Opdateret  

Opskrift: Nem og lækker rejecheesecake

PriceRunner

Cheesecake i portionsglas er et dejligt indslag. Perfekt til højtider som sankthans og påske - eller hvorfor ikke til en fin middag derhjemme?

Rejecheesecake


Beslut dig for cheesecakens størrelse ud fra de glas, du har til at servere det hele i – snapsglas, champagneglas eller tumblerglas. Det er alt sammen en flot måde at præsentere retten på.

Antal

8 portioner

Ingredienser

  • ca. 200 g digestive kiks
  • 100 g smør eller margarine
  • 2 tsk gelatinepulver

Fyld

  • 200 g pillede rejer
  • 300 g flødeost
  • 3½ dl cremefraiche
  • 1 citron
  • 1 lille rødløg
  • 75 g rød rogn
  • Salt
  • Sort peber

Topping

  • 16 rejer
  • 16 spinatblade
  • ½ lime, tynde skiver
  • 8 cherrytomater
  • ca. 30 g sort rogn
  • ½ rødløg, tynde skiver

Sådan gør du

  1. Blend digestive kiksene. Smelt smørret og bland sammen med kiksene. Fyld blandingen i otte portionsglas. Stil det i køleskabet.
  2. Skyl citronen og riv citronskal. Klem saften ud.
  3. Dræn rejerne for vand og hak dem groft.
  4. Pil og finhak løget.
  5. Smelt gelatinepulver i varmt vand. Tilsæt 1 spsk cremefraiche og rør sammen.
  6. Rør flødeost, cremefraiche, gelatineblandingen, citronskal og citronsaft sammen til en glat masse.
  7. Tilsæt rejer, løg og rød rogn og smag til med salt og sort peber.
  8. Fordel nu fyldet i portionsglassene og stil i køleskabet i mindst fire timer.

Hertil kan du forberede retten dagen inden servering – opbevares i køleskab.

  1. Anret med eksempelvis rejer, cherrytomater, sort rogn, limeskiver og rødløg.
Iittala Kartio Drikkeglas 21cl 2stk

Iittala Kartio Drikkeglas 21cl 2stk

97 kr.

5,0

Global Classic GS-5 Grøntsagskniv 14 cm

Global Classic GS-5 Grøntsagskniv 14 cm

449 kr.
Bosch MCM3110W
50+ overvåger

Bosch MCM3110W

492 kr.

4,3

Eva Solo - Spatel 23 cm
Trender

Eva Solo - Spatel 23 cm

99 kr.
  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os