Et strygestål ser sejt ud i hånden på en kyndig kok, men det er svært at sikre den helt korrekte slibevinkel.
I en rullesliber trækkes kniven gennem ruller, som sliber kniven for dig. Nogle kan tilføres vand og/eller slibe på én side ad gangen – så du også kan slibe asymmetriske knive.
En slibesten er for dig, som har helt styr (eller vil have det) på din slibning. En vådsliber er vejen frem for entusiasten med japanske knive, der kræver mere forsigtig og grundig vådslibning i flere trin og forskellig grit. Slibesten med 1000-1500 grit er til daglig slibning – og mindst 3000 grit, når æggen skal poleres til perfektion.
Keramik er en alsidig slibeflade, der fungerer både til europæiske og japanske knive.
Sten fungerer også godt til både japanske og europæiske knive. Se efter stenens kornstørrelse (grit) for at finde den rigtige slibegrad til dine knive.
Diamant er en grov slibemetode, som øger skarpheden i en fart. Følg op med en keramisk sliber, som giver et endnu skarpere resultat.
Fingerbeskyttelse er en logisk og vigtig egenskab ved et strygestål, hvor knivene kommer tæt på hånd og fingre.
To slibeflader er praktisk, så slibe groft først og følge op med den fine slibeflade.
Justerbar slibevinkel sikrer en optimalt skarphed. Japanske knive skal normalt slibes i 10°, mens europæiske knive ofte slibes i 20°.