Opdateret  

Alt du behøver at vide om Nintendo Switch

Elina Blom

Spillekonsollen Nintendo Switch er en af de mest populære konsoller på markedet - og så kommer den i tre varianter; Nintendo Switch, Nintendo Switch OLED og Nintendo Switch Lite. Men hvad er forskellen på konsollerne, hvordan fungerer de og hvilke Nintendo Switch spil findes der? Det guider vi dig igennem nedenfor.

Alt du behøver at vide om Nintendo Switch

Nintendo Switch

Nintendo Switch er spillevirksomheden Nintendos nyeste spillekonsol og en rigtig stor satsning for virksomheden. Efter Wii U har Nintendo haft det lidt svært, selvom konsollen i sig selv stadig kan betragtes som en succes i den forstand, at den åbnede op for en række helt nye funktioner og nye måder at spille på. Salgstallene blev dog aldrig så høje, som man havde håbet på. Men med Switch blev modvind vendt til medvind igen.

Indtil videre ser det meget positivt ud. Det der oprindeligt var en enkelt konsol fås i skrivende stund i tre versioner:

1. Nintendo Switch

Den originale. En spilkonsol, der både kan spilles i håndholdt format og som kan tilsluttes et TV for at spille på en stor skærm. Controllerne kan tages af og enten deles op i to, så to personer kan spille eller tilsluttes en controller-del, så du får en enkelt controller, der er mere ergonomisk.

 • Hvad: Spillekonsol
 • Skærm: Type: Touch-skærm
 • Størrelse: 6,2"
 • Opløsning: 720p
 • Lagerplads: 32 GB (internt), kan udvides via micro-SD
 • Porte: Hovedtelefonudgang, USB 2.0, USB-C, HDMI
 • Højtalere: Ja
 • Andet: Bevægelsessensorkamera og vibrator i controlleren, lyssensor i skærmen, 4,5 - 9 timers batterilevetid.

2. Nintendo Switch OLED.

En model med en stor OLED-skærm (7 tommer i stedet for originalens 6,2 tommer), hvilket garanterer en rigtig god billedkvalitet. Den har også dobbelt så meget lagerplads (64 gigabyte) som den originale og Lite-modellen.

 • Hvad: Spillekonsol
 • Skærm: Type: Touch-skærm,
 • Størrelse: 7"
 • Opløsning: 720p
 • Lagerplads: 64 GB (internt), kan udvides via micro-SD
 • Porte: Hovedtelefonudgang, USB 2.0, USB-C, HDMI
 • Højtalere: Ja
 • Andet: Bevægelsessensorkamera og vibrator i controlleren, lyssensor i skærmen, 4,5 - 9 timers batterilevetid.

3. Nintendo Switch Lite

En lidt enklere model, der kun er beregnet til at være en bærbar spillekonsol og ikke en hybrid til TV'et på samme måde som de to andre. Den har for eksempel en integreret controller som enhver anden bærbar spillekonsol og er ikke kompatibel med den docking-station, man ellers bruger til at tilslutte Switch til TV'et. Skærmen er mindre, vægten er lavere, og desværre er batteritiden også lidt kortere.

 • Hvad: Spillekonsol
 • Skærm: Type: Touch-skærm
 • Størrelse: 5,5"
 • Opløsning: 720p
 • Lagerplads: 32 GB (internt), kan udvides via micro-SD
 • Porte: Hovedtelefonudgang, USB 2.0, USB-C, HDMI
 • Højtalere: Ja
 • Andet: Lyssensor i skærmen, batterilevetid 3 - 7 timer.

Nintendo Switch *Billedtekst: Nintendo Switch kan bruges som en stationær konsol og som en bærbar konsol.

Hvad er Nintendo Switch?

Nintendo Switch er en spillekonsol, men den fungerer som en hybrid mellem en stationær og en bærbar konsol. Så du kan altså spille med den tilsluttet til TV’et eller tage den med i bussen og spille der.

Når du køber Nintendo Switch, får du i grundpakken den todelte "Joy-Con"-controller, det tilhørende Joy-Con Grip og Straps samt skærmen og en docking-station til denne (hvis du ikke køber Lite-modellen, se listen ovenfor for at få flere oplysninger om, hvad der adskiller modellerne fra hinanden).

To typer controllere, Joy-Con til venstre og Pro Controller til højre Billedtekst: To typer controllere, Joy-Con til venstre og Pro Controller til højre.

Nintendo Switch Controller

Joy-Con er den todelte controller, der, når den er koblet sammen, fungerer som en enkelt lidt større controller, og som, når den er delt i to, kan bruges som to separate controllere, når du spiller sammen med en ven. De indeholder også et IR-bevægelseskamera og en vibrator.

Joy-Con Grip giver dig mulighed for at koble de todelte controllere sammen til én, når du spiller alene tilsluttet TV'et. Joy-Con Straps bruges, når du spiller et spil, der bruger bevægelsessensoren i controlleren. Ved at placere dem omkring håndleddet undgår du at komme til at kaste controlleren væk ved et uheld og beskadige den, interiøret eller dine medspillere.

Der er også noget, der hedder Pro Controller, som har et design, der minder mere om en Xbox- eller PlayStation-controller. Dette er et alternativ til dem, der synes, at de mindre controllere til Nintendo Switch ikke er særlig behagelige at spille med.

Skærmen

Det er Nintendo Switch-skærmen, der giver dig mulighed for at spille når som helst og hvor som helst. På den originale model består den dels af en HD-klar touch-skærm (720p) på forsiden og dels en række knapper og ind- og udgange. Blandt andet en indgang til spilkort og udvidet hukommelse, hovedtelefonudgang, højtaler og lydstyrkeknapper.

Docking-stationen

Nintendo Switch-docking-stationen er den, du tilslutter til dit TV, når du vil spille derhjemme. Hele den håndholdte enhed skal blot klikkes ind i docking-stationen, og så er du klar til at gå i gang. Denne er naturligvis kompatibel med dine venners Switch, så alle kan medbringe deres Switch og spille hjemme på dit TV.

Du kan også købe konsollen med et spilsæt og dermed få en række spil til en mere overkommelig pris.

Nintendo Switch Pro Controller *Billedtekst: Ud over standardcontrolleren kan du også tilkøbe en mere traditionel konsolcontroller i form af Nintendo Switch Pro Controller, som du kan se til højre i billedet.

Sådan fungerer Nintendo Switch

Når den er tilsluttet TV’et, fungerer den ligesom enhver anden stationær spillekonsol, f.eks. en Xbox eller en PlayStation. Du har med andre ord en controller i hånden og ser billedet på TV'et. Men det særlige ved Switch er, at du også kan tilslutte controlleren til en bærbar skærm og dermed kan ligge i sengen og spille eller tage den med i bussen. Skærmen kobles enten direkte til controllerne ved at klikke dem på de korte sider, eller også placeres skærmen foran dig, og forbindelsen til controllerne er så trådløs.

Desuden kan du tilslutte flere konsoller og spille mod dine venner, enten i det samme rum ved at forbinde konsollerne eller via internettet i form af multiplayer-spil.

Nintendo Switch er tilgængelig

Billedtekst: Nintendo Switch fås blandt andet i en grå version og en mere farverig model. Her kan du se den grå.

Hvor meget koster Nintendo Switch?

I skrivende stund varierer prisen på en Nintendo Switch mellem 2.000 - 5.000 kr. afhængigt af hvilken model du køber, om du vil have spil med i købet, og hvilken forhandler du køber hos.

Se den laveste pris for Nintendo Switch her.

SQ amiibo switch *Billedtekst: Amiibo er samlefigurer, som låser op for ekstraudstyr i spillene.

Tilbehør til Nintendo Switch

Mange vælger at opgradere fra den medfølgende todelte Joy-Con-controller til en Nintendo Switch Pro Controller. Sidstnævnte ligner mere de controllere, der følger med stationære spillekonsoller. Switch Pro Controller indeholder også en IR-bevægelsessensor, vibrator og Amiibo-funktionalitet, men mange spillere synes, at den er af bedre kvalitet end den controller, der følger med standardpakken.

Et andet tilbehør er Amiibo-figurerne. Det er samlefigurer, som du kan købe til at have stående på din bogreol, når du ikke spiller. Men de har også digitale funktioner. Ved at holde dem mod NFC-læseren på din Joy-Con kan du låse op for unikke funktioner i dine spil. Præcis hvad du låser op for, afhænger af, hvilken figur du har købt, men det kan være alt fra nye spilfigurer til unikke evner eller nye niveauer.

Fortnite *Billedtekst: Fortnite er et af de spil, der er kommet med spillekonsollen som et sæt.

Nintendo Switch spil

I forbindelse med lanceringen af Nintendo Switch blev der udgivet et nyt spil i den meget populære Zelda-serie. Spillet, der har titlen The Legend of Zelda: Breath of the Wild, er et action/adventure-spil, hvor du skal udforske en stor spilverden med det mål endelig at besejre den onde Ganon.
Efterfølgeren The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ligger derfor også højt på listen over de mest populære spil til Switch.

Men siden spillekonsollen blev frigivet, er der naturligvis kommet en række nye spil, både indie-spil fra små spiludviklere og store, kendte spil. I skrivende stund er der langt over 1.000 spil at vælge imellem. Populære spil i forskellige genrer er for eksempel Fortnite, Pokémon: Lets go, Eevee! og Civilization VI, der er tilgængelige til Nintendo Switch. Men der er også mere unikke spil som for eksempel Nintendo Labo: Robot Kit, hvor du skal samle en robotdragt i den virkelige verden og derefter styre en lignende robot i den virtuelle verden.

Donkey Kong Country *Billedtekst: Donkey Kong Country: Tropical Freeze.

Hvis du er en hardcore Nintendo-fan, vil du selvfølgelig også gerne spille retrotitler. Her tænker vi primært på NES-spil, men også på Super Mario-spil og måske endda Game Boy-spil. Da Nintendo Switch er forbundet til nettet og har en online-tjeneste, har Nintendo naturligvis også fået denne idé. Ved lanceringen af onlinetjenesten uploadede man 20 retrotitler, og der dukker hele tiden flere op. I skrivende stund finder du blandt andet: Legend of Zelda, Donkey Kong og Super Mario Bros. blandt de udbudte titler. Du skal abonnere på online-tjenesten for at få adgang til spillene.

Populære Nintendo Switch spil

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os