• Tilbud
 • Guides
 • Om os
 1. Start
 2. Guides

Opdateret  

Sådan kommer du i gang med Apple TV (trin-for-trin med billeder)

Daniel Hessel

Med Apple TV kan du streame dine yndlingsprogrammer, spille spil og se TV. Her viser vi dig, trin for trin, hvordan du kommer i gang med dit Apple TV.

Sådan kommer du i gang med Apple TV (trin for trin)

Det er meget enkelt og brugervenligt at komme i gang med sit nye Apple TV. Alligevel har vi – for god ordens skyld – lavet den her guide, så processen står helt klart.

Apple TV - Før du går i gang

Der er naturligvis lige et par ting, du skal have klar, inden du kan gå i gang med opsætningen.

I den her guide fokuserer vi på Apple TV 4K, men processen er nøjagtig den samme for fjerde generation af Apple TV. Har du fået fat i en ældre Apple TV (3. generation) fra 2012, foregår installationen på mere eller mindre samme måde, men grafisk vil der naturligvis være nogle forskelle for 2012-maskinen.

Dette har du brug for

 • Et Apple TV 4K eller [Apple TV 4K (gen 2](/pl/649-3200137887/Media Players/Apple-TV-4K-32GB-(2nd-Generation)-priser) (4. generationsmodellen ser ligesådan ud ved installering).

 • Et HDMI-kabel. For afspilning i 4K-opløsning skal du gå efter et, der er mærket med ”High Speed” eller ”Premium High Speed” (alternativt HDMI 2.0 eller nyere). For almindelig full HD kan du bruge hvilket som helst HDMI-kabel.

 • Et TV med en ledig HDMI-port (og gerne et 4K TV, hvis det er et Apple TV 4K, du har).

 • Navnet på dit internet og adgangskoden til det (det er dog ikke nødvendigt, hvis du slutter dit Apple TV til fjernsynet direkte med et netværkskabel).

 • Brugernavn og adgangskode til dit Apple-ID. Det er det samme som det, du har til din iPhone, iPad eller Mac. Hvis du ikke har en konto, kan du nemt oprette en gratis på Apple.

Det er da meget ligetil, ik’? Lad os fortsætte!

Tilslut dit Apple TV – trin for din

1. Sæt strøm til

Start med at sætte strømstikket i en ledig stikkontakt og stikket på bagsiden af dit Apple TV.

HDMI-stikket sættes i fjernsynet og på bagsiden af dit Apple TV – det har i øvrigt ingen betydning, hvordan du vender det. Bare fjernsynet og medieafspilleren er forbundet, og så kan du ellers fortsætte.

2. Find fjernbetjeningen

Tænd for dit TV og vælg så den HDMI-kanal, du sluttede dit Apple TV til. Bagefter skal fjernbetjeningen så forbindes/parres med fjernsynet. En proces, der er ganske simpel – du skal blot trykke på touch-overfladen på fjernbetjeningen. Så er det klaret.

Hvis du har et Apple TV 4k (gen 2), der udkom i april 2021, ser fjernbetjeningen lidt anderledes ud. Det skyldes primært, at den store touchpad er blevet erstattet af et klikfelt. Koblingen ser dog ligesådan ud med den eneste forskel, at du trykker på midten af klikfeltet i stedet for på touchpad’en.

Siri Remote 2021

Bonus: Har du et ældre Apple TV (4 eller 4K) og synes, at du aldrig er blevet glad for fjernbetjeningen? Den nye Siri Remote, som den hedder, kan købes separat og kan kobles til dit ældre Apple TV.

3. Bekræft dit valg

Touch-overfladen på fjernbetjeningen bruger du egentlig på samme måde, som du kender det fra en bærbar computer, og det er også din måde at bruge dit Apple TV på og navigere gennem indholdet.

Et klik på touch-overfladen betyder ’bekræft’, mens et klik på ’Menu’-knappen går et trin tilbage (når du er godt i gang med dit Apple TV, kan du holde den knap inde for at gå til hovedmenuen).

Hvis du har den nye fjernbetjening, skal du i stedet klikke på midten af klikfeltet.

4. Indstillinger

Nu hvor fjernbetjeningen er tændt, skal du starte med at vælge det sprog, du vil bruge, og hvilket land du befinder dig i. Hvis du har en iPhone eller en iPad i nærheden og er på det netværk, du ønsker at bruge, kan du vælge at indstille dit Apple TV på din iOS-enhed.

Det fremskynder og forenkler processen en del. Her i guiden vælger vi dog at foretage alle indstillinger direkte på vores Apple TV.

5. Så skal dit Apple TV på nettet

Vælger du ”Indstil manuelt”, får du et nyt vindue frem på skærmen for at oprette forbindelse til internettet.

Klarer du internetforbindelse direkte med et netværkskabel, ja, så er der jo forbindelse med det samme. Men kører du et trådløst setup (Wi-Fi) skal du vælge det netværk, du vil oprette forbindelse til, og indtaste adgangskoden efterfølgende.

6. Indtast dit Apple-id

Når dit Apple TV er koblet på nettet, er det tid til at indtaste dit Apple-id og din adgangskode for at fortsætte. Hvis du har aktiveret tofaktorgodkendelse for dit Apple-id, vil du få en kode frem på din telefon eller iPad, som du skal indtaste.

Har du ikke et Apple-id, kan du få et her.

7. Skal der bruges adgangskode?

Når du er logget ind på dit Apple TV, bliver du spurgt, om der skal bruges adgangskode til App Store. Enten skal der bruges adgangskode for alle køb, efter 15 minutter (godt hvis du downloader flere ting på samme tid) eller aldrig.

Det sidste alternativ kan være praktisk, men giver måske ikke så meget mening, hvis du har børn, der kan klikke sig ind og få købt apps i et uopmærksomt øjeblik.

8. Flere indstillinger

Nu er der så en række mindre indstillinger, som dog kun tager et øjeblik at løbe igennem.

 • Placering: Vælg hvor dit Apple TV fysisk er placeret hjemme hos dig. Har du kun et enkelt Apple TV, betyder placeringen ikke så meget, men har du flere enheder på adressen, er det rart at kunne kende forskel på dem.

 • Startskærm: Har du flere Apple TV derhjemme? Og vil du gerne have, at alle apps er arrangeret på samme måde på enhederne? Så aktiver funktionen ”En startskærm”. Har du kun et Apple TV, er det ikke noget, du bør overveje.

 • Placeringstjenester: Må apps kunne se, hvor i verden du befinder dig, så de kan give dig lokalt tilpasset indhold? Så kan du aktivere den del.

 • Pauseskærm: Her har du mulighed for automatisk at downloade nye film til pauseskærmen.

 • Analyse: Vil du gerne dele anonyme brugerdata til forskellige forbedringsprogrammer hos Apple og udviklere? Hvis ja, så kan du aktivere det her.

 • Brugervilkår: Her kan du læse brugervilkårene for dit Apple TV og også godkende dem. Hvis du læser dem og føler, at du ikke kan acceptere vilkårene, kan du ikke komme videre.

9. Visningstest

Dit Apple TV 4K understøtter indhold i 4K og HDR-kvalitet, og derfor vil Apple kunne spørge dig om at køre en kort visningstest på skærmen, så du kan bekræfte kvaliteten – forudsat at dit TV understøtter muligheden, og at du har det rette HDMI-kabel til opgaven.

Kør testen efter instruktionerne på skærmen og bekræft, at billedet er skarpt nok for at fortsætte.

Sådan! Dit Apple TV er nu klar til brug. Så nu er det bare at hoppe direkte videre ind i App Store for at downloade apps til de streamingtjenester, du bruger, og måske også et par sjove apps eller et spil.

Go’ fornøjelse!

Bonusinfo: Flyt rundt på dine apps

Når du har downloadet flere forskellige apps til dit Apple TV, får du måske lyst til at sortere dem efter, hvor ofte du egentlig bruger dem. Måske?

Hvis du får lyst til det, skal du bruge fjernbetjeningen og gå ned til den app, du vil flytte, og holde knappen på touch-overfladen inde i et øjeblik. Så kan du flytte appen til et bedre sted på skærmen.