1. Start
  2. Guides

Opdateret  

Læg den samme makeup som din favorit Euphoria-karakter

Matilda Hansson

Den enormt populære tv-serie Euphoria skabte en viral bølge på de sociale medier med nogle særlige avantgarde og ekstravagante makeup-looks, der har rykket ved makeup-landskabet. Her er alt du skal bruge for at genskabe de ikoniske og populære makeup looks.

Definerende for en generation

Ungdoms tv-serien Euphoria tog mildest talt verden med storm, og den har opnået kultstatus ved at belyse dybe emner kombineret med et betagende visuelt udtryk. Serien må siges at være tæt på at have den samme indflydelse på en hel generation - ligesom Mean Girls eksempelvis havde på Millennial-generationen.

Især makeuppen har fået særlig opmærksomhed. Den iøjefaldende stil med masser af glimmer og ædelsten, har skabt en ny skønhedstrend - med hjælp fra seriens makeupartist, Doniella Davy.

Selvom makeupstilen springer i øjnene og kan virker i overkanten, så er der faktisk velovervejet og med tanke bag, da det afspejler hver karakters individuelle rejse og personlighed. Der er også nogle af karakterene i serien, som faktisk helt giver afkald på makeup og derfor ser vi både looks, der er helt enkle og uden noget særligt, til de mere ekstravagante, overdådige, kitschede og modige looks.

Makeupartisten mener, at disse makeupstilarter er "emotional glam", der med de ekstreme looks er en indikation på karakterens følelsesmæssige tilstand. Vi gennemgår alle hovedpersonerne samt de produkter der skal til, for at matche looket.

Sådan rammer du plet med de forskellige Euphoria-looks

Rue Bennett

Selvom Rue er seriens hovedperson, så har hun et meget simpelt og behersket look, når det kommer til makeup. Der blev ikke anvendt foundation på Rue, og Doniella Davy nævner samtidig, at hun kun anvender en smule highlighter, der giver Rue det glinsende look. Vi ser dog også Rue med makeup, for eksempel i sidste afsnit af sæson 1, hvor hun har tegnet glitter under øjnene som symbol på en klovns tårer.

Jules Vaughn

Jules' makeup er kendt for den kreative øjenmakeup. Man vil ofte opleve hende med en særlig grafisk og farverig eyeliner, der er en direkte afspejlning af hendes humør eller sindstilstand.

Ved brug af "negative space liner" i neon matcher du Jules' look. Tilføj hertil et par lyse øjenbryn - så sidder det lige i skabet. Eksperimenter, vær kreativ og lad din indre kunster komme frem i lyset!

Maddy Perez

Maddy har et vovet og monokromt udtryk i sin makeup. Ofte har hun en stærk og dramatisk (ofte med ædelsten) eyeliner eller et skarpt cateye-look. Hendes glimtende øjenskygge kombineret med et par ædelsten rundt om hendes øjne er blevet synonymet med det ikoniske Euphoria-look. Uanset hvad, så har Maddys makeup altid et vovet og særligt budskab.

Doniella har afsløret, at hun skaber den knivskarpe eyeliner med et meget enkelt trick; vatpinde. Hun bruger dem til at gøre kanterne skarpe og linjerne mere rene.

Cassie Howard

Cassies romantiske væremåde kommer til udtryk gennem hendes elegante og bløde makeup. Rødmede kinder, glitter, highlightere og dekorative ædelsten. Tror man, at Cassie er kedelig, så skal man tro om igen. Hun eksperimenterer nemlig med forskellige stile og farver - hovedsageligt babyblå. Hun bruger også mere glitter og flere ædelsten til sine festlige looks.

Kat Hernandez

Kat er en af de karakterer, der gennemgår en stor transformerende rejse i første sæson, da hun bliver mere vovet og selvsikker - ligesom hendes makeup gør det. Senere på sæsonen ser vi også, at hun begynder at gå med farverige øjenskygger med ædelsten samt læbestift - noget der leder hen mod goth-stilen. Du skal ikke spare på noget, hvis du vil ramme plet med Kats look, hvor fokus er på øjne og læber.

Lexi Howard

Lexi Howards stil er mere poleret, simpel og klassisk, hvis man sammenligner med hendes klassekammerater. Med en klassisk rød læbestift og et diskret cateye er Lexis look i den "ordentlige" ende. Dog eksperimenterer hun en smule mere i sæson 2, hvor vi får nogle mere unikke og iøjefaldende detaljer at se, hvor især den glitrende øjenmakeup i koral symboliserer hendes voksende selvsikkerhed.

Billeder: @donni.davy (Instagram) og Warner Media.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os