Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Vælg det rigtige tøj til efterårsvejret

AfPriceRunnerOpdateret 5. september 2019

Når sommeren synger på sidste vers, morgengåturene til børnehaven begynder at blive rigtig kølige, og efterårsregnen er et fast indslag i hverdagen, er det blevet tid til at finde mere reelt overtøj frem til børnene. Mange forældre vælger mellem skaltøj og PVC/PU. Hvad er forskellen, og hvordan ved man, hvad der passer bedst til ens eget barn?

Efterårsvejret kan være vanskeligt at gennemskue. Alt fra vidunderlige sensommerdage til lidt en enkelt gang sne. Masser af regn, rusk, mudder og iskold vind. Efterårets overtøj skal derfor både kunne holde varmt og tørt. Det er også vigtigt, at overtøjet kan ånde, så det ikke bliver svedigt, når solen rent faktisk skinner.

5 ting at tænke over, når du køber overtøj til efteråret

 1. Vandtæthed

  Tøjet skal kunne holde til, at børnene leger eller måske endda sidder i vandpytter.

 2. Pasform

  Vælg den rigtige størrelse! Tag barnet med for at prøve tøjet, så du ved, om størrelsen har tilpas meget voksetillæg.

 3. Lommer

  Børn elsker at putte ting i lommerne. Sørg for, at lommerne er store nok, til at der er plads til et par vanter!

 4. Barnets behov

  Efterårstøj i flyverdragtmodel passer ofte bedre til mindre børn. Til større børn kan man vælge todelt, hvor jakke og bukser tages på separat.

 5. Farve og form

  Hjælp barnet med at få lyst til at have overtøjet på ved at det er med til at vælge udseende på tøjet.

Tips! Vælger man et todelt sæt, kan man måske aftale, at barnet får en kulørt jakke, og så kan bukserne være neutralt sorte og skjule snavset bedre?

Hvad er bedst -- skaltøj eller PVC/PU?

Fordele og ulemper ved skaltøj

Skaltøj har ofte en høj vandsøjle og er meget slidstærkt. En god skaljakke er ofte godt ventileret i form af, at tøjet kan ånde. Skaljakken kan bruges som regnjakke både forår, sommer og efterår, hvilket giver en længere anvendelsestid.

Fordele og ulemper ved PVC/PU

PVC/PU tøj fås i to varianter, med og uden for. Foret PVC/PU er en praktisk alt i et-løsning i koldt og vådt vejr. Det er imidlertid ingen selvfølge, at regntøj af PVC/PU er mere vandtæt end skaltøj. En fordel ved tøj af PVC-/PU er, at det nemt kan skylles rent.

Uanset hvad du ender med at vælge, så er udvalget stort. Vil man ikke købe nyt, er der også et stort brugtmarked for overtøj til børn. Det kræver også, at man passer på tøjet, hvis man køber nyt, så man kan få nogle af pengene ind igen ved at sælge tøjet videre, når børnene er vokset ud af det.

Log ind

Bliv gratis medlem