Opdateret  

5 tips til skolebarnet: Sådan sikrer I den gode hygiejne

Oliver Jensen

Det kan være med blandede følelser, at vi sender vores børn tilbage i skole og børnehave under en igangværende pandemi. Men skolen er vigtig - det er de fleste nok enige i. Men hvad kan man gøre for at hjælpe ungerne med at holde den gode hygiejne og mindske smittefaren i løbet af dagen?

5 tips til skolebarnet: Sådan sikrer I den gode hygiejne

5 tips til at hjælpe skolebarnet med den gode hygiejne

Skolerne har i øjeblikket stort fokus på at sikre god afstand mellem eleverne - det står øverst på dagsordenen i forbindelse med genåbningen af skolerne. Aktiviteter flyttes udenfor for at sikre mere tid i det fri, der er fokus på, hvordan børnene ankommer til skolen, ligesom den hyppige håndvask kommer i børnehøjde.

Men hvad kan du som forælder gøre for at mindske smittefaren mellem hjem og skolen?

Her får du 5 tips, der kan være med til at sikre børnenes hygiejne og samtidig hjælpe barnet med at forholde sig til skolen, vennerne og turen til og fra skole på en anderledes måde.

1. Skift tøj

Skab en tydelig grænse mellem skole og hjemmet ved at sørge for, at barnet øjeblikkeligt skifter tøj, når fødderne kommer indenfor døren.

Det brugte tøj kan hænges væk til den efterfølgende dag eller smides i vasketøjskurven. Det er jo næppe noget, som børnene vil protestere imod, sådan at komme hjem og tage nyt rent og behageligt tøj på.

2. Vask hænderne

Det er uden tvivl blevet sagt mange gange allerede, men det kan sagtens tåle en gentagelse. Motiver børnene til at vaske hænderne regelmæssigt i skoletiden. Men sørg også for, at en grundig håndvask er noget af det første (og hvad med at vaske ansigtet?), der skal gøres, når man kommer ind ad døren.

Læs også: God håndhygiejne med sæbe og håndsprit

Vælg gerne en mild eller uparfumeret håndsæbe, der ikke er så udtørrende for huden.

3. Individuelle håndklæder

Det er vigtigt at vaske sine hænder grundigt og korrekt, men man bør også sørge for at tørre hænderne i et rent og frisk håndklæde bagefter.

Her kan det være en idé at sørge for, at alle i familien har hvert sit håndklæde. Hvis du har flere børn derhjemme, kan I sørge for, at hver person har et håndklæde i en selvvalgt farve, så det er nemt at kende forskel.

4. Sæt håret op

Hvis du har et barn med langt hår, så ved du allerede, hvor meget arbejde der er med at vaske og børste håret regelmæssigt. Men også hvor meget, der egentlig kan sætte sig fast i håret.

Hvis man sætter håret ordentligt op med hårelastikker eller hårbånd bliver det lettere at holde håret rent og flot i løbet af dagen.

5. Motiver børnene til udendørsaktiviteter

Nu hvor det bliver mere varmt og solrigt udenfor, så er der ingen undskyldning for at sidde indendørs.

Udenfor er der mange lege og andre sociale aktiviteter, der kan arrangeres med god afstand til hinanden. Og en grundlæggende forudsætning for at have det sjovt udenfor, uanset vejret, er selvfølgelig at have et par gode sko og godt tøj til årstiden.

Flere tips og gode råd til at forebygge smitte

For at det skal være så enkelt for dig at finde relevant indhold inden for temaet her, har vi samlet alt relevant indhold på én side.

Siden opdateres løbende med guides og tips, som vi håber, du oplever som en hjælp i disse tider.

Læs flere guides og tips

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os