Opdateret  

Flotte radiatorer til hjemmet

Sara Assadi

En radiator er måske ikke det første, du har i tankerne, når du skal indrette dit hjem, men der findes faktisk en del modeller, som er rigtig flotte. Her er nogle af dem.

Flotte radiatorer til hjemmet

En flot radiator - elradiator, gulvradiator eller?

Når man taler indretning, så går tankerne først og fremmest til sofaen og andre fremtrædende møbler, men radiatorerne er jo ofte lige så synlige som resten af indregningen. Uanset om du har behov for en ekstra el-radiator eller skal udskifte din eksisterende vand- eller olieradiator, så findes der mange forskellige modeller at vælge mellem. Her er nogle stykker, som du kan overveje, hvis du vil varme dit hjem med stil.

DeLonghi Dragon4 TRD40820E 230V

2. DeLonghi Dragon4

Et must for retroelskere, som har brug for en ekstra varmekilde i hjemmet eller sommerhuset. Denne olieradiator tilsluttes en stikkontakt og giver en jævn og behagelig varme, som holder længe. Designet er gennemtænkt, og apparatet er let at placere takket være sin fleksible størrelse. Et ekstra plus er hjulene, som gør det enkelt at flytte rundt på radiatoren til den ønskede plads.

Sammenlign priser
Cecotec Ready Warm 5850 Space 360º

3. Cecotec Ready Warm 5850 Space 360º

Cecotecs gulvradiator er en mobil olieradiator med justerbar termostat. På grund af hjulene og det ergonomiske håndtag er det nemt at flytte på apparatet, så det står, hvor der er mest behov for varmen. De 11 paneler gør, at du får en jævn og behagelig varme. Denne radiator passer desuden godt til astmatikere og allergikere, da den ikke brænder støv, hvilket giver en bedre luftkvalitet.

Adax NEO NP20 KDT 650020 230V 2000W

4. Adax NEO NP20 KDT 650020 230V 2000W

En rigtig stilet el-radiator i slankt design. Norske Adax arbejder på at udvikle energirigtige el-radiatorer til fremtiden, og denne model har en såkaldt åbent-vindue-funktion, overophedningsbeskyttelse og LDC-display

ADAX Neo er kun ni centimeter dyb og har et plant ydre, som er nemt at rengøre. De afrundede kanter giver et blødere udtryk.

Thermrad Compact-4 Plus Type 11 400x1200

5. Thermrad Compact-4 Plus Type 11 400x1200

En prisvenlig, vanddrevet radiator, som passer, når man ikke vil have nogen bundforbindelse. Monteres usynligt på væggen med medfølgende L-beslag, og så er den kun seks centimeter tyk.

På oversiden ligger et beskyttende gitter med rundede hjørner, som gør den velegnet til at placere i rum, hvor der er børn. Thermrad Compact kommer i flere forskellige størrelser, hvilket gør den til et alternativ, som er fleksibel og let at møblere med.

Nedis WIFIHTPL20FWT

Nedis WIFIHTPL20FWT

Elektrisk konvektionsradiator med glasfront og 2000 Watt effekt. Kan tilsluttes dit Wi-Fi så du kan oprette en automatiseret tidsplan, hvornår radiatoren skal tænde og slukke - eller bare skrue op og ned for temperaturen. Med en justering af temperaturen i forhold til behovet for varme i lokalet, så kan du typisk spare op til 30% på strømforbruget.

5 tips til køb af radiator

  1. Tænk over hvor stort et lokale du skal opvarme. En elradiator som primær varmekilde bør have cirka 100-150 Watt pr. kvadratmeter. Som tilskudsvarme i lokaler med andre varmekilder, der behøver effekten ikke nødvendigvis at være så høj.

  2. Vær opmærksom på, om du har kapacitet nok til din elradiator fra sikringsgruppen i el-tavlen. Normalt kan du trække 2300 Watt på 10 Ampere, 2990 Watt på 13 Ampere og 3680 Watt på 16 ampere - men det må ikke være i lang tid ad gangen. Spørg din elektriker til råds hvis du er i tvivl.

  3. Når det kommer til energiforbruget med en elradiator, så er 1 watt strøm = 1 watt varme. Et højere antal watt er dermed ikke ensbetydende med et højere forbrug (prisen er dog normalt mere og så fylder de mere). I et helt forsimplet eksempel vil en elradiator på 1.000 watt være tændt i cirka dobbelt så lange perioder for at opretholde den ønskede temperatur som en elradiator med en effekt på 2.000 watt, før termostaten igen slukker. I eksemplet her vil forbruget derfor være det samme - men læs lige tip #2 før du køber en for kraftig radiator. En moderne varmepumpe kan derimod afgive flere watt varme end den selv forbruger.

  4. Gå lidt på kompromis. Et varmeapparat tager plads og er meget ofte synlig på gulvet. Husk på det, når du kigger på prisskiltet.

  5. Se helt bort fra udseendet. Synes du, at alle varmeapparaterne er grimme? Så se vores side med flotte radiatorskjulere i stedet:

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os