Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Påskeopskrift: Ny klassiker - sådan bliver halve æg en succes på påskebordet

AfPriceRunnerOpdateret 15. april 2019

En god og simpel ret til påskebordet er halve æg med forskellig slags topping. Her er tre gode varianter, som vi håber bliver en ny klassiker.

Æg


Klassikeren som intet påskebord kan være foruden.

Antal

  • 15 stk. (30 halve)

Sådan gør du

  1. Lav 15 hårdkogte æg, læg dem i koldt vand og begynd at pille dem. Hårdkogte æg: 8 minutter, når vandet begynder at koge, hvis æggene er lagt i koldt vand. 10 minutter, hvis æggene lægges i kogende vand.
  2. Del æggene på den lange led og skær et lille styk af hviden på undersiden af hver halvdel, så ægget ligger plant.
  3. Placer de halve æg i et fad og fyld dem med forskellige toppings.
  4. Anret som vist ovenfor.

Tip: Sådan piller du æggene hurtigt og nemt

  1. Skyl æggene under iskoldt vand, så snart de er kogt færdige. Det stopper kogeprocessen og gør dem lettere at pille.
  2. Pres forsigtigt toppen af hvert æg mod et skærebræt, så skallen slår revner og lad dem køle af i helt koldt vand. (Det er lettere at pille æggene, når der kommer vand under skallen).
  3. Pil dem forsigtigt, men bestemt ved med hånden at presse de kolde æg mod en hård overflade og rulle dem frem og tilbage. Så løsnes skallen.

Disse retter kan laves dagen før og opbevares i køleskabet

Bacon & ost


Kan det nogensinde slå fejl med lidt bacon & cheese?

Antal

  • 5 stk. (10 halve)

Ingredienser

  • 3 skiver bacon
  • 1½ dl friskost, naturlig
  • ½ dl creme fraiche
  • Lidt sort peber, grovkværnet
  • 10 persillestilke, frisk

Sådan gør du

  1. Steg bacon sprød og læg det derefter på et stykke køkkenrulle for at opfange fedtet.
  2. Finhak baconen og rør det sammen med friskost, creme fraiche og sort peber i en skål.
  3. Fyld de halve æg med toppingen og pynt med persille.

Æble & karry


En frisk og anderledes smag til påskebordet.

Antal

  • 5 stk. (10 halve)

Ingredienser

  • 1 æble, grønt
  • ½-1 tsk. karry
  • 1 dl mayonnaise
  • ½ dl creme fraiche
  • ½ tsk. salt
  • 10 dildkviste, frisk

Sådan gør du

  1. Skyl æblet og fjern kernerne. Finhak med skrællen på.
  2. Bland mayonnaise, creme fraiche, karry og salt i en skål og rør sammen med æblestykkerne.
  3. Fyld de halve æg med toppingen og pynt med dild.

Ærter & ansjoser


Ja, du læste rigtigt.

Antal

  • 5 stk. (10 halve)

Ingredienser

  • 1½ dl grønne ærter, frosne
  • 1 dl mayonnaise
  • ½ dl creme fraiche
  • 1 tsk. salt
  • 10 stk. ansjosfileter
  • Lidt sort peber, grovkværnet

Sådan gør du

  1. Tø ærterne op og mos dem groft med en gaffel. Læg køkkenrulle mellem ærterne og gaflen for at suge noget af væsken.
  2. Rør mayonnaise, creme fraiche og salt sammen i en skål og tilsæt ærtemosen.
  3. Fyld de halve æg med toppingen. Rul ansjosfileterne sammen og læg en i midten af hvert æg.
  4. Slut af med lidt sort peber på toppen.
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem