Sådan undgår du, at din hund får hedeslag

Matilda Hansson

Opdateret 2. juli 2021

Sommeren er utvivlsomt en af vores favorittider på året, men for vores pelsede bedste ven kan det godt være lidt anderledes. Hver sommer er overophedning et problem for hunde, og vi hjælper dig derfor med at spotte tegnene, så du forhindrer et hedeslag til den firbenede ven.

Sommer, sommer og sol

Den varme sommersol er over os, temperaturen er høj, og mange er ude for at nyde den længe ventede varme og solskin. Det er dog lidt anderledes for menneskets bedste ven, da solen kan resultere i en truende overophedning af hunde, hvilket faktisk er et almindeligt problem for hundeejere hver sommer. Hold øje med disse tegn på overophedning og find samtidig ud af, hvordan det bedst kan forhindres.

Tegn, du skal kigge efter

Nogle klassiske tegn på, at din hund er overophedet:

 • Overdreven vejrtrækning
 • Træthed
 • Desorientering
 • En åben mund (så man kan se tænderne tydeligt)
 • Opkast

Flyt straks din hund ind i kolde omgivelser, hvis du opdager et af ovenstående tegn. Stop den igangværende aktivitet, sørg for, at hunden drikker vand, sæt hunden foran en ventilator eller aircondition, eller, hvis muligt, put hunden ned i et koldt bassin. Ring til en dyrlæge, hvis symptomerne ikke ændrer sig.

8 tips, der forhindrer din hund i at overophede

Det er selvfølgelig ideelt helt at undgå situationen, hvor din hund får et hedeslag. Her er derfor nogle tips, der skal forhindre din hund i at få det for varmt i sommerens høje temperaturer.

 1. Bliv klippet

  Hvis du har en langhåret hund, så giv den en sommerfrisure! Hunde med en tyk og lang pels har - ikke så overraskende - større chance for overophedning. Sørg for at høre dyrelægen om råd, så du er sikker på det rigtige valg.

 2. Undgå dehydrering

  Umiddelbart lyder dette jo åbenlyst, men med hunde kan det ske, at de glemmer at drikke vand - også selvom de er tørstige. Hold derfor øje med deres vandindtag og opmuntr dem til at drikke det jævnligt, hvis de ikke gør det selv. Hav altid vand med, hvis du forlader hjemmet med hunden - også for kortere perioder.

 3. Sørg for skygge

  Sørg altid for at der er et koldt område, hunden kan være i - især hvis det hovedsageligt er udendørs, den opholder sig. Direkte sol er en sikker måde at lade din hund overophede på.

 4. Anskaf et badebassin

  Et lille børne badebassin er en perfekt måde at lade hunden nedkøle på, hvis det bliver for varmt. Det er perfekt at have sådan en i haven, så hunden kan dyppe sig når den har lyst. Samtidig kan en sprinkler også gøre det, og som en lille bonus er det super sjovt for både hunden og børnene.

 5. Hold legen let

  Sommertiden skal bruges på spil og sjov, og det gælder især, hvis du har børn. De vil oftere udenfor og lege, og de vil gerne have hunden med. Sørg for at holde hyppige pauser, så hundens leg ikke bliver for vild og udmattende. På særligt varme dage er det bedst helt at undgå udendørs leg for hunden.

 6. Efterlad ALDRIG hunden i bilen

  Denne skulle gerne være ret åbenlys, da man, ligesom ikke at ville efterlade et barn i en varm bil om sommeren, heller ikke efterlader hunden i bilen. Biler bliver hurtige varme i solen, og det kan i værste tilfælde være fatalt for den firbenede.

 7. Hold det cool

  Sørg for, at der er god luftventilation i hjemmet med enten en aircondition eller en ventilator. Det hjælper med at holde hunden afkølet.

 8. Hold gåturene korte

  Undgå at gå tur med hunden på den varmeste tid på dagen. Varmen vil udmatte hunden mere end normalt, og deres behov for motion vil falde. Forsøg at gå tidligt om morgenen og senere på aftenen for at undgå de varmeste timer på dagen. Husk, at jorden (især asfalten) vil være meget varm, hvilket kan resultere i brændte hundepoter. Mærk altid efter med håndfladen på det sted, din hund skal gå. Find en anden rute, hvis det er for varmt - her kan især græs anbefales, da det ikke bliver for varmt. Er din hund lille nok, så bær den den nødvendige del af vejen.

Nedenfor finder du alt, du skal bruge, så du forhindrer din hund i et hedeslag.

Andis AGC 2-Speed Brushless

Andis AGC 2-Speed Brushless

fra1.599 kr.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Illustration - Ingen spørgsmål og svar

Har du en kommentar til det, du har læst?

Abonner på vores nyhedsbrev

Få aktuelle tilbud og relevante tips hver uge. I nyhedsbrevet kan du læse mere om produkter, guides og tests - alt det, der er vigtigt for dig, når du skal købe noget nyt.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud inden for PriceRunners produktsortiment samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.