38 produkter
Sort
De to mest brugte materialer er træ og plast, for de er begge skånsomme mod dine køkkenknive.
Hos Trae.dk har de skrevet om hygiejniske skærebrætter af træ, og så tænker du måske … “Ja! Det er da klart at Træ- og møbelindsutrien siger det”. Men det gør Teknologisk institut også.
Et skærebæt af plastik er både let at håndtere og tåler en tur i opvaskemaskinen. Det kan også være smart med et sæt med forskellige farver – én farve til hver sin fødevare. Plastik har dog en miljømæssig udfordring, fordi det afgiver mikroskopiske stykker plast i takt med at knivene slider skærebrættet – og når det vaskes op.
Marmor, skifer, stål eller glas er bedst til anretning, da de kan ødelægge dine knive.
Det mest hygiejniske er at have flere forskellige skærebrætter, især så du holder kød, grønt og smøring af madpakker adskilt.
Råvarer som fisk, ost og løg er slemme til at afgive smag til det, som efterfølgende skæres på skærebrættet.
Det kan være praktisk med en holder eller et stativ, der passer til dine skærebrætter.