Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Opskrift: Velsmagende sandwichlagkage til sankthans-fejringen

AfPriceRunnerOpdateret 18. juni 2019

En god og saftig sandwichlagkage, der rækker til mange personer. Du kan pynte den med dine favoritter – her vi valgt ruccola, laks, babyspinat blade, radiser og dild.

Smørrebrøds lagkage


Et lækkert indslag på sommerbordet og en klassiker der går rent ind!

Antal

12-16 stykker

Brød

  • 2 pakker Hönökaka – særligt svensk brød – 6 skiver i halvmåner. Hvis du ikke kan skaffe det svenske brød, kan du erstatte det med hvidt sandwichbrød eller andet brød du foretrækker.
  • 1 stor citron

Fyld

  • 400 gram pillede rejer
  • 6 æg
  • 2 1/2 dl mayonnaise
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl dild
  • Salt og peber

Pynt

  • 3 dl creme fraiche
  • 250 gram koldrøget laks
  • Ruccola
  • Spinatblade
  • Radiser

Sådan gør du

  1. Æggene koges til de er hårdkogte og de køles af. Pil æggene og hak dem groft
  2. Brødet i halvmåne-formen stilles på højkant og kanterne rettes til så størrelsen er ens på alle skiver
  3. Rejerne hakkes groft – sørg for at væden er rystet af rejerne først
  4. Hak dilden fint
  5. Rør mayonnaise, creme fraiche, salt og peber sammen. Tilsæt rejer, æg og dild.
  6. Læg to skiver brød på et tærtefad, så de danner en cirkel. Pres citronsaft jævnt ud over hele brødet
  7. Smør halvdelen af fyldet udover brødet og dæk dem med to nye halvmåne skiver af brød. Giv dem et pres citronsaft.
  8. Smør resten af fyldet ud og dæk med de to sidste skiver brød – afslut med en omgang citronsaft over brødet.

Alt det kan du faktisk forberede dagen før – og stil tærtefadet i køleskabet.

  1. Pynt sandwichtærten ved at smøre creme fraiche ud over toppen og pynt med laks og grøntsager.

Tips

For at få væden ud af rejerne uden at ødelægge dem kan du med fordel bruge en salatslynge.

Log ind

Bliv gratis medlem