1. Start
 2. Guides

Opdateret  

Vælg den rigtige e-bogslæser: Her er de bedste fra Amazon Kindle

Tobias Jacobsson

Elsker du at læse? Med en e-bogslæser i hånden (og på farten) har du alle dine favoritbøger med dig. Så kan du læse (og lytte til) e-bøger hvor som helst og når som helst. Lige her stiller vi skarpt på de 4 bedste e-bogslæsere fra Amazons eget succesmærke Kindle. Den er ideel til både voksne og børn.

Vælg den rigtige e-bogslæser: Her er de bedste fra Amazon Kindle

Amazon Kindle E boglæser

Du slår op i krimien eller biografien. Bladrer i de fysiske sider. Og når mørket falder på, tænder du en lampe for at kunne fortsætte læsningen.

Det kan altså noget. Ja, der er noget hyggeligt over det. Sådan at sidde med en fysisk bog foran sig.

Men digital læsning på en af de populære e-bogslæsere har også sine fordele.

Når du samler dine favoritbøger på en skærm, er du (ret indlysende) fri for at slæbe rundt på tunge bøger i tasken. På din e-bogslæser er der plads til masser af bøger i et praktisk, slankt format. Den fylder ikke ret meget i tasken eller rygsækken, så du kan have den med overalt og læse på toget, i bussen, når du sidder på motionscyklen eller i sofaen eller i sengen.

Og fordi en e-bogslæser ofte vejer mindre end en bog, er den lettere at sidde med, hvis du foretrækker at ligge ned og læse.

De populære e-bogslæsere fra Amazon Kindle har desuden den praktiske funktion, at du kan markere et ord og så få en forklaring af, hvad ordet betyder. Det betyder blandt andet, at du ikke behøver at afbryde din læsning for at google betydningen af et svært ord.

Værd at overveje hvis du skal købe en e-bogslæser

Hvis du overvejer at købe en af de populære Amazon Kindle e-bogslæsere, er der hovedsageligt 3 ting, du bør tænke over.

 1. Skærmens størrelse og lyskilde

Hvor stor en skærm vil du gerne læse dine bøger på? Tænk over, hvad du synes er mest behageligt at læse på. Husk, at en større skærm gør, at e-bogslæseren fylder mere. Det er værd at huske, hvis du skal have den med på farten.

Kindle-modeller er designet med E Ink Carta-teknologi i deres skærm. Og hvad betyder det så? Jo, det er en teknik, der stræber efter at imitere udseendet på trykt papir. E-ink betyder, at skærmen ikke udsender lys som på en mobil, men i stedet reflekterer lyset fra omgivelserne. Hvis du vil læse i et mørkt rum, får du hjælp af skærmens indbyggede lys.

Amazon Kindles e-bogslæsere har indbygget LED-belysning med forskellig styrke, afhængigt af hvilken model du køber. Så det er også godt at overveje, hvor meget belysning du har behov for, når du bruger din e-bogslæser.

 1. Lagerplads

Det kræver ikke så meget plads at gemme en e-bog på en e-bogslæser. Men hvis du vil kunne høre lydbøger, er det godt at overveje e-bogslæserens lagerplads.

En e-bogslæser med 8GB lagerplads har for eksempel plads til tusindvis af e-bøger og over 35 lydbøger. En e-bogslæser med 32GB har således plads til langt flere lydbøger.

 1. Prisen

Hvor tit planlægger du at bruge din e-bogslæser? For prisen på e-bogslæseren er naturligvis en vigtig del at overveje.

Hvis du stiller høje krav til ydeevnen og vil have en større skærm med højere opløsning, må du regne med at skulle betale mere. Har du planer om at tage din e-bogslæser med på flere ture og læse, mens du ligger ved poolen eller på stranden, er det godt at vælge en vandtæt e-bogslæser. Den funktion sender dog prisen opad.

De bedste Amazon Kindle-e-bogslæsere

1. Amazon Kindle Paperwhite 4

Fjerde generation af Kindle Paperwhite er meget populær og den hidtil tyndeste og letteste model.

Skærmen er på 6 tommer, har 5 LED'er indbygget for justerbar baggrundsbelysning og en opløsning, som giver dig en behagelig læseoplevelse. Endda i stærkt sollys. Den er vandtæt, så du kan bruge den på stranden, ved poolen eller når du sidder i badekarret.

Kindle-Paperwhite

Kan tilsluttes via wi-fi og Bluetooth

Du kan vælge mellem to størrelser: 8 GB eller 32 GB – den største på 32 GB er lige noget for dig, hvis du foretrækker at høre lydbøger. E-bogslæseren har Bluetooth, så du kan koble dine trådløse høretelefoner eller højttaler til og lytte til din e-bog.

Batteriet kan holde i op til seks uger, men vær opmærksom på, at både wi-fi og Bluetooth forkorter batteritiden kraftigt.

👍Lav vægt, god læseoplevelse, vandtæt
👎 Wi-fi og Bluetooth forkorter batteritiden, tager lang tid at starte

►Se priser på Amazon Kindle Paperwhite 4◄

2. Amazon Kindle 10

Med 8 GB lagerplads har e-bogslæseren Amazon Kindle plads til tusindvis af e-bøger.
Ja, faktisk omkring 6000 e-bøger.

Den her model er tiende generation af Kindle og har indbygget baggrundsbelysning (4 LED'er) for at give dig en god læseoplevelse - både indendørs og udendørs under forskellige lysforhold. Skærmen er 6 tommer, og med touch-skærmen kan du for eksempel tilpasse tekststørrelsen og slå betydningen af ord op, mens du læser, uden at forlade den aktuelle side.

Kindle

Du kan også høre lydbøger

Vil du høre lydbøger, kan du nemt tilslutte et par høretelefoner eller en højttaler via Bluetooth til e-bogslæseren. Kindle er også wi-fi-kompatibel, og en opladning kan holde i op til fire uger, afhængigt af hvor meget du bruger e-bogslæseren.

👍 God til prisen, indbygget lys, behagelig læseoplevelse
👎 Ikke vandtæt, opløsningen er lidt svag

►Se priser på Amazon Kindle 10◄

3. Amazon Kindle Oasis

Kindle Oasis er den mest avancerede model, når vi ser på Kindles e-bogslæsere. Den fås med 8 GB eller 32 GB lagerplads (ligesom flere af de andre i Amazon-serien af e-bogslæsere) og henvender sig til den mest kræsne e-læser.

Skærmen er tynd og på 7 tommer, opløsningen er høj, den er udstyret med den nyeste E ink-teknologi, og du kan vælge, om du vil læse med hvidt lys eller et varmere, ravfarvet lys.

Oasis tilpasser også styrken af lyset (som består af 25 LED'er) afhængigt af hvor svagt eller kraftigt det omgivende lys er, for at give dig den bedste læseoplevelse.

Kindle-Oasis

Vandtæt e-bogslæser

Oasis er også vandtæt, så du kan sagtens nuppe den med, når du sidder i badekarret eller ved poolen, og den er testet til også at kunne virke, hvis den skulle komme en tur under vandet.

Vil du høre lydbøger, kan du slutte e-bogslæseren til højttaler eller høretelefoner via Bluetooth. En opladning skal kunne holde i op til seks uger, men brug af Bluetooth eller wi-fi forkorter (naturligvis) batteritiden en del.

👍 Automatisk lysjustering, læseoplevelse i topklasse, stor skærm, vandtæt
👎 Lang tid om at starte, batteriet aflades hurtigt

►Se priser på Amazon Kindle Oasis◄

4. Kindle Kids Edition

Kindle Kids Edition er (helt som navnet antyder) en e-bogslæser til børn.

Med den her e-bogslæser kan børn sidde koncentreret om at læse uden at blive distraheret af apps, spil eller videoer. Kindle Kids Edition er en Kindle-e-bogslæser af 10. generation, har fået en 6 tommer skærm, 8 GB lagerplads og indbygget baggrundsbelysning. Med i prisen følger et etui til e-bogslæseren.

Kindle-Kids-Edition

Hjælper børnenes læseforståelse

Kindle Kids Edition har flere smarte funktioner, der udvikler børnenes læseforståelse. For eksempel kan børn slå ord op, som de ikke forstår, i en Vocabulary Builder, som derefter gemmes i en liste. Det er også muligt at gøre sådan, så forklaringer af svære ord vises med det samme, så barnet kan læse med færre afbrydelser.

E-bogslæseren kan (ligesom de andre Kindle-modeller) sluttes til højttaler eller høretelefoner via Bluetooth, så barnet kan høre lydbøger.

👍 God læseoplevelse, praktisk etui
👎 Svær at navigere rundt på, langsom touchskærm

►Se priser på Amazon Kindle Edition◄

FAQ – Ofte stillede spørgsmål til Amazon Kindle

Hvad er Amazon Kindle?

Kindle er Amazons egen serie af e-bogslæsere. Den første Kindle-enhed blev lanceret i november 2007 og blev hurtigt udsolgt. Siden er der kommet opdaterede versioner af e-bogslæserne, og Amazon har også lanceret forskellige modeller af deres enheder.

Ehandelsgiganten Amazon fører et stort udvalg af e-bøger - der er mere end 1 million titler - du kan få adgang til. Kindle kan kobles på internettet, så du kan købe og downloade dine bøger uden nødvendigvis at skulle forbi din computer og klare det der.

Hvor mange Kindle-modeller er der?

Der findes tre forskellige Kindle-modeller på markedet:

 • Amazon Kindle
 • Amazon Kindle Paperwhite
 • Amazon Kindle Oasis.

Amazon Kindle er den billigste model, og Kindle Oasis er den dyreste. Forskellen på modellerne er (udover prisen) blandt andet størrelsen på skærmen, skærmens opløsning, mængden af lagerplads, hvor kraftig det indbyggede lys er, og om e-bogslæseren er vandtæt eller ej.

Kan jeg læse bøger på dansk på Kindle?

Ja. Kindle er direkte forbundet med Amazons udvalg af bøger, hvor du kan finde titler på mange forskellige sprog.

Sortimentet af danske bøger er stadigvæk lille sammenlignet med antallet af engelske titler, men der findes bøger på dansk for både børn, unge og voksne læsere.

Hvilken e-bogslæser er bedst?

Som med så meget andet kommer det helt an på dit behov. Hvor ofte læser du? Er du fan af lydbøger (for så skal der være rigeligt med lagerplads på e-bogslæseren)? Vil du gerne kunne bruge e-bogslæseren udenfor?

Du kan selvfølgelig også læse de digitale bøger på din tablet eller smartphone. Men vil du slippe for en konstant lysende skærm, er der e-bogslæseren, som er mere skånsom for dine øjne. Alternativet er den fysiske bog, som du kan slå op i og bladre i.

På PriceRunner har vi tygget os gennem flere bøger på de populære e-bogslæsere. Så kan du vælge den helt rette model til dit digitale bibliotek.

►Find den bedste e-bogslæser til dit behov◄

 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os