60 produkter
Keramik er en fællesbetegnelse for blandt andet stentøj og porcelæn. Keramik varmes ikke så hurtigt op, men det har en god varmefordeling og holder godt på varmen.
Rustfrit stål bliver hurtigt varmt og har en god varmefordeling. Det er også både holdbart og nemt at rengøre.
Aluminium vejer ikke ret meget. Fadet bliver meget hurtigt varmt. Og så tåler de fleste alufade en tur i fryseren.
Et fad af glas er ofte ret billigt, men alligevel godt til at fordele og holde på varmen. Glas er dog ret følsomt over for temperaturchok, så hold styr på, hvor høj temperatur fadet tåler.
Støbejern er et stærkt og holdbart materiale, som kan holde i generationer. Men det er tungt, tåler ikke temperaturchok og kræver ekstra pleje og vedligehold.
Ovnfast eller ildfast fad? Det er det samme. Men varmebestandigheden kan være forskellig fra fad til fad. Derfor er det ikke sikkert, at fadet tåler meget høj varme, selvom det er fremstillet af et varmebestandigt materiale. Undersøg fadets maksimale og minimale temperatur, før du putter det på grillen eller i fryseren – hvis du leder efter et ovnfast fad, der kan fyses.
Her er nogle egenskaber, der gør håndteringen lettere:
Et håndtag eller gribevenlige kanter gør det betydeligt mere sikkert at håndtere et varmt og tungt ildfast fad – husk grydelapperne.
Tåler opvaskemaskine: Slip for at vaske fadet op i hånden ved at vælge et ovnfast fad, der tåler opvaskemaskine.
Tænk også over, om en rist eller et låg til dit ovnfaste fad kunne være praktisk
Her får du tips til at få dit ovnfaste fad rent.