• Tilbud
  • Guides
  • Om os
  1. Start
  2. Hjem & Husholdning
  3. Køkkenapparater
  4. Kaffekværne
  5. Automatiske slukninger Kaffekværne

Automatiske slukninger Kaffekværne

Filtrer
Produktegenskaber
Mål

31 produkter

Automatiske slukninger Kaffekværne Fellow Ode Brew Gen 2 Black
100+ overvåger

Fellow Ode Brew Gen 2 Black

5,0

Elektrisk kaffekværn, 100g, Justerbar malingsgrad, Automatisk slukning

2.303 kr.
9+butikker
KAFFEKVÆRN

Almindelige spørgsmål

Du kan sagtens købe formalet kaffe i supermarkederne. Du vil dog, i mange tilfælde, opleve, at den formalede kaffe, du køber til din stempelkande, faktisk er kværnet alt for fint. Det kommer desværre til at gå enormt ud over smagen af din kaffe.

Hvis du alligevel selv brygger din kaffe (for eksempel ved stempelkande, espressokande, eller en kaffebrygger), så anbefaler vi helt klart, at du investerer i en kaffekværn. Det behøver ikke være en dyr en - selv en af de små håndholdte til en hundredekrone fra Kvickly eller Imerco kan markant forbedre din kaffe-oplevelse, sammenlignet med formalet kaffe.

Det korte af det lange er bare, at det, der allermest kan forbedre din morgenkaffe er en kaffekværn.

Ja! De små, håndholdte kværne er faktisk ikke kværne som sådan, da de bruger et blad til at snitte bønnerne i stykker. De store kværne bruger derimod en decideret kværn, hvor de maler bønnerne. Helt lav-praktisk, så er de større og dyrere kværne også bedre, da de typisk kommer med flere forskellige indstillinger for, hvor fint eller groft bønnerne skal males.

De små kværne er til gengæld en del billigere og kan, i mange tilfælde, stadig klare opgaven ret fint - medmindre men er kaffeentusiast. Som nævnt tidligere, så afhænger dit valg også af, hvilke former for kaffe du brygger. Du kan godt grovmale bønner på en håndkværn - det kan bare være rigtig svært, da du selv skal slukke for kværnen, når du tror, at bønnerne er færdigmalet.

På godt og ondt; ja, det er den. Uden, at det skal blive en hel videnskab, så er det, der sker, at smagsstofferne er bundet til olier i kaffebønnen. Så snart bønnerne kværnes og udsættes for ilt og luft, så begynder de at miste smagsnuancer og med tiden, så begynder olierne at smage harsk. Du kan derfor tydeligt smage forskel, når du sammenligner friskmalede bønner med en pose formalet kaffe fra supermarkedet. For en trænet kaffedrikker, der drejer det sig faktisk kun om minutter, før kaffen begynder at miste smagsnuancer. Det lyder måske lidt voldsomt, når vi siger det sådan, men når du først begynder at drikke friskmalet kaffe, så bliver det hurtigt svært at gå tilbage.

Annonce