Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Esport: Forbedr din præstation med det rigtige tastatur

Profilbillede
Opdateret 18. februar 2020

Overvejer du at opgradere til et gaming keyboard? Det er ikke en helt dum idé, for keyboards til gamere byder på funktioner, der giver dig visse fordele i spillet.

Opnå flere fordele i spillet

Gaming-tastaturer er specielt designet til personer, der sidder meget foran skærmen og gamer, så de blandt andet får den hurtigst mulige reaktionsevne, en behagelig spiloplevelse og mulighed for at udføre flere spilkommandoer med få tryk på tasterne.

Kender man til de forskellige teknikker og funktioner, bliver det lettere at vælge et tastatur, der passer til netop din spillestil. Nedenfor kommer vi omkring nogle af de vigtigste parametre.

Overvej at vælge et baggrundsbelyst tastatur, da det giver et godt overblik, når du spiller i mørke og knap så oplyste lokaler.

SteelSeries Apex Pro Nordic

SteelSeries Apex Pro

Fås med mekaniske OmniPoint switches, som du kan programmere og tilpasse via den medfølgende software. Den magnetiske håndledsstøtte giver dig god ergonomi. Kaldes af producenten for verdens hurtigste tastatur.

Kend de vigtige funktioner og dele

De traditionelle kontakter (eller switches) på et keyboard består af en gummidel, der presses ned under tasten. Men mange moderne gaming-tastaturer fås i dag med mekaniske switches. Fordelene ved dem er blandt andet høj byggekvalitet og dermed en lang levetid for produktet.

Switches på et tastatur er vigtige af hensyn til både spilfølelsen og selve kvaliteten. Med de mekaniske switches kan du opnå en hurtigere reaktion, fordi de registrerer trykket på tasten tidligere. Cherry MX Black er et eksempel på en sådan switch.

Razer Ornata Chroma Nordic

Razer Ornata Chroma

Et populært tastatur med et cool design. Mecha-Membran taster, anti-ghosting og baggrundsbelysning. Dejlig håndledsstøtte der giver forbedret ergonomi.

'Key Rollover' er et plus

For gamere er det også vigtigt, at tastaturet understøtter såkaldt ’key rollover’, så det ikke misser nogle af dine tastetryk, når du bruger flere taster samtidig. For eksempel vil du jo gerne kunne løbe, hoppe, skyde og meget mere på samme tid.

Står der eksempelvis ’6 key rollover’ i specifikationerne for keyboardet, betyder det, at modellen kan registrere seks taster, der trykkes ned på samme tid.

Anti-ghosting er et lignede udtryk. Det bruges normalt til at fortælle, at tastaturet kan klare ’3 rollover’ eller mere.

Logitech G Pro Mechanical Gaming Nordic

Logitech G Pro Mechanical Gaming

Et populært valg blandt gamere, der er ude efter mekaniske switches. Fås med GX Blue-switch, der giver en skøn taktil feedback. CS:GO-gameren S1mple bruger i øvrigt G Pro.

Vælg makro

Makro-taster er også noget, du bør se efter. For nøjagtig som med gamermus har gaming-keyboards ofte programmerbare taster.

Ved hjælp af softwaren, der knytter sig til tastaturet, kan du nemlig indspille udvalgte makroer og knytte dem til bestemte taster. På den måde kan du udføre komplicerede handlinger og bevægelser i spillet med kun et enkelt tastetryk.

ASUS Cerberus

Asus Cerberus Gaming Keyboard

Prisvenligt gamer-tastatur med ledning, baggrundsbelysning og 12 makro-taster. Stænksikkert og holdbart design.

Kommenter

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.