Fisketøj

Waders
Filtrer

1000+ produkter

Fisketøj Patagonia Nano Air Jacket

Patagonia Nano Air Jacket

Fiskejakke

999 kr.
WADERS

Almindelige spørgsmål

Det er et par vandtætte bukser med seler, der enten sidder sammen med et par vandtætte støvler eller med et par neoprensokker. Med et par waders kan du vade i vandet uden at blive våd. Støvlerne er næsten altid lavet af gummi, mens bukserne ofte er lavet af PVC-belagt tekstil (galon), neopren eller gummi.

  1. Bootfoot. En model, der er mest almindelig i de billigere versioner. Typisk for denne model er, at wadersene sidder sammen med en vandtæt støvle. Fordelen er altså, at du ikke behøver at bruge penge på et par separate vadestøvler. Hvis du derimod skal gå længere strækninger, kan det dog være en ulempe, da støvlerne ikke er lige så komfortable som et par almindelige støvler.
  2. Stockingfoot. Den her model har ingen støvler, men et par neoprenstrømper, der er fastgjort til enden af wadersene. Den eneste ulempe er, at det er et dyrere alternativ, fordi du skal købe et par matchende vadestøvler til (https://www.pricerunner.se/cl/647/Fiske?attr_57920809=60187141). Fordelen er, at du kan vælge de støvler, du ønsker, og finde et par, der passer perfekt til dine fødder.

Det afhænger af, hvilken type vand du skal bruge wadersene i. Hvis du kun skal fiske på lavt vand, er et par taljewaders en mere fleksibel løsning, da de minder mere om et par almindelige bukser end et par brystwaders. Med et par taljewaders har du også mulighed for at bevæge overkroppen mere frit. Brystwaders er den mest almindelige model og gør det muligt at vade ud i brysthøjde, hvilket betyder, at du kan bruge dem i alle typer vand.

Annonce