37 produkter
En gulvventilator er dybest set en indsnævring, der er beregnet til at flytte gas eller luft. Luften bliver faktisk ikke køligere, men adskilles derimod fra hudens overflade, hvilket gør det mere behageligt at opholde sig i høje temperaturer. Med andre ord har en ventilator, når den ikke er i rummet, ingen indflydelse på temperaturen i modsætning til et klimaanlæg.
Ikke nok til at påvirke din elregning markant. En gulvventilator i normal størrelse, der bruges sparsomt, koster dig ikke mere end en krone om dagen. Hvis du har et stort hus og bruger flere ventilatorer på samme tid og også lader dem køre, når du ikke er i rummet, vil det sandsynligvis koste dig et par kroner om dagen.
Det er virkelig vigtigt, at du placerer ventilatoren, så den effektivt kan blæse den varme luft væk fra din hud, dvs. den skal rettes mod det sted, hvor du befinder dig. Ellers har den slet ingen effekt. Når det er køligere udenfor, kan du placere blæseren tæt på vinduet, så rummet fyldes op med kølig luft.
På maksimal hastighed er decibelniveauet for en gulvventilator normalt mellem 45 og 55. Dette kan være forstyrrende, hvis du ikke er vant til det, især om natten. Der er dog et par gulvventilatorer, der har et decibelniveau lavere end 40, så hvis du er følsom over for forstyrrende lyde, bør du se nærmere på disse modeller.
Der er generelt to typer gulvventilatorer. Traditionelle gulvventilatorer og tårnventilatorer. Tårnventilatoren fungerer ligesom en almindelig gulvventilator, men har ingen synlige roterende blade og er normalt ikke lige så stor og klodset. De, der mener, at en traditionel gulvventilator ikke rigtig passer ind i indretningen derhjemme, bør se nærmere på en tårnventilator i stedet. Du skal dog være lidt forsigtig med nogle af de enklere modeller, da de har tendens til at være både ineffektive og støjende.
Du er velkommen til at læse vores gulvventilatortest for mere inspiration.