Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Komposter mere

AfPriceRunnerOpdateret 2. maj 2019

Med din egen kompost kan du ikke kun benytte haveaffald og madrester. Du får også mulighed for at lave din egen muldjord og bidrager til et rigere mikrodyreliv. En anden potentielt motiverende faktor er, at det visse steder kan mindske udgifterne til afhentning af affald, hvis man selv tager sig af det komposterbare husholdningsaffald.

Sådan kommer du i gang med at komposter

Det behøver hverken at være særlig besværligt eller dyrt at starte sin egen kompost. Hvordan komposten skal se ud, afhænger til dels af, hvilken type materiale der skal komposteres. Drejer det sig udelukkende om haveaffald, kan en bunke i hjørnet af haven fungere glimrende. Man skal dog holde komposten nogenlunde samlet i kanterne. Det klares enkelt med en form for kompostnet eller anden beholder.

Skal man kompostere madaffald, skal man vælge en beholder, der gør madresterne utilgængelige for rotter. Så er et tætsluttende låg og gitter i bunden at foretrække. Ønsker man en varm kompost, som også kan holde sig aktiv om vinteren, er det nødvendigt med en mere isoleret beholder.

Vil du læse mere under temaet Bæredygtig hverdag?

Temaet Bæredygtig hverdag er PriceRunners serie med tips om produkter, der er bæredygtigt produceret, hvordan man kan erstatte engangsartikler og med smarte tricks og vaner let kan komme i gang med en mere bæredygtig hverdag!

Læs flere artikler om Bæredygtig hverdag

Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem