Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Top 10 mest populære øjenvippeserummer lige nu (2020)

Profilbillede
Opdateret 18. februar 2020

Drømmer du om lange fyldige vipper, men synes, at dine egne lader lidt tilbage at ønske? Så kan det være, at et øjenvippeserum er noget for dig.

Lange og imponerende vipper kan føles som en uopnåelige drøm, når ens egne er mere til den korte og tynde side. Man kan selvfølgelig nå langt ved hjælp af mascara og primer, falske øjenvipper og en lash lift-behandling. Men man kan også forsøge sig med et øjenvippeserum.

Lange og fyldige vipper - men hvordan fungerer det?

Et øjenvippeserum fungerer ved at tilføre næring og protein til hårsækken, hvilket stimulerer den og er med til at give stærke vipper. Det resulterer i mere fyldige og længere øjenvipper.

Desuden skulle det give vipperne en lidt længere levetid, da serummet ofte beskytter mod ydre faktorer, der kan få vipperne til at knække og falde af.

Herhjemme har den her type eyelash-produkter, som øjenvippeserummer også kaldes, tidligere været i søgelyset. Blandt andet i 2015, hvor en læge i Videnskabsmagasinet på DR3 var noget skeptisk over for produkter med det aktive stof ’prostaglandin’. Her var hans vurdering, at eyelash-produkter med prostaglandin er et lægemiddel og altså ikke kosmetik, blandt andet med henvisning til at prostaglandin indgår i lægemidler mod grøn stær.

Det første vækstserum til øjenvipper, der kom på markedet i 2009, hedder Latisse og er godkendt i USA som lægemiddel til at få vipperne til at voksne. Men herhjemme sælges Latisse ikke på grund af indholdet af bimatoprost, der er et lægemiddel og som hører til gruppen af prostaglandiner.

Det aktive stof prostaglandin i lægemidler kan irritere øjet, men også give en mørkere hudfarve ved øjnene og påvirke øjenfarven, forklarede lægen i DR-programmet. Men her er det værd at skelne mellem prostaglandinderivater i lægemidler og prostaglandinderivater i kosmetiske produkter, lød det fra en af de førende producenter af eyelash-produkter.

De øjenvippeserummer, der er muligt at købe herhjemme, er godkendt til kosmetisk brug – men shopper du fra lande uden for EU, skal du holde øjnene åbne.

Tre tips til køb af vippeserum

  1. Øjenvippeserummer fås i mange forskellige prisklasser, hvor de dyreste koster mange penge. Sammenlign priser på øjenvippeserum og læs anmeldelser. Find ud af så meget som muligt om det vippeserum, du overvejer at købe. Har andre haft gode resultater? Eller er de lange vipper udeblevet?

  2. Vær forberedt på at bruge en del tid med dit vækstserum til vipperne. Nogle produkter skal påføres både morgen og aften, og det er vigtigt, at du bruger det hver dag. Det kan tage 4-6 uger, før du ser nogen resultater - så flid og udholdenhed belønnes. Tag gerne billeder af dine vipper, inden du begynder, for at kunne se en forskel.

  3. Hvis du er i tvivl om et produkt, er det altid en god idé at spørge personalet hos butikken, inden du køber produktet. Skulle du opleve en irritation ved øjnene på grund af dit vippeserum, så prøv eventuelt et andet produkt. Og husk: Fordi det er et produkt, der påføres omkring øjnene, er det værd at være forsigtig med dét – særligt hvis du har følsomme øjne.

Kommenter

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.