52 produkter
Der er groft sagt to veje at gå, når det gælder stegepander:
Støbejern eller kulstofstål er robuste pander, der med den rette pleje kan holde hele livet, samtidig med, at de får en meget jævn varme. Derimod bliver de hurtigt ødelagt, hvis du vasker dem forkert op eller efterlader dem fugtige.
Non-stick er pander med en anti-klæbe belægning, så maden ikke sætter sig fast. Den er heller ikke særlig følsom over for fugt (nogle kan endda gå i opvaskemaskinen). Derimod plejer holdbarheden at variere ganske kraftigt.
En almindelig "standardpande" passer til det meste, men det kan nogle gange være en fordel at have pander i forskellige størrelse og udformninger, så de passer til det måltid, som du skal lave.
En pande med lave kanter er gode til for eksempel at bage pandekager på.
Stegepander med høje kanter er perfekte mere væskeholdige tilberedninger som kødsovs og andet, der skal simre i længere tid.
Nogle gange kan det billigste faktisk være ret godt. Men når det gælder stegepander har egne test vist, at det desværre ikke passer her.
Alt fra varmefordeling til stegeskorpe kan være en katastrofe på de helt billige pander. Men du behøver ikke at gå så meget op i pris for at få en ret god stegepande.
Er du i tvivl om hvordan du vedligeholder en stegepande?, så er guiden fra Imerco måske værd at læse.