Opdateret  

Flotte dørmåtter

Sara Assadi

En velkommende detalje ved yderdøren og samtidig noget at tørre skoene af på, når det regner. Dørmåtten er en både praktisk og flot del af indretningen.

Flotte dørmåtter

Find en flot dørmåtte

På våde og mudrede dage er det rart at kunne tørre sine sko lidt af, inden man går ind i huset eller lejligheden, og så er det godt at have en måtte uden for døren, som kan tage det værste snavs

Dørmåtter kommer i mange forskellige modeller og former. Fælles for alle er, at de kan tåle slid og er lette at børste eller ryste, når også de er blevet lidt for prægede af vejr og vind.

Etol Matta Rope Grå 70x120cm

1. Etol Matta Rope

Denne rebmåtte føles solid og er perfekt at lægge i entreen. Designet og farven gør, at snavs let camoufleres, inden man får gjort den rent, og den fungerer også fint inden for en balkondør eller på en anden plads, hvor man skal af med det værste snavs.

Modellen er 70 x 120 centimeter, hvilket ser lidt bredere ud end standardmålet på en dørmåtte, og designet er tykt og blødt.

Sammenlign priser
House Doctor Clean Naturfarvet 60x90cm

3. House Doctor Clean

Denne solide og rustikke måtte fra House Doctor ligger fint foran de fleste designbevidste personers yderdøre. Måtten har et diskret mønster og et rigtig slidstærkt design med sin materialeblanding af genanvendt gummi og kokosfibre.

Leder du efter en vandtålelig dørmåtte, som tåler slitage, men som også er pæn og pryder sin plads på trappen, er denne model et perfekt valg.

Pris fra: 249 kr.
Sammenlign priser
Tica Copenhagen Dot Sort 45x75cm

4. Tica Copenhagen Dot

Prikker er en nem måde at få et lidt legefuldt mønster ind i indretningen, og denne måtte er både flot og funktionel med sit mønster. Skabt af gummi og med et slidstærkt ydre, som kan klare mange omgange af aftørring og snavsede støvler – her har du en måtte, som virkelig holder skidt og møg uden for din hoveddør.

Bor du et sted, hvor det ofte blæser og regner, er denne måtte et godt valg, da den er tung og ikke letter i vinden. Takket være materialet tåler den også vand og bliver ikke glat at gå på, når det regner.

Dixie 37430 Villastad Sort 75x45cm

5. Dixie 37430 Villastad

Denne gummimåtte fra Dixie har et stilrent mønster, som forestiller en by, og føles både moderne og stilren i sit design. Måtten er fabrikeret af naturgummi, hvilket er et utrolig holdbart og slidstærkt materiale, som passer til hård behandling.

Fordi måttens mønster er perforeret, så falder snavset let igennem, og det er nemt bare at løfte måtten og feje den ren ved behov.

Hay 50x70 Beige, Grøn, Lilla, Blå, Rød, Pink, Gul 70x50cm

6. Hay 508323

Denne dørmåtte fra danske Hay er vævet i slidstærk jute og fås i flere forskellige farvekombinationer. Måtten er kraftig og robust, og den gør sig lige så godt som dørmåtte i gangen som inden for altandøren.

Foruden jute består måtten af skidtafvisende uld, hvilket gør den både slidstærk og let at rengøre. En skridsikker måtte nedenunder anbefales, da den ikke har gummibund.

Dixie Jute Brun 90x60cm

7. Dixie Jute

En flot, slidstærk og robust måtte i jute, som nemt holder uønsket skidt og regnvand væk fra gangen. Udviklingen af urtevæksten jute har gjort, at endnu flere produkter nu fabrikeres af væksten, og nye behandlingsmetoder gør, at den bliver betydeligt blødere end det jutevæv, mange som udgangspunkt tænker på.

Denne måtte er håndvævet og fås i fire forskellige, naturlige farver – bare vælg den, som passer din dør bedst!

3 tips til købet af dørmåtte

  1. Tjek klimaet. En dørmåtte, som skal ligge på trappen til et solbeskinnet sommerhus ved Vesterhavet, kræver mere end en, som skal ligge i dagligstuen inden for terrassedøren. Vælg en tung måtte, hvis det blæser meget.

  2. Køb en ekstra. Måske har du faktisk brug for to: en solid måtte at stampe skoene på uden for døren og endnu en til at stå på, når du er indendørs.

  3. Mål din dør. Der findes visse standardmål, men dobbelttjek alligevel bredden på lige præcis din dør, så måtten hverken bliver for bred eller for smal.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os