1. Start
 2. Guides

Opdateret  

Gave til 30-årige – gaveidéer og inspiration

Brian Sommer

Hvad giver man i gave til en person på 30 år? Udover peber (måske) så er sport, hjem, karriere, familie eller singleliv nogle gode pejlemærker, når du skal finde en gave. Få vores tips til den bedste gave til 30-årige her.

Gave til 30-årige – gaveidéer og inspiration

Stor fest og kæmpe peberkværn udenfor – eller ej. Den ugifte 30-årige slipper ikke for peber i en eller anden form. En pebermø eller pebersvend må forvente et nys eller 10 fra en hel masse peber.

Du kender naturligvis din 30-årige gavemodtager bedre, end vi gør. Og her er et par situationer, som er mere eller mindre almindelige for det sted en 30-årig kan være i livet.

Mange 30-årige er færdige med uddannelsen og er i gang med at etablere sig på arbejdsmarkedet.

Nogle 30-årige begynder at stifte familie på den ene eller den anden måde – og måske er børn det næste skridt. Mens andre 30-årige lever singlelivet eller har fuld fokus på karrieren.

Fritiden kan stadig rumme plads til sport, rejser, kreativitet og selvudvikling.

Her får du vores bud på at ramme plet med gaven til den 30-årige.

Billede gave til 30 års fødselsdag peberkværn og peber

Peberkværn

Der er ingen vej udenom. Chancen for at din gave går til enten en "pebermø" eller "pebersvend" er stor ... og den bliver kun større og større. I følge Danmarks statistik så er gennemsnitsalderen for 1. gangsviede mænd og kvinder stigende. I 2022 var den 35,6 år for mænd og 33,4 år for kvinder. Så med mindre den 30 årige allerede er gift, skal der sikkert peber med i pakken.

Læg lidt peberkorn i pakken og suppler med en peberkværn i høj kvalitet, som holder i mange år.
Tip: Undersøg, om andre skulle have fået samme idé, så personen ikke står med 10 peberkværne på gavebordet.

Peberkværne

Billede 30 års fødselsdagsfest

Til den festglade 30-årige

 • En blender, der kan knuse is kan både være en sjov og praktisk gave til en 30 års fødselsdag. På selve dagen kan blendere hurtigt være klar til at mikse drinks sammen – du kan jo lægge lidt ingredienser med til fødselarens signatur-drink. Efter festen kan den lave smoothies og babymos i mange år fremover.
 • Beer Pong og øl-bong er indslag, som skruer lidt ekstra op for en 30 års fødselsdag. Især hvis der står havefest på invitationen – eller hvis alle vennerne skal samles.
 • Karaoke enten er man til det, eller også er man slet ikke. Men når stemningen er højest og gæsteren er varmet op, så kan der let gå X-factor i den.

Billede af gave til 30 årig - Yogamåtte

Massagepistol

En massagepistol er ikke kun for sportsnørder og personer uden en partner, som måske kunne lokkes til at give dine nakkemuskler og rygstykker lidt massage.

 • Sport, træning og motion vil resultere i ømhed i musklerne. Det er sådan set hele pointen, at muskelfibrene skal slides for så at genopbygge sig endnu stærkere end før. Efter udstrækning kan en dybdegående massage gøre underværker
 • Til håndværkeren kan en drilsk muskel lindres med massagepistolen – måske under frokostpausen eller til fyraften
 • På kontoret, når nakken driller, så er det bare at række ned i skuffen og fiske massagepistolen frem

Massagepistoler

Yogaudstyr

Yoga er for mange en aktivitet, som kræver en indre ro, som mange oplever i 30'erne. Når det behagelige tøj er kommet på og yogamåtten er rullet ud på gulvet, så er det også et tydeligt tegn på "mig-tid". Kender du en yogi? Så vil en lækker yogamåtte være et hit.

Yogamåtte

Sportsur

Hos stort set alle sportsudøvere og motionister vil et sportsur ofte stå ret højt på ønskelisten. Det er naturligvis en gave, som godt kan løbe lidt op i pris – men måske kan vennegruppen eller familien slå sig sammen.

Sportsure

Billede gave til 30 årige hjemmesko og tæppe

Hjemmesko, tøfler ... sutsko

Det kan være en slet skjult hentydning til, at den 30-årige måske har sat sig liiiidt for hårdt i sofaen, og skal komme lidt mere ud fra matriklen – hvis der skal ske noget på partnerkontoen.

Men når det så er sagt (eller hvis det med parforholdet er på plads), så er der nu ikke noget som at vrikke med tæerne i et par ...

bløde og lune hjemmesko

Tæpper

Lidt som med hjemmeskoene, så kan et tæppe også være en lille stikpille til at komme ud af hulen. Men der er nu ikke noget som at trække et blødt tæppe over sig selv (og måske sin partner) og snuppe et par timer i sofaen med popcorn og serier på fjernsynet.

Hyggelige og varme tæpper

En køkkenmaskine

En køkkenmaskine er måske en lidt kedelig gave i første omgang. Men den sparer både tid og kræfter – især når der skal bages meget ad gangen.

Maskinen bliver let en værdsat gave, som giver mulighed for at slå det helt store (og hjemmelavede) brød op. Og hvem vil ikke elske hjemmebagte burgerboller, pølsebrød, rugbrød og pizzabunde. For slet ikke at tænke på de mange (måske) kommende børnefødselsdage med friskbagte boller og pølsehorn.

Køkkenmaskiner

Airfryer

En airfryer er et hurtigt, energibesparende og ikke mindst fedtfattigt alternativ til ovnen (og især til frituren).

 • Til kærestepar og singler er en mindre airfryer perfekt, fordi der sjældent tilberedes store mængder mad ad gangen.
 • Til den travle børnefamilie er der behov for lidt større mængder, og her vil en airfryer med stor kapacitet være ideel.

Termomadkasse

Når resterne fra i går – eller en gang instant nudler – varmes op og puttes i madtermokassen, så kan maden stadig nydes varm til frokostpausen. Men det gælder også omvendt med kulden, så oste- og leverpostejsmaden ikke sveder af varme, når den skal op af tasken til frokost.

En termomadkasse er nemlig lige så god til at holde på varme som på kulde. Derfor kan den også være en praktisk gave, som kommer i brug, når den lille familie skal på tur.

Termomadkasse

Billede gave til 30 årig steamer

En steamer

Steamere bliver mere og mere populære. Dampen får let styr på det krøllede tøj, og så er steameren ekstra skånsom mod tøj, som ikke tåler for meget varme. Steameren kan også friske duften af tøjet op på samme tid, så det kan bruges en dag ekstra.
Den store fordel er, at steameren kan bruges, mens tøjet hænger på bøjlen – så der er ikke brug for et strygebrædt.

Steamere

Men strygejernets dage er endnu ikke helt talte, for det har stadig et es i ærmet. Steameren er ikke så godt til de skarpe folder på skjorter og bukser.

StrygejernBesøg vores temaside om gaveidéer og få inspiration til gaver til alle lejligheder.

Få flere gaveidéer

 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os