27 produkter
Når du vælger skaldragt (hardshell flyverdragt) er det vigtigt at tjekke både:
Vandsøjletryk: viser, hvor modstandsdygtigt materialet er mod vand. Et højt vandsøjletryk betyder mere vandtæt tøj. Regnbukser har oftest et vandsøjletryk på 5.000-8.000 mm, mens skaltøj kan have et væsentligt højere vandsøjletryk på op mod 8.000-16.000 mm
Åndbarhed: Det er vigtigt at kan slippe fugt og varme ud, så barnet ikke bliver svedigt og dermed afkølet. Åndbarheden måles i gram/m2/døgn, og jo højere tal desto bedre. Skaltøj bør helst slippe mindst 5.000 g/m2 ud, men der findes også tøj, der udleder 8.000 gram eller mere.
Der findes hardshelldragter både med og uden hætte. En hætte beskytter mod vejr og vind, men sørg for at vælge en skaldragt, hvor hætten er aftagelig og løsner sig let.
Det er for at undgå, at barnet kan sidde fast og blive hængende med risiko for kvælning. I Danmark plejer hætter at være aftagelige, men det er ikke et EU-krav. Derfor skal du selv kontrollere det.
Læs mere i Samvirkes artikel om, hvordan du sikrer børnetøjet.
Afhængigt af, hvad du vælger at give barnet på inderst, kan en hardshelldragt bruges ganske sent på sæsonen. I Danmark, hvor vintrene sjældent bliver rigtig kolde, kan en skaldragt ofte også anvendes om vinteren – med det rette lag under.
Inderst er det godt at bruge undertøj i uld eller polyester, der transporterer fugt væk.
Et lag med fleece eller en tykkere uldtrøje og bukser er også godt
Til sidst kommer skaldragten, der holder regn, ler og snavs ude.