som man har det godt med og klæder en. Finder man en anden form end foreslået og som man selv synes føles helt rigtig -- så er det selvfølgelig de solbriller, man skal vælge.

5 brilletrends som får dig til at skille dig ud i foråret 2019

Det er ikke svært at ramme rigtigt med solbrillemoden 2019, for den stritter til flere sider på en gang. Uanset præferencer, smag og ansigtsform kan alle garanteret finde noget, der passer til dem.

Her er 5 trends at vælge og vrage imellem.

Oversize
The bigger, the better! Solbriller der er oversize, skal dække en god del af ansigtet. Godt for øjnene. Mindre godt, hvis man vil have en jævn, solbrændt farve i ansigtet.

Sporty
Modeindustrien har ikke altid set på sporty solbriller med milde øjne, men nu er det tid til at omfavne dem i stedet. Solbriller med fartstriber og en hurtig form? Fuldtræffer i 2019.

Bling
Hvis man ikke går ind for devisen om less is more, så kan man med fordel falde for sommerens mest blingede solbrillemode. Krystaller, gulddetaljer og anden udsmykning -- det kan ikke blive for meget.

Fuld dækning
De såkaldte shield-solbriller minder nok mest om skibriller. Set fra et sundhedsperspektiv er de naturligvis en fuldtræffer, da de dækker og beskytter hele øjenpartiet (og halvdelen af næsen).

Gule glas
Måske ikke øjenlægens yndlingsnuance, men hvis vi fokuserer mere på mode end strålingsbeskyttelse, så er gule glas i solbrillerne det helt rigtige i sommer. Og det er i øvrigt helt lige meget, hvilken form solbrillerne har.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem