1. Start
 2. Guides

Opdateret  

Gave til mor – 25 gode gaveideer

Lea Sefeld

Mors dag, fødselsdag, juleaften – der er mange anledninger til at købe en gave til mor. Desværre er det måske ikke altid, at idéerne er lige så mange som mulighederne for at give gaver. Men bare rolig. Vi har nogle gode ideer til at finde den bedste gave til mor.

Gave til mor – 25 gode gaveideer

Gave til mor

"Mor er den bedste i verden!" Sådan lyder sangteksten i hvert fald. Så vi har fundet gaveideer til verdens bedste mor.

Dog kan det være lidt svært at finde på den perfekte gave til mor. Især hvis du har en mor, der har alt allerede. Derfor har vi prøvet at finde en række forskellige gaveideer til mors dag, fødselsdagsgave og julegave. Vi har også prøvet at finde gaver til alle budgetter, så du bør kunne finde en god gave til din mor her, lige meget om du er på SU eller har lommen fuld af guld.

Perfekt gave til mor

Mennesker er forskellige - og det er mødre også. Vi har fundet forskellige gaver til forskellige mødre. Så er din mor typen, der hygger, er praktisk eller går hun op i skønhedsprodukter? Vi har lavet en liste over perfekte gaver til mødre af forskellige typer - men vi starter med de hjemmelavede - og personlige gaver - for hvilken mor er ikke vild med personlige gaver?

Billede af personlig gave til mor

Personlig gave til mor

Mødre er vilde med personlige gaver. Men det kan være svært at finde på, for hvad er egentlig personligt? Vi mener, at en personlig gave er alt lige fra en flot buket til en hjemmelavet gave - og lige meget, hvad det er, vil det helt sikkert smelte din mors hjerte. For når alt kommer til alt, så er det jo tanken, der tæller!

 • Billeder Hvis der er noget, der kan gøre mor blød om hjertet, så er det billeder og minder om gode øjeblikke. Tag et billede af dig selv, dine søskende eller din egen lille familie og ram det ind til din mor. Det vil hun elske. Alternativt kan du købe en digital fotoramme, der kan vise billeder fra ferier gennem årene eller hyggelige stunder med familien.

 • Blomster Din mor vil helt sikkert sætte pris på en fin buket blomster, men hvis du vil have, at den skal holde lidt længere kan du købe en evighedsbuket til hende. Du kan også købe en DIY bog til din mor, så hun selv kan lære at lave evighedsbuketter - hvis hun altså er den kreative type.

 • Gavekurv Hvis din mor elsker snacks og søde sager, kan du sammensætte en skøn gavekurv med hendes favoritter: ostepops, chips, chokolade og et par flasker af hendes yndlingssodavand. Budgetvenlig og altid værdsat!

 • Maleri Kom du også altid løbende hjem fra skole med en ny tegning til mor? Nu kan du give hende den ultimative DIY gave ved at male et fint billede til hende. Hvis din mor selv er velsignet med en indre-Picasso, så er et lærred og lidt maling også en rigtig fin gave.

 • Unika keramik Ler-sæbeskåle har din mor nok fået nok af - men er du lidt ferm og fingernem, så kan du skabe en helt unik og personlig gave til din mor med selvhærdende ler. Hvis du synes, at det er super hyggeligt, kan du købe lidt ekstra til din mor, så I kan have en hyggelig krea-stund sammen.

Billede af parfume i gave til mor

Luksus gaver til mor

Kan din mor godt lide, når det er lidt ekstra lækkert? Så kan du prøve at forsøde din mors liv med lidt ekstra luksus! Her er gode ideer til gaver, der kan give din mor lidt mere hverdagsluksus.

 • Smykker Leder du efter en gave, der virkelig skal vise din mor, hvor meget du holder af hende. Vil du samtidig gerne give hende noget, hun kan have på hver dag, og tænke på dig, når hun ser det? Ja, så er flotte smykker en god gaveidé.
 • Champagneglas Holder din mor ofte middagsselskaber for familie og venner? Og kan hun lide at gøre det lidt ekstra lækkert for sine gæster? Så kan et sæt med smukke champagneglas være en god gave.
 • Rivsalt Luksus behøver ikke at være guld og glitter, det kan også være små ting, der gør livet lidt mere lækkert. Det kan for eksempel være gode råvarer til madlavningen - lækre krydderier, en smagfuld olivenolie eller måske eksklusivt rivsalt?
 • Vinprop Nyder din mor også et glas rødvin i ny og næ? Så er en elegant vinprop til at sætte i flasken en god gave - på den måde kan hun gemme et par glas til dagen efter.
 • Duftpinde Findes der noget mere indbydende end at komme ind i et rum, der dufter dejligt? Giv duftende duftpinde til din mor i gave, som hun kan nyde hver dag, når hun kommer hjem.
Billede af tæppe i gave til mor

Gaver til hygge-mor

Elsker din mor at hygge sig? Så har vi nogle gode ideer til, hvad der vil gøre din mor glad.

Hvis din mor er typen, der kan lide at folde benene sammen under sig i sofaen med en god bog og en kop te eller kaffe, så vil hun elske de her gaver:

 • Tæppe Et lækkert tæppe er altid en god mor-gave, så hun kan sidde og hygge sig med en bog.
 • E-bogslæser Måske er din mor med på noderne, og læser e-bøger. Hvis dit budget er lidt højere, kunne en e-bogslæser, være et godt gavevalg.
 • Massageapparat Klager din mor over ondt i nakken, og plager hun om massage? Så kan du gøre din mor glad - og dit eget liv lidt lettere, ved at give hende et massageapparat til nakken og skuldrene, som hun selv kan bruge.
 • Sutsko Er din mor lidt af en frossen-pind, kan det være hyggeligt med et par gode sutsko.
 • Sengetøj Eller hvad med den perfekte hygge-gave - dejligt blødt sengetøj til de hyggelige weekend-morgener i sengen.
Billede af praktisk jakke i gave til mor

Gode gaver til den praktiske mor

Er din mor den praktiske type, der kan blive sur over at få blomster, der bare visner og dør? Ja, så kan det være hun vil sætte pris på en af de her gaver, der kan hjælpe hende med at få hverdagen til at forløbe lidt lettere.

 • Smart-notesbog Elsker din mor at have lister som hun løbende kan tjekke af, og elsker hun samtidig "smart" teknologi? Så vil hun elske den her type genanvendelige notesbøger, man kan bruge igen og igen - og samtidig uploade til sine apps. Rocketbook er sådan en type notesbog.
 • Klassisk notesbog En mere oldschool version er en flot kalender eller en indbundet notesbog. Det vil enhver praktisk mor sætte pris på!
 • Termokrus Bruger din mor tit offentlig transport - så vil hun sikkert elske et termokrus hun kan tage med sig. For når hun først har taget sig af familien derhjemme, er det ikke altid hun lige får drukket kaffe selv, inden hun skal afsted.
 • Jakke Hvis din mor er den praktiske type, så går hun helt sikkert op i, at hendes tøj også er praktisk. Så hvad med en flot og men praktisk jakke?
 • Taske Er din mor udendørstypen, der elsker at gå tur i skoven eller cykler hun fra A til B? Så er en flot taske, der kan tåle vejr og vind, også en rigtig god mor-gave.
Billede af bodylotion i gave til mor

Skønhedsprodukter som gave til mor

Er din mor den smukkeste mor i verden? Det er min mor i hvert fald. De fleste kvinder kan godt lide at forskønne og forkæle sig med skønhedsprodukter på den ene eller anden måde. Er din mor en af de kvinder - så vil hun blive glad for en af de her gaver.

 • Bodylotion Efter et varmt og skønt bad, findes der ikke noget mere forkælende for kroppen end en blødgørende bodylotion. En god forkælelsesgave til mor.
 • Parfume Dufte er fulde af minder, og den rigtige parfume kan skabe nye gode minder. Giv din mor en god parfume, der vil minde hende om gode tider.
 • Collagen pulver Går din mor op i at holde huden ung og frisk, så er en anti-aging creme altid at finde i toiletskabet, men hvad med kollagenpulver, der giver skøn hud indefra?
 • Shampoo Bløde og luftige hårlokker - er det ikke de fleste kvinders ønske? Med en lækker shampoo kan du med garanti forsøde din mors hverdag.
 • Læbestift Skønhedstrends kommer og går - men de røde læber går aldrig af mode! Køb en knaldrød læbestift af god kvalitet til din mor, den bliver hun glad for.


Besøg vores temaside om gaveidéer og få inspiration til gaver til alle lejligheder.

Få flere gaveidéer

 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os