Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Foldbar og 100x zoom - Her er Samsung Galaxy S20 og Z Flip

Profilbillede
Opdateret 11. februar 2020

Efter flere måneder med rygter og læk har Samsung endelig offentliggjort den nye Galaxy S20-familie og en ny telefon med foldbar skærm. Her får du alle detaljerne.

Galaxy Z Flip

Samsungs anden telefon med foldbar skærm minder en hel del om Motorolas seneste Razr-telefon med samme teknik. Men i stedet for at du åbner telefonen som en slags pseudo-tablet, er det her i stedet en lille praktisk sag i foldet position og et ret normalt telefondesign, når den er åbnet helt.

Samsung Galaxy Z Flip

Selve telefonens skærm, når den er åben, ligger på solide 6,7 tommer.

Noget, der er virkelig cool, er, at det ikke er plast, der dækker skærmen denne gang, men en ny slags tynd og foldbar glasskærm. Hængslet, der gør det foldbare design muligt, er nyudviklet og kan låses fast i tre positioner: foldet sammen, delvist åben og helt åben.

Samsung har også tilføjet lidt ekstra funktioner, så du kan køre to apps på skærmen samtidig – udover de muligheder, der allerede findes i Android (og de ekstra skærmdelingsfunktioner, som Samsung selv har haft i flere år… så vi får at se, hvad der præcist er nyt her).

Når telefonen er foldet sammen, ser telefonen næsten kvadratisk ud, og på ydersiden er der en enkel skærm, som kan vise notifikationer og hvem der ringer.

De 3 positioner for Galaxy Z Flip-telefonen

I modsætning til Motorolas seneste Razr-telefon er der ingen mellemklasseydelse indvendigt i den her foldbare model. Samsung har ikke sagt præcist, hvilken chip der er i klaptelefonen, bortset fra at det er en ottekernet chip fremstillet med 7 nanometer-teknologi (noget som kun topmodellerne har i øjeblikket).

Du får desuden 8GB arbejdshukommelse og generøse 256GB lagringsplads. Kameraerne er på henholdsvis 12 og 10 megapixel og må vel beskrives som det mindre prangende ved telefonen – i hvert fald i sammenligning med S20-serien.

Galaxy Z Flip sælges herhjemme fra den 21. februar med en vejledende pris på 11.700 kroner.

Galaxy S20-familien

Samsung Galaxy S20-familien

Alle tre telefoner i S20-familien deler en række egenskaber med hinanden.

Kameraet er udstyret med en større billedsensor end nogen tidligere Samsung-telefon for at give endnu bedre billeder med større lysåbning (tre gange så stor som i Galaxy S10) og flere detaljer.

Samtidig har Samsung fundet på en række navne for zoom-teknologierne: Space Zoom, Hybrid Optic Zoom og Super Resolution Zoom. I praksis betyder det, at du med en kombination af optisk zoom, kunstig intelligens og digital zoom bliver i stand til at zoome ind på et objekt med kameraet i meget større udstrækning end hvad Samsung tidligere har tilbudt og med markant mindre billedstøj og anden kvalitetsforringelse.

Telefonerne er også Samsungs første, der understøtter videooptagelse i 8K-opløsning.

Ydeevnen er naturligvis også forbedret. Med Samsungs seneste Exynos-chip kombineret med store batterier og en skærm med en opdateringsfrekvens på 120 hertz har telefonerne præcis den monster-ydelse, som vi forventer.

Alle S20-modellerne sælges som ’5G Ready’, men der er også en basisudgave med 4G. Der er altså indbygget 5G-modem, så du er klar og kan hoppe på 5G-netværket i takt med, at det bliver mere udbredt globalt og herhjemme.

Hele Galaxy S20-familien lander i butikkerne den 13. marts, men kan allerede forudbestilles nu.

Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra

Monsteret under mobillanceringen er S20 Ultra. Et bæst af en telefon med en 6,9 tommer stor ’Dynamic AMOLED’-skærm med 120 Hz opdateringshastighed og en skærmopløsning på 3200x1440 pixel.

Det iøjnefaldende ved modellen her er i særdeleshed kameraerne på 108, 48 og 12 megapixel (plus et 0,3 megapixel ToF-kamera for at holde bedre styr på dybden i billedet). Kameraet på 48 megapixel er med periskop-optik, sådan som vi også har set i Huawei P30 Pro, hvilket bidrager til den optiske zoom (10x zoom). Totalt er kameraet i stand til at klare vanvittige 100x zoom, når både optisk og digital zoom arbejder sammen.

Batteriet lander på massive 5.000 mAh, mens arbejdshukommelsen er på 12GB og lagringspladsen er 128GB. Prisen hedder her 10.499 kroner.

Galaxy S20+

Samsung Galaxy S20+

S20+ går ned til ”bare” 6,7 tommer i skærmstørrelse (men har ellers de samme specifikationer). Også kameraerne går en smule ned til henholdsvis 64 (telefoto), 12 (vidvinkel) og 12 (ultravidvinkel) megapixel (plus samme ToF-kamera som i S20 Ultra). Hybrid-zoomen er her på ”kun” 30x.

Batteriet i Galaxy S20+ krymper en smule til 4.500 mAh, og uanset om du vælger 128GB eller 512GB lagringsplads, er det med 12GB RAM. Den billigste model har en vejledende pris på 8.499 kroner.

Galaxy S20

Samsung Galaxy S20

Den mindste udgave i den ny S20-familie er en anelse større end den ellers meget flotte S10e fra sidste år. Her lander skærmen på 6,2 tommer (men med samme specifikationer som S20 Ultra!), og der er tre kameraer på 12, 64 og 12 megapixel (vidvinkel, telefoto og ultravidvinkel, men dybdekameraet savnes).

S20-modellen fås i en 4G-udgave med 128GB intern lagring og 8GB RAM, mens ’5G Ready’-varianten giver dig 12GB RAM, men samme mængde lagringsplads på 128GB. Batteriet lander på 4.000 mAh.

Prisen for Galaxy S20 (4G) hedder 6.999 kroner, mens Galaxy S20 (5G Ready) koster 7.799 kroner.

Galaxy Buds+

Samsung Galaxy Buds+

En opdatering af sidste års True Wireless-høretelefoner Galaxy Buds. Her er nyhederne blandt andet hele 11 timers afspilningstid fra høretelefonerne i sig selv (og yderligere 11 timer ved brug af opladningsetuiet). En række ekstra mikrofoner og højttalere skal give betydeligt bedre lyd ved både afspilning af musik og opkald.

1.299 kroner skal Samsung have for de nye Galaxy Buds+, som kommer i handlen samtidig med S20-familien, nemlig den 13. marts.

Kommenter

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!