19 produkter
En slow juicer presser og maser ingredienserne langsomt, så juicen løber stille og roligt ud. Undervejs sorteres pulpen (frugtkødet) fra og ender i en beholder. Resultatet er sunde juicer med et højt vitaminindhold, og som tåler opbevaring i noget tid. Slow juiceren er dog ikke det hurtigste valg (deraf navnet), når du skal lave juice til mange. Nogle modeller kan have det svært ved eksempelvis spinatblade og grovere grøntsager.
En saftpresser knuser eller river først frugten til en pulp, før centrifugen tager over og slynger saften ud i en fart. Ulempen ved centrifugeringen er den kraftige iltning og lidt forhøjede temperatur, som både nedsætter holdbarheden og vitaminindholdet.
Hos iForm har vi fundet 20 sunde og lækre opskrifter på hjemmelavet juice.
Hvor meget juice vil du lave ad gangen? Slow juicers fås i forskellige størrelser – alt fra mindre modeller, som rummer mindre end en halv liter, til juicebeholdere på flere liter.
Hvis du skal presse juice til 1-2 glas, kan en halv liters kapacitet føles rimelig. Men det kan dog være smart at vælge en større model og lave en større mængde ad gangen, som du kan opbevare i køleskabet (eller fryse ned).
Jo større kapacitet, jo større maskine – sådan plejer det at være. Med mindre du vil have din juicer stående klar til brug på køkkenbordet, så undersøg om du kan finde plads til den i køkkenskabet.